WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, u mnie juz po imprezie, mała u teściów zaczęła kaszleć (u nich zawsze sauna w domu) i ostro wymiotowac, mimo że nawet nic nie zjadła, musiałam sie szybko ewakuować, bo mają w domu trzymiesięczne dziecko. Także dalam jej leki i lezymy juz w łóżku męcząc się we dwie. Oby tylko noc była spokojna.

Juwelka, bidulko, nie dość że ty taka szczuplutka to jeszcze wymiotujesz i chudniesz. Rzeczywiście jak nie będzie ci lepiej przez jakiś czas to warto pojechać do szpitala, tam dostaniesz kroplowki i postawią cię na nogi. Na razie dużo pij zeby sie nie odwodnic. Przytulam :*

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Helen a jak to mozliwe ze lekarz najpierw widzial 2 kropki w macicy a teraz cos w jajowodzie? Przecirz tak sobie chyba nie przewedrowaly? Myslalam ze pozamaciczna to od razu sie umieszcza nie tam gdzie trzeba? Kochana wierze ze wszystko bedzie dobrze. Pogadam ze Św. Ritą, Ona mi pomogla.
    Daisy to zagadaj, wogole ja teraz widzialam tez jakby dw pecherzki przytulone do siebie ale tak bardzo po boku jeden miał kropkę, ale taką małą i to wszystko było mało wyraźne, za to w jajowodzie faktycznie było widać coś, jakby pecherzyk z zarodkiem taka ciemna plamką. Nie jestem ekspertem od usg, ale cos mi tu nie pasuje, raz tak potem siak. moze poprosze aby jutro dr ten co mi zobaczył te kropki zaglądnął do środka bo jest tylko w tygodniu w szpitalu.

feegu6l.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka dużo zdrowia dla córki :*

pepitka lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • cati Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w Norwegii niestety tu tylko i wylacznie jest jedno usg w 20 tyg.

Ale juz sie uspokoiłam , co ma byc to bedzie :) trzeba bedzie dalej probowac !
    dobranoc :*

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati doskonale Cie rozumiem, bo sama mam niezle mysli przez to ze nie bylam na usg i wiem co czujesz, ja sie zarejestrowalam jednak tutaj prywatnie do gina czekam na wolny termin, maja mi napisac sms, musze sprawdzic czy wszystko jest ok.

A Ty Kochana moja sie nie zadreczaj bo to nic nie da. Moze testy faktycznie robia sie jasniejsze w pozniejszych tygodniach ciazy. Trzeba wierzyc i byc dobrej mysli. Zobaczysz ze w lipcu bedziemy sie chwalic naszymi Skarbami <3 Odpoczywaj, przytul sie do meza, obejrzysz film i nie mysl, nie wyszykuj sobie jakis "złych obajwów" :*

cati, hibiskus, kahaśka lubią tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia :) mam nadzieje ze uda ci sie szybko dostac na usg :)

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Sana Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia a Ty gdzie mieszkasz?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • cati Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tam gdzie ja :P

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati bądź dobrej myśli - musi być wszystko git!

Ciśnienie mam mierzone na wizytach, ale mierzę też codziennie w domu ( z uwagi na problemy w pierwszej ciąży).

Nona, ja na to usg genetycznie umawiałam się jeszcze w 5tc ;-) Bo faktycznie tam dokąd idę z terminami jest problem jak kobitki chcą się rejestrować 1-2 tygodnie przed.

Juwelko współczuję:( Trzymaj się ciplutko, jeszcze tylko troszkę i powinno być lepiej.

Pepitko o rany a cóż to za dziadostwo do córci się przyplątało??? Zdrówka dla Was obu.

I jeszcze spamem Wam polecę - dla tych które nie były na bieżąco od poczatku - dziergam sobie w wolnych chwilach, szydełkuję i na mojej stronie na fb ogłosiłam mały konkurs - jeśli macie ochotę to zapraszam do polubienia strony i do udziału w losowaniu czapeczki mikołajkowej :-)
    https://www.facebook.com/hellenowo?hc_location=timeline

Nona lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Daisy to zagadaj, wogole ja teraz widzialam tez jakby dw pecherzki przytulone do siebie ale tak bardzo po boku jeden miał kropkę, ale taką małą i to wszystko było mało wyraźne, za to w jajowodzie faktycznie było widać coś, jakby pecherzyk z zarodkiem taka ciemna plamką. Nie jestem ekspertem od usg, ale cos mi tu nie pasuje, raz tak potem siak. moze poprosze aby jutro dr ten co mi zobaczył te kropki zaglądnął do środka bo jest tylko w tygodniu w szpitalu.
    Helen a możliwa jest opcja, że np. jeden zarodek jest w jajowodzie a drugi w macicy???? Albo dwa w macicy a trzeci w jajowdodzie?? Może jeszcze wszystko będzie dobrze? Może w macicy faktycznie coś zamieszkało i rośnie powolutku? Nie wiem czy to w ogóle możliwe, ale jakoś tak mi przyszło do głowy po przeczytaniu Twojej wiadomości...

Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:31

• Flexi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam, i jestem ja.

Jutro na 8.45 wizyta na nfz i bje się że dalej nic nie bedzie widać na usg :(

Helen bardzo mi przykro, ale to dziwne, że najpierw było ok a teraz w jajowodzie zarodek...

Sury super fasolka!

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona - u mnie jest tak, że robię wszystko w jednym dniu i krew i usg.
    Normalnie jednak, jak nie masz wskazań do testu Pappa, to po prostu robisz usg. Dopiero jeśli w usg wyjdą jakies nieprawidłowości to robisz test pappa plus powtórne usg ( badania te powinny być wykonane w jednym dniu). I potem porónują w jakiś sposób wyniki usg i tego testu i dostajesz ogólny wynik z prawdopodobieństwem trisomii.

Moim zdaniem jeśli nie masz wskazań, to szkoda stresu i pieniędzy. Na Twoim miejscy poczekałabym po prostu do tego usg, które masz umówione i dopiero gdyby coś było nie tak ( odpukać oczywiście) to na cito wszędzie powinni Cię przyjąć na test Pappa ( w pierwszej ciąży miałam robione w ostatnim dniu czyli 13t6d - przyjełi mnie jako dodatkową pacjentkę na nfz, musiałam tylko odczekać kilka godzin)

Nona lubi tę wiadomość

Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    Helen a możliwa jest opcja, że np. jeden zarodek jest w jajowodzie a drugi w macicy???? Albo dwa w macicy a trzeci w jajowdodzie?? Może jeszcze wszystko będzie dobrze? Może w macicy faktycznie coś zamieszkało i rośnie powolutku? Nie wiem czy to w ogóle możliwe, ale jakoś tak mi przyszło do głowy po przeczytaniu Twojej wiadomości...
    Powiedziałam to gin na dzisiejszej wizycie, i powiedziała ze własnie ciąża pozamaczna jest b.trudna do wykrycia, wiec dlatego jestem na obserwacji. I nastepne badanie pomoze w diagnozie i duzo zalezy od bety.
    Na pewno teraz nie odpuszcze i lekarz bedzie musiał mi odpowiedziec na wszystkie pytania. Najgorsze jest to ze to nie maja sprzetu usg ze robi zdjecie, wiec nie ma dowodow :/.Nie wiadomo jaki los mnie czeka. Ja głowię się tylko którą metodę wybrać jeśli będzie taka potrzeba aby jak najszybciej znaleźć sie z powrotem na fioletowej :)

Flexi ja też nie jarzę o co kaman?

Buziaki kochane i śpijcie dobrze z fasolkami i dzidziami pod serduszkiem <3

feegu6l.png
  • Tinyla Nowa

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie. Zapisuje sie do Was. Termin na 10 lipiec tak z 1 usg wyszlo,a jutro kolejna wizyta na nfz wiec zobacze czy sie potwierdzi:-)To moja 2 ciaza bardzo chciana . Dolegliwosci zero,no piersi troche bola to wszystko. Jutro mam nadzieje zobaczyc , uslyszec serduszk bo ostatnio bylo za wczesnie i strasznie sie boje dlatego do Was pisze bo z Wami jakos lzej sie znosi leki. Podczytuje Was od jakiegos czasu , wiec wiem co pisze ;-)

Daisy, Nona, MarliOne, believe, pepitka, Smartunia, usia89, Ivettka lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen badz dobrej mysli ja juz przeczytal sobie Sw. Rite. Tez sobie przeczytaj. Poszukaj w necie Modlitwa skuteczna w sprawach beznadziejnych. No chyba ze Twoja wiara w Boga jest na tyle silna ze modlisz sie do niego. Ja w tym cs tłukłam sw. Rite codziennie. Bliska kolezanka z fioletowego (kiedys z rozowego) polecila mi to. Nie wiem jaki to mialo wplyw na powodzenie..kto wie. Pomoglo.

Tinyla witaj!

Ide spaciu dobranoc :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 21:46

Helen lubi tę wiadomość

• Tinyla Nowa

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen modle sie o Ciebie, oby to byla jakas pomylka .

• Kocimięta Znajoma

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Helen a jak to mozliwe ze lekarz najpierw widzial 2 kropki w macicy a teraz cos w jajowodzie? Przecirz tak sobie chyba nie przewedrowaly? Myslalam ze pozamaciczna to od razu sie umieszcza nie tam gdzie trzeba? Kochana wierze ze wszystko bedzie dobrze. Pogadam ze Św. Ritą, Ona mi pomogla.

Ginekolog powiedział mi, że na początku nie można wykluczyć pozamacicznej ciąży nawet jak widać pęcherzyk w macicy. Podobno jak zarodek zagnieździ się np. w jajowodzie to w macicy i tak powstaje często pseudopęcherzyk:((. Bardzo mi przykro Helen :(.

Nasze Maleństwo <3 <3 <3 <3 cs
  • Sana Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen trzymam kciuki żeby wszystko Ci się ułożyło :*

Tinyla witaj :) trzymam kciuki za wizytę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 22:02

Helen lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Usia a Ty gdzie mieszkasz?
    tam gdzie Cati, Norwegia ;)

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png