WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    o kurcze, faktycznie przestała się odzywać. mam nadzieję, że wszystko ok

Temat pieluch wielorazowych nie przekonuje mnie. W końcu po to są pampersy żeby nie wracać do prania zakupkanych pieluszek. jestem wygodna. poza tym wolę żeby dziecko nie leżało w mokrej pieluszce tylko suchym pampersie
    No i to jest właśnie minus wielorazowych - że trzeba je częśćiej zmieniać niż pampersa. Ale z drugiej strony, jak dziecko nie czuje że ma morko, to nie trenuje zwieraczy i nie uczy się "trzymania" moczu - co może opóźnić naukę odpieluchowania.
    No i właśnie z tego i wielu innych względów ciągle się waham czy iść w te wielorazowe, czy jednak w wygodę i pampersy... Chętnie poczytam zdanie innych lipcówek na ten temat :-)

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:05

Daisy lubi tę wiadomość

• Sabela Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    No i to jest właśnie minus wielorazowych - że trzeba je częśćiej zmieniać niż pampersa. Ale z drugiej strony, jak dziecko nie czuje że ma morko, to nie trenuje zwieraczy i nie uczy się "trzymania" moczu - co może opóźnić naukę odpieluchowania.
    Dokładnie te same argumenty podawała moja mama, która pracuje w przedszkolu przy jakiejś tam dyskusji.
    Że dzieci właśnie przez pampersy coraz później uczą się siku do nocnika.
    Ja bym chciała wielorazowe bo i eko i w ogóle ale na dzień dzisiejszy póki mieszkamy w mieszkaniu to raczej nie ma na to miejsca i pewnie tez pójdziemy w wygodę.

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hibiskus wrote:
    co do pieluszek wielorazowych to ja chyba za wygodna jestem... po siuśkach to jeszcze choć jak moja mała się odzwyczajała i miałam 10 par majtek do prania to wcale nie było fajne;p ale noworodki robią czasem kupę po każdym posiłku i wtedy prania już sobie nie wyobrażam:) wiecie te pieluszki wielorazowe to często używają eko mamy co stosują jeszcze inną metodę wysadzania dziecka od urodzenia na nocniczek.podobnież po napięciu ciała dziecka po minie one wiedzą że małe chce siku... jak pierwszy raz o tym usłyszałam to rozdziawiłam usta ze zdziwienia.

co do używanych to moja ma ubrania z każdego źródła. jestem zdania,że te ubrania nosiło dziecko i po wypraniu przeprasowaniu jest to normalne ubranko. Nie wiem czy słyszałyście ale dla takiego noworodka to nawet lepsze są używane wyprane ileś razy ubranka bo jest w nich mniej toksycznych związków. Dwa że taki noworodek szybko wyrasta i prawie się nie brudzi (o ile jakoś mu się nie ulewa) . ja moją małą kapałam codziennie i przebierałam ale właściwie z czystego ubranka bo przecież tylko spała i pachniała :D lepiej inwestować w większe ubranka.
    Hibiskus, mam w rodzinie właśnie taką osobę, która wysadzała synka od 8tygodnia życia :-) nie powiem, na początku był to dla mnie kosmos, non stop dziecko zwieszone nad nocnikiem czy miską, ale z czasem się przyzywczaiłam i sama nawet potrafiłam wyczuć, kiedy mały chce siku. To akurat potwierdzam - obserwacja własnego dziecka może wiele powiedzieć, jeszcze zanim dziecko zacznie mówić.
    Tak czy siak, już wolę pieluchy wielorazowe niż wysadzanie od noworodka.

Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarliOne wrote:
    Pepitko mieszkam w Bolesławcu.
    To jednak daleko, ja mam bliżej do tej drugiej strony dolnośląskiego, do Wrocławia mam okolo 50km ;)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    To jednak daleko, ja mam bliżej do tej drugiej strony dolnośląskiego, do Wrocławia mam okolo 50km ;)
    Pepitko, a z której strony Wrocławia? ja pochodzę z tamtych rejonów :-)

Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ wy się rozpisujecie ;) w sumie jak czytam to też sobie myślę, że chyba jednak za wygodna jestem na wielorazowe.

Daisy lubi tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zaczełam sie zastaawiac czy nie spróbować tych pieluch przy odpieluchowywaniu małej bo w pampersie to jej wygodnie zaczełam narazie przed kapaniem sadzac ja na nocnik i narazie nie protestuje ale może warto wczesniej spróbować tych wielorazowych

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dyskusja pieluszkowa :D

Ja pierwszą córkę najpierw zawijałam w pieluchy tetrowe (pierwszy miesiąc), później były pampery na wyjścia i na noc. Teraz też chciałabym tak robić - zobaczymy czym mi się uda ;-) Córa miała 1,5 roku jak zaczęła na kibelek sama robić ale nie wiem czy to zasługa tetrowych pieluch akurat. Kiedyś babcia mi mówiła, że noworodek powinien być zawijany w podwójne pieluchy tetrowe bo tak jest lepiej dla jego bioderek ale też w to nie wnikałam nigdy.

U mnie ostatnio lepiej, mdłości mniejsze i zalatana przez to jestem bo nadrabiam zaległości ;-)

Miłego dnia :-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • hibiskus Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do mnie nie przemawia,że dziecko uczy się później ,bo po prostu przy nauce zdejmuje pampersy i i tak czuje że ma mokro,albo wtedy można pokombinować z wielorazowymi, ale do 1,5 roku to trzeba mieć zawzięcie żeby prać :)

Nona lubi tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leseczki ja wczoraj caly wieczor spalam!! obudzilam sie o 22... miałam takie mdłosci, ze tylko sen mnie ratował...ehhh
    Dzis juz lepiej ale zawsze bierze mnie w drodze powrotnej do domu o 17...tfuuu tfuuu tfuuuu.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • hibiskus Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała2930 wrote:
    a ja zaczełam sie zastaawiac czy nie spróbować tych pieluch przy odpieluchowywaniu małej bo w pampersie to jej wygodnie zaczełam narazie przed kapaniem sadzac ja na nocnik i narazie nie protestuje ale może warto wczesniej spróbować tych wielorazowych
    mała dobrze jest po spaniu wysadzać bo wtedy zazwyczaj jest sukces:) ale macie jeszcze dużo czasu:)

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja moją mała nauczyłam tak, że sadzałam ją jak najczęściej się dała, kupkę nauczyła się szybko i wołała. natomiast z siku było gorzej, aż postanowiłam zupełnie ściągnąć pampersa i podziałało! raz się zesikała i potem już zawsze wołała, bo wiedziała, że jak nie zawoła to będzie kuku ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 15:29

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie zawziecie niestety a finanse przemawiały za tetrowymi ;-) Teraz mogę sobie pozwolić tylko na pampersy ale nie wiem czy pierwszy miesiąc nie będę zawijać w tetrowe ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy wszystkie kojarzycie małaMyszka z listopadowego wątku mam drugą kreseczke troche bledzioszek ale jest jutro ma powtarzać tak więc chyba będzie zielono:)

Nona, Sana lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    We Wrocławiu mieszkałam przez jakiś czas ale ze względu na brak pracy wróciłam do rodzinnego miasta. A we Wrocławiu mam 2 siostry i kuzynostwo. Więc często tam jestem :)

pepitka lubi tę wiadomość

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • hibiskus Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w dzisiejszych czasach na szczęście są dobre pampersy a tanie. ja nie lubię osobiście pampersów oryginalnych.

Nona lubi tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    Dziewczyny, a wiecie co z Madziulką?
    Mam wrażenie, że usunęła się z listy (między Jagodą a Flexi jest dziura).
    ostatnio miała małe plamienie a przypadkiem znalazłam jej posta na forum o ciąży biochemicznej.
    Ja z Madziulką byłam też na innym wątku/forum i napisała mi, że niestety ciąża biochemiczna i starają się dalej :(

Może nie powinnam tego pisać, ale skoro sama się nie odzywa, a się martwimy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 15:46

Nona lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała2930 wrote:
    nie wiem czy wszystkie kojarzycie małaMyszka z listopadowego wątku mam drugą kreseczke troche bledzioszek ale jest jutro ma powtarzać tak więc chyba będzie zielono:)
    No to super :)

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Ja z Madziulką byłam też na innym wątku/forum i napisała mi, że niestety ciąża biochemiczna i starają się dalej :(
    Oj szkoda, przykro :(

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ