WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hibiskus wrote:
    w dzisiejszych czasach na szczęście są dobre pampersy a tanie. ja nie lubię osobiście pampersów oryginalnych.
    Ja dla synka tylko pampki nr 1 miałam oryginalne (bo innych było mniej i cenowo się nie opłacało), a potem tylko Dady, czasem pampki z Tesco ;)

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    Pepitko, a z której strony Wrocławia? ja pochodzę z tamtych rejonów :-)
    Ja tu od strony Oleśnicy, Bierutowa ;)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Ja z Madziulką byłam też na innym wątku/forum i napisała mi, że niestety ciąża biochemiczna i starają się dalej :(

Może nie powinnam tego pisać, ale skoro sama się nie odzywa, a się martwimy...
    Ojej :'(

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie czytalam ze 2 trym to juz spokojnie mozna lata , ogolnie 7 tydz to juz jest ok ale najlepiej blizej 12. no ale ja nie mam wyjscia :/

mdlosci nie mam z rana wiec o tyle dobrze ze w samolocie nie powinno mnie mdlic ;P

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.onet.pl/biznes/kraj,byknz

Ciekawy artykuł :)
    Nic, tylko czekać.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:06

• anetaa1607 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do używanych rzeczy ja jestem jak najbardziej za,łóżeczko i wózek na pewno będę szukała na takich portalach jak olx. Co do ubranek myślę że nie ma nic złego w kupywaniu używanych ciuszków,ja będę miała i nowe i używane:)
    Co do trądziku mam z tym także duży problem,wysypuje mnie jak nastolatke,koleżanka poleciła mi ziaje-tonik do twarzy(troszkę pomaga) mój gin stwierdził że taka natura,jedne mają piękne cery drugie niestety mają problem:)

Dziewczyny a co myślicie o detektorze tętna płodu?nie jest drogi a może przyszłe mamy uspokoić,w kązdym momencie możesz sprawdzić czy serduszko bije ale z drugiej strony niektórzy piszą że mamy się denerwują kiedy np. serduszko bije szybciej albo gdy bije wolniej bo np. maluszek wtedy śpi no i zaczyna się panika.

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PEwnie dlatego Madziulek usunela siebie z listy :( przykro mi...

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O detektorze myślałam już dużo wcześniej. I chciałam kupić ale siostra uświadomiła mnie, że przecież ona ma. Jeszcze go od niej nie wzięłam i tak się zastanawiam. Siostra mówiła, że użyła go parę razy bo bardziej ją stresowal niż uspokajal. Ale chyba warto mieć.

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Co do używanych rzeczy ja jestem jak najbardziej za,łóżeczko i wózek na pewno będę szukała na takich portalach jak olx. Co do ubranek myślę że nie ma nic złego w kupywaniu używanych ciuszków,ja będę miała i nowe i używane:)
    Co do trądziku mam z tym także duży problem,wysypuje mnie jak nastolatke,koleżanka poleciła mi ziaje-tonik do twarzy(troszkę pomaga) mój gin stwierdził że taka natura,jedne mają piękne cery drugie niestety mają problem:)

Dziewczyny a co myślicie o detektorze tętna płodu?nie jest drogi a może przyszłe mamy uspokoić,w kązdym momencie możesz sprawdzić czy serduszko bije ale z drugiej strony niektórzy piszą że mamy się denerwują kiedy np. serduszko bije szybciej albo gdy bije wolniej bo np. maluszek wtedy śpi no i zaczyna się panika.

nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje :) tez chętnie poznam opinie ;)

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam że mnie troche przytłaczają te wszystkie gadzety moja córka ma 14 miesięcy w ciąży z nia pierwsze usgmiałam w 12 tygodniu nie miałam i nie mam pojęcia czy lekarz który robił to badanie miał certyfikat nie bałam sie czy serduszko wcześniej biło bo nie myślałam o tym że mogło by być inaczej a serduszko słyszałam pierwszy raz w 16 tygodniuu na wizycie u połoznej a razem widziec i słyszec to w 28 tyg teraz patrząc z dystansem na to wszystko co czytam bardziej się stresuje i wiecej sie doszukuje czegos czego może wcale nie być a to napewno nie słuzy ciąży nawet jak w późnej ciąży chodziła na badanie tętna płodu to sie denerwowałam jak aparatura się zsuneła a co dopiero jak bym miała cos takiego w domu chyba cały czas bym sprawdzała tak więc co do mnie to wole zabardzo się nie nakręcac:)

Aneta210, Nona, hibiskus, Daisy lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    co do używanych rzeczy dla dziecka? jestem za - jak mój Młody był mały nie było u nas wielu sklepów z fajnymi ciuchami dla dzieci więc zostawało mi kupowanie na necie - a że za nowe spodnie dla 3m miałabym dać 60zł a takie same używane za 10zł to dla mnie sprawa jasna... nigdy natomiast nie kupowałam i nie kupię używanej bielizny, bodziaków, piżamek - jakoś sama nie chciałabym chodzić w cudzych stanikach czy majtkach.... no i buty tylko nowe bo one się do stopy układają, każde dziecko ma inne i inaczej leży - na butach nigdy nie oszczędzałam...

jeśli chodiz o wózki i mebelki - dokładnie tak samo - wózek z gondolką kupię własnie chyba za grosze używkę żeby przebujać się do końca zimy z nim a potem spacerówkę już kupię nową taką jaką tam sobie upatrzę czy upatrzyłam

pieluchy wielorazowe ? uff na szczęście mamy pampersy :) każdy wybiera co uważa ja jednak wolę wygodę i szybkość - poza tym pampersa wyrzucam a do kosztów pieluch wielorazowych jednak trzeba doliczyć detergenty, wodę i prąd jaki pralka zużywa - piorąc co 2 dni pralkę pieluch w 90 stopniach (tak myślę, że trzeba to wygotować) to nieźle nam to zeżre mediów... i nie wiem czy pampersy tak rozleniwiają... mój syn w wieku 18m został odpampersowany - tylko my się nocnikowaliśmy od 6 m.ż. kiedy zaczęłam go sadzać na nocnik kiedy nauczył się siadać i był to dla niego fun... najgorszej przyzywaczaić do siedzenie (na nocniku czy gdziekolwiek) dzieko które chodzi, biega, ma milion rzeczy do zwiedzenia :) ale każdy ma swoje sposoby ale i chęci...nieraz z wygody rodzice dopiero po 3 r.ż odpieluchowują i pewnie by tego nie zrobili gdyby nie fakt, że do przedszkola dziecko idzie a tam musi być bez pieluchy

Nona, Ivettka lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja dziś po wizycie u endo. No więc zmienił mi lekko dawkowanie, mam już cały czas brać 75mg Letroxu, przed tem miałam 75 mg przez 5 dni +50mg -2dni. Kontrola za 6-8 tygodni. Tsh w normie.

A teraz po kolei, z racji tego że nie miałam od kogo ciuszków wziąć to dla synka wszystko kupowałam nowe, pierwsze bodziaki kupiłam chyba po 12 tyg. pamiętam jakby to było wczoraj, więc jak będzie kolejny chłopak to będzie miał po braciszku ciuszki. Będzie niespodzianka jak okaże się ze on to ona,ale nie wydaje mi się.
    Kwestia odpieluchowywania....u nas masakra....kawaler kończy w styczniu 3lata ale wołać nie woła, niewiem czy nie umie czy jak, jak się go posadzi na nocnik to owszem zrobi ale na tym się kończy. Powinnam już go wcześniej uczyć, w lato jak było ciepło, ale nie było kiedy, mąż i ja zapracowani, a babcia cóż...tak wyszło że nie był sadzany. Mam nadzieję że opanujemy jakoś to w końcu i zanim przyjdzie rodzeństwo na świat, to mały już będzie na nocnik siadał regularnie.

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:

W pierwszej ciazy miałam pożyczone detektor. Przydał mi się, dopóki nie czułam ruchów - bo potem to już wiedziałam, że wszsytko w porządku, bo bobas się ruszał.
    Natomiast na początku trzeba się nauczyć jego obsługi, czsem chwilę zajmowałao, żeby znaleźć serduszko.
    Na pewno nie będę kupowała, ale jeśli ktoś będize miał "na zbyciu" i będize chciał pożyczyć, to pewnie wezmę.

pepitka, Ivettka lubią tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, dawno sie nie odzywalam ale podczytywalam co jakis czas co sie dzieje. Jednak nie pamietam juz co mialam napisac :/
    Dlatego chcialam pogratulowac wszystkim mamusiom udanych wizyt i zobaczonych <3 :)
    Witam rowniez wszystkie nowe mamusie, gratulacje i zycze spokojnej ciazy :)
    Strasznie mi przykro z powodu Helen, mam nadzieje ze jakos sie trzyma i niedlugo znowu jej sie uda trafic na fioletowa strone, trzymam mocno kciuki :)
    Cati super tabelka wczoraj weszlam na chwilke i widzialam, ze ja dodalas i tez wypelniam :)
    Ja ostatnio niezbyt dobrze sie czuje mdli mnie nieco i jakas slaba jestem :/ Do tego wszystkiego plamilam przez 16 dni moze nie wiele jednk codziennie troszke bylo na papierze :( Tutaj plamieniami az tak bardzo sie nie przejmuja lekow nie podaja bo jak ma sie poronic to sie poroni i juz. Na szczescie jutro mam wizyte tzn USG, ale jakos sie denerwuje ze cos jest nie tak, w koncu tyle plamilam mimo brania duphastonu. No ale coz wszystko sie okaze jutro byle by wszystko bylo dobrze.

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do ubranek to mnóstwo rzeczy będę miała po dzieciach sióstr, zarówno dla chłopca jak i dziewczynki :) Ale też z pewnością nakupuje nowych, bo to będzie dla mnie mega przyjemność wybierać coś dla swojego bobaska :)
    Mebelki i inne różne gadżety też raczej będę miała od nich i nie widzę w tym nic złego :) Jedynie co to na pewno muszę kupić wózek bo siostra już swój trochę zniszczyła, ale może być jako taki "roboczy" ;)
    Co do koloru to ja nie mam nic do różowego :) A np mojej siostry córka, która ma już 5 lat uwielbia różowy i np jak ma coś do wyboru to tylko różowe i jeszcze najlepiej z brokatem ;P

Daisy lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • hibiskus Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała2930 u mnie dokładnie tak samo :D nigdy nie przyszło mi do głowy iść prywatnie na usg wcześniej. A co to beta też nie miałam pojęcia :)

co do pampersów to też życie weryfikuje :D jak małą miała tydzień i wysłałam męża po oryginalne oczywiście a ten wrócił z dadami nawrzeszczałam na niego:D a potem nie używałam innych i nie chciałam spojrzeć na cienkie oryginały co zwisały do kolan i przemakały jakoś :D u nas z pampkami to jeszcze jest tak,że jak goście przychodzą w odwiedziny zobaczyć dzidziusia to często jest paka pampersów:)

mała2930 lubi tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela na pewno będzie wszystko w porządku, trzymam mocno kciuki :) Na pewno jutrzejsza wizyta Cię uspokoi, bo najgorsza ta niepewność... Cały czas się człowiek zastanawia czy na pewno w porządku, czy wszystko dobrze. A na wizycie na pewno się okaż, że Groszek sobie rośnie:)

zem3wn15az3szllg.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już nie moge się doczekać jutrzejszej wizyty mam nadzieję że bedzie udana:)

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam, ze pisalyscie o obwieszczeniu w swieta nowiny rodzinie :) Ja chyba tez bym chciala w swieta powiedziec rodzicom o ile wszystko bedzie dobrze oczywiscie :) U nas narazie nikt nie wie tylko ja z mezem, ale to ze wzgledu na poprzednie poronienie... Co do ciuszkow to moja kuzynka w zeszlym roku urodzila synka, a ze jestesmy dosyc blisko to smiala sie, ze trzyma wszystko dla nas ;) Tak wiec dla chlopca bedziemy mieli jakies ciuszki, a gdyby byla dziewczynka to trzeba bedzie wiekszosc kupic :) Ja rowniez uwielbiam ubranka z next sa co prawda dosyc drogie, ale bardzo dobre jakosciowo datego zapewne kilka rzeczy tam kupie :) Lozeczko mamy po bratanku i bratanicy meza jedynie musimy kupic materac, wanienka tez jest wszystko po 'swoich' dzieciach wiec nie mam jakis oporow zeby z tego skorzystac :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ