Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
juwelka elektrolity niech ci kupi, tyle,że to słone i ohydne.. to proszek do rozpuszczenia w wodzie.dzieci tego nie cierpią ale dużo dają! a pomarańcze no akurat mi wchodziły
może zwykłe herbatniki? albo biszkopty?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 18:24
juwelka lubi tę wiadomość
-
juwelka wrote:pomarańcze nie? ale mąż zaraz jedzie do sklepu to mi kupi.
a co są jakieś leki nawadniające organizm? Jak się nazywają?
Ale mam tez problem z połknięciem tabletki, nawet z kwas foliowy na sile połykam, potem się duszę ;/biedna Ty....
Mega Cię wzięło.. a nie masz jakiegoś zatrucia przy okazji?
Możesz też sprawdzić na ulotce, czy kwasu foliowego nie brać o jakiejś innej godzinie, bo może on wzmaga mdłości? wiem, że trzeb ago brać, ale może np. lepiej na noc? coś kojarzę, że może mieć skutki uboczne w postaci wymiotów.
Ivetko - w pierwszej ciąży byłam na usg 3d czy 4d w 30tc - mam je w pakiecie w Luxmedzie, więc i tym razem pewnie zrobimy. Mamy piękne zdjęcia buzi i filmik ( który nie wiem gdzie teraz jest( )
juwelka, Ivettka lubią tę wiadomość
-
. Bez obaw o zdrowie możesz pić napary z mięty, pokrzywy, lipy, imbiru, rumianku i melisy, choć musisz pamiętać, by zachować umiar. Trzymaj się natomiast z daleka od ziołowych herbatek z dodatkiem jemioły, rozmarynu, mięty polnej, hibiskusa, liści malin - ich działanie może okazać się zaskakująco silne, a wywołane nim skurcze macicy grożą nawet poronieniem albo porodem przedwczesnym.
Tak pisza w poradniku w necie.
Juwelka pisalam Orsalit. Jeszcze znalazlam to
Gastrolit, Orsalit (bananowy lub malinowy), cytrynową Hydroneę lub Floridral. Ponoc w ciazy mozna na spokojnie popijac. Tylko lyzeczkami bo nadmiar na raz doprowadzi Cie prosto do wc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 18:29
-
Juwelka biedna. są ponoć skuteczne czopki antywymiotne które można stosować w ciąży ale są na receptę więc lekarz musiałby ci wypisać ale na innym forum kilka dziewczyn stosowało i pomogły im
no i mozna niektóre leki typu lokomotiv tylko trzeba pani w aptece zapytać które można w ciąży bo aviomarin nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 19:02
-
nick nieaktualnyHej,
byłam dzisiaj na wizycie .. i jeżeli nie zejdę na zawał to do porodu całkowicie osiwieje albo postarzeje się o 10 lat ..
niby lekarz mów że jest ok groszek ma 2,6 cm ale na USG widać tylko rączki a nóżek nie .. oczywiście ja się nic nie zapytałam a on nic nie powiedział dopiero jak przyszłam do domu to sobie uświadomiłam że ich nie widaćtylko rączki i teraz się martwię
dodałabym zdjęcie ale nie umiem
mam nadzieję że u was wszystko ok