X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) i życzę wszystkim miłego dnia
    Ewela, Daisy, Mała gratuluję ujrzenia groszków :)

Kusiczka jak to czytałam to aż ciary mi przeszły. I weź tu zaufaj lekarzowi :(

mała2930, Daisy lubią tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, po wpisaniu linku mi nie wyszukuje strony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:14

• Tigana Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusiczka, uff, dobrze, ze skonsultowałaś sie z wiarygodnym lekarzem. Tego starego dziada to bym zastrzeliła...

Gratuluje zdjęć z USG, ja jeszcze ponad tydzień mam do swojego.

Co do malowania paznokci, to sam lakier nie jest szkodliwy, natomiast aceton ze zmywacza nie jest wskazany, więc zmywajcie paznokcie w przewiewnych pomieszczeniach żeby tego nie wdychać.

Nona, już niedługo i Tobie 9. tydzien stuknie :)

Nona lubi tę wiadomość

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Daisy lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczynki życzę milego dzionka :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy hybrydy można sobie robić w czasie ciąży?

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    believe ale super, tez czekam już na 9tydzien i 3 miesiac. Po 8tym tygodniu zarodek jest już płodem i spada ryzyko poronienia spada do 10%. Ale Ci dobrze!

U Ciebie już niedługo i też wskoczysz w trzeci miesiąc :)

Mimi, ja robiłam już ze 2 razy i planuję zrobić dzisiaj lub jutro, tylko problem jest w tym, że acetonu nie można używać, więc ja staram się spiłować starą hybrydę. Tylko z drugiej strony jest ryzyko uszkodzenia paznokcia. Ale nie chcę zrezygnować z hybryd, a z drugiej strony aceton i tak odpada.

• Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    U Ciebie już niedługo i też wskoczysz w trzeci miesiąc :)

Mimi, ja robiłam już ze 2 razy i planuję zrobić dzisiaj lub jutro, tylko problem jest w tym, że acetonu nie można używać, więc ja staram się spiłować starą hybrydę. Tylko z drugiej strony jest ryzyko uszkodzenia paznokcia. Ale nie chcę zrezygnować z hybryd, a z drugiej strony aceton i tak odpada.
    Dziękuje za odpowiedz troszkę mnie uspokoilas, niestety nie wiedziałam ze acetonu nie można używać . Całe szczęście ostatnio jak robiłam to skończył mi sie i tylko spilowalam.

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusiczka, ja bym na Twoim miejscu zweryfikowala opinię drugiego lekarza. Cipronex NIE zabija płodów ani nawet ich nie uszkadza!

http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2431

Warto poczytać zanim się wpadnie w panikę. Nie stresu się i zdrowiej, jak masz bakteryjne zapalenie oskrzeli bez antybiotyku możesz się nabawic głównie powikłań - np. zapalenia płuc...
    Na pewno są antybiotyki możliwe do stosowania w ciąży. Ciężarne też mają infekcje i rodzą zdrowe dzieci po leczeniu...

Nona, Daisy lubią tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • believe Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn. tak mi się wydaje, że nie można, tak samo jak innych chemikalii. Ale z tego, co czytałam na internecie, to opinie są podzielone. Ja wolałam z niego zrezygnować. Jak zobaczę, że niszczą się paznokcie, to wtedy się będę zastanawiała :)

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja! według belly zaczęłam właśnie 3 miesiąc - rozpoczęłam go przytulając się do toalety no ale... jutro mam wizytę i usg i mam nadzieję, że jak będzie dobrze to się uspokoje na tyle że i objawy mi odpuszczą??

jak zwykle nie nadrobię bo nie mam czasu - dziś mam mocno napięty plan dnia - muszę mikołajkowe prezenty kupić, mam jasełki w przedszkolu syna, zakupy, trening itd.... mam nadzieję, że dam radę

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1990 wrote:
    A czy hybrydy można sobie robić w czasie ciąży?
    Ja noszę hybrydy cały czas

Daisy lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

dora8201 lubi tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    Kusiczka, ja bym na Twoim miejscu zweryfikowala opinię drugiego lekarza. Cipronex NIE zabija płodów ani nawet ich nie uszkadza!

http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2431

Warto poczytać zanim się wpadnie w panikę. Nie stresu się i zdrowiej, jak masz bakteryjne zapalenie oskrzeli bez antybiotyku możesz się nabawic głównie powikłań - l . zapalenia płuc...
    Na pewno są antybiotyki możliwe do stosowania w ciąży. Ciężarne też mają infekcje i rodzą zdrowe dzieci po leczeniu...
    Co racja to racja. Moja siostra w 5mcu ciąży trafiła na izbę przyjęć w środku nocy z dusznosciami i bólem brzucha od kaszlu. Lekarz od razu jej się pyta, czemu się wcześniej nie leczyła. To powiedziała, że lekarz rodzinny jej zabronił brać leki typu antybiotyki. Powiedzieli, że ten lekarz to jakiś znachor, który chyba nie pamięta czego się na studiach uczył. Ze przez to ze nie leczył jej, prędzej mogła dziecko stracić niż biorąc odpowiednie antybiotyki.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, ja również proszę o przepisanie Mnie na 26 lipiec ;)

Daisy lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena no prosze ♡♡♡

Dzien dobry! :)

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to znaczy on mi podał nazwę innego antybiotyki, który na pewno nie wywołuje żadnych skutków ubocznych dla dziecka, tylko nie pamiętam już jej a nie zapisałam sobie :/ szczerze, ja temu drugiemu lekarzowi ufam, ponieważ on leczył mnie od dziecka i wyciągnął mnie z wielu chorób, a było ich trochę.

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Lena no prosze ♡♡♡

Dzien dobry! :)

Daisy idziemy łeb w łeb ;) a raczej nasze dzieciątka :D

Daisy lubi tę wiadomość

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :)
    Troszke sobie dzisiaj pospalam, ale bylam padnieta po wczorajszym dniu...
    Co do jakosci zdjecia to ja mialam USG przez brzuch robione i pani radiolog powiedziala, ze slabo widac troche ale mam lekkie tylozgiecie i to dlatego. Co do plamien to mnie troche pocieszyly, ze niby kobieta do 3 miesiaca moze plamic a niektore to krwawia w terminie miesiaczki jakby nie byly w ciazy i dopoki nie ma silnego krwawienia i silnego bolu brzucha to nie powinno byc grozne. Miejmy nadzieje, ze maja racje :)
    Kusiczka wspolczuje wizyty :/ Ja jakos swojego lekarza rodzinnego z Pl tez nie lubie dla mnie to znachor nad znachorami dlatego omijam go szerokim lukiem...
    Mala nie wiem dlaczego i czy tylko ja tak mam, ale nie moge otworzyc Twojego zdjecia wyskakuje jakis blad :/

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ