Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja
i życzę wszystkim miłego dnia
Ewela, Daisy, Mała gratuluję ujrzenia groszków
Kusiczka jak to czytałam to aż ciary mi przeszły. I weź tu zaufaj lekarzowimała2930, Daisy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kusiczka, uff, dobrze, ze skonsultowałaś sie z wiarygodnym lekarzem. Tego starego dziada to bym zastrzeliła...
Gratuluje zdjęć z USG, ja jeszcze ponad tydzień mam do swojego.
Co do malowania paznokci, to sam lakier nie jest szkodliwy, natomiast aceton ze zmywacza nie jest wskazany, więc zmywajcie paznokcie w przewiewnych pomieszczeniach żeby tego nie wdychać.
Nona, już niedługo i Tobie 9. tydzien stuknieNona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:believe ale super, tez czekam już na 9tydzien i 3 miesiac. Po 8tym tygodniu zarodek jest już płodem i spada ryzyko poronienia spada do 10%. Ale Ci dobrze!
U Ciebie już niedługo i też wskoczysz w trzeci miesiąc
Mimi, ja robiłam już ze 2 razy i planuję zrobić dzisiaj lub jutro, tylko problem jest w tym, że acetonu nie można używać, więc ja staram się spiłować starą hybrydę. Tylko z drugiej strony jest ryzyko uszkodzenia paznokcia. Ale nie chcę zrezygnować z hybryd, a z drugiej strony aceton i tak odpada. -
believe wrote:U Ciebie już niedługo i też wskoczysz w trzeci miesiąc
Mimi, ja robiłam już ze 2 razy i planuję zrobić dzisiaj lub jutro, tylko problem jest w tym, że acetonu nie można używać, więc ja staram się spiłować starą hybrydę. Tylko z drugiej strony jest ryzyko uszkodzenia paznokcia. Ale nie chcę zrezygnować z hybryd, a z drugiej strony aceton i tak odpada. -
Kusiczka, ja bym na Twoim miejscu zweryfikowala opinię drugiego lekarza. Cipronex NIE zabija płodów ani nawet ich nie uszkadza!
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2431
Warto poczytać zanim się wpadnie w panikę. Nie stresu się i zdrowiej, jak masz bakteryjne zapalenie oskrzeli bez antybiotyku możesz się nabawic głównie powikłań - np. zapalenia płuc...
Na pewno są antybiotyki możliwe do stosowania w ciąży. Ciężarne też mają infekcje i rodzą zdrowe dzieci po leczeniu...Nona, Daisy lubią tę wiadomość
-
witam i ja! według belly zaczęłam właśnie 3 miesiąc - rozpoczęłam go przytulając się do toalety no ale... jutro mam wizytę i usg i mam nadzieję, że jak będzie dobrze to się uspokoje na tyle że i objawy mi odpuszczą??
jak zwykle nie nadrobię bo nie mam czasu - dziś mam mocno napięty plan dnia - muszę mikołajkowe prezenty kupić, mam jasełki w przedszkolu syna, zakupy, trening itd.... mam nadzieję, że dam radę
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
nick nieaktualny
-
JagodaP wrote:Kusiczka, ja bym na Twoim miejscu zweryfikowala opinię drugiego lekarza. Cipronex NIE zabija płodów ani nawet ich nie uszkadza!
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2431
Warto poczytać zanim się wpadnie w panikę. Nie stresu się i zdrowiej, jak masz bakteryjne zapalenie oskrzeli bez antybiotyku możesz się nabawic głównie powikłań - l . zapalenia płuc...
Na pewno są antybiotyki możliwe do stosowania w ciąży. Ciężarne też mają infekcje i rodzą zdrowe dzieci po leczeniu... -
nick nieaktualny
-
to znaczy on mi podał nazwę innego antybiotyki, który na pewno nie wywołuje żadnych skutków ubocznych dla dziecka, tylko nie pamiętam już jej a nie zapisałam sobie
szczerze, ja temu drugiemu lekarzowi ufam, ponieważ on leczył mnie od dziecka i wyciągnął mnie z wielu chorób, a było ich trochę.
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry dziewczyny
Troszke sobie dzisiaj pospalam, ale bylam padnieta po wczorajszym dniu...
Co do jakosci zdjecia to ja mialam USG przez brzuch robione i pani radiolog powiedziala, ze slabo widac troche ale mam lekkie tylozgiecie i to dlatego. Co do plamien to mnie troche pocieszyly, ze niby kobieta do 3 miesiaca moze plamic a niektore to krwawia w terminie miesiaczki jakby nie byly w ciazy i dopoki nie ma silnego krwawienia i silnego bolu brzucha to nie powinno byc grozne. Miejmy nadzieje, ze maja racje
Kusiczka wspolczuje wizytyJa jakos swojego lekarza rodzinnego z Pl tez nie lubie dla mnie to znachor nad znachorami dlatego omijam go szerokim lukiem...
Mala nie wiem dlaczego i czy tylko ja tak mam, ale nie moge otworzyc Twojego zdjecia wyskakuje jakis blad