X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    ja dziś chyba mam lepsze samopoczucie, abym tylko nie zapeszyła. ;)
    Odnośnie malowania paznokci, to odkąd dowiedziałam się o dzidzi to też nie maluję i nie farbuję włosów. Zawsze robiłam blond baleyage co 1,5 m-ca. I już mam odrost wstrętny. No ale jakoś trzeba to jeszcze wytrzymać. I tak właśnie myślę, czy iść do fryzjera na święta czy nie... ech...

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, śliczna fasolka:)

ja po wczorajszej wizycie mega uspokojona. Całkiem inna kobieta niż na ostatniej wizycie. Miła, rzeczowa, kompetentna.
    Przebadała mnie dokładnie, usłyszałam serduszko <3
    Wypisała nowe badania.
    Wg usg 9t4d wiec tylko dzień różnicy i wielkość mojego okruszka to już 2,76cm <3
    Przedstawiam mojego robaczka :)
    2m2gad5.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 11:47

Nona, Daisy, ChillaTeqilla, usia89, Mia S, mikimiki25, believe, Tysia85, mała2930, kahaśka, Coleen, anetaa1607, Sana, Lena87, dora8201, libellula83, Ivettka, jenny88, Helen lubią tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:14

• Daisy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela super! Co on tam, raczkuje? ;) sliczna fotka! :)

Lena suwaczek musze cofnac :p
    Ale pewnie przeiwdywany tp sie jeszcze zmieni :)

Nona lubi tę wiadomość

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela gratulacje piekna dzidzia i jaka juz duza! :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

• Sabela Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taki robaczek :D
    Mąż się przyglądał zdjęciu aż w końcu mnie pyta ile tu tych nóg jest :D

Nona, believe, mała2930, Daisy lubią tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela piękny jest!

jezu zadyszkę mam coraz większą, ledwo wchodzę na 3 piętro, masakra

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:41

Daisy lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Sabela lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela, aaaaa, jak u Ciebie on/ona już ślicznie wygląda :) jak malusi żółwik :)

Ja do fryzjera się wybieram przed świętami. Gdzieś czytałam, że od 2 trymestru można spokojnie. Ja pójdę wcześniej, bo nie chcę wyglądać jakbym się zaniedbała, bo odrosty już strasznie. Wydaje mi się, że też nie ma co przesadzać. Ja nawet bym teraz poszła, ale wolę iść akurat na święta, żeby wyglądać jakoś przy rodzinie i na sylwestra :D

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

• Sabela Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Sabela a dopochwowe czy przez brzuch?
    Wy mowicie w Święta rodzince/ My chyba powiemy w Wigilie przy wszytstkich-mam stresik jak o tym pomysle, taka ekscytacje, wrecz wstydze sie powiedziec. Sluchajcie jestem w ciazy? Rety ale dziwne!

Jeszcze dopochwowe.
    Po południu dzwonie się umówić na prenatalne.
    I w ogóle zapomniałam napisać ale widziałam jak machał ta mini rączką :D

Ja mam nadzieje, że na Wigilie pójdziemy do moich rodziców (jeszcze nie ustalone) i im damy prezent i sami mają się zorientować;)
    Już widzę, jak wszyscy będą płakać, szczególnie dziadzio bo on się doczekać nie mógł i zawsze mówi, ze on chce dożyc prawnuka ode mnie :)

W ogóle to od wczoraj chciałabym się już chwalić całemu światu, taka jestem szczęśliwa i uspokojona no ale tyle wytrzymałam to wytrzymam jeszcze :)

Nona, believe, Sana, Ivettka lubią tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Daisy, Ivettka lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kusiczka wrote:
    cześć dziewczyny tym razem w czwartek rano ;)

ewela grtulacje ;)

Usia - ja też wczoraj ugotowałam barszcz z uszkami, bo od kilku dni miałam na niego straszną ochotę i jak zjadłam to aż mi się dobrze zrobiło ;)

Tysia- ja to bym mogła się ciągle objadać kanapkami ze subwaya z tuńczykiem, miodową musztardą i ostrym sosem salsa :D nie wiem czy dziś się nie skuszę ;-)

Męczy mnie kaszel od poniedziałku, wczoraj po pracy stwierdziłam, że pójdę do rodzinnego się przebadać. Od pół roku jestem zapisana do nowej przychodni (bo wcześniej mieszkałam w innym mieście), niestety nie było tej lekarki, do której jestem zapisana z polecenia, był jakiś inny rodzinny, więc stwierdziłam,że jak już jestem to niech popatrzy co tam się dzieje.
    Weszłam do gabinetu po 1h czekania. Siedział tam prawie już dziadek, zapytał co mi jest i zaczął osłuchiwać. Stwierdził, że zapalenie oskrzeli :/ i że bez antybiotyku może się nie objeść. Wtedy powiedziałam mu, że jestem w 10 tc, żeby miał na uwadze przy wypisywaniu leków.
    Wypisał mi antybiotyk Cipronex, jakieś ochronne na żołądek przy zażywaniu antybiotyki i tabletki do ssania, żeby kaszel zaczął być mokry.

Wyszłam od niego taka trochę poddenerwowana. Kurczę miałam wrażenie, że facet w ogóle nie słuchał co do niego mówię tylko robił swoje.
    Zadzwoniłam wtedy do lekarza (rewelacyjny specjalista), do którego chodziłam od dziecka i opisałam mu w skrócie sytuację, stwierdził, żebym nawet nie próbowała kupić tego antybiotyku, bo zabije dziecko... aż mi się słabo zrobiło! powiedział, żebym wróciła do tego lekarza i powiedziała mu, że albo jest niepoważny albo głuchy...że raczej nie powinnam w ogóle zażywać antybiotyku.

Dzisiaj zadzwonię do swojej lekarki...
    właśnie miałam też o tym napisać, ale zapomniałam wcześniej. Więc tak jeśli chodzi o tuńczymka to w czasie ciąży jest niewskazany i nie wiadomo z jakiego źródła pochodzi ponieważ może zawierać ołów lub śladowe jego ilości jak wiadomo metale ciężkie są szkodliwe dla płodu więc tylko uprzedzam. Rownież uwieolbiam tuńczyka, ryby z puszki w sosiku pomidorowym sushu itd ale nie moge :( więc to już decyzja Wasza ja napisałam co kiedyś mówił jakiś specjalista tv i to mi się utrwaliło w pamięci bo tuńczyk to moja ulubiona rybka :) a tu nie wolno
    ani ryb z puszki, ani tuńczyka ani wędzonych rybek :/

kusiczka lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 13:04

Sabela, Sana lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Sabela, machał? aaaa cudo!

My w Wigilie idzimey do moich. Ale co wchodzimy i na wejściu-mam nadzieję, że nie macie nam za zlę ale przyszliśmy w trójkę? ;-) hehe
    Bo u nas prezenty rozpakowuje sie po jedzeniu. I tak czekac te 2-3h po kolajci dopiero? Ja chce mieć WEJŚCIE :-) ja typ gwiazdy ;-)

No tez fajna sprawa. Po świętach będziemy zdawać relacje co i jak :)

Nona lubi tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:15

• juwelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:41

Sabela, Nona lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Rozmawiacie o farbach "bez amoniaku", ale jak się okazuje nie ma takich farb ;) Np Casting ma sole amoniaku, a są groźniejsze niż sam amoniak, bo zostają we włosach przez 24 dni, a amoniak utlenia się momentalnie i nie zostaje na włosach :) Zostawiam Wam do poczytania artykuł o farbach "bez amoniaku" :)

http://kokardka-mysi.blogspot.com/2012/04/ten-grozny-amoniak-zalety-i-wady.html

Nona lubi tę wiadomość

‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ