X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dooobłaaa zmieniłam juz :)
    Lista jest;)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • buas Znajoma

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie ta lista;-)

2nn3yx8d5bfbggbl.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buas wrote:
    A gdzie ta lista;-)

Witaj :)
    na pierwszej stronie w pierwszym poście.
    A tutaj link do listy :)
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SH9sL9eAVhGo6o3xj3paw0xLPsNLoE9NyAqCqrJCHZc/edit#gid=0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 16:24

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kolorowej liście również proszę Mnie przesunąć ;) nie będę tam grzebała :D i psuła :D

• Daisy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to ze w 3 trymestrze nie mozna myc glowy ani uzywac antyperspirantu :D
    Nona dobrze ze piszesz, ze wszystko z umiarem :) Ja nie zamierzam popadac w paranoje i na pewno bede uzywac wszystkiego jak do tej pory. No oprocz wosku bo to zbyt stresujace przezycie. Przerzuce sie na pianke do golenia :).

Co do fluoru to ja uzywam produkty z wyzsza zawartoscia fluoru tzn pasta i plyn do plukania i nie bede tego zaprzestawac bo zwyczajnie nie moge. Cierpie od lat na chyba najwyzszy stopien nadwrazliwosci zebow i stety niestety musze dbac o szkliwo, regularnie tez chodze na fluoryzacje zebow, bo zdarza sie ze z bolu np nie moge mowic bo powietrze tak drazni mi zeby :/. Bylam u dentysty we wtorek i powiedzial ze poki co na spokojnie mam plukac i uzywac tej pasty co zawsze, a na nastepnej wizycie pogadamy. Musze poczekac az mi opryszczka zejdzie nim siade na fotel a to jeszcze troche potrwa :/ a juz ponad tydzien! :(

Jezeli chodzi o liste Marteczki to ja jestem za tym zeby ja zostawic. Po pierwsze Dziewczyna wlozyla w to mase serca i pracy! Oczywiscie nie ujmujac Cati :). Po drugie nie zawsze mi osobiscie chce sie zagladac na te liste w tabelce, bo na smartfonie musze link przeklejac do nowego okna i nie chce mi sie. A jak chce sprawdzic komu sie pozmienialy to to mam liste Marteczki jak na dloni :) Jak chce siegnac po szczegoly to zagladam do arkusza, ktorego i tak nie moge edytowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 17:13

Lena87, Linka05, Ivettka lubią tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jak co ale z antyperspirantu to ja nigdy nie zrezygnuję :P

Lena i Daisy według ginka to mam ten sam tp co Wy :) ale zobaczymy co nam w poniedziałek powiedzą ;)

A co do listy do zgadzam się z Daisy, ja też najczęściej korzystam z komórki wchodząc na forum i te dwie listy są wygodniejsze, oczywiście o ile Martusi naszej kochanej chce się aktualizować tą tabelę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 16:57

Daisy lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie ze sie chce:):) Tylko prośba aby przypominac się o zmianach wieczorami bo wtedy nawiedzam forum. Z calego dnia ciezko mi wyłapać:):).
    Hmmm co by tu zjesc na obiado-kolację:)??
    Chyba znów mnie mdli...ueee

Daisy lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • believe Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie zobaczyłam, że Lipcowe Mamusie 4.12.2013 miały zapisane 13 stron, a my mamy 287!! :D :D

Nona, Daisy, mufinka, Sana, Lena87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:16

believe, gigsa lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy to dobrze o nas swiadczy :D

believe, Nona, Sabela, mufinka, gigsa, mała2930 lubią tę wiadomość

• Sabela Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, no straszne gaduły z z nas i tyle:)

Daisy, mufinka, Lena87, mała2930 lubią tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Sana Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzięki temu się trochę lepiej poznamy i stworzymy fajną ekipę lipcowych mamusiek :D

Marta ja też chętnie się czymś zainspiruję, coś bym zjadła ale nie wiem co :D

Daisy, Nona lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Agi Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane, czytam was i czytam widziałam wątek z toksoplazmozą przechodziłam ja z początkiem roku potem badania przed inseminacją i lekarz powiedział ze ok zdrowa jestem.. potem ciąża pozamaciczna i starania na nowo ..
    mam kota, psy. Wiec trochę myślę o tej tokso:/ mąż teraz się kuwetą zajmuje wiec bezpiecznie..
    kocica śpi ze mną przytula się myślę ze ona pierwsza wiedziała o ciąży, 6 zmysł..
    co do kosmetyków - nie warto zwariować, wszystko w granicach zdrowego rozsądku najlepiej naturalne.. zafarbuje włosy na święta bo odrost już mam a blond robię :)postaram się bez amoniaku, robię paznokcie używam dezodorantów i perfum.
    jak mam z tego wszystkiego całkiem zrezygnować chodzić jeszcze z wzdęciami, mdłościami, śmierdząca, z odrostami ..depresja gotowa.
    Zadbana mama - szczęśliwa mama, szczęśliwe dziecko:)
    Myślę pozytywnie i wiem ze będzie dobrze z naszym fasolkiem

Daisy, Nona, kahaśka, Sana, Lena87, gigsa, Ivettka, mała2930 lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi, fajnie ze sie odzwalas.:)

Odnosnie toxo to spiesze wytlumaczyc, ze posiadanie psa i kota w niczym nie przeszkadza. Dbajmy jednak o higiene, czyscmy kuwety w rekawiczkach. Chyba zadna z nas nie wcina kocich odchodow by sie zarazic toxo bezposrednio od kota. ;)
    Pamietajmy, ze tak naprawde najwiekszym zagrozeniem jest dla nas surowe mieso, deska do krojenia, na ktorej owe mieso bylo przygotowywane, grzebanie w ziemi w doniczkach czy w ogrodku bez rekawiczek. Nalezy takze kategorycznie oduczyc kota wchodzenia na blat. No i pamietac o szczepieniach i regularnym odrobaczaniu zwlaszcza, jesli kot jest wychodzacy. :)

Ja tam moje 4 koty i 2 psiaki i uwielbiam je i zabawy z nimi. A do mnie suka sie lepi strasznie, koty maja swoj swiat na drapaku i olewka. No chyba ze wchodze do kuchni to MIAU MIAU sie rozlega zewszad :)

Sana lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Jezeli chodzi o liste Marteczki to ja jestem za tym zeby ja zostawic. Po pierwsze Dziewczyna wlozyla w to mase serca i pracy! Oczywiscie nie ujmujac Cati :). Po drugie nie zawsze mi osobiscie chce sie zagladac na te liste w tabelce, bo na smartfonie musze link przeklejac do nowego okna i nie chce mi sie. A jak chce sprawdzic komu sie pozmienialy to to mam liste Marteczki jak na dloni :) Jak chce siegnac po szczegoly to zagladam do arkusza, ktorego i tak nie moge edytowac :)
    Tez jestem zza tym by obie listy byly :) jedna jest szczegolowa a druga pogladowa i obie sa rownie potrzebne :)

Wszelkie zmiany wprowadzilam -Daisy i LEna termin przesyniety
    baus - trafilas na liste :)

Daisy, Lena87 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Wychodzi na to ze w 3 trymestrze nie mozna myc glowy ani uzywac antyperspirantu :D
    Nona dobrze ze piszesz, ze wszystko z umiarem :) Ja nie zamierzam popadac w paranoje i na pewno bede uzywac wszystkiego jak do tej pory. No oprocz wosku bo to zbyt stresujace przezycie. Przerzuce sie na pianke do golenia :).

Co do fluoru to ja uzywam produkty z wyzsza zawartoscia fluoru tzn pasta i plyn do plukania i nie bede tego zaprzestawac bo zwyczajnie nie moge. Cierpie od lat na chyba najwyzszy stopien nadwrazliwosci zebow i stety niestety musze dbac o szkliwo, regularnie tez chodze na fluoryzacje zebow, bo zdarza sie ze z bolu np nie moge mowic bo powietrze tak drazni mi zeby :/. Bylam u dentysty we wtorek i powiedzial ze poki co na spokojnie mam plukac i uzywac tej pasty co zawsze, a na nastepnej wizycie pogadamy. Musze poczekac az mi opryszczka zejdzie nim siade na fotel a to jeszcze troche potrwa :/ a juz ponad tydzien! :(

Daisy znowu się z Tobą zgodzę :) Też normalnie wszystkiego używam :) Wiadomo, gdzie trzeba uważać to trzeba :) Ale od takiego doszukiwania się we wszystkim czegoś "złego" oszaleć można ;)
    A co do zębów to byłam na fluoryzacji w trakcie starań, pytałam stomatologa czy gdyby coś to czy nie zaszkodzi i powiedział, że nie bo fluor nie przeniknie przez zęby do organizmu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 18:29

zem3wn15az3szllg.png
  • KaEm Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie też dopiszcie do listy :0 Termin porodu 2.07, w poniedziałek mam wizyte więc może się zmieni. Troszkę się już niecierpliwię bo na 1 nie było widać serduszka tylko zarys zarodka :)

Dziewczyny a badałyście sobie anty-HBs?? Mi wyszło ujemne i dopiero jutro będę mogła porozmawiać z lekarzem, ale zastanawiam się czy ktoś też tak miał?

Linka05, Sana lubią tę wiadomość

oar83e3kwtr09ifz.png
  • KaEm Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chcemy powiedzieć wszystkim w święta, jak już będzie po USG genetycznym. Wymyśliłam tak żeby zrobić przyszłym dziadkom kartki świąteczne ze zdjęciem z USG i podpisać Cześć Babciu/Dziadku poznamy się już za 6 miesięcy, zapakuję to w małe torebeczki i damy rodzicom. Myślę, że fajny pomysł i nie trzeba będzie wymyślać co powiedzieć ;)

Nona, Sana, Lena87, mała2930 lubią tę wiadomość

oar83e3kwtr09ifz.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe Mamusie Buas i KaEm :)

zem3wn15az3szllg.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:43

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ