X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dooobłaaa zmieniłam juz :)
    Lista jest;)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • buas Znajoma

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie ta lista;-)

2nn3yx8d5bfbggbl.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buas wrote:
    A gdzie ta lista;-)

Witaj :)
    na pierwszej stronie w pierwszym poście.
    A tutaj link do listy :)
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SH9sL9eAVhGo6o3xj3paw0xLPsNLoE9NyAqCqrJCHZc/edit#gid=0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 16:24

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kolorowej liście również proszę Mnie przesunąć ;) nie będę tam grzebała :D i psuła :D

• Daisy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to ze w 3 trymestrze nie mozna myc glowy ani uzywac antyperspirantu :D
    Nona dobrze ze piszesz, ze wszystko z umiarem :) Ja nie zamierzam popadac w paranoje i na pewno bede uzywac wszystkiego jak do tej pory. No oprocz wosku bo to zbyt stresujace przezycie. Przerzuce sie na pianke do golenia :).

Co do fluoru to ja uzywam produkty z wyzsza zawartoscia fluoru tzn pasta i plyn do plukania i nie bede tego zaprzestawac bo zwyczajnie nie moge. Cierpie od lat na chyba najwyzszy stopien nadwrazliwosci zebow i stety niestety musze dbac o szkliwo, regularnie tez chodze na fluoryzacje zebow, bo zdarza sie ze z bolu np nie moge mowic bo powietrze tak drazni mi zeby :/. Bylam u dentysty we wtorek i powiedzial ze poki co na spokojnie mam plukac i uzywac tej pasty co zawsze, a na nastepnej wizycie pogadamy. Musze poczekac az mi opryszczka zejdzie nim siade na fotel a to jeszcze troche potrwa :/ a juz ponad tydzien! :(

Jezeli chodzi o liste Marteczki to ja jestem za tym zeby ja zostawic. Po pierwsze Dziewczyna wlozyla w to mase serca i pracy! Oczywiscie nie ujmujac Cati :). Po drugie nie zawsze mi osobiscie chce sie zagladac na te liste w tabelce, bo na smartfonie musze link przeklejac do nowego okna i nie chce mi sie. A jak chce sprawdzic komu sie pozmienialy to to mam liste Marteczki jak na dloni :) Jak chce siegnac po szczegoly to zagladam do arkusza, ktorego i tak nie moge edytowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 17:13

Lena87, Linka05, Ivettka lubią tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jak co ale z antyperspirantu to ja nigdy nie zrezygnuję :P

Lena i Daisy według ginka to mam ten sam tp co Wy :) ale zobaczymy co nam w poniedziałek powiedzą ;)

A co do listy do zgadzam się z Daisy, ja też najczęściej korzystam z komórki wchodząc na forum i te dwie listy są wygodniejsze, oczywiście o ile Martusi naszej kochanej chce się aktualizować tą tabelę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 16:57

Daisy lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie ze sie chce:):) Tylko prośba aby przypominac się o zmianach wieczorami bo wtedy nawiedzam forum. Z calego dnia ciezko mi wyłapać:):).
    Hmmm co by tu zjesc na obiado-kolację:)??
    Chyba znów mnie mdli...ueee

Daisy lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • believe Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie zobaczyłam, że Lipcowe Mamusie 4.12.2013 miały zapisane 13 stron, a my mamy 287!! :D :D

Nona, Daisy, mufinka, Sana, Lena87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:16

believe, gigsa lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy to dobrze o nas swiadczy :D

believe, Nona, Sabela, mufinka, gigsa, mała2930 lubią tę wiadomość

• Sabela Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, no straszne gaduły z z nas i tyle:)

Daisy, mufinka, Lena87, mała2930 lubią tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Sana Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzięki temu się trochę lepiej poznamy i stworzymy fajną ekipę lipcowych mamusiek :D

Marta ja też chętnie się czymś zainspiruję, coś bym zjadła ale nie wiem co :D

Daisy, Nona lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Agi Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane, czytam was i czytam widziałam wątek z toksoplazmozą przechodziłam ja z początkiem roku potem badania przed inseminacją i lekarz powiedział ze ok zdrowa jestem.. potem ciąża pozamaciczna i starania na nowo ..
    mam kota, psy. Wiec trochę myślę o tej tokso:/ mąż teraz się kuwetą zajmuje wiec bezpiecznie..
    kocica śpi ze mną przytula się myślę ze ona pierwsza wiedziała o ciąży, 6 zmysł..
    co do kosmetyków - nie warto zwariować, wszystko w granicach zdrowego rozsądku najlepiej naturalne.. zafarbuje włosy na święta bo odrost już mam a blond robię :)postaram się bez amoniaku, robię paznokcie używam dezodorantów i perfum.
    jak mam z tego wszystkiego całkiem zrezygnować chodzić jeszcze z wzdęciami, mdłościami, śmierdząca, z odrostami ..depresja gotowa.
    Zadbana mama - szczęśliwa mama, szczęśliwe dziecko:)
    Myślę pozytywnie i wiem ze będzie dobrze z naszym fasolkiem

Daisy, Nona, kahaśka, Sana, Lena87, gigsa, Ivettka, mała2930 lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi, fajnie ze sie odzwalas.:)

Odnosnie toxo to spiesze wytlumaczyc, ze posiadanie psa i kota w niczym nie przeszkadza. Dbajmy jednak o higiene, czyscmy kuwety w rekawiczkach. Chyba zadna z nas nie wcina kocich odchodow by sie zarazic toxo bezposrednio od kota. ;)
    Pamietajmy, ze tak naprawde najwiekszym zagrozeniem jest dla nas surowe mieso, deska do krojenia, na ktorej owe mieso bylo przygotowywane, grzebanie w ziemi w doniczkach czy w ogrodku bez rekawiczek. Nalezy takze kategorycznie oduczyc kota wchodzenia na blat. No i pamietac o szczepieniach i regularnym odrobaczaniu zwlaszcza, jesli kot jest wychodzacy. :)

Ja tam moje 4 koty i 2 psiaki i uwielbiam je i zabawy z nimi. A do mnie suka sie lepi strasznie, koty maja swoj swiat na drapaku i olewka. No chyba ze wchodze do kuchni to MIAU MIAU sie rozlega zewszad :)

Sana lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Jezeli chodzi o liste Marteczki to ja jestem za tym zeby ja zostawic. Po pierwsze Dziewczyna wlozyla w to mase serca i pracy! Oczywiscie nie ujmujac Cati :). Po drugie nie zawsze mi osobiscie chce sie zagladac na te liste w tabelce, bo na smartfonie musze link przeklejac do nowego okna i nie chce mi sie. A jak chce sprawdzic komu sie pozmienialy to to mam liste Marteczki jak na dloni :) Jak chce siegnac po szczegoly to zagladam do arkusza, ktorego i tak nie moge edytowac :)
    Tez jestem zza tym by obie listy byly :) jedna jest szczegolowa a druga pogladowa i obie sa rownie potrzebne :)

Wszelkie zmiany wprowadzilam -Daisy i LEna termin przesyniety
    baus - trafilas na liste :)

Daisy, Lena87 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Wychodzi na to ze w 3 trymestrze nie mozna myc glowy ani uzywac antyperspirantu :D
    Nona dobrze ze piszesz, ze wszystko z umiarem :) Ja nie zamierzam popadac w paranoje i na pewno bede uzywac wszystkiego jak do tej pory. No oprocz wosku bo to zbyt stresujace przezycie. Przerzuce sie na pianke do golenia :).

Co do fluoru to ja uzywam produkty z wyzsza zawartoscia fluoru tzn pasta i plyn do plukania i nie bede tego zaprzestawac bo zwyczajnie nie moge. Cierpie od lat na chyba najwyzszy stopien nadwrazliwosci zebow i stety niestety musze dbac o szkliwo, regularnie tez chodze na fluoryzacje zebow, bo zdarza sie ze z bolu np nie moge mowic bo powietrze tak drazni mi zeby :/. Bylam u dentysty we wtorek i powiedzial ze poki co na spokojnie mam plukac i uzywac tej pasty co zawsze, a na nastepnej wizycie pogadamy. Musze poczekac az mi opryszczka zejdzie nim siade na fotel a to jeszcze troche potrwa :/ a juz ponad tydzien! :(

Daisy znowu się z Tobą zgodzę :) Też normalnie wszystkiego używam :) Wiadomo, gdzie trzeba uważać to trzeba :) Ale od takiego doszukiwania się we wszystkim czegoś "złego" oszaleć można ;)
    A co do zębów to byłam na fluoryzacji w trakcie starań, pytałam stomatologa czy gdyby coś to czy nie zaszkodzi i powiedział, że nie bo fluor nie przeniknie przez zęby do organizmu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 18:29

zem3wn15az3szllg.png
  • KaEm Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie też dopiszcie do listy :0 Termin porodu 2.07, w poniedziałek mam wizyte więc może się zmieni. Troszkę się już niecierpliwię bo na 1 nie było widać serduszka tylko zarys zarodka :)

Dziewczyny a badałyście sobie anty-HBs?? Mi wyszło ujemne i dopiero jutro będę mogła porozmawiać z lekarzem, ale zastanawiam się czy ktoś też tak miał?

Linka05, Sana lubią tę wiadomość

oar83e3kwtr09ifz.png
  • KaEm Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chcemy powiedzieć wszystkim w święta, jak już będzie po USG genetycznym. Wymyśliłam tak żeby zrobić przyszłym dziadkom kartki świąteczne ze zdjęciem z USG i podpisać Cześć Babciu/Dziadku poznamy się już za 6 miesięcy, zapakuję to w małe torebeczki i damy rodzicom. Myślę, że fajny pomysł i nie trzeba będzie wymyślać co powiedzieć ;)

Nona, Sana, Lena87, mała2930 lubią tę wiadomość

oar83e3kwtr09ifz.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe Mamusie Buas i KaEm :)

zem3wn15az3szllg.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:43

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ