Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
dooobłaaa zmieniłam juz
Lista jest;) -
buas wrote:A gdzie ta lista;-)
Witaj
na pierwszej stronie w pierwszym poście.
A tutaj link do listy
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SH9sL9eAVhGo6o3xj3paw0xLPsNLoE9NyAqCqrJCHZc/edit#gid=0Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 16:24
-
nick nieaktualny
-
Wychodzi na to ze w 3 trymestrze nie mozna myc glowy ani uzywac antyperspirantu
Nona dobrze ze piszesz, ze wszystko z umiaremJa nie zamierzam popadac w paranoje i na pewno bede uzywac wszystkiego jak do tej pory. No oprocz wosku bo to zbyt stresujace przezycie. Przerzuce sie na pianke do golenia
.
Co do fluoru to ja uzywam produkty z wyzsza zawartoscia fluoru tzn pasta i plyn do plukania i nie bede tego zaprzestawac bo zwyczajnie nie moge. Cierpie od lat na chyba najwyzszy stopien nadwrazliwosci zebow i stety niestety musze dbac o szkliwo, regularnie tez chodze na fluoryzacje zebow, bo zdarza sie ze z bolu np nie moge mowic bo powietrze tak drazni mi zeby. Bylam u dentysty we wtorek i powiedzial ze poki co na spokojnie mam plukac i uzywac tej pasty co zawsze, a na nastepnej wizycie pogadamy. Musze poczekac az mi opryszczka zejdzie nim siade na fotel a to jeszcze troche potrwa
a juz ponad tydzien!
Jezeli chodzi o liste Marteczki to ja jestem za tym zeby ja zostawic. Po pierwsze Dziewczyna wlozyla w to mase serca i pracy! Oczywiscie nie ujmujac Cati. Po drugie nie zawsze mi osobiscie chce sie zagladac na te liste w tabelce, bo na smartfonie musze link przeklejac do nowego okna i nie chce mi sie. A jak chce sprawdzic komu sie pozmienialy to to mam liste Marteczki jak na dloni
Jak chce siegnac po szczegoly to zagladam do arkusza, ktorego i tak nie moge edytowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 17:13
Lena87, Linka05, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Co jak co ale z antyperspirantu to ja nigdy nie zrezygnuję
Lena i Daisy według ginka to mam ten sam tp co Wyale zobaczymy co nam w poniedziałek powiedzą
A co do listy do zgadzam się z Daisy, ja też najczęściej korzystam z komórki wchodząc na forum i te dwie listy są wygodniejsze, oczywiście o ile Martusi naszej kochanej chce się aktualizować tą tabelęWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 16:57
Daisy lubi tę wiadomość
Julia07.2015
-
pewnie ze sie chce:)
Tylko prośba aby przypominac się o zmianach wieczorami bo wtedy nawiedzam forum. Z calego dnia ciezko mi wyłapać
.
Hmmm co by tu zjesc na obiado-kolację??
Chyba znów mnie mdli...ueeeDaisy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej kochane, czytam was i czytam widziałam wątek z toksoplazmozą przechodziłam ja z początkiem roku potem badania przed inseminacją i lekarz powiedział ze ok zdrowa jestem.. potem ciąża pozamaciczna i starania na nowo ..
mam kota, psy. Wiec trochę myślę o tej tokso:/ mąż teraz się kuwetą zajmuje wiec bezpiecznie..
kocica śpi ze mną przytula się myślę ze ona pierwsza wiedziała o ciąży, 6 zmysł..
co do kosmetyków - nie warto zwariować, wszystko w granicach zdrowego rozsądku najlepiej naturalne.. zafarbuje włosy na święta bo odrost już mam a blond robię :)postaram się bez amoniaku, robię paznokcie używam dezodorantów i perfum.
jak mam z tego wszystkiego całkiem zrezygnować chodzić jeszcze z wzdęciami, mdłościami, śmierdząca, z odrostami ..depresja gotowa.
Zadbana mama - szczęśliwa mama, szczęśliwe dziecko:)
Myślę pozytywnie i wiem ze będzie dobrze z naszym fasolkiemDaisy, Nona, kahaśka, Sana, Lena87, gigsa, Ivettka, mała2930 lubią tę wiadomość
-
Agi, fajnie ze sie odzwalas.
Odnosnie toxo to spiesze wytlumaczyc, ze posiadanie psa i kota w niczym nie przeszkadza. Dbajmy jednak o higiene, czyscmy kuwety w rekawiczkach. Chyba zadna z nas nie wcina kocich odchodow by sie zarazic toxo bezposrednio od kota.
Pamietajmy, ze tak naprawde najwiekszym zagrozeniem jest dla nas surowe mieso, deska do krojenia, na ktorej owe mieso bylo przygotowywane, grzebanie w ziemi w doniczkach czy w ogrodku bez rekawiczek. Nalezy takze kategorycznie oduczyc kota wchodzenia na blat. No i pamietac o szczepieniach i regularnym odrobaczaniu zwlaszcza, jesli kot jest wychodzacy.
Ja tam moje 4 koty i 2 psiaki i uwielbiam je i zabawy z nimi. A do mnie suka sie lepi strasznie, koty maja swoj swiat na drapaku i olewka. No chyba ze wchodze do kuchni to MIAU MIAU sie rozlega zewszadSana lubi tę wiadomość
-
Daisy wrote:Jezeli chodzi o liste Marteczki to ja jestem za tym zeby ja zostawic. Po pierwsze Dziewczyna wlozyla w to mase serca i pracy! Oczywiscie nie ujmujac Cati
. Po drugie nie zawsze mi osobiscie chce sie zagladac na te liste w tabelce, bo na smartfonie musze link przeklejac do nowego okna i nie chce mi sie. A jak chce sprawdzic komu sie pozmienialy to to mam liste Marteczki jak na dloni
Jak chce siegnac po szczegoly to zagladam do arkusza, ktorego i tak nie moge edytowac
jedna jest szczegolowa a druga pogladowa i obie sa rownie potrzebne
Wszelkie zmiany wprowadzilam -Daisy i LEna termin przesyniety
baus - trafilas na listeDaisy, Lena87 lubią tę wiadomość
-
Daisy wrote:Wychodzi na to ze w 3 trymestrze nie mozna myc glowy ani uzywac antyperspirantu
Nona dobrze ze piszesz, ze wszystko z umiaremJa nie zamierzam popadac w paranoje i na pewno bede uzywac wszystkiego jak do tej pory. No oprocz wosku bo to zbyt stresujace przezycie. Przerzuce sie na pianke do golenia
.
Co do fluoru to ja uzywam produkty z wyzsza zawartoscia fluoru tzn pasta i plyn do plukania i nie bede tego zaprzestawac bo zwyczajnie nie moge. Cierpie od lat na chyba najwyzszy stopien nadwrazliwosci zebow i stety niestety musze dbac o szkliwo, regularnie tez chodze na fluoryzacje zebow, bo zdarza sie ze z bolu np nie moge mowic bo powietrze tak drazni mi zeby. Bylam u dentysty we wtorek i powiedzial ze poki co na spokojnie mam plukac i uzywac tej pasty co zawsze, a na nastepnej wizycie pogadamy. Musze poczekac az mi opryszczka zejdzie nim siade na fotel a to jeszcze troche potrwa
a juz ponad tydzien!
Jezeli chodzi o liste Marteczki to ja jestem za tym zeby ja zostawic. Po pierwsze Dziewczyna wlozyla w to mase serca i pracy! Oczywiscie nie ujmujac Cati. Po drugie nie zawsze mi osobiscie chce sie zagladac na te liste w tabelce, bo na smartfonie musze link przeklejac do nowego okna i nie chce mi sie. A jak chce sprawdzic komu sie pozmienialy to to mam liste Marteczki jak na dloni
Też normalnie wszystkiego używam
Wiadomo, gdzie trzeba uważać to trzeba
Ale od takiego doszukiwania się we wszystkim czegoś "złego" oszaleć można
A co do zębów to byłam na fluoryzacji w trakcie starań, pytałam stomatologa czy gdyby coś to czy nie zaszkodzi i powiedział, że nie bo fluor nie przeniknie przez zęby do organizmuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 18:29
-
To mnie też dopiszcie do listy :0 Termin porodu 2.07, w poniedziałek mam wizyte więc może się zmieni. Troszkę się już niecierpliwię bo na 1 nie było widać serduszka tylko zarys zarodka
Dziewczyny a badałyście sobie anty-HBs?? Mi wyszło ujemne i dopiero jutro będę mogła porozmawiać z lekarzem, ale zastanawiam się czy ktoś też tak miał?Linka05, Sana lubią tę wiadomość
-
My też chcemy powiedzieć wszystkim w święta, jak już będzie po USG genetycznym. Wymyśliłam tak żeby zrobić przyszłym dziadkom kartki świąteczne ze zdjęciem z USG i podpisać Cześć Babciu/Dziadku poznamy się już za 6 miesięcy, zapakuję to w małe torebeczki i damy rodzicom. Myślę, że fajny pomysł i nie trzeba będzie wymyślać co powiedzieć
Nona, Sana, Lena87, mała2930 lubią tę wiadomość