X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    A to chodzisz prywatnie, czy na NFZ? Jest możliwość, żeby jakiś inny lekarz Cię przyjął? Ja też najbardziej boję się wyników toksoplazmozy. Moja lekarka zapewniła mnie, że da mi skierowanie na następnej wizycie, ale obawiam się wyniku, bo mam zwierzęta w domu. A Ty masz kontakt z jakimiś zwierzakami?

Chodzę na NFZ, myślę, że jest możliwość, żeby przyjął mnie inny lekarz, ale trzeba podobno odczekać 2 tyg. aby przeciwciała namnożyły się lub spadły i wtedy będzie wiadomo.
    Mam kotkę, ale jest niewychodząca i nie sądzę żeby to ona mnie zaraziła. Poza tym jestem wielką fanką wszelkich surowych mięs i ryb, a nim zaszłam w ciążę nie było dla mnie problemem aby zjeść jakiś owoc prosto z krzaka.

KaEm dzięki :) też czytałam że to dodatnie Igm jest odpowiedzialne za świeżą infekcję, jednak w moim przypadku Igg podobno jest niepokojąco wysokie.
    Chyba jutro zrobię prywatnie badanie na awidność przeciwciał Igg, które pozwala określić kiedy doszło do zakażenia.

17u93e5eksatl8vo.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Mufinka widzę po liście że mamy ten sam termin porodu i w tym samym dniu usg,ale tak teraz się zastanawiam bo mój lekarz coś mi wspominał że 12.12 zrobi badanie przezierności karkowej,a Ty dopiero masz 20.12 ciekawe czy nie za wcześniej na takie badanie...masz jakieś objawy ciążowe? Ja się troszkę martwię bo jak zaczełam 10 tydzień przestały boleć mnie piersi a innych objawów nigdy nie miałam oprócz zaparć i częstego siusiania.

u mojego gina mam wizytę 12.12 i powiedział, że zajrzy na usg jak z tą przeziernością. ale mój gin ma słaby sprzęt więc wolałam umówić się na 20.12 do dobrego specjalisty który zrobi to profesjonalnie
    z objawów to piersi przestały mnie boleć w 7tc. Wymioty i mdłości od 2 dni mnie nie męczą (oby już tak zostało). Pozostał tylko czasem ból brzucha, zadyszka, częste siku i głód co godzina

anetaa1607 lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, jak pójdę na prenatalne to na nich teæ jest robione to badanie przezierności karkowej?

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:42

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki mufinka za odp troszkę mnie uspokoiłaś ja zamiast cieszyć się ciążą szukam sobie powodów do zmartwień,to chyba przez to że staraliśmy się dwa lata gdzie lekarz kazał zastanowić mi się nad inseminacją lub in vitro a udało się naturalnie,myślę cały czas że to jest zbyt piękne by trwało długo i skończyło się szczęśliwie,nie mogę uwierzyć w to że i ja mogę zostać mamą i boję się że jak będę się bardzo cieszyć to się rozczaruje....wiem że pewnie większość z Was myśli że jestem stuknięta...

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    A powiedzcie mi, jak pójdę na prenatalne to na nich teæ jest robione to badanie przezierności karkowej?

Sabela, tak na prenatalnym bada się przede wszystkim przezierność karkową, kości nosowe, długość kości udowej i w ogóle całego malucha można obejrzeć od środka :)

Sabela lubi tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen wrote:
    Sabela, tak na prenatalnym bada się przede wszystkim przezierność karkową, kości nosowe, długość kości udowej i w ogóle całego malucha można obejrzeć od środka :)
    Bosko, dzięki:)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

A ja mam pytanie z innej beczki :P

Jak to jest z żelatyną ? Np. żelki, galaretka w czekoladzie czy galaretę mięsną, możemy jeść ?

I jak jest z kosmetykami oczyszczającymi, dozwolone czy zabronione ?

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:
    Hej Dziewczyny :)

A ja mam pytanie z innej beczki :P

Jak to jest z żelatyną ? Np. żelki, galaretka w czekoladzie czy galaretę mięsną, możemy jeść ?

I jak jest z kosmetykami oczyszczającymi, dozwolone czy zabronione ?

Usia, co do żelatyny nie mam bladego pojęcia, ale mnóstwo leków ma otoczki z żelatyny, więc na tej podstawie bym wnioskowała, że można. Ja tam się nie czaję i wcinam :-)

A co do kosmetyków- pewnie warto poczytam składy, wcześniej Helen pisała o składach kosmetyków. Im bardziej naturalne, tym wiadomo - lepiej.

usia89 lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowych wizyt i widzianych serduszek :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:15

usia89 lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia, ja wsunęłam ostatnio kilka galaretek mięsnych, aż mi się uszy trzęsły, więc mam nadzieję, że można :D

usia89 lubi tę wiadomość

• usia89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za mna wlazie chodzi galareta miesna i galaretka w czekoladzie :D

a co do kosmetyków Dzieki Nona bede uwaznie czytac sklad kosmetyków :*

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak bardzo chciałam zrobić Niespodziankę w Święta, ale niestety się nie udało ..
    Z bliskiej rodziny, praktycznie wszyscy już wiedzą ..

Mama się popłakała, tacie oczka się też zaświeciły - bo strasznie przeżył Moje Poronienie i czekał z niecierpliwością na dobre nowiny :)

Cały czas dzwonili, coś ode Mnie chcieli nie mogłam dłużej ukrywać, że jestem w szpitalu i z jakiego powodu ..

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeeejjj laaskii:)))
    Póki co zyje i mam sie dobrze:P Jakies wielkie mdlosci nie męczą więc bardzo się cieszę:)
    Nie moge się juz doczekać 16.12 i usg:)) Zobacze mojego maluszeczka.
    Ajj dobrzrze jutro piątek bo wstawanie o 6:30 jest straszliwe

Daisy lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia , proszę o przepisanie Mnie i Daisy na 26.07 ;) a jak dobrze pamiętam to Ginger już z Nami niestety nie ma :(

Daisy lubi tę wiadomość

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochanienke bo jq nie wiem czy ta liste uzupelniac czy bazujemy tylko na tej pięknej kolorowej:)?

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka91 wrote:
    kochanienke bo jq nie wiem czy ta liste uzupelniac czy bazujemy tylko na tej pięknej kolorowej:)?

Jak dla Mnie to mogą być dwie listy ;)

• Sabela Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka91 wrote:

Najwyżej tą skasuj. a zostaw tylko linka do naszej tęczowej.

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • buas Znajoma

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się do was dopisze;-). 15.07.15 ;-).

believe, Lena87, Coleen, MarliOne lubią tę wiadomość

2nn3yx8d5bfbggbl.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ