X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ide z moim :) taka smieszna godzina bonprzed poludniem, mam nadzieje ze nie bedzie opoznien bo 35km po corke na 13 trza zawrocic do szkoly ;)

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm luteina to wiem, że na zniżkę, no ale właśnei czy duphaston też....
    Nona 35 to strasznie dużo, u mnie w aptece maks 25zł - co zresztą i tak wychodzi dużo jak przeliczyć na miesiąc - potrzebne są przecież prawie dwa opakowania, biorąc chociażby 2x1.

no nic podpytam moją gin w czwartek ajk to jest...

a choinkę ubraliśmy wczoraj - córka pierwszy raz ubierała i już oko cieszy;-) malutka bo malutka no i sztuczna niestety...... uwielbiam żywe choinki, ale wyjeżdżamy na ponad tydzień, więc boimy się, że żywa by "padła" no i stanęło na malutkiej, sztucznej, tyle co dla córy żeby radocha była.
    Wcozraj jeszcze kupiliśmy paczkę michałków, żeby powiesić na choinkę - chyba będzie cięzko z tym, skoro połowa już w moim brzuszku :D

nick nieaktualny, mała2930, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę za duphaston 30zł,wydaje mi się że prywatny lekarz nie może Ci wypisać leki ze zniżką chyba że ma podpisaną umowę z NFZ.

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:27

• Daisy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze lutka ma znizke bo ja mam jedno opakowanie na 5dni. Takze na miesiac wychodzi mi 6 opakowan jesli dobrze liczyc..

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też za leki od endokrynologa płacę grosze. Ale pamiętam, kiedyś lekarka zapomniała mi wpisać refundacji na bromergon i zapłaciłam jakoś dużo :/
    więc nie wiem o co tu chodzi:/ w każdym bądź razie zapytam - jeśli by się dało dostać taniej to czemu nie - zawsze można coś więcej maluszkowi kupić :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham :) mój malec usg ma 10tyg :) i ma 3,8cm :)
    ja mam jakiś krwiak pod kosmówkowy wiec musze sie oszczędzać jutro wizyta u mojego gina wiec dowiem sie wiecej co i jak :)

pepitka, usia89, Tysia85, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ewela86, Daisy, believe, Sana lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• hibiskus Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za luteinę ostatnio dałam 50zł/ 30 tabletek co starcza mi na 15 dni. jeszcze mam drugie opakowanie do wykupienia.

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płace 39 zł za duphaston. Ale co zrobić. Jak trzeba to trzeba :)

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    dzisiaj tyle rzeczy w pracy, że tylko międzyczasie mogłam Was podczytywać, a teraz popatrzyłam i nadrobiłam wszystkie wpisy :)

Nona lekarz nie może tego robić, robi to na własną rękę, a w razie jakiejś niespodziewanej kontroli miałby problem. musi mieć jakąś umowę z NFZ (przerabiałam temat nie tak dawno).

ja już się nie mogę doczekać, że już jutro wizyta! ;) w końcu może to serduszko i jakieś informacje w końcu! bo po pierwszej wizycie to raczej kiepsko z wiedzą na temat Maleństwa było :)

gratulacje dla wszystkich dziś wizytujących :)

co do wagi, ja + 1 kg, ale i tak się cieszę, że tylko tyle przy moim apetycie :D

nick nieaktualny, believe lubią tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kusiczka lubi tę wiadomość

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny od kiedy usg przez brzuch?

a to USG przezierności karkowej czy jak to się nazywa jest przez pochwę?

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kusiczka wrote:
    dziewczyny od kiedy usg przez brzuch?

a to USG przezierności karkowej czy jak to się nazywa jest przez pochwę?
    w pierwszej ciązy miałam jeszcze przez pochwę, a dopiero kolejne przez brzuch. Wydaje mi sie, tak na chłopski rozum, że na tym etapie bobas jest jeszcze za mały, żeby było dobrze widać tę przezierność karkową - to dosyć precyzyjne badanie, więc przez pochwę powinno być dokładniejsze.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytam, bo zastanawiam się kiedy mojego D. wziąć na USG...

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusiczka mój był pomimo ze było dopochwowe tylko gin miał dwa monitory na jeden patrzyła onai za kotara a na drugi na ścianie mąż :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• hibiskus Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tycia to ja mam -3...

choinkę mój mąż pewnie jakąś wytnie z lasku,ale to za tydzień żeby żywa przetrwała:) już przygotowania przedświąteczne powinny ruszyć pełną parą tylko ja nie mam jakoś weny. a przy dzieciach to zawsze szybciej się takie rzeczy robi bo radocha:)

a co do mówienia o dzidziusiu to ja mam zamiar powiedzieć jak najpóźniej w 5-6 miesiącu. Uważam że dla dziecka 3 miesiące czekania to i tak będzie cała wieczność.
    Imiona jeszcze nie wymyślone, dowiemy się jaka płeć to pomyślimy :)

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to na NFZ nie ma szans u tego co jestem, jest tylko jeden monitor...a mój D. nie bardzo chce. zobaczę jak na wizycie prywatnie jak się umówię w kolejnych tygodniach ;)

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.

• pepitka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, wasi mężowie/partnerzy będą przy porodzie? U Nony widzę że tak, u mnie raczej napewno nie, przy pierwszym też obydwoje byliśmy za tym zeby go nie było. Hehe, zresztą jakby zobaczył jak robią ZZO to porodu juz by nie dotrwał hihi ;D

Daisy lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hibiskus, to u Ciebie chyba rekord z tą luteiną!! o_O
    a co do mówienia dziecku, moja córa ( 20mies) wie, że mama ma dzidziusia w brzuszku, sama tak mówi, ale wydaje mi się, że nie wiąże jeszcze tego z takim namacalnym bobasem... dopiero pewnie jak się brzuch zaokrągli wyraźnie, to może "dotrze". No ale u Ciebie dziecko starsze, więc faktycznie im później, tym lepiej - mniej czekania.

Kusiczko mój mąż pójdzie ze mną dopiero koło 20tc - bo wtedy też będzie z nami córa - wcześniej sama się zadowolę wizytami, a towarzystwo poczeka przed gabinetem ;-)

Ale moje dziecię ma dziś spanie... tfu tfu oczywiście ;-) niech śpi na zdrowie, już 2 godziny!

Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ