X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ide z moim :) taka smieszna godzina bonprzed poludniem, mam nadzieje ze nie bedzie opoznien bo 35km po corke na 13 trza zawrocic do szkoly ;)

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm luteina to wiem, że na zniżkę, no ale właśnei czy duphaston też....
    Nona 35 to strasznie dużo, u mnie w aptece maks 25zł - co zresztą i tak wychodzi dużo jak przeliczyć na miesiąc - potrzebne są przecież prawie dwa opakowania, biorąc chociażby 2x1.

no nic podpytam moją gin w czwartek ajk to jest...

a choinkę ubraliśmy wczoraj - córka pierwszy raz ubierała i już oko cieszy;-) malutka bo malutka no i sztuczna niestety...... uwielbiam żywe choinki, ale wyjeżdżamy na ponad tydzień, więc boimy się, że żywa by "padła" no i stanęło na malutkiej, sztucznej, tyle co dla córy żeby radocha była.
    Wcozraj jeszcze kupiliśmy paczkę michałków, żeby powiesić na choinkę - chyba będzie cięzko z tym, skoro połowa już w moim brzuszku :D

Nona, mała2930, Ivettka lubią tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę za duphaston 30zł,wydaje mi się że prywatny lekarz nie może Ci wypisać leki ze zniżką chyba że ma podpisaną umowę z NFZ.

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:27

• Daisy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze lutka ma znizke bo ja mam jedno opakowanie na 5dni. Takze na miesiac wychodzi mi 6 opakowan jesli dobrze liczyc..

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też za leki od endokrynologa płacę grosze. Ale pamiętam, kiedyś lekarka zapomniała mi wpisać refundacji na bromergon i zapłaciłam jakoś dużo :/
    więc nie wiem o co tu chodzi:/ w każdym bądź razie zapytam - jeśli by się dało dostać taniej to czemu nie - zawsze można coś więcej maluszkowi kupić :-)

Nona lubi tę wiadomość

Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham :) mój malec usg ma 10tyg :) i ma 3,8cm :)
    ja mam jakiś krwiak pod kosmówkowy wiec musze sie oszczędzać jutro wizyta u mojego gina wiec dowiem sie wiecej co i jak :)

pepitka, usia89, Tysia85, Nona, Ivettka, ewela86, Daisy, believe, Sana lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• hibiskus Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za luteinę ostatnio dałam 50zł/ 30 tabletek co starcza mi na 15 dni. jeszcze mam drugie opakowanie do wykupienia.

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płace 39 zł za duphaston. Ale co zrobić. Jak trzeba to trzeba :)

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    dzisiaj tyle rzeczy w pracy, że tylko międzyczasie mogłam Was podczytywać, a teraz popatrzyłam i nadrobiłam wszystkie wpisy :)

Nona lekarz nie może tego robić, robi to na własną rękę, a w razie jakiejś niespodziewanej kontroli miałby problem. musi mieć jakąś umowę z NFZ (przerabiałam temat nie tak dawno).

ja już się nie mogę doczekać, że już jutro wizyta! ;) w końcu może to serduszko i jakieś informacje w końcu! bo po pierwszej wizycie to raczej kiepsko z wiedzą na temat Maleństwa było :)

gratulacje dla wszystkich dziś wizytujących :)

co do wagi, ja + 1 kg, ale i tak się cieszę, że tylko tyle przy moim apetycie :D

Nona, believe lubią tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kusiczka lubi tę wiadomość

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny od kiedy usg przez brzuch?

a to USG przezierności karkowej czy jak to się nazywa jest przez pochwę?

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kusiczka wrote:
    dziewczyny od kiedy usg przez brzuch?

a to USG przezierności karkowej czy jak to się nazywa jest przez pochwę?
    w pierwszej ciązy miałam jeszcze przez pochwę, a dopiero kolejne przez brzuch. Wydaje mi sie, tak na chłopski rozum, że na tym etapie bobas jest jeszcze za mały, żeby było dobrze widać tę przezierność karkową - to dosyć precyzyjne badanie, więc przez pochwę powinno być dokładniejsze.

Nona lubi tę wiadomość

Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytam, bo zastanawiam się kiedy mojego D. wziąć na USG...

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusiczka mój był pomimo ze było dopochwowe tylko gin miał dwa monitory na jeden patrzyła onai za kotara a na drugi na ścianie mąż :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• hibiskus Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tycia to ja mam -3...

choinkę mój mąż pewnie jakąś wytnie z lasku,ale to za tydzień żeby żywa przetrwała:) już przygotowania przedświąteczne powinny ruszyć pełną parą tylko ja nie mam jakoś weny. a przy dzieciach to zawsze szybciej się takie rzeczy robi bo radocha:)

a co do mówienia o dzidziusiu to ja mam zamiar powiedzieć jak najpóźniej w 5-6 miesiącu. Uważam że dla dziecka 3 miesiące czekania to i tak będzie cała wieczność.
    Imiona jeszcze nie wymyślone, dowiemy się jaka płeć to pomyślimy :)

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to na NFZ nie ma szans u tego co jestem, jest tylko jeden monitor...a mój D. nie bardzo chce. zobaczę jak na wizycie prywatnie jak się umówię w kolejnych tygodniach ;)

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.

• pepitka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, wasi mężowie/partnerzy będą przy porodzie? U Nony widzę że tak, u mnie raczej napewno nie, przy pierwszym też obydwoje byliśmy za tym zeby go nie było. Hehe, zresztą jakby zobaczył jak robią ZZO to porodu juz by nie dotrwał hihi ;D

Daisy lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hibiskus, to u Ciebie chyba rekord z tą luteiną!! o_O
    a co do mówienia dziecku, moja córa ( 20mies) wie, że mama ma dzidziusia w brzuszku, sama tak mówi, ale wydaje mi się, że nie wiąże jeszcze tego z takim namacalnym bobasem... dopiero pewnie jak się brzuch zaokrągli wyraźnie, to może "dotrze". No ale u Ciebie dziecko starsze, więc faktycznie im później, tym lepiej - mniej czekania.

Kusiczko mój mąż pójdzie ze mną dopiero koło 20tc - bo wtedy też będzie z nami córa - wcześniej sama się zadowolę wizytami, a towarzystwo poczeka przed gabinetem ;-)

Ale moje dziecię ma dziś spanie... tfu tfu oczywiście ;-) niech śpi na zdrowie, już 2 godziny!

Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: