X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny poweekendowo w dziewiątym tygodniu :)

Udało mi się nadrobić całą dyskusję, zawalając przy tym trochę pracę, ale co tam...

Pepitko gratuluję :) świetne wieści. Pozostałym mamom życzę udanych wizyt dzisiaj :)

Ja cały czas noszę się z zamiarem zrobienia kolejnego usg (pierwsze robiłam w 6t5d) ponieważ niemal nie mam objawów, może raz dziennie brzuch mnie zaboli, albo czasem piersi i tyle. Chociaż dzisiaj czuję się wyjątkowo źle, ale to chyba z niewyspania.

Co do dyskusji imionkowej, jak kiedyś byłam wielką przeciwniczką nadawania imion popularnych, więc w przedbiegach odpadały Amelki, Antosie, Jasie i Hanie, ale teraz kiedy przemyślałam temat zmieniłam zdanie. Uważam, że jeśli rodzicom imię się podoba, pasuje do dziecka, to nie ma co na siłę wymyślać imienia niepowtarzalnego.

Aha i mam jeszcze do Was pytanie, jak wasz waga? Bo ja przytyłam już ok 1,5 kg w stosunku do wagi sprzed ciąży :/ niby nie dużo, ale podobno w I trymestrze nie powinno się przytyć w ogóle.

17u93e5eksatl8vo.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    laski, jakie macie PH moczu? Słyszałyście taką teorię że niby PH powyżej 5 to chłopiec? hihi
    Ja mam 7 :-)
    Nie chce powtarzać bzdur, to niesprawdzone tylko obiło mi się o uszy :-)

Ja mam 5, czyli że dziewczynka, czy nie wiadomo ;) nie słyszałam wcześniej o takiej teorii ;)

17u93e5eksatl8vo.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen moja gin ma teorię, że kobieta powinna przytyć do 20tc tylko 1kg.... chyba z byka spadła :D
    ja do tej pory mam mniej więcej tyle samo, no może pół kg więcej - zależy od dnia tak naprawdę.
    Myślę, że nie ma co się stresować wagą, każda kobieta indywidualne tyje, niektóe 7kg a niektóre 30.

Pepitko super wieści, oby więcej takich :-)

Daisy, Coleen, pepitka lubią tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja waga jak na razie stoi w miejscu na szczeście na razie maluszek ma z czego brać więc marzę o tymo żeby za duzo nie przytyc bo na początku lipca mam wesele siostry i itak będe wyglądać jak słón ubrany w namiot albo znając moja historie 1 ciąży to juz będe z maluszkiem w domu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 12:24

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja troszke schudlam na ostatnim wazeniu, ale na szczescie moja waga nie dziala wiec waze sie u rodzicow :D. W pierwszej ciazy przytylam 20kg wiec mam nadzieje teraz mniej, no ale wtedy bylam szczuplutka :)

Co do recept to ja tez dostaje normalnie od pvt gina, tyle ze mam ryczalt na lutke :). Ciekawa jestem co na to nowy gin, jak bedzie cos jeczal to bedzie to moja pierwsza i ostatnia wizyta u niego i wroce jednak do invicty :D teraz wazne dla mnie zeby znalezc dobrego lekarza, nawet jesli mialabym leciec 2x w tyg na wizyte 'zapoznawcza', za kazdym razem do kogos innego.

Ale mam lenia, zjadlam dopiero, pomalowalam sie i zaraz musze leciec po core grrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 12:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:25

• Sana Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitko super wieści :)

Nona mam nadzieję że to prawda, u mnie pH 6,5 a liczę na chłopca ;)

Coleen u mnie waga praktycznie taka jak przed ciążą, może jest 0,5 kg więcej. Ale tak jak u Tysi - zależy to od pory dnia.

Mam nadzieję że mi ta ginekolog da zdjęcie. Jeśli nie pewnie komórką zrobimy :P

Nona, pepitka lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:25

• juwelka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:53

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Agi Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mi mdłości trochę minęły więc apetyt dopisuje;)
    na wagę jeszcze nie wchodziłam, dziś pewnie zostanę zważona na wizycie.
    Co do imion jestem zdania jak się rodzicom podoba to czemu nie,
    osobiście nie wybrałabym bardzo wymyślnych :)
    U nas jak syn to Kazik po ojcu męża a jak córka to Janinka albo Marysia, Helenka też ok. Ale trzeba zobaczyć dziecko i wtedy się dowiemy czy imię pasuje;)
    Dalej walczę z przeziębieniem :( masakra. katar nie daje mi żyć a teraz doszedł kaszel. Mam nadziej ze mały fasolek dobrze się tam trzyma :)w naszym stanie same naturalne środki można brać i leczenie dłużej trwa.

• Sabela Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro dyskusja o imionach trwa to co myślicie o drugim imieniu?
    Ja uważam za zupełni zbędne (sama mam po mamie i strasznie mi się nie podoba:P )
    Mój tata nie ma i nigdy problemów z tym nie miał.
    I jak mąż się zgodzi to nasze dziecko tez nie będzie miało.

Daisy lubi tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • believe Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie PH = 6.0.

Ja przytyłam już chyba z 1 - 1.5 kg. Wy mówicie, że nie macie apetytu, a ja co chwilę jestem głodna. I tak źle, i tak nie dobrze. Położna mi właśnie mówiła dzisiaj, że zazwyczaj się chudnie w pierwszych miesiącach, a ja wręcz przeciwnie. Rano budzi mnie burczenie w brzuchu, zjem i do 2 godzin jestem znowu głodna. W przyszłym roku też mamy wesele znajomych i nie chcę iść tam jako słonica.

Rozmawiałyście też o imionach - u nas jak będzie dziewczynka, to chcielibyśmy jej dać na imię Hania. Wiem, że teraz bardzo popularne, ale mój mąż odkąd pamiętam (a znamy się 10 lat) - mówił, że tak nazwie córeczkę. Z imieniem dla chłopca mamy problem, bo dużo nam się podoba, ale żeby wybrać jedno, to już gorzej. Ale tak jak już napisałyście - będziemy się zastanawiać jak już poznamy płeć.

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:26

Sabela lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela, ja też nie mam drugiego imienia, tak samo jak moje rodzeństwo. I też bym wolała swoim dzieciom nie nadawać drugiego imienia. Po drugie, skoro mamy problem z wyborem jednego, to co by było jak byśmy musieli jeszcze wybrać drugie :D Chociaż jeszcze z mężem o tym nie rozmawialiśmy, także nie wiem jak on się na to zapatruje.

Nona, Sabela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

believe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Coleen Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe, Nona mam dokładnie tak samo :) wszystko mi smakuje i mogłabym cały czas jeść. Ostatnio jadłam o 2:00 w nocy, bo nie mogłam z głodu zasnąć.

A co do drugiego imienia, ja go nie mam, więc zdecydowanie można się obejść. O drugim dla dziecka jeszcze nie myślałam, bo póki co zbyt często zmieniam typ na pierwsze imię. Najgorsze, że moje ukochane imię dla syna Leon, które postanowiłam nadać będąc na I roku studiów już nie brzmi dla mnie tak idealnie, jak przez te wszystkie lata.

Nona, believe lubią tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Coleen lubi tę wiadomość

• Coleen Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam już 2 razy morfologię i mocz, kolejną wizytę mam 16.12, ale nie pamiętam jak się umawiałam z lekarką. Mocz pewnie będę powtarzać bo cały czas mi bakterie wychodzą i jest ich coraz więcej.

A co do dekoracji świątecznych, ja jeszcze chwilę zaczekam, może nie do samego 20 grudnia, bo na święta wyjeżdżamy do rodziców i nie nacieszyłabym się tym pięknym widokiem, ale myślę, że od 15.12 zaszaleję.

Nona lubi tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, ja miałam na razie raz.

Jak by któraś była zainteresowana, to wrzucam fajny kalendarz badań w ciąży :)

OKzYFP.jpg

PS. Mam nadzieję, że można coś takiego tutaj wrzucać. Ale taki kalendarz fajnie sobie wydrukować, żeby pamiętać o badaniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:26

Coleen, Daisy, mała2930, Linka05, libellula83 lubią tę wiadomość

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ