Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczyny poweekendowo w dziewiątym tygodniu
Udało mi się nadrobić całą dyskusję, zawalając przy tym trochę pracę, ale co tam...
Pepitko gratulujęświetne wieści. Pozostałym mamom życzę udanych wizyt dzisiaj
Ja cały czas noszę się z zamiarem zrobienia kolejnego usg (pierwsze robiłam w 6t5d) ponieważ niemal nie mam objawów, może raz dziennie brzuch mnie zaboli, albo czasem piersi i tyle. Chociaż dzisiaj czuję się wyjątkowo źle, ale to chyba z niewyspania.
Co do dyskusji imionkowej, jak kiedyś byłam wielką przeciwniczką nadawania imion popularnych, więc w przedbiegach odpadały Amelki, Antosie, Jasie i Hanie, ale teraz kiedy przemyślałam temat zmieniłam zdanie. Uważam, że jeśli rodzicom imię się podoba, pasuje do dziecka, to nie ma co na siłę wymyślać imienia niepowtarzalnego.
Aha i mam jeszcze do Was pytanie, jak wasz waga? Bo ja przytyłam już ok 1,5 kg w stosunku do wagi sprzed ciążyniby nie dużo, ale podobno w I trymestrze nie powinno się przytyć w ogóle.
-
Nona wrote:laski, jakie macie PH moczu? Słyszałyście taką teorię że niby PH powyżej 5 to chłopiec? hihi
Ja mam 7
Nie chce powtarzać bzdur, to niesprawdzone tylko obiło mi się o uszy
Ja mam 5, czyli że dziewczynka, czy nie wiadomonie słyszałam wcześniej o takiej teorii
-
Coleen moja gin ma teorię, że kobieta powinna przytyć do 20tc tylko 1kg.... chyba z byka spadła
ja do tej pory mam mniej więcej tyle samo, no może pół kg więcej - zależy od dnia tak naprawdę.
Myślę, że nie ma co się stresować wagą, każda kobieta indywidualne tyje, niektóe 7kg a niektóre 30.
Pepitko super wieści, oby więcej takich
Daisy, Coleen, pepitka lubią tę wiadomość
-
moja waga jak na razie stoi w miejscu na szczeście na razie maluszek ma z czego brać więc marzę o tymo żeby za duzo nie przytyc bo na początku lipca mam wesele siostry i itak będe wyglądać jak słón ubrany w namiot albo znając moja historie 1 ciąży to juz będe z maluszkiem w domu:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 12:24
https://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
Ja troszke schudlam na ostatnim wazeniu, ale na szczescie moja waga nie dziala wiec waze sie u rodzicow
. W pierwszej ciazy przytylam 20kg wiec mam nadzieje teraz mniej, no ale wtedy bylam szczuplutka
Co do recept to ja tez dostaje normalnie od pvt gina, tyle ze mam ryczalt na lutke. Ciekawa jestem co na to nowy gin, jak bedzie cos jeczal to bedzie to moja pierwsza i ostatnia wizyta u niego i wroce jednak do invicty
teraz wazne dla mnie zeby znalezc dobrego lekarza, nawet jesli mialabym leciec 2x w tyg na wizyte 'zapoznawcza', za kazdym razem do kogos innego.
Ale mam lenia, zjadlam dopiero, pomalowalam sie i zaraz musze leciec po core grrrWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 12:32
-
nick nieaktualny
-
pepitko super wieści
Nona mam nadzieję że to prawda, u mnie pH 6,5 a liczę na chłopca
Coleen u mnie waga praktycznie taka jak przed ciążą, może jest 0,5 kg więcej. Ale tak jak u Tysi - zależy to od pory dnia.
Mam nadzieję że mi ta ginekolog da zdjęcie. Jeśli nie pewnie komórką zrobimyNona, pepitka lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
nick nieaktualny
-
Witam, mi mdłości trochę minęły więc apetyt dopisuje;)
na wagę jeszcze nie wchodziłam, dziś pewnie zostanę zważona na wizycie.
Co do imion jestem zdania jak się rodzicom podoba to czemu nie,
osobiście nie wybrałabym bardzo wymyślnych
U nas jak syn to Kazik po ojcu męża a jak córka to Janinka albo Marysia, Helenka też ok. Ale trzeba zobaczyć dziecko i wtedy się dowiemy czy imię pasuje;)
Dalej walczę z przeziębieniemmasakra. katar nie daje mi żyć a teraz doszedł kaszel. Mam nadziej ze mały fasolek dobrze się tam trzyma :)w naszym stanie same naturalne środki można brać i leczenie dłużej trwa.
-
Skoro dyskusja o imionach trwa to co myślicie o drugim imieniu?
Ja uważam za zupełni zbędne (sama mam po mamie i strasznie mi się nie podoba:P )
Mój tata nie ma i nigdy problemów z tym nie miał.
I jak mąż się zgodzi to nasze dziecko tez nie będzie miało.Daisy lubi tę wiadomość
-
U mnie PH = 6.0.
Ja przytyłam już chyba z 1 - 1.5 kg. Wy mówicie, że nie macie apetytu, a ja co chwilę jestem głodna. I tak źle, i tak nie dobrze. Położna mi właśnie mówiła dzisiaj, że zazwyczaj się chudnie w pierwszych miesiącach, a ja wręcz przeciwnie. Rano budzi mnie burczenie w brzuchu, zjem i do 2 godzin jestem znowu głodna. W przyszłym roku też mamy wesele znajomych i nie chcę iść tam jako słonica.
Rozmawiałyście też o imionach - u nas jak będzie dziewczynka, to chcielibyśmy jej dać na imię Hania. Wiem, że teraz bardzo popularne, ale mój mąż odkąd pamiętam (a znamy się 10 lat) - mówił, że tak nazwie córeczkę. Z imieniem dla chłopca mamy problem, bo dużo nam się podoba, ale żeby wybrać jedno, to już gorzej. Ale tak jak już napisałyście - będziemy się zastanawiać jak już poznamy płeć.Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sabela, ja też nie mam drugiego imienia, tak samo jak moje rodzeństwo. I też bym wolała swoim dzieciom nie nadawać drugiego imienia. Po drugie, skoro mamy problem z wyborem jednego, to co by było jak byśmy musieli jeszcze wybrać drugie
Chociaż jeszcze z mężem o tym nie rozmawialiśmy, także nie wiem jak on się na to zapatruje.
Nona, Sabela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
believe, Nona mam dokładnie tak samo
wszystko mi smakuje i mogłabym cały czas jeść. Ostatnio jadłam o 2:00 w nocy, bo nie mogłam z głodu zasnąć.
A co do drugiego imienia, ja go nie mam, więc zdecydowanie można się obejść. O drugim dla dziecka jeszcze nie myślałam, bo póki co zbyt często zmieniam typ na pierwsze imię. Najgorsze, że moje ukochane imię dla syna Leon, które postanowiłam nadać będąc na I roku studiów już nie brzmi dla mnie tak idealnie, jak przez te wszystkie lata.Nona, believe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam już 2 razy morfologię i mocz, kolejną wizytę mam 16.12, ale nie pamiętam jak się umawiałam z lekarką. Mocz pewnie będę powtarzać bo cały czas mi bakterie wychodzą i jest ich coraz więcej.
A co do dekoracji świątecznych, ja jeszcze chwilę zaczekam, może nie do samego 20 grudnia, bo na święta wyjeżdżamy do rodziców i nie nacieszyłabym się tym pięknym widokiem, ale myślę, że od 15.12 zaszaleję.Nona lubi tę wiadomość
-
Nona, ja miałam na razie raz.
Jak by któraś była zainteresowana, to wrzucam fajny kalendarz badań w ciąży
PS. Mam nadzieję, że można coś takiego tutaj wrzucać. Ale taki kalendarz fajnie sobie wydrukować, żeby pamiętać o badaniach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:26
Coleen, Daisy, mała2930, Linka05, libellula83 lubią tę wiadomość