X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, witam po wizycie :)

Z najważniejszych informacji - wiek ciąży pokrywa się z USG - 9 tyg. + 4 dni, fasolka ma już 2,5 cm, serduszko pięknie bije - 178 BPM - nie wiem czy to dobrze?, było widać, że to już nie fasolka tylko mały człowieczek, sporo się ruszał i wierzgał rączkami i nóżkami, nic dziwnego, że tak kiepsko się czuję, skoro on się tam bawi na całego :)

Wrzucam zdjęcie:
    50394eaae16fa662med.jpg

Lekarz powiedział, że Duphaston mam brać do końca pierwszego trymestru cały czas, kolejna wizyta 22.12 i będziemy kontynuować zwolnienie (tak powiedział lekarz, sam od siebie, uff kamień z serca :P), 24.12 idziemy na badania prenatalne - mam je w pakiecie, więc nic nie muszę płacić.

pepitka, Sabela, Tysia85, Daisy, usia89, Nona, Ivettka, MarliOne, Lena87, believe, hibiskus, jenny88, Konwalia, Sana, kierzynka, mała2930, dora8201, libellula83 lubią tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena, ślicznie :) nasze małe człowieczki są tej samej długości :D

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    A właśnie, wasi mężowie/partnerzy będą przy porodzie? U Nony widzę że tak, u mnie raczej napewno nie, przy pierwszym też obydwoje byliśmy za tym zeby go nie było. Hehe, zresztą jakby zobaczył jak robią ZZO to porodu juz by nie dotrwał hihi ;D

u mnie na same parte wyjdzie, nie chciałabym żeby na to patrzył, za dużo historii od kolegów się nasłuchałam jak to przeżyli :/ mimo, że przy żonach mówią co innego to na osobności odradzali

My zawsze mamy żywą choinkę więc dopiero ok. 20.12 kupimy i ubierzemy <3

Ja mam 2 imiona i tylko kłopoty z tym :/

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepitka, Sabela, Biedroneczka ale duże te wasze fasolki! zazdroszczę! mam nadzieję, że i mój tak urósł

Ja za Duphaston płaciłam 30zł, pierwsze słyszę, żeby był refundowany. Luteina natomiast jest refundowana i płacę 3 zł za 30 tabl.

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinka, u mnie było na odwrót, mój ze mną przeżywał całe długie trzy dni które chodziłam w bólach (tak, miałam przez 3 dni non stop skurcze co 5min, w dzień i w nocy) takze troszkę sie naogladal mojego cierpienia ;)
    A zresztą, teraz będzie musial zostać z córą w domu, także napewno nie będzie przy porodzie ;)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena cudowny bobasek:).
    Moja wizyta za tydzieńńńń:): Mam nadzieję, że zobacze tam już małego człowieczka

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena super bobo :)

U mnie będzie cc więc też mój przy drzwiach będzie stał :)
    Mdłości odeszły odpukać, czuję się jak nowo narodzona :)

• Agi Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwaliłam się ze nie mam mdłości a tu proszę wróciły i do tego z wymiotami
    :(
    po wizycie :) mały ma 1,59cm serduszko bije jak powinno :))termin porodu 22 lipiec jak na razie , no i mam do wykonania masę badań.
    Umówić się na badania prenatalne.
    Do przodu byle bez mdłości.
    Pozdrawiam

Daisy, Ivettka, believe, jenny88, mała2930, usia89, mon!ta^ lubią tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    WR ( VDRL, USR ) - tp powszechnie stosowane testy wykrywające zakażenie bakterią Treponema pallidum, wywołująca chorobę zwana kiłą.
    Ja mam na wyniki z diagnostyki napisaną lacińska nazwę Treponema pallidum, ujemny.

dawniej wykonywano odczyny Wassermanna lub Kolmera teraz odczyny VDRL lub USR. Czyli to to samo badanie

Nona, dzięki za pomoc ;)

• believe Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    Nona ja sie ważę u siebie w domu, zawsze rano, zawsze w bieliźnie, zawsze przed jedzeniem :-) A i tak jedengo dnia jest 0,5 kg więcej a innego tyle samo. Więc pewnie kwestia tego, ile zjadłam poprzedniego dnia, jak późno, itd.
    U gin właśnie nie chcę się ważyć, bo wizyty mam o różnych porach i nie będzie to dla mnei miarodajne- np. wieczorem zwykle mam na wadze ok. 1-1,5kg więcej niż rano

Drugie imię - nasza córka ma po babi - drugie dziecko też dostanie pewnie po którymś z dziadków. My z mężem też mamy i nie robi to nam problemu, za to mieliśmy zabawną sytuację na ślubie, bo mąż ma bardzo nietypowe drugie imię, więc kupa śmiechu była.

Aneta co do tygodni ciąży - lekarze wpisują w kartę tylko skończone, więc jeśli masz 10t2d i lekarz wpisał Ci 10tc to dobrze Ci wpisał. Natomiast jeśli chodzi o tet pappa to mi mówiono, żę i usg i krew muszą być pobrane jednego dnia - do porównania konieczne są podobno paramtetry z tego samego czasu.

Z badań - do tej pory miałam raz morfologię i raz mocz no i te wszystkie I trymestru - hiv, krew, kiła, cytologia, czystość pochwy etc. Teraz mam wizytę w czwartek i podejrzewam, że dostanę znowu skierowania, wtedy zrobię na początku stycznia, przed kolejną wizytą.

Kobitki a ja mam pytanie odnośnie duphastonu - ile płacicie za niego?? Bo ja płacę ponad 20zł i ostatnio koleżanka mówiła mi, że muszę powiedzieć ginowi, zeby wpisał refundację, bo podobno można go za kilka zł kupić..,... czyli co, ja cały czas przepłacam :( wrrrr

Tysiu, ja płacę około 16 - 17 zł, mam receptę, ale tam też jest napisane, że płacę 100%, także nie wiem.

• believe Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83, ale duży maluszek :) odpoczywaj ile możesz :)

serena1989, ale cudne zdjęcie :) chyba u Ciebie pierwszej widać aż tak dobrze dzidziusia na zdjęciu <3 <3

Dobranoc, pora spać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 22:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:28

• pepitka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja właśnie przed chwilą wstalam obudzona strasznie głupim erotycznym snem, nigdy więcej takich! ;)

Dzis jak będę sie czuła dobrze to ruszam z robotą krokietow na święta :)

Miłego dnia dziewuszki, udanych wizyt i zero mdłości :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

pepitka, mała2930, hibiskus lubią tę wiadomość

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry witam sie i ja :-)

Pepitko, haha ja te mmiałam dziś sen erotyczny, a w zasadzie pseudoerotyczny, bo w połowie akcja "siadła", bo jeden z głównych bohaterów zrobił się głodny i poszedł coś zjeść :D :D :D

U nas nocka kiepska, M. obudziła się po 4 z płaczem, zasiusiana cała, no i już na tyle się rozbudziłam, że do 6 nie mogłam zasnąć :/
    już od rana czuję się zmęczona, a gdzie tu do wieczora.....
    no ale damy radę :D

Miłego dnia, jakieś wizyty dziś? :-)

pepitka, Nona lubią tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Myślałam pepitko że po takim erotycznym śnie jak się będziesz dobrze czuła to ruszasz z czym innym wieczorem niż krokiety ;-)
    Nona, muszę się czymś zająć zeby jak najszybciej zapomnieć o tym śnie a najbardziej o tym kto grał oprócz mnie w roli głównej ;D grrrrr ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 09:23

Nona lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Daisy lubi tę wiadomość

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka gratuluję udanych wizyt oby wszystkie teraz takie były:)
    nadrobiłam was wreszcie :)
    Ja nie wyobrażam sobie porodu bez męża bardzo mi pomógł:)
    Mój poród zaczał sie długo przed czasem i kiedy zajechaliśmy do szpitala juz miałam bóle parte a ta piepszona biurokracja robi swoje masakryczna ilośc papierów do uzupełnienia na szczęście mąż się tym zajął zostałam poinformowana że tak naprawdę w kazdej chwili moge porosic żeby opuścił sale to jest moja decyzja ale nie musiałam jej podejmować pomógł mi przy przebraniu przy oddychaniu i podczas porodu pomagał przeć (wiem śmieszne) a na końcu przecił pępowinę a później załatwił dodatkowe prześcieradło bo zamarzałam i przyniousł grube skarpety a najważniejsze poszedł na oddział inetesywnej opieki noworodków dowiedziec sie co z malutką:) a najważniejszem z tego wszystkiego było wsparcie jakie czułam i to ze o niczym nie musiałam mysleć i sie przejmować :)
    tak więc według mnie rola męża podczas porodu jest nieoceniona i tym razem tez wybieramy się razem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 09:32

Nona, Agi, gigsa, ewela86, mon!ta^, Ivettka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój M zawsze chciał byćprzy porodzie to ja się obawiałam tego że będzie mnie wkurzał jak bardzo sięmyliłam wiem tylko ja i mylę że gdyby nie on i jego wsparcie poród w szpitalu nie trwał by 40 minut:)
    Nona ja też sie ostatnio bardzo wzruszam:)

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ