X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca:)

uwierz, że dla lekarza nie będziesz jakimś "niemormalnym dziwakiem", czy "wariatką co coś wymyśla". Jego zadaniem jest dobrać Ci leki w zależności od tego co Ci dolega. Choroby duszy, to takie same choroby jak każde inne. Też leczy się je farmakologicznie (między innymi).

Dostaniesz bezpieczne lekarstwa, ktore pozwolą Ci stanąć na nogi, i cieszyć się tym, że za chwilkę będziesz mamusią, a w Tobie rośnie nowe życie :)

Wiem co mówię, mój ojciec jest psychiatrą :)

Może napisałabyś nam czy już może jesteś po usg? może masz zdjęcie do pokazania ? jak się czujesz?

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle padam ze zmęczenia... miałam dziś robić porządki, pisać pracę, tymczasem wstałam, zjadlam sniadanie, wypiłam małą kawkę iiiii...... poszlam spać :D

Tak mnie muli, że wyrobić się nie da...

A teraz biegnę do pracy, mam dziś masę roboty ;)

Miłego dnia dziewczyny !

(moje usg dopiero w przyszły piątek... dlaczego ten czas się tak wlecze ?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:29

• Mia S Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, podobno często się zdarzają, tam mój gin mówi, bo ja też mam co jakiś czas, ale malutko. Wpadlłam do niego to pierwsze pytanie było. Mówię- akurat jak się do Szczecina wybrałam autem, to się przytrafić musiało. Nikogo nie znam tam ani nic...

A on mówi- no bo tak to jest jak się siedzi w aucie nieruchomo pare godzin, w takiej pozycji. Wtedy naczynia krwionosne w macicy ktore sa bardzo przekrowione, przepuszczają.

Jak już mam jezdzić autem tak daleko, to z łaski swojej może nie sama, ii najlepiej nie prowadzić, i "siedzieć jako pasażer w nonszalanckiej pozycji" :D

Więc tez zauważyłąm ze jak sie dużo siedzi w jednej pozycji to takie potem numery u mnie np wychodzą.
    A też chucham i dmucham po mojej stracie....

Ale teraz będę miała szczęście ;) Tak wierzę ;)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    słyszałam tą teorię z tym że niby powyżej 7 to chłopak.
    ja miałam w poprzedniej ciąży 5 i jest chłopak, teraz też mam 5
    u mnie ph to 5 a wartośc referencyjna to od 5 do 7 :P

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca

Może warto sie przełamać i pójść poprosić o pomoc lekarza, niedługo bedziesz mamusią, masz już dla kogo żyć :) i zgadzam się z Mija, depresje sie leczy tylko trzeba po prostu dac sobie pomóc. Napewno wszystko będzie dobrze, zagladaj do nas, pisz, jak nie na forum to nawet na priv. Trzymam za Was kciuki :*

Sabela lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukozę też mam w porządku, to może być coś z insuliną.
    Znalazłam w necie coś takiego:
    "Ciała ketonowe to związki chemiczne stanowiące pośredni metabolit tłuszczów. Obecne w moczu oznaczają, że organizm zużywa tłuszcz do produkowania energii, zamiast wykorzystywać do tego celu glukozę. Przyczyną takiego stanu jest niedobór insuliny koniecznej do procesu przemiany glukozy w energię. Podwyższony poziom tych związków chemicznych najczęściej notuje się u osób cierpiących na cukrzycę typu 1, u których chorobowy proces autoimmunologiczny prowadzi do niszczenia produkujących insulinę komórek beta wysp trzustkowych."
    Nie mamy tych stężeń dużych także może to nie będzie nic niepokojącego. Mam taka nadzieję...

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A norm nie mam podanych na wynikach. :/

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChillaTeqilla wrote:
    Kate każde plamienie trzeba skonsultować z lekarzem, także jeśli dopiero teraz się pojawiło, a wcześniej przed ostatnią wizytą u gina nie miałaś to lepiej idź do niego jak najszybciej, lepiej dmuchać na zimne.
    Hej:) dzięki za odp, dzwoniłam do gina i mówił ze jak brzuch nie boli i jak mam brązowe plamienie to można poczekać do pt na wizytę, leżę dużo i staram się nie martwić, oby szybko z leciało do pt:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia S wrote:
    Kate, podobno często się zdarzają, tam mój gin mówi, bo ja też mam co jakiś czas, ale malutko. Wpadlłam do niego to pierwsze pytanie było. Mówię- akurat jak się do Szczecina wybrałam autem, to się przytrafić musiało. Nikogo nie znam tam ani nic...

A on mówi- no bo tak to jest jak się siedzi w aucie nieruchomo pare godzin, w takiej pozycji. Wtedy naczynia krwionosne w macicy ktore sa bardzo przekrowione, przepuszczają.

Jak już mam jezdzić autem tak daleko, to z łaski swojej może nie sama, ii najlepiej nie prowadzić, i "siedzieć jako pasażer w nonszalanckiej pozycji" :D

Więc tez zauważyłąm ze jak sie dużo siedzi w jednej pozycji to takie potem numery u mnie np wychodzą.
    A też chucham i dmucham po mojej stracie....

Ale teraz będę miała szczęście ;) Tak wierzę ;)
    Gin mówił żeby poczekać do pt na wizytę, brzuch mnie nie boli a te plamienia mogą być po duphastonie

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Hej:) dzięki za odp, dzwoniłam do gina i mówił ze jak brzuch nie boli i jak mam brązowe plamienie to można poczekać do pt na wizytę, leżę dużo i staram się nie martwić, oby szybko z leciało do pt:)
    miej trochę wyżej tyłek np poduszkę sobie połóż pod. Mi tak zalecił lekarz jak byłam na izbie bo też miałam plamienia ale bez bóli. i nie biore dup.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;)
    dzisiaj tak dużo miałam pracy, że nie miałam kiedy nawet zajrzeć do Was, właśnie nadrobiłam wpisy i już siedzę w pracy jak na szpilkach, bo za 1,5 h wizyta!! :D u zobaczę się w końcu z Maleństwem! ;)
    więc w sumie to się cieszę, że miałam masę rzeczy do zrobienia, bo czas zleciał wiele szybciej ;)
    otworzyli mi subway'a koło pracy ;> normalnie to będzie zagłada dla portfela ;p albo trening dla silnej woli ;)

napisze jak wrócę do domu po wizycie ;)

gratulacje dla mam tych dużych i mniejszych Groszków :)

Tysia85, mała2930 lubią tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:30

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusiczka, poproszę kanapkę z subway'a kurierem ;-) uwielbiamm.....

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) przybywam z relacją z wizyty - wczoraj już byłam padnięta ;)

Na początku wizyty gin zrobiła mi cytologię. Później usg ale na takim starym sprzęcie i mało było widać, więc przeszłyśmy na jej prywatny sprzęt. Tam już ładnie było widać fasolkę :) trochę się martwię, bo ma ciut ponad 6 mm, powinno być już 2 mm więcej. Mam nadzieję że mimo wszystko fasoleczka będzie się zdrowo rozwijać. No ale najważniejsze - widziałam i słyszałam bicie serduszka :) ♥ coś pięknego! ♥
    Mamy założoną kartę ciąży :)
    Dostałam też zdjęcie z usg, trochę niewyraźne, ale grunt, że jest :)

Dziewczyny, poznajcie mojego skarba :)

ay705_PicsArt_1418117720896.jpg

Dziś dostałam wyniki morfologii i badania moczu.

W morfologii wyszło, że mam za niskie poziomy RBC, HGB, HCT, MCH i MCHC, czyli wygląda na to, że mam niedokrwistość. Muszę o tym z gin pogadać.

Troszkę nie rozumiem wyników badania moczu, może Wy potraficie to rozszyfrować?
    Bilirubina - NEG
    Urobilinogen - NORM
    Ketony - NEG
    Glukoza - NEG
    Kwas askorbinowy - NEG
    Białko - NEG
    Krew - NEG
    pH - 6.5
    Nitraty - NEG
    Leukocyty - NEG
    Ciężar właściwy - 1.017
    Klarowność - przejrzysty
    Kolor - j. żółty
    Krwinki białe - 0.5
    Nabłonki płaskie - pojedyncze
    Śluz - pojedynczy

Rozumiecie coś z tego? Kurcze nic o tych bakteriach nie pisze, nie wiem czy je wyleczyłam czy nie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 13:29

Sabela, Tysia85, Daisy, Nona, usia89, mała2930, MarliOne, Linka05, jenny88, Ivettka lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana super, że wizyta udana!
    Odnośnie wyników - neg oznacza, że nie masz tego w moczu, czyli jest dobrze :-)

Sana lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Sana lubi tę wiadomość

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    Na poczatku gratuluje wszystkim dziewczyna udanych wizyt i zobaczonych <3 :)
    Serena, MerliOne, Sana sliczne bobasy :)
    Linka, Kusiczka trzymam kciuki za udane wizyty!
    Kate851 ja tez mialam brazowe plamienia dosyc dlugo mimo brania duphastonu. Na szczescie z dzieciakiem wszystko dobrze, ale takie plamienia zawsze lepiej skonsultowac z lekarzem.

Sana, Linka05 lubią tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wyniki moczu dobre. Gratuluję serducha :)

Marlione śliczny dzidziuś i jakie wyraźne zdjęcie!

mój takich wyraźnych nie robi :/

Czarna owca może pisz tu z nami, może trochę ci lepiej będzie jak będziesz z z nami mogła pogadać. chętnie zapraszamy

Dziewczyny a słyszałyście o teście na płeć z sody? można robić po 10 tyg i zastanawiam się czy zrobić dla zabawy? bo raczej to nie jest pewna metoda tylko pewnie bardziej zabawa jak z kręceniem obrączką. Aczkolwiek z obrączką mi się sprawdziło w pierwszej ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 13:57

Sana, Nona lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ