X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Tysia, zmieniłam avatarka, teraz moja mała córcia pokazuje ciociom z forum jaki ma piękny jezyczek :P :D

mała2930, Tysia85, Linka05, Flexi lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:37

believe, mała2930 lubią tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa Mamusie i gratuluje. A Ty Lena leż i odpoczywaj. Ja miałam takiego krwiaczka i sie wchlonal i wszystko ok. A tez byl blisko.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

gratuluję wszystkich udanych wizyt :) A ty Lenka nie przejmuj się za bardzo będzie dobrze, dwie moje koleżanki miały krwiaki w ciąży i mimo że obydwie niestety wylądowały w szpitalu z obfitym krwawieniem to wszystko jest z dzidziusiami ok, krwiak się wchłonął u jednej i u drugiej .. jedna za miesiąc będzie mieć swoje maleństwo a druga za dwa :)

a ja dzisiaj jestem strasznie zmęczona ( chociaż w sumie żadna nowość codziennie jestem zmęczona ale dzisiaj trochę boli mnie brzuch ), jutro mam wizytę :)

ostatnio też chciałam kupić jedne bodziaki ale mąż na mnie nakrzyczał :):)

• pepitka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Nie mogłam się opanować. Kupiłam body dla bobasa w pewno za 4,90 :) Pierwsza :)
    To pochwał się Nonka bodziakami :) jaki kolor? Róż? Hihi ;D wiem, wiem, napewno nie :P

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki i ja sie wpisuje do Was jesli mozna oczywiście:) Po dzisiejszej wizycie u gin 8 tydzień, 1 dzień. Serduszko pięknie pracuje :) Tak Was czytałam i czytałam ale nie chciałam nic pisać żeby nie zapeszyć ale nie dałam rady dłużej czekać. Jak się dzisiaj czujecie? Jakieś konkretne dolegliwośći ciążowe?

Nona, Ivettka, Tysia85, Daisy, believe, mała2930, Flexi lubią tę wiadomość

• adelka Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj czekoladowa201. Serdecznie gratuluję.
    Ja o dziwo oprócz bólu piersi i lekkiego pobolewania w podbrzuszu nie mam żadnych dolegliwości. Z jednej strony się cieszę a z drugiej martwię, bo u mojej mamy mdłości zaczęły się w 3 miesiącu i trwały aż do 6-go a w tym czasie schudła 20 kg. Mam nadzieję, ze mnie to nie spotka.
    A Ty jak się czujesz?

nzjd3e3k77lw28hh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:38

gigsa, Lena87, mała2930 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to masz pocieszenie bo ja tylko mam lekki bol brzucha jak na miesiaczke raz na jakis czas i sennosc ale duzo i intensywnie pracuje wiec wyspac sie nie moge:/ a tak poza tym nic mi nie dolega i nie dopuszczam do siebie mysli zwiazanych z mdlościami hihi :) Nic sie nie martw wszystko MUSI byc dobrze, głowka do góry :)

• adelka Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oby tak zostało. Wszystkim Wam życzę zero dolegliwości ;)

nzjd3e3k77lw28hh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli, powoli się nakieruje na suwaczki bo juz zapomnialam jak tu wszystko dziala (przedtem bylam na ovu ale juz dawno nie korzystałam) Jestem z Krakowa to pierwszy, wyczekany o zgrozo wystarany przez 1,5 roku fasolinek. Ciężko było aż nagle nawałnica obowiązków, imprezy, praca i BACH... dziwne pobolewania brzucha, przeczucie ze coś się święci i cień cienia 2kreseczki na teście 2 dni przed @ ;D Jedynie prosiła bym was o wpis daty porodu na 21 lipca bo kompletnie nie wiem jak to zrobić haha :D

Nona, believe lubią tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)

Czekoladowa, kliknij w suwaczek którejś z nas i później już dasz radę :) jak zrobisz suwaczek to wygeneruje Ci się link bbcode, który sobie wklejasz w podpis i już ;)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy Czekoladowa :) Gratulację i spokojnej ciąży życzę :)

zem3wn15az3szllg.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa, witamy :)

A do listy na pierwszej stronie dopisuje nasza matka-założycielka Marteczka ;D
    Same możecie dopisać się do tabelki (link również na pierwszej stronie wątku) :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty :) Wszystko ok, wyniki dobre.
    Nadal są bliźniaki i gin mówi, że się już nie zanosi żeby coś w tym temacie zmieniło :)
    Ciąża dwujajowa, dwukosmówkowa dwuowodniowa, czyli mamy szanse na parkę ;)
    29,86 mm i 32,68 mm

Zaraz spróbuję wstawić zdjęcia jeśli mi się uda. Trochę mało widać, ale są :)

2vto11h.jpg

fdas8z.jpg

24vjmt2.jpg

usia89, Tysia85, Sana, Sabela, Lena87, Daisy, hibiskus, jenny88, believe, mała2930, libellula83, Flexi lubią tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    Zgredek bardzo ładną czapeczkę wybrałaś i łatwą - więc na bank pójdzie Ci super :-)
    A jakiej wielkości szydełkiem pracujesz?

Pepitko ożesz Ty dopeiro zauważyłam, ze avatarka zmieniłaś :D I sobie myślę, że nowa kobitka w gronie :D

oooo i są moje wyniki: glukoza na czczo 83 a norma 70-99 czyli super!
    o raju a tsh 1,21!!!!!!! i ft4 1,28!!!
    czyli tsh spadło, jak to możliwe przy takiej samej dawce leków sprzed ciąży????
    aaaaa tam egal, grunt że jest piękne!!!!!
    Tysia a powiedz mi jaką szerosc i długość czapki zrobić?? Bo tą co teraz robie wyszłam mi prawie, że na moja głowę więc dziecku będzie pewnie za duża :P Póki co szydełkiem 5mm.

• pepitka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Wróciłam z wizyty :) Wszystko ok, wyniki dobre.
    Nadal są bliźniaki i gin mówi, że się już nie zanosi żeby coś w tym temacie zmieniło :)
    Ciąża dwujajowa, dwukosmówkowa dwuowodniowa, czyli mamy szanse na parkę ;)
    29,86 mm i 32,68 mm

Zaraz spróbuję wstawić zdjęcia jeśli mi się uda. Trochę mało widać, ale są :)

2vto11h.jpg

fdas8z.jpg

24vjmt2.jpg
    Gigsa, sliczne bobaski <3 i jakie juz duże :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    Tysia a powiedz mi jaką szerosc i długość czapki zrobić?? Bo tą co teraz robie wyszłam mi prawie, że na moja głowę więc dziecku będzie pewnie za duża :P Póki co szydełkiem 5mm.
    Zgredek, zależy na jakiego maluszka chcesz :-)
    JAk na noworodka to obwód powinien być ok 35cm, jak na troszkę starsze to 38-40, półroczne 40-42, roczne 44-46 jakoś tak.
    Natomiast jeśli chodzi o wyliczenie to robię to tak: przyjmuję że czapka ma w obwodzie załóżmy te 35cm. Wyliczam sobie ze wzoru z matematyki, że owób koła to jest 2pir. No i wtedy podstawiam sobie do wzoru i obliczam R - czyli promień, Przy czapeczce 35cm promień koła wyniesie 35/6,28 ( czyli obwód głowy podizelony przez 2x 3,14 ( {PI=3,14}) co daje nam 5,57.
    Z matematyki wiadomo też, że średnica koła to 2R czyli nasyzm przypadku 2x5,57=11,14.
    I wtedy biorę sobie centymetr i mierzę moją średnicę podstawy czapki - musi mieć ok. 10-11cm ( włóczka się rozciąga, wiec zawsze warto zaniżyć). Jak już ta podstawa będzie miała 10cm, to wtedy nie dodajesz już oczek na kolejnych okręgach, tylko jedziesz dokoła. Przy czapeczce 35cm długość powinna być jakieś 13-14 cm.
    aa no i zakładam, że robisz czapeczkę od góry,od czubka tak?

a tu jest fajny tutorial jak zacząć robótkę
    http://w-wolnej-chwili.blogspot.com/2012/04/tutorial-czapeczka-szydekowa.html

Ja generalnie robię półsłupkami z narzutem i jak robię grubym szydełkiem ( 8mm) to wteyd wypada mi mniej więcej na 1cm 1 oczko - czyli jak robię czapkę o obw. 35 to przerabiam koło na ok 33-34 oczka i potem już dokoła.
    Jak już zrobisz kilka czapek, to potem już od ręki będzie Ci wychodził taki obwód jak chcesz :-)

Wyślę Ci zaproszenie do przyjaciółek, może nie będziemy tu dziewcyznom zaśmiecały naszymi szydełkowymi rozważaniami ;-)
    edit: buu nie mogę Cię dodać, w sensie nie pojawia mi się opcja do wysłania zaproszenia :/
    edit no.2
    już się wyjaśniło - Ty mi wysłałaś :-) przyjęłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 19:16

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ