X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:39

• gigsa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No biorę 2x100 i w sumie boje się odstawić od tak. Najwyżej to co mam jeszcze (17 tabletek lutki po 100) będę brała raz dzienne po 100

Nona o łożyzku nic nie mówił. Z resztą on prawie nic nie mówi jak nie zapytam :(
    Pytałam gin na NFZ to powiedziała, że skoro on mówi, że odstawić to powinnam odstawić skoro wszystko ok

Daisy lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu na szybko zaglądam do Was ;) udało mi się nadrobić cały dzień, ale pewnie nie odpiszę już na wszystko co chciałam.

Witam nowe mamusie! Mam nadzieję, że zostaniecie z nami do samego końca :)

Gratuluję udanych wizyt. Zdjęcia Waszych bobasków są po prostu cudowne <3 fajnie się je ogląda.

Ktoś pytał o prezent dla 6 - latka. Mój chrześniak zażyczył sobie Lego. Chyba są na tyle popularne, że jakiekolwiek być nie kupiła, to podejrzewam, że i tak się ucieszy :)

Ja odebrałam dzisiaj wyniki badań. TSH w normie, wyniki toksoplazmowy - obydwa wskaźniki ujemne, a HBsAg - niereaktywny, więc chyba też ok. Miałam nadzieję na to, że już kiedyś przechodziłam toxo, ale w sumie najważniejsze, że obecnie nie jestem zarażona. Trzeba będzie powtarzać badania :)

Jutro wybiorę się chyba do lekarza rodzinnego, bo już od jakichś 2 tygodni kicham i mam katar. A to już zdecydowanie za długo.

• gigsa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe to ja pytałam o prezent, bo pomysłu nie mam. Widzę, że faktycznie lego mega popularne :)
    Co do kataru to u mnie on trwa zawsze nawet do 3 tygodni.Taki już mój urok.
    A ja wstałam do kibelka i teraz zasnąć nie mogę. Ale przynajmniej już ten okropny ból głowy przeszedł :)

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:40

• ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się z rana z dobrym samopoczuciem, ale kiepskimi myślami. Może właśnie dlatego że dobrze się czuję.. Nic, zero objawów. Dziś mam wizytę o 21 i już się jej boję, a zarazem nie mogę się doczekać. Wierzę że wszystko jest dobrze, ale wizyta to zawsze taka chwila prawdy. Miałam dopiero jedną wizytę i pewnie dlatego tak się denerwuje.
    Fajnie się ogląda te Wasze bobasy :) Mam nadzieję, że i ja wieczorem będę się chwalić swoim. :P

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Agi Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę ze spać nie możecie:) ja miałam isc na badanie ale zjadłam śniadanie bo tak mnie ssało ;) jutro ;)

Mia S lubi tę wiadomość

• ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię od 4. :/ jak się obudzilam tak nie idzie już zasnąć. I tylko myśli się klebia w głowie. Jajko zniose chyba do wieczora. ;)

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi, to samo zrobiłam :D
    albo w sobotkę ;)

Chilla- będzie extra zobaczysz !!!!! i wszytsko super!
    ale wiem co czujesz, ja jeszcze tydzień czekam ;) Dziś ja trzymam a za tydzien Ty i zobaczysz, że będzie dzidzia sliczna na usg :D

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) herbatka na biurku, forum nadrobione, mogę coś naskrobać ;)

gigsa- cudowne bobasy, zazdroszczę szczerze podwójnego szczęścia i dużo Wam zdrówka życzę ;) co do prezentów- jak mówi o Lego to trafione będzie na pewno :) moja córcia też Lego chciała i była mega zadowolona :)

believe-ja też toxo ujemne, trzeba uważać i powtarzać badania.

Chilla- wszystko będzie dobrze, czekamy na zdjęcia ;)

witam nowe mamusie ;) dużo radości mało dolegliwości ;)

Nona, gigsa lubią tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Daisy Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc czesc :)
    Ja wizytuje o 11.30 takze czas sie zwlec z wyrka, cora na 10.30 i prosto do Swiss lecimy z moim :) Wreszcie bede miala karte ciazy :D Musze tylko zapakowac wszystkie moje wizyty u tamtej gin w jedna teczke i juz :)
    Ja jak sie budze to strasznie mnie piersi bola, sa mega ciezkie. Wczoraj chcialam kupic sobie kiecke na Sylwestra, sliczna taka od razu jakby z biustonoszem na sztywno. Cud miod no ale boje sie ze mi jeszcze piersi urosna do tego czasu :D

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka witam nowe mamusie :)
    Gigsa śliczne te twoje maluchy:)
    Co do testu PAPA to ja tez nie robie chyba że by w usg coś wyszło nie tak to wtedy zrobię ale mam nadzieję że wszystko bedzie oki:)

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

U mnie dziewczyny też toxo ujemne, więc póki co, kotu sprzątam kuwetę w rękawiczkach, mięso dotykam w rękawiczkach itd.

Nona, jak się w bodziakami nie mogłaś powstrzymać, to myślę, że wyprawkę wcześneij sobie skompletujesz ;-) ;-)
    A szkoła rodzenia super sprawa - u nas się bardzo przydała, szczególnie mężowi - pokazywali nam też jak masować dziecko, gdy ma kolki - no i nie wiem czy to zadzaiałało, ale nie podawaliśmy naszej córce żadnych leków, tylko właśnie masowaliśmy - dawało to super efekty.
    chodziliśmy w Warszawie na Madalińskiego - z czystym sumieniem mogę polecić :-)

Ja się zaraz zbieram do endo i do ginekologa, z córą łatwo nie będzie, ale damy jakoś radę ;-)

Chilla doskonale rozumiem Cię z tym stresem, ja mam prenetalane za tydzień a ju,ż dziś miałam jakieś dziwne sny z tym związane:/ Postraj się być dobrej myśli, musi być wszystko dobrze! cZekamy na relację!

edit: a właśnei, Jagoda pytałaś o test pappa - ja robię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 09:04

Nona lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wyprawki i torby to ja już będe miała zrobiona do 30 tygodnia nie chcę powtórki z rozrywki że potem mój M ją na szybcika robił:) a torbepakowałam 10 minut przed wyjazedem do szpitala:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 09:14

Nona lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• mufinka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Tak mnie wczoraj głowa bolała, że myślałam, że nie zasnę.
    gigsa wrote:
    Daisy, Tysia dzięki za odzew :) jutro popatrzę na necie jak to wygląda, bo dziś już nie dam rady tak mi głowa boli :(

Dziewczyny do kiedy gin karze brać Wam dupka lub luteinę? Ja już dziś nie dostałam, bo powiedział, że nie widzi potrzeby :( Mowie mu że chyba to nie dobrze tak odstawić z dnia na dzień, a on na to, że nawet jak będę nadal brała lutkę i ma się coś złego stać to się stanie :( sama nie wiem co o tym myśleć

też biore 2x100 i od 12 tyg kazał zmniejszyć dawkę o połowę

Byłam dziś na nfz u gina i jestem załamana.Ostatni raz mnie przyjęła bo od nowego roku rezygnuje z nfz- powiedziała, że już nie ma nerwów do tej instytucji. Kurcze a tak dobrze mi było u niej, wreszcie znalazłam gina z powołaniem zawsze tego samego dnia mnie przyjmowała. Dowiadywałam się i wszędzie indziej trzeba czekać minimum 2 miesiące na wizytę :(
    dobrze, że mam też gina prywatnie to do niego będę chodzić ale po ciąży chciałam znowu do niej na nfz wrócić :( jak mam np z infekcją czekać 2 miesiące na wizytę?!

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ