X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hhehe jak wysłaliśmy zdjęcie z USG moim rodzicom i przyszłym teściom to teść odpisał "blondyn czy blondynka?" się uśmiałam po pachy :)

believe lubi tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 19:13

hibiskus, Daisy, believe, kahaśka lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha no to pięknie. U nas rodzice nie maja parcia na jakas plec. Tesciowa ma i wnuka i wnuczkę. Moja mama ma tylko Igora ale nie ma presji, ze moglaby teraz być wnusia

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciśnienie w domu mam niskie a u lekarza książkowe.. też się zastanawiam nad kupnem ciśnieniomierza ale nie wiem jakiej firmy najlepszy :/

• hibiskus Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka świetny plan! :D
    ja w tej ciąży naprawdę nie mam parcia. kiedyś myślałam,że to takie trochę puste słowa "aby zdrowe, a płeć obojętna" ale teraz naprawdę jak będzie dziewczynka to fajnie bo będą siostry się fajnie dogadywać, ale jak chłopak to parka też fajna. Bardziej mnie wkurza jakaś dziwna presja otoczenia,że masz dziewczynkę to teraz chłopiec musi być...
    Nona oglądałam te porody ale dla mnie to jakieś nudne,straszne dłużyzny ;p no jakoś mi nie podeszły;p ale fajną pamiątka dla tych ludzi :) a wogóle to oglądać można,ale wiecie bardzo często rzeczywistość wygląda trochę inaczej niż tam;p

Daisy, Nona lubią tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:

Ja bym właśnie chciała córeczkę, ale mam przeczucie na chłopca nie wiem czemu:)

hehehe ja mam tak samo ;) Mój Mąż koniecznie chce synka i z kim bym nie rozmawiała to każdy mi mówi że to będzie syn ;)

juwelka lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Agi Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki, widzę temat porodów wrócił;)
    oglądałam brytyjską wersje i polską niestety u nas daleko od idealnego podejścia.
    Jeżeli chodzi o mnie chciałabym rodzić naturalnie, jak sobie przypomnę jak się czułam w czerwcu po znieczuleniu i wszystkich lekach po usunięciu ciąży pozamacicznej :( masakra 3 dni wycięte z życia tak wymiotowałam.
    ale jeżeli będzie wskazanie to jakoś przeżyje:)ważne żeby dziecku nic nie groziło.
    Tak na grzybicę biorę globule i maść i mężowi też kazałam przepisać
    tabletki;)
    Mdłości mam nadal i bolące piersi :/ plus że wyglądają jak sztuczne :D

• gigsa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    Gratuluje udanych wizyt moje Kochane.

Moja wizyta hmm... Fasolinka ma 11.2mm czyli od piątku urosla 4,2mm. Dużo. Juz wygląda jak fasolka a nie maly punkcik. Serduszko bije miarowo i mocno! Z usg wychodzi ciaza mlodsza o 4 dni ale to fizycznie nie możliwe bym miała poznoej owulacje. Wyniki krwi i moczu super super! Niestety w gabinecie ciśnienie 160/82 czyli baaardzo zle. A bylam wypoczęta i niezdenerwowana. Mam mierzyć ciśnienie dwa razy dziennie i jak tylko skoczy ponad normę to dzwonić i będę pod opieka pewnie kardiologa. Nie kontrolowane i skaczące ciśnienie może zabić moja Fasolkę :(
    Ja miałam na ostatniej wizycie 149/86 i gin nawet uwagi na to nie zwrócił. Zawsze miałam ciśnienie książkowe, a w ciąży mierzone dwa razy i za każdym razem podwyższone. Zobaczymy co będzie tym razem na wizycie. Jak coś to sama się zapytam o to.

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z pracy z Wami ;)
    Daisy wrote:
    Dzien dobry!
    Flexi udanej wizyty! Czekam na zdjecie :)

Aaa witam sie w 9tc!!! Jeju a pamietam jak mialam 3tc na suwaczku! :D

Milego dnia! ♡

Daisy, mi też tak ten czas leci, że praktycznie zaraz drugi trymestr, a pamiętam jak dziś jak zobaczyłam 2 kreski na teście <3

Nona, cieszę się, że weekend się udał. Ale w sumie nie mogło być inaczej! :)

Libusza, bardzo mi przykro :( mam nadzieję, że niedługo z powrotem będziesz na fioletowej stronie i przyjdziesz się nam tutaj pochwalić dobrą nowiną.

domisia82, fajnie, że uspokoiłaś się po wizycie i że wszystko w porządku.

juwelka, my znowu mamy w jednym terminie wizytę :D ja w poniedziałek lub we wtorek :D
    juwelka wrote:
    A ja byłam u położnej to miałam cieśnienie 86/40 , pytała się czy żyje, ale ja zawsze miałam tak niskie ciśnienie;) mówiła że mam kontrolować, ale lepiej niskie niż wysokie;)

dziewczyny to najwyżej się po porodzie pozamieniamy i każdy będzie miał co chce :P

Ja miałam trochę wyższe, bo chyba 90/60, ale to u mnie standard. Zazwyczaj jak mierzę w domu to koło 105-110 na 60-70.

U mnie zaczęły się kilka dni temu mdłości. Nie wymiotuję, ale jak jestem głodna, mdli mnie strasznie i mam ochotę zwymiotować, ale nie umiem :( Po brzuchu już trochę widzę, że jest taki wzdęty. Niby we wszystkie spodnie wchodzę, ale czuję już różnicę. Nigdy nie byłam chuda, zawsze był brzuszek, ale teraz jest wyraźniejszy.

Nona, Daisy lubią tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wypompowana z sil

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie najadlam i zaraz koktail z truskawek mniam mniam :) Na obiad zjadlam frytki, jajko sadzone, pomidora z cebulka, kapuste kiszona i sos keczup z majonezem. :D
    milego wieczorku! ♡♡♡

• juwelka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Daisy lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frytki mniam. Jutro może na obiad albo tortille domowej roboty z domowym sosem czosnkowym. Albo pizza albo cos równie niezdrowego

hibiskus, pepitka, Daisy, mała2930 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Daisy lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na sniadanko sobie zaserwowałam ziemniaczki przysmażone i jajko sadzone ;)

A na kolacje miałam robić racuchy drożdzowe z cukrem pudrem i jabłkami, no ale nim doszłam do domu to już mi się odechciało, więc rzuciłam w kąt, i zjadłam rosół ;)

Kobieta zmienną jest ;)

Daisy lubi tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez na siadanie chlebek lub bula z masłem i miodem. A miód ostatnio z 5 lat temu jadlam... Dziwne.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Wieczór Dziewczyny ,

Libusza strasznie Mi przykro, mam nadzieję że szybko znowu ujrzysz dwie kreseczki ;)

Mamusią wizytującym gratuluję dobrych wieści ;)

Jeśli chodzi o Mnie, to Mnie nie mdli ale nic Mi nie smakuje wszystko rośnie w buzi :(
    Chodzę głodna o.O dziś już prawie płakałam że chciała bym się najeść i nie czuć głodu ..
    Każda część ciała boli, o kręgosłupie już nawet nie wspominam ..
    W nocy spać nie mogę, co chwilkę siku chodzę i plecy są nie do wytrzymania ..

Mam nadzieję że w najbliższym czasie to się wszystko skończy i odpocznę od wszystkiego ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:06

‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ