X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona te polskie sa fajne:)!!
    Ogladam je na polsat cafe, są realistyczne ale nie tak jak w usa, ze pokazuja goła p***ke z glowa dziecka...

Nona lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nie lubię oglądać takich programów i nie oglądam.
    Może później mi się odmieni, na razie nie :)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela to była normalna wizyta kontrolna z USG i podczas USG oglądał wszystko i w pewnym momencie powiedział że zobaczymy przezorność karkową pokazał mi gdzie to jest że zmierzymy to i jak to zmierzył to powiedział że jest ok, bo się nie znam czy o to prenatalne to wam chodzi o jakieś inne USG niż normalne czy jak ? :/
    bo badań prenatalnych tzn w jakiejś specjalistycznej klinice USG + badanie krwi nie robię

• juwelka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 19:12

Nona, Daisy, believe lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piatek ide,ju nogami przebieram bo by sie podejrzalo ile urosl malutek ;))))
    Ja dzis jak po zmartwychwstaniu ;)))) tylko lekka zmułka. Ufff jaka ulga. Weekend mialam wyjety z zycia ;)

Nona lubi tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam dzisiaj u ginekologa. Dzidzia rośnie, serduszko bije:) Dostałam L4 na kolejne 2 tyg i kontynuacje luteiny do 12 tyg. Karta ciąży w końcu założona:)

Tylko w laboratorium nawalili:/ nie mam wyników toxo, moczu i dodatkowo zrobili mi jakąś kreatynine czy coś. Teraz mają oddzwonić, czy tylko nie wydrukowali, czy w ogóle nie zrobili:/

Ivettka, jenny88, believe lubią tę wiadomość

14.01. usg (inny ginekolog)
    27.01. wizyta ginekolog prowadzący
    m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka, Ania, super, że wizyty dobrze poszły :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Gratuluję udanych wizyt :) . Ja wizyty mam 7 i 8 styczeń, zwariuję chyba do tego czasu :/

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok ale napisze pewnie jutro rano bo dzis wrócimy pewnie po 21 wie położe małą spać i sama padne :)
    mój jest młodszy o 4 dni
    wg Usg z poprzedniego poniedziałku mam napisane 10tydzien plus/minus 0-6 dni 30,8mm

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• adelka Znajoma

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny ;)
    Troszkę mi zajęło aby przeczytać wszystko co się u Was działo. Strasznie dużo tego...albo długo tu nie zaglądałam. Zamieszanie dziś duże w pracy, więc dopiero miałam chwilkę wolnego.
    Cieszę się, że większości z Was weekend upłynął miło i spokojnie.
    Libusza strasznie mi przykro z powodu Twojej straty. Nawet nie chcę sobie wyobrażać co musisz teraz czuć. Trzymaj się ciepło ;*
    Dzisiejszym wizytującym gratuluję i strasznie zazdroszczę...Ja mam wizytę dopiero w piątek i już się nie mogę doczekać. Mam nadzieję, że będę miała dla siebie i dla Was dobre wieści.
    Pozdrawiam Was ciepło

nzjd3e3k77lw28hh.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wizyta juuuutroooo:):):) ajjjj tak sie nie moge doczekac a jednoczesnie sie jakos boje a jak cos jest nie tak?:( Tttfuuu Tfuuuu.
    Teraz czekam na wyniki w lab. ale PRZEMIŁA pani kazala mi czekac az kazdemu pobierze krew i dopiero wyda mi wynik:]

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 19:12

Iza75 lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt moje Kochane.

Moja wizyta hmm... Fasolinka ma 11.2mm czyli od piątku urosla 4,2mm. Dużo. Juz wygląda jak fasolka a nie maly punkcik. Serduszko bije miarowo i mocno! Z usg wychodzi ciaza mlodsza o 4 dni ale to fizycznie nie możliwe bym miała poznoej owulacje. Wyniki krwi i moczu super super! Niestety w gabinecie ciśnienie 160/82 czyli baaardzo zle. A bylam wypoczęta i niezdenerwowana. Mam mierzyć ciśnienie dwa razy dziennie i jak tylko skoczy ponad normę to dzwonić i będę pod opieka pewnie kardiologa. Nie kontrolowane i skaczące ciśnienie może zabić moja Fasolkę :(

Daisy, mała2930 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki gratuluje wizyt!
    Flexi owulacja jest tu niewazna, liczy sie moment zagniezdzenia ;)

Juwelka ja tez chce dziewczynke, a mam przeczucie ze 'jak na zlosc' bedzie chlopak :D

Ja bede miala wizyte 8.01 to bedzie jakos 12t3d i dopiero karte zaloze :D

Waze sie sama, cisnienie mam ok wiec sobie skrupulatnie zapisuje w arkuszu ;).

Flexi no cisnienie zle! Trzeba dbac o to bo niestety masz racje nadcisnienie to zabojca. Jaki masz cisnieniomierz? Taki normalny czy na pompke?

Eh bylam dzis znowu szukac sukienki na sylwestra. Wyszlam ze sklepu z kurtka dla mojego :D Teraz czekam az wroci z pracy bo cos dzis dluzej i bedzie robil pyszne fryteczki :)

• pepitka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi, super urosła twoja Fasolinka, a ciśnienie rzeczywiście masz wysokie :/ musisz je bardzo kontrolować
    U mnie raczej zawsze jest 120/80, ostatnio na wizycie miałam 110/60

U nas dziś był aktywny dzień, najpierw długi spacerek z córą, a potem mnie wzięło na porządki w ogródku, takie tam wyrywanie suchych badyli, grabienie liści :) sprawiło mi to dużo przyjemności, bo fajnie móc coś zrobić w ciąży a nie musieć leżeć w łóżku tak jak to było z moją córą jak była w brzuchu. Oby tak dobrze i bez komplikacji było już do końca :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, ty mówisz ze u ciebie "na złość" będzie chłopak, a u mnie odwrotnie, wszyscy licza na chłopca, ja też bym bardzo chciała synka, a czuje że właśnie na przekór będzie dziewczynka ;)

Daisy lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko Tesciowa chce synka haha cala moja rodzina dziewczynke. Ja tez, mojego juz zarazilam checiami na dziewczynke :) reszta rodziny nie wie. Moja babcia ma 4stycznia 82ur i planujemy jechac powiedziec dziadkom wtedy.

No jestem ciekawa jak nic co tam sie wykluje u kazdej z nas :)

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi dbaj o siebie :) poza tym cieszę, że kruszynka rośnie :)

ja kolejna wizyta za tydzień we wtorek ;) już się nie mogę doczekać.

ja bym chciała chłopca, bo dziewczynkę już mam, ale ja akurat twardo trzymam się w tego, że najważniejsze jest to, żeby było zdrowe, bo po przejściach z serduszkiem Małej już doskonale wiem co mówię ;) a poza tym o płci córci dowiedziałam się jak się urodziła :)

wróciłam trochę do siebie, wstałam z łóżka, ale głowa mi pęka. nie wiem czy to nie jest spowodowane tym okropnym wiatrem, który wieje i wieje:/ ale jutro wracam do pracy, te ostatnie 4 dni przed urlopem :)
    w piątek Wigilia firmowa- będzie alkohol, a ja będę odmawiać, czuję, że w piątek "się wyda"... chociaż wolałabym w mniej uroczystej chwili , nie wiem czy przy dobrych wiatrach nie przekaże tej nowiny wcześniej. jak myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 18:54

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Dziewczyny. Dbam o siebie ale to niezależne. Ja nawet nie czuje, ze mam wysokie ciśnienie :( Daisy ja mam półautomatyczny ciśnieniomierz. Normalnie rękaw i pompka ale odmierza ciśnienie i puls juz sam.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja teściowa już dziś po pytaniu "Jak się czujesz?" walnęła "To już wiesz co będzie??" hahaha, myślałam że padnę, kobita chyba za bardzo przecenia nowoczesny sprzęt :D To jej mowie "Na pewno będzie dziecko" :P

kierzynka, Daisy, gigsa, Mia S, Sana lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ