Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie też już odpuściły, na całe szczęście:) teraz bym mogła jeść na okrągło :o nawet w nocy muszę wstawać i podjadać kanapeczki
Soczek malinowy...mmmteż piję
a brzuszek też się już pokazał, jednak to prawda że w drugiej ciąży wcześniej się pokazuje, a tak w ogóle to wg kalendarza belly to za miesiąc półtora już ruchy powinnam czuć, ciekawe
Dobrej nocki mamuśkipepitka lubi tę wiadomość
-
Nona wrote:Uff. Juz myślałam że ja jakaś dziwna. A niby gigsa w bliźniaczej to podwójne powinnaś mieć
-
Ivettko mi się wydaje, ze jesli jesteś osoba bardzo szczupla to możesz juz czuć ruchy kolo 16t. Ja będąc otyla czułam w 19t w pierwszej ciąży. A niby w kolejne czuje sie dziecko wczesniej, choc moim zdaniem to świadomości ze to juz dziecko a nie uciskane jelita czy zyla brzuszna
Ivettka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlexi kochana, niestety nie należę do szczupłych
mam nadwagę
objadać się nie objadam, pewnie to po części wina niedoczynności... w pierwszej ciąży ważyłam 74kg przy wzroście 172cm, a teraz waga wyjściowa 13 kg więcej.
W pierwszej ciąży ruchy poczułam w 21 tygodniu. Liczę że teraz stanie się to o wiele wcześniej
Jakoś strasznie ten brzuch mi stwardniał i się napiął,nie wiem czy to dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 00:41
-
nick nieaktualny
-
Witam sie w 3 miesiącu ciąży!!!
Nie wyspana boooo co godzinę pobudka. Ząbkowanie.
Ivettko ja i więcej wzrostu i kg. Niestety. Ale przynajmniej teraz wiem co na mnie działa, jak sie odchudzać i co ćwiczy by byly efekty. Dopiero rok po porodzie znalazłam dietę dla siebie... I nie dalam rady zrzucić więcej przed kolejna dzidzia.
Ale za rok o tej porze będę laskaDaisy, mała2930 lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny
Przepraszam, że mało się odzywam, ale powiem szczerze, że pomimo niefajnego samopoczucia sporo mam do roboty w domu, w związku ze świętami, w ten weekend jeszcze mam zjazd na uczelni i egzaminy, niestety czasem nie ma, że boli i trzeba wstać i się zmusić do działania... Już 3 tygodnie odkąd jestem na zwolnieniu od gina - nie mam pojęcia, kiedy to zleciało, czas jakby przyspieszył i leci mi podwójnie.
Ania - Ja jestem z Piątkowa, a Ty?Masz już ustalony termin badań prenatalnych?
Believe - odnośnie objawów to ja mam identycznie jak Ty, jak mam pusty żołądek to mi źle, i to są właśnie takie silne mdłości podchodzące jakby do gardła, gdzie nawet chciałabym zwymiotować, żeby poczuć się lepiej, ale nie mogę.
Powiem wam, że kiedy dowiedziałam się o ciąży (31.10) to tak odległe wydawały mi się święta, kiedy to ogłosimy nowinę rodzicom i przyjaciołom, a teraz już mi leci 11 tydzień, a wigilia już za tydzień! Trochę się obawiam, a zarazem nie mogę doczekać reakcji wszystkich, ale najbardziej nie mogę się doczekać USG prenatalnego w wigilię z moim mężem, który po raz pierwszy zobaczy nasze maleństwoWcześniej nie brałam go na badania i tylko widział zdjęcia, brzucha jeszcze zbyt dużego nie mam, więc on tak do końca jeszcze tej ciąży nie "czuje", ale wiem, że jak zobaczy ruszającą się kruszynkę to poczuje moją ciążę jakby namacalnie i tego najbardziej nie mogę się doczekać
Daisy, mała2930 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny
wróciłam do pracy, ale nie wiem czy dobre posunięcie to było, bo czuję jakbym miała się wywrócić z krzesłem...ale muszę nadrobić za wczoraj, bo musimy przed świętami "powypychać" sprawy, żeby nie zalegały, żeby nie uchybić terminom itd. itp.
piję właśnie herbatkę jak Nona i podczytuję forumNona- ja też nie mam mdłości- mdli mnie tylko jak doprowadzę się do skraju wytrzymałości z głodu
i mam na przykład takie "psychiczne" mdłości, że jak pomyślę o jakimś jedzeniu to mi się niedobrze robi, a później już nie:)
Mój D. tez ma takie fale i przypływy czułości i wtedy nieustannie o tym, potem spokój. ale lubię to nawet
Flexi, Ivettka, ja nie pamiętam kiedy poczułam dokładnie pierwsze ruchy, wiem, że to był lipiec, a OM była wtedy 5 marca.Nona lubi tę wiadomość
-
serena1989 ja mieszkałam na ratajach, a teraz trochę za Luboniem. Myślałaś już gdzie chcesz rodzić?
Ja myślałam o Świętej Rodzinie.
Prenatalne mam 30.12. Też zamierzam iść z facetem. Bardzo się ucieszył na tą wiadomość. Byliśmy razem na jednej wizycie, ale on był za drzwiami. Jak mu później powiedziałam, że ginekolog pytał, czy wchodzi to był trochę zawiedziony, że nie zaprosiłam go do środka...