X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Dziewczyny czy tylko ja nie mam mdłości? Kurde żeby nie nadeszły w Święta.
    Ja też nie mam

Nona lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:06

• Flexi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kilka razy ale bez wymiotów. a to w pierwszej ciąży ani razu.

Nona lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja również nie mam mdłości,

Teraz zapycham żołądek mlekiem abym mogła położyć się spać ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 22:30

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• believe Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam. Dopiero ze 2 - 3 dni się zaczęły. Ale mdli mnie tylko jak zrobię się głodna, dlatego staram się nie doprowadzać do takiego stanu ;)

Nona, Daisy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już odpuściły, na całe szczęście:) teraz bym mogła jeść na okrągło :o nawet w nocy muszę wstawać i podjadać kanapeczki :)
    Soczek malinowy...mmm :) też piję:) a brzuszek też się już pokazał, jednak to prawda że w drugiej ciąży wcześniej się pokazuje, a tak w ogóle to wg kalendarza belly to za miesiąc półtora już ruchy powinnam czuć, ciekawe :)

Dobrej nocki mamuśki :)

pepitka lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka, właśnie też patrzyłam na to. Czy nie za wcześnie na ruchy dziecka?

Ivettka lubi tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Uff. Juz myślałam że ja jakaś dziwna. A niby gigsa w bliźniaczej to podwójne powinnaś mieć :)
    No niby tak, ale na razie mnie to omija :)

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettko mi się wydaje, ze jesli jesteś osoba bardzo szczupla to możesz juz czuć ruchy kolo 16t. Ja będąc otyla czułam w 19t w pierwszej ciąży. A niby w kolejne czuje sie dziecko wczesniej, choc moim zdaniem to świadomości ze to juz dziecko a nie uciskane jelita czy zyla brzuszna

Ivettka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi kochana, niestety nie należę do szczupłych :) mam nadwagę :( objadać się nie objadam, pewnie to po części wina niedoczynności... w pierwszej ciąży ważyłam 74kg przy wzroście 172cm, a teraz waga wyjściowa 13 kg więcej.
    W pierwszej ciąży ruchy poczułam w 21 tygodniu. Liczę że teraz stanie się to o wiele wcześniej :)
    Jakoś strasznie ten brzuch mi stwardniał i się napiął,nie wiem czy to dobrze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 00:41

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam mdłości... na szczęście ;)
    a tak poza tym jestem niegrzeczna bo sie nie przywitałam ;)
    Dzień dobry ;D

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lena87 lubi tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 3 miesiącu ciąży!!!
    Nie wyspana boooo co godzinę pobudka. Ząbkowanie.

Ivettko ja i więcej wzrostu i kg. Niestety. Ale przynajmniej teraz wiem co na mnie działa, jak sie odchudzać i co ćwiczy by byly efekty. Dopiero rok po porodzie znalazłam dietę dla siebie... I nie dalam rady zrzucić więcej przed kolejna dzidzia.
    Ale za rok o tej porze będę laska ;)

Daisy, mała2930 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) Przepraszam, że mało się odzywam, ale powiem szczerze, że pomimo niefajnego samopoczucia sporo mam do roboty w domu, w związku ze świętami, w ten weekend jeszcze mam zjazd na uczelni i egzaminy, niestety czasem nie ma, że boli i trzeba wstać i się zmusić do działania... Już 3 tygodnie odkąd jestem na zwolnieniu od gina - nie mam pojęcia, kiedy to zleciało, czas jakby przyspieszył i leci mi podwójnie.

Ania - Ja jestem z Piątkowa, a Ty? :) Masz już ustalony termin badań prenatalnych?

Believe - odnośnie objawów to ja mam identycznie jak Ty, jak mam pusty żołądek to mi źle, i to są właśnie takie silne mdłości podchodzące jakby do gardła, gdzie nawet chciałabym zwymiotować, żeby poczuć się lepiej, ale nie mogę. :/

Powiem wam, że kiedy dowiedziałam się o ciąży (31.10) to tak odległe wydawały mi się święta, kiedy to ogłosimy nowinę rodzicom i przyjaciołom, a teraz już mi leci 11 tydzień, a wigilia już za tydzień! Trochę się obawiam, a zarazem nie mogę doczekać reakcji wszystkich, ale najbardziej nie mogę się doczekać USG prenatalnego w wigilię z moim mężem, który po raz pierwszy zobaczy nasze maleństwo :) Wcześniej nie brałam go na badania i tylko widział zdjęcia, brzucha jeszcze zbyt dużego nie mam, więc on tak do końca jeszcze tej ciąży nie "czuje", ale wiem, że jak zobaczy ruszającą się kruszynkę to poczuje moją ciążę jakby namacalnie i tego najbardziej nie mogę się doczekać :)

Daisy, mała2930 lubią tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) wróciłam do pracy, ale nie wiem czy dobre posunięcie to było, bo czuję jakbym miała się wywrócić z krzesłem...ale muszę nadrobić za wczoraj, bo musimy przed świętami "powypychać" sprawy, żeby nie zalegały, żeby nie uchybić terminom itd. itp.

piję właśnie herbatkę jak Nona i podczytuję forum :) Nona- ja też nie mam mdłości- mdli mnie tylko jak doprowadzę się do skraju wytrzymałości z głodu ;) i mam na przykład takie "psychiczne" mdłości, że jak pomyślę o jakimś jedzeniu to mi się niedobrze robi, a później już nie:)

Mój D. tez ma takie fale i przypływy czułości i wtedy nieustannie o tym, potem spokój. ale lubię to nawet :)

Flexi, Ivettka, ja nie pamiętam kiedy poczułam dokładnie pierwsze ruchy, wiem, że to był lipiec, a OM była wtedy 5 marca.

Nona lubi tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie rodzice wiedzą od początku. Nie wytrzymałabym do Świąt ;)

Nona, Daisy lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach faceci! ;) chyba większość tak reaguje ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 ja mieszkałam na ratajach, a teraz trochę za Luboniem. Myślałaś już gdzie chcesz rodzić?:) Ja myślałam o Świętej Rodzinie.

Prenatalne mam 30.12. Też zamierzam iść z facetem. Bardzo się ucieszył na tą wiadomość. Byliśmy razem na jednej wizycie, ale on był za drzwiami. Jak mu później powiedziałam, że ginekolog pytał, czy wchodzi to był trochę zawiedziony, że nie zaprosiłam go do środka...

14.01. usg (inny ginekolog)
    27.01. wizyta ginekolog prowadzący
    m3sxyx8dyqbx39tc.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ