X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania86poz- ja mam zamiar wziąć mojego D. na kolejne USG za tydzień. chciałby juz zobaczyc kruszynkę nie tylko na zdjęciu :) tylko on jakoś nie bardzo chce jeśli to będzie dopochwowe, a jago też nie naciskam.

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój był na pierwszym usg i było dopochwowe i mu nie przeszkadzało ;) mi też nie ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 13:41

Nona, Sabela, jenny88, Daisy, Flexi, Sana, mała2930, believe lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej obiecałm ze napisze jak było to jestem :)

zajechalismy o 19:10 a pani mówi że jest opóźnienie widziałam że mój maż już miał dość hehehe ale on cierpliwości za grosz nie ma :P
    Zuza szalała oglądała zdjecia dzieci hehe
    a mnie zawołała pielęgniarka i pobrała mi krew okazało sie że robią kompleksowo wszystko trisomie i Pappa z krwi również wynik za tydzień
    weszliśmy do gabinetu 21:20 - usg przez brzuch a było mega super widac terminy sie pokryły maluch ma 4,66cm zupełnie nne rysy buzi niż Zuza miała ale wszystko ok NT 0,11mm nóżki raczki stópki widoczne, serduszko biło miarowo a maluch fikał koziołki Zuza była wniebowzieta :) Łożysko na ścianie przedniej jak poprzednio.
    Kolejne USG w tej klinice w 21 tyg :) nie powiedział nic o krwiaku a wyglądał wszystko wiec jest nadzieja ze juz go nie ma :)

BUzia
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9db6bcbfe44a.jpg

cały ludek :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3ec35acbd8f.jpg

Nona, Sabela, jenny88, gigsa, Lena87, Daisy, ania86poz, Flexi, Mia S, Sana, usia89, anetaa1607, mała2930 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:06

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 11i 4 dni :) maluszek fikał koziłki super uciekał odwracał sie hehe
    buzia taka słodka choć troszke kosmiczna :)

Nona, Daisy, mała2930 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Daisy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja, rowniez z herbatka :)
    Dzis troche pozniej, bo pospalam do 8 i cora dopiero na 9.30 jechala do szkoly :)
    Zanim zrobilam zakupy, wrocilam, wyszykowalam mojego do pracy..dopiero usiadlam.

Jak wiecie ja tez nie wytrzymalabym do Świąt i nasi rodzice wiedzieli juz tego samego dnia co wynik pierwszej bety byl :) Wciaz jestem przeszczesliwa z tego powodu i ani chwili nie zalowalam.
    Od wczoraj pobolewa mnie na dole dosc mocno podbrzusze, musialam posilkowac sie nospą, teraz jeszcze trzymam się. Tyle ze wczoraj z lewej strony, a dzis jakby na srodku. Pewnie dzidzia się rozpycha ;)

Mam juz posciagane choinki dwie ze strychu i wszystkie kartony z ozdobami, bombkami itp. Dzis bedziemy z córą szykowac, bo tak łyso, za tydzien wigilia a u nas nic :p

Ale w tym roku domu nie obwieszamy. Rok temu zesmy tyle kasy wsadzili w lampki zeby caly dom otoczyc, okna itp od podwórka, a wiatr jak tak mocno wial to wszystko sie zerwalo, na wigilie juz tylko jeden bok domu sie swieci, do sylwestra juz nic..dajcie spokoj, bylam wsciekla jak perszing :/

Monita na pewno cos widac wiec dawaj zdjecie bez gadania!

Biedroneczko piekny człowieczek, ciekawe co bedzie <3 4.66 to juz calkiem spory ludek! <3 Ja bede szla teraz w 13 tc to na pewno bedzie ogromna roznica od ostatniego 1.2cm ;)

Dziś na obiad robię spaghetti! U mnie w domu uwielbiają :)

• ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badanie prenatalne jest przez brzuch czy dopochwowo?
    Ja będę wtedy 12t5d wiec chyba przez brzuch, nie?

14.01. usg (inny ginekolog)
    27.01. wizyta ginekolog prowadzący
    m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:06

Daisy, ania86poz lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja bede szla 12t3d i bede miala jeszcze przez pochwę. Juz pytalam gina bo chcialam wziac core a powiedzial zeby sie wstrzymac bo bezpieczniej jest robic jeszcze w ten sposób. Ale jak widzimy kazda z nas ma inaczej :)

A tu macie cos bardzo na czasie odnosnie naszej ciazy, tak z przymrużeniem oka ;)

16a5ypv.jpg

Mia S, ania86poz, Nona, mała2930, Linka05, mufinka lubią tę wiadomość

• ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raz jak poszliśmy do innego ginekologa (miał tak 60-65 lat), to mój G. - taki stary będzie Cię oglądać?:D Mój obecny ginekolog jest tylko trochę młodszy, więc mam nadzieję, że mój facet jakoś przeżyje usg przez pochwę:)

Daisy, Daisy, mała2930 lubią tę wiadomość

m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż ze mną na każdą wizytę jedzie i jest ze mną w gabinecie. Nie czuje sie dziwnie ani jemu nie przeszkadza to co widzi.
    Mnie to cieszy, ze razem możemy iść ;)
    A wiecie ja ma nastepna wizytę 19 stycznia. To dopiero czekania.
    Ale nie wiem czy się do "milej" pani z nfztu nie przejdę 29-30 grudnia by sprawdzić czy wszystko ok.

Gratuluje udanych wizyt. Biedroneczko no cudo!!!

A co do facetów to oni nie kumają ciąży, nie czuja tego co my hormony, dolegliwości, zmiana wyglądu, ruchy dziecka. My stajemy sie matkami z cheila pozytywnego testu a faceci stają sie ojcami gdy pierwszy raz biorą na ręce dziecko, wczesniej to dla nich abstrakcja

Daisy, Mia S lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:07

ania86poz, gigsa lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi dobrze piszesz.

Aniu, ja z moim tez jezdze na kazda wizyte od 2 kresek czyli od 11dpo. I na kazdej siedzi ze mna jak gin mi tam grzebie :) Teraz bylismy pierwszy raz juz u 'normalnego' gina, a nie od nieplodnosci, jest to gin co ma pewnie juz ponad 50 lat, bo wtedy jak prowadzil moja ciaze pierwsza to mial pewnie jakos po 40tce bo mial juz siwe wlosy, hehe. Ale widac po nim, ze ma juz swoje lata. Uprzedzilam mojego, ze to ze tamto. Ale widze ze jemu chyba bez roznicy, mowi, ze wazne, bym ja czula komfortowo. A powiem Wam, ze lepiej bylo mi sie przed nim znowu rozbierac (w koncu robilam to przez ponad 10 lat), niz przed jakas nowa gin kobieta, jak trafilismy do Invicty :D

• Flexi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle wole ginow facetów. Na kobiety w tej profesji zawsze jakies dziwne trafiam

Daisy lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Gratuluję dziewczyny szczęśliwych i udanych wizyt :) Biedroneczko śliczny mały człowieczek!

Ja dziś musiałam odprowadzić kuzynki na autobus i kurcze zaspałam... budzik zadzwonił a ja zamiast 5 min drzemki go wyłączyłam i zasnęłam :/
    Ach... miałam być u dziewczyn o 6:40, byłam o 6:55... dziewczyny jeszcze sobie spały, a autobus miały o 7:20... ledwie zdążyły. A ja? Przez te biegi czułam się jakbym miała stan przedzawałowy, jakby mi ktoś płuca podpalił, masakra. Wróciłam do domu i od 7:25 spałam do 10:00. A teraz taka słaba jak mucha jestem.
    Miałam dziś po skierowania jechać no ale nie ma szans, nie czuję się na siłach, jutro rano pojadę, może wyproszę też usg.

Dziewczyny czy ginekolog musi dać skierowania na badania, które mają być zrobione do 10 tygodnia, czy nie ma takiego obowiązku? Chodzi o ginekologa z NFZ.

Mia S lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze wolałam facetów, choć byłam raz u kobiety (mój tego dnia nie przyjmował) w 5tc. Miałam wtedy pojedyncze plamienie. Była przemiła, uspokoiła mnie niesamowicie, przez chwilę nawet myślałam, żeby do niej chodzić. Zależy na kogo się trafi.

m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, Monita, super,że wszystko ok!
    Biedroneczka, u Ciebie to już człowieczka małego widać :)
    Flexi wrote:

A co do facetów to oni nie kumają ciąży, nie czuja tego co my hormony, dolegliwości, zmiana wyglądu, ruchy dziecka. My stajemy sie matkami z cheila pozytywnego testu a faceci stają sie ojcami gdy pierwszy raz biorą na ręce dziecko, wczesniej to dla nich abstrakcja
    Myślałam, że tylko mój jakiś taki dziwny.
    Jak mam gorsze dni i hormony buzują to mu wypominam, że nie interesuje się naszym dzieciątkiem :D Zła kobieta ze mnie :)

Daisy, Nona lubią tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a odbiegajac od tematu ciazy, czy ma któraś z Was czytnik ebook? Polecacie cos? Moja siostra sobie zamowila pod choinke no i trzeba to jakos zrealizowac, a malo czasu. Ogladam wlasnie na rtv agd itp i jest tego ze 40 szt to troche duzo :D

• ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    http://www.happymum.pl/sklep3/index.php?page=sklepy
    fajne ciuszki :-)

Witam,

Nona ja właśnie mam zamiar się wybrać w weekend do tego sklepu na zakupki. Akurat jest w jednej warszawskiej galerii. Miałam nie szaleć z ciuchami ciążowymi, ale muszę jakieś spodnie ogarnąć fajne, bo na wieczór jak już jestem objedzona po całym dniu to jeansy mnie cisną :/ Ale niektóre bluzki też wpadły w oko ;) Poza tym lubię luźno się nosić, więc myślę, że się nie zmarnują.

Dziś drugi paw zaliczony, okropieństwo! mimo że grzecznie śniadanie w łóżku zjadłam. :(

Mój M. też nie chce ze mną wejść na USG jeśli będzie dopochowowo, z prostej przyczyny jest mega zazdrosny ;) i nie pomagają tłumaczenia, że to tylko lekarz. Ale fakt mój ginek na pewno jest przed 40, może nie wiele starszy od mojego M., więc tym bardziej go to pewnie nosi. Śmieszy mnie trochę ta zazdrość, no ale cóż poradzić, jeśli ma mi ginka wzrokiem samym zabić, to wolę, żeby poszedł dopiero jak będzie przez brzuch ;)

Nona lubi tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ