Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ale mi mąż wyciął numer, oprócz żeberek zamówił mi jeszcze schabowego i devolaya z frytami i surówkami. I co ja mam teraz zjeść?!
Ktoś chętny? Mogę się podzielić!
I to catering z naszej sali weselnej, także sprawdzone i smaczne!Daisy lubi tę wiadomość
28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
Sana, moim zdaniem dla noworodka tylko i wylacznie gondola.
Nona, a my sie zastanawiamy nad nowym Kuvingsem, bo jest taki co cale owoce wrzucasz, nie trzeba kroic
Jesli chodzi o mebelki to ja na pewno do Ikei jechac nie bede
Ale jeszcze nie mysle w ogole o niczym, o mebelkach o wózkach. Wózek to na pewno zostawie na sam koniec do kupieniaNona lubi tę wiadomość
-
Sana nie rozumiem o co Ci chodzi z tymi wózkami.. Sabela ja mam wozek firmy Tako i bardzo sobie chwale. Super zwrotny, duże pompowane kola, fajnie wykonany.. 3w1 mamy model. W zielonym kolorze takze i dla chłopca i dla dziewczynki.
Nona mi się wydaje, ze na pierwsze 3 lata to Ikea jest idealna. A jak dziecko będzie w wieku przedszkolnym-szkolnym i będzie juz większe i będzie miało swój akcesoria typu bajki, artykuly papiernicze zamiast ubranek i kocykow i kosmetyki to wtedy meble na wymiarNona lubi tę wiadomość
-
ChillaTeqilla wrote:Ale mi mąż wyciął numer, oprócz żeberek zamówił mi jeszcze schabowego i devolaya z frytami i surówkami. I co ja mam teraz zjeść?!
Ktoś chętny? Mogę się podzielić!
I to catering z naszej sali weselnej, także sprawdzone i smaczne!
Chilla biore dewolaja!!! O jezus a wyplywa mu maselko ze srodka?Omnomnomnom!
Flexi lubi tę wiadomość
-
A jesli chodzi o wózek ze stelaż z fotelikiem to u nas sie to sprawdzali na zakupach. Podjechac, Młodego wpiąć w stelaż i jazda. Ale spacery to tylko w gondoli. Maluch musi miec wygodę a fotelik samochodowy dla niemowlaka nie jest najlepszym rozwiązaniem bo maleństwo dluzo w nim codzien przebywalo.
Nona, gigsa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witam się i ja wczoraj ostatnio nie miałam czasu zajrzeć a do tego te ciągłe mdłości:( tak więc dzisiaj po umyciu 6 okien zrobiłam sobie przerwę i was nadrabiam:)
Gratuluję udanych wizyt:) piękne te dzidziole
Trzymam kciuki za dzisiejsze aby równiez były udane<3
czytałam że rozmawiałyscie o porodach ja w dniu urodzin mojej pociechy oglądałam tlc porodówkę i nie zorientowałam się że sama rodze dopuki mi wody i czop śluzowy nie odeszły w 35 tygodniu 1.5 godziny późńiej mała była na swiecie:)
Co do wózka to u mnie w 100 % wykorzystana była gondola jak dla mnie nie zastapiona nawet w domu jak robie coś w kuchni maluszek jest zemna jak jestem w salonie to też wózek wędruje zemnąDaisy, Nona lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
Nona masz wiele sklepów, Agata Meble, Abra, BRW, Kler i wiele innych z jeszcze wyzszej polki i one nie wygladaja jak meble z przyslowiowego allegro
Ja mojej nakupowalam mebelki, fajne brazowe taki uniwersalny kolor..po miesiacu byly cale obklejone naklejkami z kazdej strony, nawet na gorze i od srodka. Oczywiscie nie do sciagniecia bo klej takie gowno ze trzyma do tej pory. Wszystko tam jest, pet szopy, ksiezniczki, zolwie nindza, alfabety.. teraz stoja te szafki w garderobie bo nie jest na wymiar jeszcze zrobiona i tam trzymam w niej reczniki
Dywanow u mnie zadnych nie ma i nie bedzie. Ma corka wykladzinke taka do skakania w klasy z ksiezniczkami z bajek na srodku pokoju zeby miala cieplo w dupke jak sie bawi na podlodze, bo u gory nie mamy podlogowego. Ja kupilam sobie w Zakopanym skórę do sypialni, ale pies mi zasikal dosc szybko za szczeniaka wiec i problem z glowy bo skory juz nie ma
A co do kolorw, ze nie lubisz. Jak nie lubisz to polubisz jak to sie mowi, niech Ci tylko dziecko podrosnie i niech to jeszcze bedzie dziewczynkaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 14:16
mała2930 lubi tę wiadomość
-
Wypływa i masełko i ser żółty. Schabowego zostawiłam mężowi, a ja wciągnęłam pół dewolaja, bo wielki i jedno żebro z buraczkami i surówkami. Wychodzi na to, że mam jeszcze obiad na jutro, bo zostały jeszcze dwie zupy, jedno pełne danie i dwa niepełne dania. A to wszystko za jedyne 47 zł
Kiedyś zamawialiśmy tam łososia na warzywach i na miejscu odebraliśmy i też był pyszny, ale nie myślałam, ze dowożą do domu. Chyba zostanę ich stałą klientką
Mam nadzieję, że w końcu mój żołądek na dziś się zadowoli i nie będzie mnie już memlić. Przed ciążą uwielbiałam gotować i robić wymyślne dania, a teraz odrzuca mnie na sam widok kuchni.Ugotować mleko czy zrobić herbatę zapawa teraz o mega wyczyn! Nie wiem co to się ze mną porobiło
Co do pokoiku dla dziecka, to my nie myślimy jeszcze nad tym, ale za dużego popisu to nie mamy, bo mieszkamy domu, ale z męża rodziną, mamy dla siebie co prawda 50m2, czyli jakby standardowe mieszkanie w bloku. Mamy dla siebie dwa pokoje i łazienkę, na dole duża kuchnia, ale wspólna. Jeden z pokojów to taki większy gościnny, a drugi to sypialnia i póki Szkrabek będzie mały to będzie z nami w sypialni, a jeśli nie zdążymy ogarnąć własnego domu do czasu aż podrośnie to chyba zwolnimy mu swoją sypialnię.
Mam zamiar kupić tylko łóżeczko (raczej w kolorze wenge) i jakąś komodę na ciuszki. Co do wózka, to podobają mi się takie głębsze gondole w stylu retro. Najlepiej 3w1. Coś takiego mniej więcej:
http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-retro-4w1-fotelik-duze-kola-16-i4885872221.htmlDaisy lubi tę wiadomość
28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
nick nieaktualny
-
Juwelko ja tez toxo powtarzam regularnie bo nie mam przeciwcial. Najwazniejsze jest, zeby nie zarazic sie toxo w czasie ciazy. Takze nie grzebiemy w ziemi bez rekawiczek, nie przyrzadzamy suroweg miesa na desce do krojenia sera, chleba itp, nie wpuszczamy kotow na blat, nie sprzatamy kuwet bez rekawiczek, nie jesmy surowizny, typu nooo tatar.
mała2930, juwelka lubią tę wiadomość