X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:26

• ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi mąż wyciął numer, oprócz żeberek zamówił mi jeszcze schabowego i devolaya z frytami i surówkami. I co ja mam teraz zjeść?! :O Ktoś chętny? Mogę się podzielić! ;)

I to catering z naszej sali weselnej, także sprawdzone i smaczne! :D

Daisy lubi tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, moim zdaniem dla noworodka tylko i wylacznie gondola.

Nona, a my sie zastanawiamy nad nowym Kuvingsem, bo jest taki co cale owoce wrzucasz, nie trzeba kroic :D

Jesli chodzi o mebelki to ja na pewno do Ikei jechac nie bede ;)
    Ale jeszcze nie mysle w ogole o niczym, o mebelkach o wózkach. Wózek to na pewno zostawie na sam koniec do kupienia :)

Nona lubi tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana nie rozumiem o co Ci chodzi z tymi wózkami.. Sabela ja mam wozek firmy Tako i bardzo sobie chwale. Super zwrotny, duże pompowane kola, fajnie wykonany.. 3w1 mamy model. W zielonym kolorze takze i dla chłopca i dla dziewczynki.
    Nona mi się wydaje, ze na pierwsze 3 lata to Ikea jest idealna. A jak dziecko będzie w wieku przedszkolnym-szkolnym i będzie juz większe i będzie miało swój akcesoria typu bajki, artykuly papiernicze zamiast ubranek i kocykow i kosmetyki to wtedy meble na wymiar

Nona lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Daisy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChillaTeqilla wrote:
    Ale mi mąż wyciął numer, oprócz żeberek zamówił mi jeszcze schabowego i devolaya z frytami i surówkami. I co ja mam teraz zjeść?! :O Ktoś chętny? Mogę się podzielić! ;)

I to catering z naszej sali weselnej, także sprawdzone i smaczne! :D

Chilla biore dewolaja!!! O jezus a wyplywa mu maselko ze srodka? :D Omnomnomnom!

Flexi lubi tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o wózek ze stelaż z fotelikiem to u nas sie to sprawdzali na zakupach. Podjechac, Młodego wpiąć w stelaż i jazda. Ale spacery to tylko w gondoli. Maluch musi miec wygodę a fotelik samochodowy dla niemowlaka nie jest najlepszym rozwiązaniem bo maleństwo dluzo w nim codzien przebywalo.

Nona, gigsa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja wczoraj ostatnio nie miałam czasu zajrzeć a do tego te ciągłe mdłości:( tak więc dzisiaj po umyciu 6 okien zrobiłam sobie przerwę i was nadrabiam:)
    Gratuluję udanych wizyt:) piękne te dzidziole :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze aby równiez były udane<3
    czytałam że rozmawiałyscie o porodach ja w dniu urodzin mojej pociechy oglądałam tlc porodówkę i nie zorientowałam się że sama rodze dopuki mi wody i czop śluzowy nie odeszły w 35 tygodniu 1.5 godziny późńiej mała była na swiecie:) <3
    Co do wózka to u mnie w 100 % wykorzystana była gondola jak dla mnie nie zastapiona nawet w domu jak robie coś w kuchni maluszek jest zemna jak jestem w salonie to też wózek wędruje zemną:)

Daisy, Nona lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona masz wiele sklepów, Agata Meble, Abra, BRW, Kler i wiele innych z jeszcze wyzszej polki i one nie wygladaja jak meble z przyslowiowego allegro :D

Ja mojej nakupowalam mebelki, fajne brazowe taki uniwersalny kolor..po miesiacu byly cale obklejone naklejkami z kazdej strony, nawet na gorze i od srodka. Oczywiscie nie do sciagniecia bo klej takie gowno ze trzyma do tej pory. Wszystko tam jest, pet szopy, ksiezniczki, zolwie nindza, alfabety.. teraz stoja te szafki w garderobie bo nie jest na wymiar jeszcze zrobiona i tam trzymam w niej reczniki :D

Dywanow u mnie zadnych nie ma i nie bedzie. Ma corka wykladzinke taka do skakania w klasy z ksiezniczkami z bajek na srodku pokoju zeby miala cieplo w dupke jak sie bawi na podlodze, bo u gory nie mamy podlogowego. Ja kupilam sobie w Zakopanym skórę do sypialni, ale pies mi zasikal dosc szybko za szczeniaka wiec i problem z glowy bo skory juz nie ma :D

A co do kolorw, ze nie lubisz. Jak nie lubisz to polubisz jak to sie mowi, niech Ci tylko dziecko podrosnie i niech to jeszcze bedzie dziewczynka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 14:16

mała2930 lubi tę wiadomość

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona co do łóżeczka ja mam cos takiego tylko wenge drewniane http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-z-szuflada-ola-wysylka-gratis-i4890818031.html

• juwelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 19:16

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka wyglada na to ze masz przeciwciala na Cytomegalie, przeszlas ja w przeszlosci, ale na toxo nie wiec bedziesz musiala co 2-3 msc powtarzac toxo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 14:25

juwelka lubi tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Daisy lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://polskaanglia.pl/jane/m-19335_strata.jpg o to mi chodziło kiedy pisałam o wózku z fotelikiem ;)
    Jak dla mnie to ok na szybkie zakupy. Na spacer wyłącznie gondola.

Sabela fajny ten wózek :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypływa i masełko i ser żółty. Schabowego zostawiłam mężowi, a ja wciągnęłam pół dewolaja, bo wielki i jedno żebro z buraczkami i surówkami. Wychodzi na to, że mam jeszcze obiad na jutro, bo zostały jeszcze dwie zupy, jedno pełne danie i dwa niepełne dania. A to wszystko za jedyne 47 zł :D
    Kiedyś zamawialiśmy tam łososia na warzywach i na miejscu odebraliśmy i też był pyszny, ale nie myślałam, ze dowożą do domu. Chyba zostanę ich stałą klientką ;)
    Mam nadzieję, że w końcu mój żołądek na dziś się zadowoli i nie będzie mnie już memlić. Przed ciążą uwielbiałam gotować i robić wymyślne dania, a teraz odrzuca mnie na sam widok kuchni. :/ Ugotować mleko czy zrobić herbatę zapawa teraz o mega wyczyn! Nie wiem co to się ze mną porobiło ;)

Co do pokoiku dla dziecka, to my nie myślimy jeszcze nad tym, ale za dużego popisu to nie mamy, bo mieszkamy domu, ale z męża rodziną, mamy dla siebie co prawda 50m2, czyli jakby standardowe mieszkanie w bloku. Mamy dla siebie dwa pokoje i łazienkę, na dole duża kuchnia, ale wspólna. Jeden z pokojów to taki większy gościnny, a drugi to sypialnia i póki Szkrabek będzie mały to będzie z nami w sypialni, a jeśli nie zdążymy ogarnąć własnego domu do czasu aż podrośnie to chyba zwolnimy mu swoją sypialnię.
    Mam zamiar kupić tylko łóżeczko (raczej w kolorze wenge) i jakąś komodę na ciuszki. Co do wózka, to podobają mi się takie głębsze gondole w stylu retro. Najlepiej 3w1. Coś takiego mniej więcej:
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-retro-4w1-fotelik-duze-kola-16-i4885872221.html

Daisy lubi tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Daisy lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Daisy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelko ja tez toxo powtarzam regularnie bo nie mam przeciwcial. Najwazniejsze jest, zeby nie zarazic sie toxo w czasie ciazy. Takze nie grzebiemy w ziemi bez rekawiczek, nie przyrzadzamy suroweg miesa na desce do krojenia sera, chleba itp, nie wpuszczamy kotow na blat, nie sprzatamy kuwet bez rekawiczek, nie jesmy surowizny, typu nooo tatar.

mała2930, juwelka lubią tę wiadomość

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja oglądałam w skelepie takie samo ale w necie było o 150 zł tańsze więc wolałam to z neta a różnice zawsze można przeznaczyć na coś innego :)

Nona lubi tę wiadomość

‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ