Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Nona wrote:jenny ładny ten mutsy. Uff ze sa wózki granatowe, szare nie tylko we zwory jakieś koła czy inne. Uff sa łądne jednokolorowe.
ja np chętnie odkupie wózke od kogoś z Krakowa jak znajdę w dobrym stanie.
Chyba że zainwestuje i będzie dla drugiego bobasa też. Wytrzyma wózek 2 dzieci?
W przyszłym roku mam 32 lata, także tak za 2-3lata bym chciala drugie. Nie chcę mieć dużej różnicy i przed 25tką chcę się wyrobić z dwójką bo jednak ryzyko później...Gdyby nie bliźniaki to na pewno zostawiłbym, a tak pewnie będziemy musieli sprzedać na wiosnę...
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:zna ktoś małe wózki tzn żeby po złożeniu wszedł do małego bagażnika? Mąż ma kombi, ja mam małe autko suzuki swift. Przez pierwszy rok ja będę jeździć więcej więc myślę o małym wózku pasującym do mojego bagażnika
Obawiam sie ze trzeba będzie dziecko w foteliku z przodu wozić a z tylu na sofie kłaść wózek? Mój bagażnik w swifcie to kurde na torebkę jest
Jak Ci się spodoba jakiś wózek to poszukaj sobie na youtube prezentacji
--
-
Nona wrote:jakbyś byłą z Krakowa to bym odkupiła hihi
Nona wrote:Można maluszka z przodu wozić tyłem do kierunku jazdy wyłączając poduszkę bezpieczeństwa?
Nie wiem jak inne doświadczone mamuśki, ale ja polecam kupić wózek 2w1 i dokupić porządny fotelik typu Be Safe, Cybex, Maxi Cosi itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 15:55
Daisy lubi tę wiadomość
--
-
Sabela wrote:Usia, kopę lat
Co tam u Cibie? Kiedy kierunek Polska?
wróciłam do żywychmdłości są juz rzadsze i słabsze
jedynie senność mnie meczy
czytałam Was cały czas na bieżąco
do Polski 20.01Czekam z niecierpliwością
Sabela, jenny88, Mia S lubią tę wiadomość
-
Nona u mnie piwinno sie obejsc bez skladania kanapy. Tylko przesuniecie do przodu i mniej miejsca na nogi. Jesli bede prowadzic to wolalabym miec dzidzie na przednim siedzeniu. Tak jak mowisz, tylem do kierunku jazdy. Chyba lepsze to niz obracanie sie w czasie jazdy.
Nona, kahaśka lubią tę wiadomość
-
Sabela wrote:i od razu na wizytę?
wizyte mam 23.01ale dam rade
w miedzy czasie bedzie jeszcze dentysta, okulista i endokrynolog, do tego zakupy i czas spedzony z rodzina i przyjaciółmi, takze szybko zleci
Nona, Sabela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam Was dziewczyny:) Ja jeszcze nie mysle ani o wózkach, ani o pokoiku jakos tak za wczesnie. Zreszta ja jakos nigdy tak nie mialam by planowac np remont (wszystko na bieżąco).
Jako ze zbizaja sie swieta chciałam was przestrzec przed myciem okien. Moja gin co chwile mi powtarza by nie myc okien ani teraz (bo ruchy, ktore sie wykonuje moga byc poronne) ani przed porodem (bo moga wywołac wczesny porów).
Zapewne nie jest to nigdzie potwierdzone, ale bardziej to mówi z jej doswiadczen jako ginekologa (oczywiscie moze troche przesadzac).Nona, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Nona wrote:właśnie czy wózek 3 w 1 czy 2 w 1 plus osobny fotelik?
też mam taki dylemat.
Polecam w tej kwestii bloga http://osiemgwiazdek.blogspot.com/ i sprawdzenie wyników testów np. ADAC, test plusNona lubi tę wiadomość
--
-
nick nieaktualny
-
Jenny, usia - śliczne wózki
właśnie mniej więcej takie mi się podobają. Nowoczesne, lekkie. Wprawdzie gdyby był chłopiec mogłabym po kuzynce dostać mniej więcej taki wózek: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4858145423 , ale jakoś nie jest do końca w moim stylu. Jakiś trochę zbyt masywnie wyglądający. Syn kuzynki ma już 4 lata, no jednak 4 lata temu trochę inne wózki były modne
ale nie wiem jeszcze jak to będzie, zobaczymy.
Martuś pamiętam o Twojej wizycie i zaciskam kciuki
Dziewczyny to jak to jest z tymi skierowaniami na badania? Czy ginekolog z NFZ ma obowiązek dać mi skierowanie na badania które mają być wykonane do 10 tc, czy to zależy od jego dobrej woli? Któraś z Was wie może?
Trafiła mi się fajna okazja na kurs stylizacji paznokci, ale w ciąży chyba nie można w takim kursie brać udziału?
Julia07.2015
-
O matko Quiny i mutsy wymarzoneeee wozeczki:)) piękniusie!!!
Oczywiscie czekam juz na wizytę ale nie obejdzie sie bez opóznien:P weszła własnie dziewczyna z 16:20:]Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Od prywatnego to od razu ile badan sie dostaje... ostatnio dostałam toxo, hiv itd 5 badań i proszę bardzo 171zl:]
-
Nona dzięki, właśnie jutro mam zamiar pokazać jej tabelkę i zapytać kiedy mi jakieś skierowania da. Położna uznała że skoro mam grupę krwi zrobioną to to i cytologia wystarczy
no dobry żart...
Marta masz wizytę z NFZ? Ja ostatnio też się sporo naczekałam.
Julia07.2015
-
Sana, wydaję mi się gin ma obowiązek dać te skierowania i żadnej łaski nie robi. Ja nie mam problemu, bez proszenia zawsze dostaję te które powinny być zrobione (ginka NFZ)
Co do wózka to ja się nie zastanawiam, mam po córci w super stanie, kolor czarno-szary z białymi lamówkami, dalej gustuję w takich kolorach, może być i dla dziewczynki i dla chłopca.
Odnośnie pokoiku to takowego nie planuje na razie, łóżeczko dzidziusia będzie na pewno u nas, nie wyobrażam sobie żeby taki mały szkrabek spał daleko odemnie, wiadomo różnie bywa.
Komody na ciuszki mam koloru wenege, robione na zamówienie, bo w sklepach przeważnie sa "płytkie", łóżeczko tez wenege, chociaż chciałabym kupic nowe w takim kolorze ale prawdziwie drewniane a nie jak te które mam - sklejka (tak się nadziałam przez allegro)
Marteczka, kciuki za wizyte, twój bobas na pewno już sliczny i wielkiNona lubi tę wiadomość