Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Nona wrote:ja myślę o białym łóżeczku, białej komodzie z przewijakiem na niej, białym fotelu do karmienia.
Dodatki jak pościel, poducha na fotel, lampka, dywanik-niebieskie dla chłopca, czerwone dla dziewczynki
coś w tym stylu:
http://www.homesquare.pl/aranzacja/pokoj-niemowlaka-w-odcieniach-blekitu/
Ten pokój to dla mnie też ideałjuż kiedyś znalazłam to zdjęcie na internecie i się zakochałam!
-
Jeszcze podoba mi się coś w tym stylu: http://wizjadomu.pl/wp-content/blogs.dir/15/files/pokoik-niemowlaka/weedecor-com.jpg
Wiem Nona, że nie lubisz różu
Generalnie, dużo aranżacji mi się podoba, tylko u nas problem tkwi w tym, że mój mąż chciałby kolorowy pokój, a ja w stonowanych kolorach (beże, szarości) z dodatkami koloru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 11:35
kierzynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja niestety nie, po badania i ogólnie na konsultację chodzę do ginki na NFZ i ona nie ma nawet USG w pokoju. Wypisuje skierowanie, trzeba się zapisać na termin i dopiero badanie. Na czwartek dostałam pierwsze skierowanie na USG na NFZ.
W mojej przychodni obowiązują chyba wytyczne Ministerstwa Zdrowia, że ciężarnej przysługują 3 usg przez całą ciążę.
Jeśli bardzo sobie coś wkręcam, albo się niepokoję chodzę na USG odpłatne do Lux Medu.Nona lubi tę wiadomość
-
Nona, ładny pokoik, my jeszcze nie myśleliśmy nad kolorami ale też nie lubię różu, możliwe że niebieski wybierzemy.
Ja się witam po wizycie, widziałam Maleństwo jak macha rączkami i nóżkami (po małej zachęcie od ginki), wszystko pomierzone i ok. Teraz mogę spokojnie myśleć o Świętach
CO do USG to ja na razie miałam na każdej wizycie (3 razy), a koleżanka miała w 18 tc to jej lekarz powiedział że tym razem nie zrobią żeby dziecka niepotrzebnie nie naświetlać.Nona, believe lubią tę wiadomość
-
Nona wrote:wiesz ja się łudzę ze może pleć poznam już na prenatalnym w 13tyg + 5 dni hehe ciekawe
podobno są takie przypadki. Ale są też skrajne wersje-koleżanka w 27tygodniu poznała dopiero...zależy jak się ułoży. Wy jak myślicie że kiedy?
Ja teoretycznie tylko piszę.
Na prenatalnych nawet nie liczę, że powiedzą; a gdyby się udało to i tak poczekam na potwierdzenie u mojego gina
Nona wrote:a z innych tematów-macie usg na każdej wizycie?(chodzę na wizyty tylko prywatnie)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 12:19
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
libellula83 wrote:hej kobietki mi gin powiedzial,ze mam sie umowic na usg miedzy 15 a 20 stycznia i prawdopodobnie poznamy juz plec!!!
ale oczywiście w pozytywny sposób
-
Nona wrote:prywatnie?
na nfz byłam 2 razy i 2 razy też było usg, ale moja gin na nfz zawsze na każdej wizycie robi usg, więc u niej chyba tak jestWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 12:50
Nona lubi tę wiadomość