X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:31

• Sana Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mojej ginekolog coś wypadło i wizyta jest przełożona na jutro :/

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ok, cyzli prywatnie zawsze. A na NFZ może jest tak że jak gin ma usg w gabinecie to zrobi, a jak musi kierować gdzie indziej to te 3 obowiązkowe tylko.
    Czasem ginowie na NFZ tylko podglądają dzidzie-nam pokazują ale nie robią wydruku foto + całego opisu usg bo to by musieli podać w kosztach wizyty. Więc kodują jako wizyta ambulatoryjna a my mamy usg ale nie ma nigdzie na papierze że się odbyło.
    Tak, prywatnie zawsze. I myślę, że tak powinno być.
    Na nfz pewnie różnie bywa. Zależy również od tego czy ma sprzęt w gabinecie. Moja gin na nfz uważa, że zawsze lepiej zrobić usg. Raz jej nie było i umówiłam się do innej, w tym samym miejscu. Tamta za to nigdy nie robi usg. Nawet sprzęt nie jest włączony. Moja gin mowi, że tamta nie robi usg wcale ... więc to pewnie też od gina zależy. Niestety moja gin nie prowadzi ciąż bliźniaczych, wiec powiedziała, że mogę przychodzić jak będzie coś się działo, a z ginem prowadzącym nie będę mogła się skontaktować lub jak będę chciała o coś zapytać to mam dzwonić.

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Niestety mojej ginekolog coś wypadło i wizyta jest przełożona na jutro :/
    Nie lubię :(

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewuszki :)

Ja na NFZ miałam już 2 USG. W poprzedniej ciązy, tak jak już wcześniej pisałam, miałam bodajże 8 - na każdej wizycie, teraz przypuszczam będzie tak samo bo chodzę do tej samej ginki a ona gdzieś ma NFZ i jego wytyczne, grunt żeby pacjentka była spokojna ;)

Co do płci to ja dowiedziałam się na 90% 18tyg, w stu procentach potwierdziło się na połówkowym ;) Ale wiadomo wszystko zależy od ułożenia dzidzi. Chłopca tez lepiej zauważyć niż dziewczynkę heheh :P

Nona lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ok, cyzli prywatnie zawsze. A na NFZ może jest tak że jak gin ma usg w gabinecie to zrobi, a jak musi kierować gdzie indziej to te 3 obowiązkowe tylko.
    Czasem ginowie na NFZ tylko podglądają dzidzie-nam pokazują ale nie robią wydruku foto + całego opisu usg bo to by musieli podać w kosztach wizyty. Więc kodują jako wizyta ambulatoryjna a my mamy usg ale nie ma nigdzie na papierze że się odbyło.
    Moja ginka zawsze robi wydruk i zawsze wszystko wpina do mojej karty pacjeta

Nona lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:31

• Flexi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja na wizytach prywatnych nie miałam w pierwszej ciąży zawsze USG. Mój gin uważa, ze nie ma co naswietlac często dziecka. Teraz póki co po dwie wizyty na nfz i prywatnie i obie z ust byly.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja znowu was nadganiam bo tyle roboty w domu:(
    Nona piekny pokoik:) a o swoim sterylnym mieszkaniu możesz zapomniec kiedy maluch pojawi sie na świecie wiem cos o tym teraz po mojej córci w wieku 15 mies musiała bym cały czas chodzic ze ścierka i odkurzaczem masakra cos za coś:)
    co do wizyt to ja usg mam na kazdej wizycie ptywatnej zobaczymy w przyszły wtorek jak z nfz:)
    Co do płci mi lekarz jak byłam w ciąży z małą cos w 12 tygodniu mówiła ze to będzie ona ale potwierdzić nigdy tego nie zrobił bo dzidzius tak się potem chował potwierdziło się po porodzie :)tak więc kto wie moze juz niedługo będziemy wiedzieć kto zawitał pod nasze serduszka:)

Nona lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do tych dziewczyn, które męczą mdłości i wymioty. Czy jeśli wymioty zdarzą sie ok. godzinę po połknięciu witamin/kwasu foliowego to bierzecie go ponownie?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    Nie bylo mnie chwile a tu tyle nadrabiania :) Mam nadzieje, ze wszytsko u Was w porzadku. Chcialam pogratulowac wszystkim udanych wizyt, przegldajac mniej wiecej co pisalyscie widzialam kilka zdjec usg, piekne bobasy <3 za wszystkie wizytujace trzymam kciuki :) U mnie dzisiaj straszny bol glowy, a ostatnie kilka dni jakos bardziej mnie mdli :/ mam nadzieje, ze niedlugo juz przejdzie ;) Ja jutro jade na wizyte do Polskiego ginekologa mam nadzieje, ze zobacze moje dzieciatko i wszystko bedzie dobrze, juz nie moge sie doczekac :)
    pozdrawiam :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj senny dzień... Miałam dzisiaj coś posprzątać, a pół dnia przeleżałam, a drugie pół i tak nic sensownego nie zrobiłam.

• Sabela Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Ale dzisiaj senny dzień... Miałam dzisiaj coś posprzątać, a pół dnia przeleżałam, a drugie pół i tak nic sensownego nie zrobiłam.

Myślałam, że tylko u mnie tak.
    Zdycham przed komputerem, na szczęście już prawie koniec. Jestem tak słaba jak nigdy.

believe lubi tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:

Hej wszystkim :)

ja miałam dzisiaj podobnie :) obudziłam sie o 6:30, zjadłam śniadanie poszłam spać, z drzemkami wstałam o 12:30, z czego i tak przeleżałam cały dzień, umyłam tylko gary, wyciągnęłam czyste ze zmywarki i napaliłam w kominku... teraz kończe jesc makaron z truskawkami i lezenia bedzie ciag dalszy. Wypompowana dzisiaj jestem całkowicie... do tego tak porąbane sny i tak rzeczywiste że myślami jestem cały w przeszłości 6/7 lat wstecz...

believe lubi tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam dziś wielkie plany co do sprzątania, ale skonczylo się na kręceniu w kółko :/ remoncik w salonie skończony, jutro mój M. bierze się troszkę kuchnie, a ja zabieram corke do miasta na jakieś zakupy i od razu zajdę do lab zrobić badania ze skierowania, bo jakoś już ponad tydzień przeleciał...
    Dziś chociaż załatwiłam dentystę.
    A teraz mam co wieczorny powrót mdłości bleeeh :(

Co do snów to też mnie męczą. Kurcze, żeby były one chociaż jakieś przyjemne a to takie głupoty się plotą ze szok. Za każdym razem jak wstane na siku i z trudem zasnę po poprzednim durnowatym śnie, to zaraz zaczyna się drugi jeszcze bardziej zryty heh i tak w koło kilka razy w nocy. Naprawdę męczące. Usia, u mnie też często jest "powrót do przeszłości", niekoniecznie miłej...

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepitka mam nadzieję że wraz z I trymestrem odejdzie wszystko to co złe a nadejdą same dobre chwile i samopoczucie :)

pepitka lubi tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:
    Pepitka mam nadzieję że wraz z I trymestrem odejdzie wszystko to co złe a nadejdą same dobre chwile i samopoczucie :)
    Ja też mam taką nadzieję :) ale zawsze się pocieszam że to wszystko znoszę przecież dla mojej dzidzi <3

usia89 lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim,

też mam dzisiaj senny dzień że masakra już nie wiem jak sobie z tym radzić :( A co do snów to też mi się śnią codziennie jakieś głupoty :(

Mam nadzieję że u was wszystko ok :*

• Flexi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak boli brzuch od dwóch dni ze szok. Ale tak jakby mnie mięśnie bolaly a nie cos w środku. W każdym razie potrzebuje się wyspać najnormalniej w swiecie

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ