Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Sabela wrote:Hej, ja po wizycie.
Wiecie, co ? Ja chyba jednak będę czerwcówka bo moje dziecię wg usg jest większe niż wg OM, ale zostaje z Wami jeśli pozwolicie
U mnie będzie loteria z porodem, ale też zostaję z WamiJeśli ciąża będzie przebiegała dobrze, to z tego co wyczytałam mój typ ciąży trzeba zakończyć w 36-37 tc, więc maluchy urodzą się w połowie czerwca
---
Cześć
Za nami straszna nockaSynek od wczoraj gorączkuje, dziś rano miał ponad 39 st., do tego kaszel i katar. Mąż z nim jedzie za 2h do lekarza; a ja zostaję w domu, bo raz że spać mi się chce, a dwa też jakoś kiepsko się czuję
Byłam z rana na pobraniu i oddać mocz - jak wyniki będą średnie to jutro lecę do gina... Miłego dnia i do usłyszenia!
Sabela lubi tę wiadomość
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
Witamy się w 12 tygodniu
jeszcze tydzień i zaczniemy 4 miesiąc, jak ten czas leci...
Ania - Jeszcze nie zastanawiałam się nad szpitalem w którym chce rodzićJak dla mnie całe to kupowanie rzeczy dla dziecka, wózek, aranżacja pokoju, poród to są zbyt odległe terminy i boję się jeszcze wybiegać za bardzo do przodu. Jakoś po mojej obronie w połowie lutego zacznę zastanawiać się nad tymi tematami.
Cati - Piękne zdjęcie! Pozytywnie zazdroszczę
Któraś z was pytała ostatnio kiedy zaczyna się drugi trymestr, otóż z ciekawości sprawdziłam i po ukonczonym 13 tygodniu czyli z pierwszym dniem 14go. U mnie to będzie dość symboliczna data bo 1.01.2015
Miłego dzionkaMój mąż dziś zaczął urlop i ma go do 6.01, więc spędzimy więcej czasu razem
Nona lubi tę wiadomość
-
Cati jaki piękny bobas! Super.
Jenny88 mam nadzieje, ze synek szybko wyzdrowieje.
Ja sie w końcu wyspalam ale brzuch mnie dalej boli, napina sie. Tak jakbym zakwasy miała.
Zastanawia mnie tylko jedno.. W pierwszej ciąży juz kolo 8 tyg nawet w nocy na siusiu sie budzilam a teraz nie. W ogóle nie uważam, żebym jakos dużo częściej chodzila.
Jak jest u Was?
-
nick nieaktualny
-
witam się i ja
Cati śliczny bobasekgratuluję udanych wizyt ja ostatnio nie mam za wiele czasu przed świetami mnustwo pozadków do zrobienia a jeszcze mała jest chora w tamtym tygodniu miała antybiotyk a przedwczoraj na kontroli dostała skierowanie do laryngologa i byłam z nia wczoraj i po wielkiej łasce lekarza i po moim marudzeniu szanowny pan przyjął ja i okazało się zapalenie ucha tak więc walczymy dalej
A mdłości nadal nie odpuszczają choćmam wrażenie że juz się po trochu do nich przyzwyczajam hehe już nie moge się doczekać wizyty 23.12 :)co do wizyt w toalecie to ja normalka wieczór w ranek w nocy raczej nie wstaje chyba że do małej to przy okazji:)a żeczywiście w pierwszej ciązy co chwile latałam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 09:09
https://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny ostatnio nie umiem się ogarnąć
prezentów na razie nie mam do pracy chodzę ale energii brak dalej mdłości atakują i jeszcze te wzdęcia już nie wiem co jeść ;( obojętnie co zjem zaraz brzuch jak w 6 m-cu.
Wczoraj przyjechała przyjaciółka z córcia niespełna 3 letnia z prezentami dla dzidziusia:) mała sama wybierałarozczuliła mnie wyciągając kolejno z torby .. smoczek, małą butelka, gryzak, 2 pary śpiochów, jeden kaftanik różowy;),nożyczki i miseczka z łyżeczką i widelczykiem heeh
Nona, Sabela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tak sobie siedze i rozważm farbowanie włosłow bo wyglądam jak bym z pół roku fryzjera nie odwiedziła ale nie mam pojęcia co zrobic moja fryzjerka ( bratowa ) powiedziała że mi nie pofarbuje bo jestem w ciąży i tak sie zastanawiam czy ma racje wiem że juz o tym pisałysmy która sie juz przefarbowała?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 10:17
https://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
Ja też jeszcze nic nie mam, ale może to dlatego, że nikt nie wie
Ale w poniedziałek prenatalne i jak wszystko będzie ok (a będzie na pewno!!!) to na wyprzedażach po świętach myślę, że kupię pierwsze ciuszkiNona lubi tę wiadomość
-
mała2930 wrote:tak sobie siedze i rozważm farbowanie włosło bo wyglądam jak bym z pół roku fryzjera nie odwiedziła ale nie mam pojęcia co zrobic moja fryzjerka ( bratowa ) powiedziała że mi nie pofarbuje bo jestem w ciąży i tak sie zastanawiam czy ma racje wiem że juz o tym pisałysmy która sie juz przefarbowała?
Powiem mojemu fryzjerowi i zobaczymy co powie.
-
Witam się dziewczyny, niestety w podłym nastroju
Wróciłam właśnie z usg (na NFZ, więc nie wklejam zdjęcia, bo wiać na nim m/w tyle ile na tym które robiłam w 6tc).
Maluch ma się dobrze, ma 24 mm, podskakiwał i machał rączką. Słyszałam bicie sercaprzyznam, że powstrzymałam w tym momencie łzę
Z gorszych wiadomości po lewej stronie pęcherzyka spore odwarstwienie na długości 25 mm z krwiakiem grubości 10 mm :'( jestem załamana.
Czy któraś z Was miała coś podobnego? Co powinnam robić?
Lekarz, który wykonywał USG powiedział mi tylko, że może się ten krwiak wchłonąć, a może doprowadzić do poronienia.Sabela, Nona lubią tę wiadomość
-
Aaa w ogóle Cati, cudny bobas
i jaki duży, super gratuluję!
Flexi ja też nie wstaję w nocy, wstawałam na początku ciąży, ale teraz kiedy tylko się obudzę biegnę do WC z fizycznym bólem pęcherza.
mała2930 ja farbowałam włosy. Kupiłam farbę (szampon?) bez amoniaku, nie śmierdziała, więc bez problemu zniosłam farbowanie. Kolor wyszedł taki jak powinien, beż przebarwień.cati lubi tę wiadomość