X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po sn większa blokada jest zrobić siusiu... nam położna ze szkoły rodzenia sprzedała super patent - butelka z dzióbkiem - jedna do picia (łatwiej jedną ręką, nie trzeba odkręcać, nie zaleje się człowiek) a druga do wlania ciepłej wody i polewania się tam przy siusianiu - duuużo łatwiej

Nona, Tysia85, Daisy lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 14:01

Tysia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Daisy lubi tę wiadomość

• pepitka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    Pepitko ja tez wylam karmiąc. Nie wiem czy to kwestia budowy stuka, sposoby ssania czy przystawiania. Juz nawet nie chodzi o "ciagniecie w piersiach i brzuchy" tylko te rany. A rodzilam jak bylo po tygodniu po 35 stopni gorącą to Mlody non stop na cycu bo i glodny i spragniony. Mój mąż nie mogl patrzeć jak karmie bo Mlody jadl ja szlochalam i plakalam lzami wielkimi jak nigdy wcześnie.
    Dokladnie, ciagniecie można jeszcze przeżyć ale te rany... Ja myślę że wszystko sie na to składa, ja mam małe sutki, nie umialam przestawiać malej a ona zbytnio nie chciała ssac tylko gryzla dziaslami... Po czasie pomyślałam tez ze mogło sie do tego przyczynić to że nie dali mi malej do piersi zaraz po porodzie, tylko po jakiś 5 godzinach a dziecko ponoć traci odruch ssania.
    A jak było u was po porodzie? Dostalyscie dziecko do piersi czy tylko polezalo u was jakiś czas na brzuchu?

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora a sisianie po Sn to kwestia bólu opuchnietego wejscia do pochwy czy szwy i miejsce pęknięcie bola?

I tak butelki z dziubkiem to i po cc rewelka kiedy to głowy 12h nawet podnieść nie wolno.

Wiecie co zaczynam sie denerwowac myśląc o tym bólu, który będzie. Bólu po cc, który blokuje. Ale hmmm wiedząc, ze musze wstac bo syn zrobil kupę, bo jest glodny, bo ma kolke itp jakos wtedy nie myślałam o bólu. Denerwowal mnie w polaczeniu ze zmęczeniem.

I wiecie co... Nie znam osobiście kobiety po cc lub Sn, ktora poród, polog i karmienie przeszly bez kłopotów jakichkolwiek. A bo mega skurcze albo oksytocyna albo długie oczyszczanie albo klopot z laktacja albo bol obkurczania albo bezsenność albo cos tam...

Daisy lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, skoro jesteśmy dziś przy tych mniej przyjemnych tematach, to mam jeszcze jedno pytanie. Jak przebiega tzw. "czyszczenie" po porodzie, jeszcze na sali porodowej. Bo rozumiem, że rodzi się dziecko, ale to nie koniec, trzeba urodzić łożysko i czy coś jeszcze? ... na koniec szycie, tyle wiem :|

Ostatnio znajoma powiedziała mi, że to jeden z gorszych momentów porodu i że boli bardziej niż sam poród, ale bez szczegółów.

Nona, Daisy lubią tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Flexi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepitko ja po cc wiec jeszcze mnie szyli a Igora ważyli i mierzyli. Nikt nie polozyl mi go ba piersi ani nic. Dopiero jak byl ubrany to polozna pezytulala mi go do twarzy. Nie bylo kontaktu skora skora. Dodatkowo ja rodzilam o 23.55 wiec do rana dziecka nie widziałam. Dopiero na drugi dzień po porodzie polozne pomyslaly by mi dac go do piersi. Ale nie potrafił ssać. Wiec dopiero w 3 dobie zycia jak przyszla doradca laktacyjna do mnie po moich blaganiach zaczęliśmy karmienie ale kiepsko to szlo.
    Teraz mam zamiar zaraz po pionizowaniu Fasoline przystawiać ale jak to wyjdzie to się okaże bo jak karmić leżąc jak kloda? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 13:29

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Daisy lubi tę wiadomość

• As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Nona, a te pregna dha ile mają kwasu foliowego, bo szukam na necie i nie widzę?
    z tego co mi mówił gin. to pregna dha jest dodatkiem do pregna plus

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 13:41

gigsa lubi tę wiadomość

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen wrote:
    Dziewczyny, skoro jesteśmy dziś przy tych mniej przyjemnych tematach, to mam jeszcze jedno pytanie. Jak przebiega tzw. "czyszczenie" po porodzie, jeszcze na sali porodowej. Bo rozumiem, że rodzi się dziecko, ale to nie koniec, trzeba urodzić łożysko i czy coś jeszcze? ... na koniec szycie, tyle wiem :|

Ostatnio znajoma powiedziała mi, że to jeden z gorszych momentów porodu i że boli bardziej niż sam poród, ale bez szczegółów.
    Szczerze to nie pamiętam czy rodzenie łożyska boli, byłam tak szczęśliwa że juz mam mała że sobą :) Po jakiś 20minutach zabrali dzidzie na noworodki piętro niżej, polozna zapytała czy chce zobaczyć łożysko ale odmowilam, powiedziala że było zadziwiająco małe i nie wie jak moje dziecko takie długieuroslo :) Potem znieczulenie miejscowe i szycie, kktóre do przyjemnych nie należy ale można przeżyć. Pamiętam że zaczęłam sie po porodzie trzesc jakbym normalnie drgawki jakies miala, cos nie do opanowania, niby z zimna ale 100razy mocniej i to chyba z tych emocji. Następnie 2godz na sali poporodowej, potem juz na zwykłej sali kazali sie przespac, potem zjesc i sie napić i heja pod prysznic. I dopiero wtedy małą dostałam.

Coleen lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Zielony_Domek Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak. Połóg to pryszcz w porównaniu do tego jak mało intymności miałam przez męża tej kobiety.
    Po cc na noc zabierali synka. Po 12h Cię podnoszą i wtedy lepiej naprawdę się przemóc i samemu wszystko robić bo i rana wtedy lepiej się goi i z każdym ruchem ból mniejszy.
    Dziecko poza tym zazwyczaj je i śpi. Można dać radę. Mnie położne nawet myły.

Dzieci na porodówkę też u mnie nie wpuszczają.
    Nawet takich 12 letnich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 13:42

Nona lubi tę wiadomość

c55fyx8dbvm2v8k8.png
  • As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie porodu od razu zaznaczę ,że nie zgadzam się na żadne lewatywy ,nacinania czy cewniki,rodzimy razem i maluch po porodzie zostaje ze mną "skóra do skóry" dopiero później będą badać mierzyć i ważyć ;)

plan porodu też świetna sprawa,ale faktycznie rzadko ,który szpital traktuje je poważnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 13:44

Daisy lubi tę wiadomość

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://merlin.pl/Polozna_Jeannette-Kalyta/browse/product/1,1306769.html?gclid=COff2omr9cICFXHLtAodcyUA7A
    ja polecam przeczytać książkę "Położna" opowiada o tych fajnych porodach jak i tych mniej fajnych ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As-ia wrote:
    z tego co mi mówił gin. to pregna dha jest dodatkiem do pregna plus
    O właśnie o takie info mi chodziło :) dziękuję :)

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 14:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 14:03

• mufinka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam lewatywy bo mój organizm sam się oczyścił przed porodem- miałam biegunkę i wymioty.
    rodzenie łożyska mnie nie bolało w ogóle, szycia nie miałam bo nie nacinali mnie więc nie wiem czy boli

Nona, gigsa, Coleen, Daisy lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam chcę lewatywę jak coś. Wolę to niż się ze.... za przeproszeniem

Nona, Daisy lubią tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ