Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie i ja w Nowym Roku
Byla to nowa gin jednak poszlam do invicty. Spoko babka, troche mdła jak na moj temperament ale moze sie dotrzemy
Kolejna wizyta za tydzien w piatek u niej.
Dostalam zwolnienie na tydzien UWAGA lezace. Powiedziala ze pierwsze l4 ona daje lezace. Chcialam sie jej zapytac czy ja poj*balo.. Na szczescie nim wysle do Zusu to mam jeszcze czas i nikt do mnie nie zapuka
Nie wiem skad u niej taki upor do l4, w koncu jej powiedzialam ze ten pan, ktory tu stoi, czyli moj maz jest moim pracodawca i prosze mi wypisac l4 bo chce miec porzadek w papierach i mi sie nalezy. Yh. Malo brakowalo zebym jej powiedziala ze pojde poprostu do innego gina jak ona mi nie wystawi zwolnienia.
To moja dzidzka dzis rano 10t4d. Zadnych pomiarow itp Gin nie robila z racji tego ze 7go mam prenatalne to nie chciala dzidzi meczyc. Ale dzidzia szalala bo zjadlam po lekach szokobonsaistna lambada moj P sikal prawie ze smiechu a byl w szoku ogromnym ze tak swietnie widac dzidzie
Cisnienie 137/77 mowi polozna ze mam uwazac pytam z czym
I mowie jej ze na pewno nie mam takiego bo w domu mam zawsze ok 100/60 a tu siedze 2 h latam miedzy pokojami a rejestracja. Dziwnie sie spojrzala i stwierdzila syndrom bialego fartucha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 14:54
tinka, Nona, usia89, Tysia85, Coleen, Lena87, libellula83, juwelka, kierzynka, believe, Konwalia, Smartunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Co do porodu lozyska to mnie nikt nie pytal czy chce zobaczyc hehe
lekarz powiedzial ze czarne i stare i wywalil od razu. Pologu po sn nie wspominam jakos strasznie. Lecialo wiadomo, na poczatku podklady uzywalam i potem podpaski. Ja tamponow nie moge uzywac wiec nie mam problemow w tym temacie
Jesli chodzi o wizyty w szpitalu to nie mam nic przeciwko.
Tens stosuja w Swissmedzie i zamierzam skorzystac.
Nona slyszalam o pharmatonie fakt cena wysoka, trzeba porownac sklad i ocenic czy warto tyle bulic. Kwasu tam 0.6mg widzialam.
Nacinane krocze mialam, szyjke tez. Siadanie bylo katorga przez pierwsze kilkanascie dni. Pierwszy seks byl dla mnie meczarnia i plakalam. Zalatwienie sie w wc traumatyczne przezycie jak dla mnie, ogolnie mecze sie z zaparciami, w szpitalu dostalam mega czopkow ale nie pomoglo, w koncu dla swietego spokoju powiedzialam ze sie zalatwilam byle przestali pytac 15 x dziennieNona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co do nacicinania krocza - jeśli położna uzna, że tak będize lepiej to tak. Natomiast tak ogólnie to wolałabym bez. JEśli jednak miałabym popękać jakoś baaaardzo to wolę nacięcie. Tutaj zdałabym się na doświadczenie położnej.
Gigsa - mam kolezankę, któa tak jak Ty panicznie bała się sn, szukała miejsca, gdzie zrbią jej cc na życzenie. urodziła w końcu sn, tak szybko się wsyzstko potoczyło, że nie miała czasu pomyśleć o cc. W tej chwili jest przeszczęśliwa, że urodziła córkę naturalnie. Rozumiem Twoje obawy, zwłaszcza przy dwójce dzieci, ale czasem naprawdę nasze podejście potrafi się zmienić i zaskoczyć nas w najmniej spodziewanym przez nas momencie
Nona - moja gin kazała brać dupka do 16tc. NAtomiast co do ułożenia łożyska - na ostatnim usg pokrywało ujście szyjki macicy, ale podobno może się jeszcze podnieść i to o niczym nie świadczy. Gin powiedziała, że dobrze, że nie pokrywa blizny po cc - cokolwiek by to miało znaczyć.gigsa, Nona lubią tę wiadomość
-
Nona przed porodem zalatwilam sie w domu a potem to juz sie balam poprostu mialam blokade. Lewatywe mozna kupic w aptece i zrobic w domku przed wyjazdem do szpitala jesli czas zostanie
a jesli beda mieli robic mi w szpitalu to luz ja tam na miekko podchodze do tego
Zyje nadzieja ze gorzej niz na pierwszym porodzie nie bedzie
A w ogole to czy widzicie ulozenie raczek mojego dzidziola?takie Łaaaaaaaa
super widoczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 14:59
-
Mój pobliski szpital ma średnią opinię. Jedne opinie dobre, inne złe, pewnie zależy na kogo się trafi itd. Ale ginka mam z tego szpitala. Jeśli będzie na dyżurze to pojadę tam rodzić, a jak by go nie było to chyba bym wolała gdzie indziej. Ale jeszcze nie wiem gdzie. Do tego najbliższego mam 15km, a kolejny 35 km. Zobaczę jakie wrażenia opowie moja szwagierka, bo rodziła właśnie w tym pobliskim. Wiem, że mieli ją zszywać, więc albo ją nacięli albo popękała. Ale tak jak mówię, ona chudzina, wąska w biodrach, to może musieli skoro dziecko prawie 4 kg. Ona nie wykupywała położnej, stwierdziła, że i tak i tak ktoś to musi zrobić, a kasy jej było szkoda. Nawet i ta za kasę może mieć gorszy dzień i super ekstra się nami nie zająć.
Cesarki chyba bym jednak nie chciała mieć, bo dłużej się dochodzi do siebie. Moja psiapsióła miała cc (z musu bo mały się zaklinował w dziwnej pozycji) i dłuższy czas po tej cc była jak wrak człowieka.
Z drugiej zaś strony boję się sn, właśnie przez cięcie krocza, i te zszywania i czy potem wszystko będzie ok z pęcherzem, gojeniem, toaletą, sexem itd itp. Chyba zdam się na los... i tak, co ma być to będzie...28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
Nona wrote:Dziewczyny mówił któryś gin coś o łożysku? Albo w opisie usg macie? Bo niby jak sie duphaston odstawia to łożysko przejmuje działanie duphastonu, nie wiem nic czy mam to łożysko już rozwinięte czy niekompletne.
Nona lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:) jestem na sierpniowkach, ale dziś miałam usg i termin na 30 lipca:) przygarniecie mnie?
dzidzia dziś pięknie machala rączkami i nóżkami:) piękne uczucie:) jak u Was?
Tysia85, gigsa, Daisy, mufinka, believe, Smartunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chilla ja po cc miałam problem z seksem chyba przez 3 mieisące.... normalnie czułam się jak dziewica - czułam ból, no taki jakbym była dziewicą naprawdę. przeszło po jakimś czasie.
Nona, moja szwagierka mówiła ( ekospecjalistka), ze nieważne jaki olejek, byleby miał jakiś certyfikat eco. Podobno można już kupić te z certyfikatem za niewiele ponad 10zł, że te po 50 czy więcej wcale nie są jakieś lepsze, ale sama jeszcze nie robiłam rozeznania, choć zamierzam tez używam na zmianę z tołpą
Nona lubi tę wiadomość
-
Nona ja mam olej kokosowy tłoczony na zimno ten :
http://www.nierafinowane.pl/olej-kokosowy/1-olej-kokosowy-zimnotloczony-extra-virgin-olvita.html
Polecam !Stosuje i do włosów i do skóry. Szybko się wchłania, skóra po nim jest idealnie miękka i nawilżona a do tego pachnie prawdziwym kokosem a nie chemią
Są 3 słoiki różnej wielkości
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeśli u Ciebie w mieście są sklepy zielarskie to możesz tam poszukać
a jeśli nie ma to chyba tylko internet
ja kupiłam u siebie w zielarskim mały i średni słoik
zapach jest na prawdę obłędny
A zastosowań na olej kokosowy jest wielepolecam obejrzeć :
https://www.youtube.com/watch?v=Di-VsH9hYms
Nona lubi tę wiadomość