X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia to mnie zastrzelilas pytaniem.. Nie mam pojecia. A w necie by nie bylo??

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona o tym mydle nie słyszałam - ale poszukam u siebie w mieście jak będę w Polsce :) ja bardzo lubię mydło biały jeleń i niebieski żel do mycia twarzy Biały Jeleń. Nie stosuję w ogóle mydeł w kostkach typu dove itp. Do mycia twarzy właśnie albo biały jeleń, do demakijażu albo olej kokosowy i uwielbiam wodę micelarną biodermę różową.

Nona lubi tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 14:11

• gigsa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    Gisa ja w pierwszej ciąży do 30tygodnia aż sie pocilam ze stresu jak tylko o porodzie pomyślałam. A potem mi się odmieniło.. A na końcu i tak cc :/
    A dlaczego w prywatnej klinice bliźniaczych porodów nie przyjmują?
    Nie przyjmują porodów bliźniaczych, bo za duże ryzyko i większość takich porodów odbywa się przed 37 tc. Tam porody przyjmują od 37t1d. Nawet nie chcą tam prowadzić takich ciąż. U nas są dwie kliniki gdzie można rodzic prywatnie, ale w tych 2 nie mam szans

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    Dziewczyny mające już maluchy, a może i te które nie mają ;-) Orientujecie się, czy gdiześ w sieciówkach można kupić t-shirty ze świnką peppą?

wczoraj jak przeglądałam strony różnych sklepów obiła mi się o oczy ta świnka, jak znajdę później to Ci podeśle :)

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhmnm.. Czyli troche kiepsko. Jestesmy super extra ale ha naszych wary jach.. No ale w sumie oorody wcześnie zakanczane oznaczają, ze dzieci często potrzebują być pod specjalistyczna opieka i używają mega sprzętów a to koszta dla takiej kliniki.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia super filmik, choć i mnie laska jakoś przeraża :D
    a za linka będę wdzięczna, moja córa jest na etapie świnki peppy :D

Flexi hehe :D
    W necie wolałabym nie kupować, w sensie, że lubię dotknąć materiał i zobaczyć jak jest uszyty, itd. Od biedy jak nie znajdę, to pewnie w necie coś kupię, na razie przeglądam strony sklepów online

usia89 lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy sliczna dzidzia,tez mam syndrom bialego fartucha,zawsze skacze mi puls i cisnienie!

Sorki,ale nie pamietam,ktora w Was pisala o temperaturze- 37stopni w ciazy to normalna temperatura
    a co do lozyska to u nas mozna zostac dawca i oddac lozysko zamiast wyrzucac po urodzeniu,na pewno tak zrobie,bo mozna uratowac jakiemus dzieciatku zycie.
    Mozna tez przechowac lozysku,ale slyszalam wiele mitow na ten temat...

U mnie dzis II trymestr i odrazu humorek sie poprawil,bylam u fryzjera i kupilam pierwsze spodnie ciazowe w h&m. Powiem Wam szczerze dziewczyny,ze czasami wole nie pisac tutaj o intymnych sprawach.Niestety mam przykre doswiadczenia,ze zostalam kiedys "namierzona" na innym forum przez osobe,ktorej nie koniecznie chcialabym opowiadac o wszystkim i teraz sie troche obawiam. Szkoda,ze to forum moga czytac nawet osoby niezalogowane,bo w sumie piszemy tu o wszystkim...

Nona, Daisy lubią tę wiadomość

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

libellula83 lubi tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libelluela pierwszy raz słyszę o takim czymś jak oddawanie łożyska. Myślałam, że po porodzie to tylko do wywalenia. Pomijam to, że kiedyś widziałam program w tv, że babki jadły swoje łożysko lub robiły sobie z niego koktajl. Ja bym nawet oglądać go nie chciała co dopiero jeść. No, ale co kto lubi

6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

libellula83 lubi tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Racja libellula, dlatego ja np nie zdradzam swojego imienia, nie będę wklejać fotek dzidzi itp. Nie ma co za dużo szczegółów w necie po sobie zostawiać.
    Zauważyłam ;)
    Nie wiem czemu, ale od zawsze myślałam, że jesteś Monika. Coś mi się pomieszało.

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie słyszałam o tym, że łożysko może uratować życie innego dziecka. Libellula, możęsz napisać o tym coś więcej?
    a co do forum i czytania przez niezalogowoanych, to jestem za tym, aby w niedalekiej przyszłośći, jak już się wyklaruje lista lipcówek ( tzn. tych aktywnych), żeby przejść na jakieś prywatne forum lub na fb... ja wiem, że niektórzy nie chcą mieć dwóch kont i zakładać np. kolejnego forum, ale z drugiej strony tutaj chodzi o naszą prywatność i intymność właśnie..

gigsa, Daisy, mufinka, jenny88, hibiskus, libellula83, Lena87 lubią tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski z innej beczki:P siedze i czytam sobie i nawet nie wiedzialam ze z poczatkiem 4msc bobas ma okolo 7cm a ppd koniec juz okolo 25cm:D!! Czeka nas chyba intensywny wzrost obwodu pasa:P
    Nie mogę się juz tego doczekac:)!!!!
    Ufff narazie na wadze - po obzarstwie swiatecznym 0,5kg w góre

Flexi, Daisy, jenny88, libellula83 lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martus tak tak wlasnie dzidzia w tym czasie rosnie sporo :) kiedys musi by osiagnac te ponad 50cm :)

Ja dzis dostalam wypis badan do zrobienia na piatek - morfologia, mocz, glukoza w osoczu, tsh, hcv, hiv, rozyczka i toxo. :)

Cytomegalie jeszcze zrobie bo mi nie wypisala.

Hiv musze zrobic sobie w poniedzialek bo 3 dni czekania. W poniedzialek tez zrobie reszte bo bede akurat w Trojmiescie to zajade do Tesciowej :) w invikcie 2 razy drozej niektore badania.

Tysia ja jestem za przejsciem na fb bardzo chetnie jak juz zamkniemy liste i bedziemy sie regularnie odzywac to nie ma problemu. Swietny pomysl. Z drugiej strony nie wydaje mi sie bysmy tu az takie rzeczy pisaly intymne. Nie rozwazamy ile cm maja czlonki naszych mezow :D Rozmowy o ciazy i o przezyciach to przynajmniej dla mnie nie jest temat tabu.

Z innej beczki. Wczoraj wrocilam znad jeziora z tego sylwestra i dzis wieczorem znowu tam wracamy bo trzeba posciele ogarnac, posprzatac ogolnie itp takze znpwu weekend poza domem eh. Lubie tam jezdzic ale jestem zmeczona ;)

• juwelka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:22

gigsa lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    dziewczyny a ja z innej beczki. czy sex Was boli? nie mówię o odczuciach w szyjce czy pochwie tylko w podbrzuszu?
    ja odczuwam dyskomfort i nie palę się do przytulanek :/

Mam podobnie jak Ty... przez przypadek "polubiłam" ale nieee nie lubie, tylko mam podobnie.. :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh dzwoniłam do gina ale gabinet ma nieczynny dzisiaj i przez weekend i zostaje mi szpital jak będą się plamienia nasilały :/ jak dotąd prawie nic nie ma wiec zostaje u siebie w łóżku.
    Tak czytam to co piszecie i coraz bardziej się stresuje porodem i tym co będzie później, ale z drugiej strony dobrze wiedzieć co mnie czeka. Ja zawsze myślałam tylko o porodzie naturalnym, więc nacięcie krocza czy lewatywa jak ma pomóc to niech będzie. Jak dotąd zastanawiałam się tylko jak się zachowam gdy odejdą mi wody np. w jakimś sklepie, no i wgl jak to będzie wyglądać ;D
    Co do sexu to ja odczuwam takie dziwne uczucie w podbrzuszu jakbym miała tam wszystko poobijane , ale to przez chwile więc nie jest źle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 16:34

• radiszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    mnie po stosunku boli podbrzusze i dziś własnie zapytam o to gina.
    boję się, że zabroni nam przytulanek :( a ostatnio znowu stało się to tak przyjemne...

Muffinka daj koniecznie znać co powie gin :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ