X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia to mnie zastrzelilas pytaniem.. Nie mam pojecia. A w necie by nie bylo??

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona o tym mydle nie słyszałam - ale poszukam u siebie w mieście jak będę w Polsce :) ja bardzo lubię mydło biały jeleń i niebieski żel do mycia twarzy Biały Jeleń. Nie stosuję w ogóle mydeł w kostkach typu dove itp. Do mycia twarzy właśnie albo biały jeleń, do demakijażu albo olej kokosowy i uwielbiam wodę micelarną biodermę różową.

Nona lubi tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 14:11

• gigsa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    Gisa ja w pierwszej ciąży do 30tygodnia aż sie pocilam ze stresu jak tylko o porodzie pomyślałam. A potem mi się odmieniło.. A na końcu i tak cc :/
    A dlaczego w prywatnej klinice bliźniaczych porodów nie przyjmują?
    Nie przyjmują porodów bliźniaczych, bo za duże ryzyko i większość takich porodów odbywa się przed 37 tc. Tam porody przyjmują od 37t1d. Nawet nie chcą tam prowadzić takich ciąż. U nas są dwie kliniki gdzie można rodzic prywatnie, ale w tych 2 nie mam szans

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    Dziewczyny mające już maluchy, a może i te które nie mają ;-) Orientujecie się, czy gdiześ w sieciówkach można kupić t-shirty ze świnką peppą?

wczoraj jak przeglądałam strony różnych sklepów obiła mi się o oczy ta świnka, jak znajdę później to Ci podeśle :)

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhmnm.. Czyli troche kiepsko. Jestesmy super extra ale ha naszych wary jach.. No ale w sumie oorody wcześnie zakanczane oznaczają, ze dzieci często potrzebują być pod specjalistyczna opieka i używają mega sprzętów a to koszta dla takiej kliniki.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia super filmik, choć i mnie laska jakoś przeraża :D
    a za linka będę wdzięczna, moja córa jest na etapie świnki peppy :D

Flexi hehe :D
    W necie wolałabym nie kupować, w sensie, że lubię dotknąć materiał i zobaczyć jak jest uszyty, itd. Od biedy jak nie znajdę, to pewnie w necie coś kupię, na razie przeglądam strony sklepów online

usia89 lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy sliczna dzidzia,tez mam syndrom bialego fartucha,zawsze skacze mi puls i cisnienie!

Sorki,ale nie pamietam,ktora w Was pisala o temperaturze- 37stopni w ciazy to normalna temperatura
    a co do lozyska to u nas mozna zostac dawca i oddac lozysko zamiast wyrzucac po urodzeniu,na pewno tak zrobie,bo mozna uratowac jakiemus dzieciatku zycie.
    Mozna tez przechowac lozysku,ale slyszalam wiele mitow na ten temat...

U mnie dzis II trymestr i odrazu humorek sie poprawil,bylam u fryzjera i kupilam pierwsze spodnie ciazowe w h&m. Powiem Wam szczerze dziewczyny,ze czasami wole nie pisac tutaj o intymnych sprawach.Niestety mam przykre doswiadczenia,ze zostalam kiedys "namierzona" na innym forum przez osobe,ktorej nie koniecznie chcialabym opowiadac o wszystkim i teraz sie troche obawiam. Szkoda,ze to forum moga czytac nawet osoby niezalogowane,bo w sumie piszemy tu o wszystkim...

Nona, Daisy lubią tę wiadomość

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

libellula83 lubi tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libelluela pierwszy raz słyszę o takim czymś jak oddawanie łożyska. Myślałam, że po porodzie to tylko do wywalenia. Pomijam to, że kiedyś widziałam program w tv, że babki jadły swoje łożysko lub robiły sobie z niego koktajl. Ja bym nawet oglądać go nie chciała co dopiero jeść. No, ale co kto lubi

6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

libellula83 lubi tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Racja libellula, dlatego ja np nie zdradzam swojego imienia, nie będę wklejać fotek dzidzi itp. Nie ma co za dużo szczegółów w necie po sobie zostawiać.
    Zauważyłam ;)
    Nie wiem czemu, ale od zawsze myślałam, że jesteś Monika. Coś mi się pomieszało.

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie słyszałam o tym, że łożysko może uratować życie innego dziecka. Libellula, możęsz napisać o tym coś więcej?
    a co do forum i czytania przez niezalogowoanych, to jestem za tym, aby w niedalekiej przyszłośći, jak już się wyklaruje lista lipcówek ( tzn. tych aktywnych), żeby przejść na jakieś prywatne forum lub na fb... ja wiem, że niektórzy nie chcą mieć dwóch kont i zakładać np. kolejnego forum, ale z drugiej strony tutaj chodzi o naszą prywatność i intymność właśnie..

gigsa, Daisy, mufinka, jenny88, hibiskus, libellula83, Lena87 lubią tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski z innej beczki:P siedze i czytam sobie i nawet nie wiedzialam ze z poczatkiem 4msc bobas ma okolo 7cm a ppd koniec juz okolo 25cm:D!! Czeka nas chyba intensywny wzrost obwodu pasa:P
    Nie mogę się juz tego doczekac:)!!!!
    Ufff narazie na wadze - po obzarstwie swiatecznym 0,5kg w góre

Flexi, Daisy, jenny88, libellula83 lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martus tak tak wlasnie dzidzia w tym czasie rosnie sporo :) kiedys musi by osiagnac te ponad 50cm :)

Ja dzis dostalam wypis badan do zrobienia na piatek - morfologia, mocz, glukoza w osoczu, tsh, hcv, hiv, rozyczka i toxo. :)

Cytomegalie jeszcze zrobie bo mi nie wypisala.

Hiv musze zrobic sobie w poniedzialek bo 3 dni czekania. W poniedzialek tez zrobie reszte bo bede akurat w Trojmiescie to zajade do Tesciowej :) w invikcie 2 razy drozej niektore badania.

Tysia ja jestem za przejsciem na fb bardzo chetnie jak juz zamkniemy liste i bedziemy sie regularnie odzywac to nie ma problemu. Swietny pomysl. Z drugiej strony nie wydaje mi sie bysmy tu az takie rzeczy pisaly intymne. Nie rozwazamy ile cm maja czlonki naszych mezow :D Rozmowy o ciazy i o przezyciach to przynajmniej dla mnie nie jest temat tabu.

Z innej beczki. Wczoraj wrocilam znad jeziora z tego sylwestra i dzis wieczorem znowu tam wracamy bo trzeba posciele ogarnac, posprzatac ogolnie itp takze znpwu weekend poza domem eh. Lubie tam jezdzic ale jestem zmeczona ;)

• juwelka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:22

gigsa lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    dziewczyny a ja z innej beczki. czy sex Was boli? nie mówię o odczuciach w szyjce czy pochwie tylko w podbrzuszu?
    ja odczuwam dyskomfort i nie palę się do przytulanek :/

Mam podobnie jak Ty... przez przypadek "polubiłam" ale nieee nie lubie, tylko mam podobnie.. :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh dzwoniłam do gina ale gabinet ma nieczynny dzisiaj i przez weekend i zostaje mi szpital jak będą się plamienia nasilały :/ jak dotąd prawie nic nie ma wiec zostaje u siebie w łóżku.
    Tak czytam to co piszecie i coraz bardziej się stresuje porodem i tym co będzie później, ale z drugiej strony dobrze wiedzieć co mnie czeka. Ja zawsze myślałam tylko o porodzie naturalnym, więc nacięcie krocza czy lewatywa jak ma pomóc to niech będzie. Jak dotąd zastanawiałam się tylko jak się zachowam gdy odejdą mi wody np. w jakimś sklepie, no i wgl jak to będzie wyglądać ;D
    Co do sexu to ja odczuwam takie dziwne uczucie w podbrzuszu jakbym miała tam wszystko poobijane , ale to przez chwile więc nie jest źle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 16:34

• radiszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    mnie po stosunku boli podbrzusze i dziś własnie zapytam o to gina.
    boję się, że zabroni nam przytulanek :( a ostatnio znowu stało się to tak przyjemne...

Muffinka daj koniecznie znać co powie gin :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ