Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Nona o tym mydle nie słyszałam - ale poszukam u siebie w mieście jak będę w Polsce
ja bardzo lubię mydło biały jeleń i niebieski żel do mycia twarzy Biały Jeleń. Nie stosuję w ogóle mydeł w kostkach typu dove itp. Do mycia twarzy właśnie albo biały jeleń, do demakijażu albo olej kokosowy i uwielbiam wodę micelarną biodermę różową.
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Flexi wrote:Gisa ja w pierwszej ciąży do 30tygodnia aż sie pocilam ze stresu jak tylko o porodzie pomyślałam. A potem mi się odmieniło.. A na końcu i tak cc
A dlaczego w prywatnej klinice bliźniaczych porodów nie przyjmują? -
Tysia85 wrote:Dziewczyny mające już maluchy, a może i te które nie mają
Orientujecie się, czy gdiześ w sieciówkach można kupić t-shirty ze świnką peppą?
wczoraj jak przeglądałam strony różnych sklepów obiła mi się o oczy ta świnka, jak znajdę później to Ci podeśle -
Usia super filmik, choć i mnie laska jakoś przeraża
a za linka będę wdzięczna, moja córa jest na etapie świnki peppy
Flexi hehe
W necie wolałabym nie kupować, w sensie, że lubię dotknąć materiał i zobaczyć jak jest uszyty, itd. Od biedy jak nie znajdę, to pewnie w necie coś kupię, na razie przeglądam strony sklepów onlineusia89 lubi tę wiadomość
-
Daisy sliczna dzidzia,tez mam syndrom bialego fartucha,zawsze skacze mi puls i cisnienie!
Sorki,ale nie pamietam,ktora w Was pisala o temperaturze- 37stopni w ciazy to normalna temperatura
a co do lozyska to u nas mozna zostac dawca i oddac lozysko zamiast wyrzucac po urodzeniu,na pewno tak zrobie,bo mozna uratowac jakiemus dzieciatku zycie.
Mozna tez przechowac lozysku,ale slyszalam wiele mitow na ten temat...
U mnie dzis II trymestr i odrazu humorek sie poprawil,bylam u fryzjera i kupilam pierwsze spodnie ciazowe w h&m. Powiem Wam szczerze dziewczyny,ze czasami wole nie pisac tutaj o intymnych sprawach.Niestety mam przykre doswiadczenia,ze zostalam kiedys "namierzona" na innym forum przez osobe,ktorej nie koniecznie chcialabym opowiadac o wszystkim i teraz sie troche obawiam. Szkoda,ze to forum moga czytac nawet osoby niezalogowane,bo w sumie piszemy tu o wszystkim...Nona, Daisy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Libelluela pierwszy raz słyszę o takim czymś jak oddawanie łożyska. Myślałam, że po porodzie to tylko do wywalenia. Pomijam to, że kiedyś widziałam program w tv, że babki jadły swoje łożysko lub robiły sobie z niego koktajl. Ja bym nawet oglądać go nie chciała co dopiero jeść. No, ale co kto lubi
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Racja libellula, dlatego ja np nie zdradzam swojego imienia, nie będę wklejać fotek dzidzi itp. Nie ma co za dużo szczegółów w necie po sobie zostawiać.
Nie wiem czemu, ale od zawsze myślałam, że jesteś Monika. Coś mi się pomieszało. -
Ja też nie słyszałam o tym, że łożysko może uratować życie innego dziecka. Libellula, możęsz napisać o tym coś więcej?
a co do forum i czytania przez niezalogowoanych, to jestem za tym, aby w niedalekiej przyszłośći, jak już się wyklaruje lista lipcówek ( tzn. tych aktywnych), żeby przejść na jakieś prywatne forum lub na fb... ja wiem, że niektórzy nie chcą mieć dwóch kont i zakładać np. kolejnego forum, ale z drugiej strony tutaj chodzi o naszą prywatność i intymność właśnie..gigsa, Daisy, mufinka, jenny88, hibiskus, libellula83, Lena87 lubią tę wiadomość
-
Laski z innej beczki:P siedze i czytam sobie i nawet nie wiedzialam ze z poczatkiem 4msc bobas ma okolo 7cm a ppd koniec juz okolo 25cm:D!! Czeka nas chyba intensywny wzrost obwodu pasa:P
Nie mogę się juz tego doczekac:)!!!!
Ufff narazie na wadze - po obzarstwie swiatecznym 0,5kg w góreFlexi, Daisy, jenny88, libellula83 lubią tę wiadomość
-
Martus tak tak wlasnie dzidzia w tym czasie rosnie sporo
kiedys musi by osiagnac te ponad 50cm
Ja dzis dostalam wypis badan do zrobienia na piatek - morfologia, mocz, glukoza w osoczu, tsh, hcv, hiv, rozyczka i toxo.
Cytomegalie jeszcze zrobie bo mi nie wypisala.
Hiv musze zrobic sobie w poniedzialek bo 3 dni czekania. W poniedzialek tez zrobie reszte bo bede akurat w Trojmiescie to zajade do Tesciowejw invikcie 2 razy drozej niektore badania.
Tysia ja jestem za przejsciem na fb bardzo chetnie jak juz zamkniemy liste i bedziemy sie regularnie odzywac to nie ma problemu. Swietny pomysl. Z drugiej strony nie wydaje mi sie bysmy tu az takie rzeczy pisaly intymne. Nie rozwazamy ile cm maja czlonki naszych mezowRozmowy o ciazy i o przezyciach to przynajmniej dla mnie nie jest temat tabu.
Z innej beczki. Wczoraj wrocilam znad jeziora z tego sylwestra i dzis wieczorem znowu tam wracamy bo trzeba posciele ogarnac, posprzatac ogolnie itp takze znpwu weekend poza domem eh. Lubie tam jezdzic ale jestem zmeczona -
Flexi wrote:dziewczyny a ja z innej beczki. czy sex Was boli? nie mówię o odczuciach w szyjce czy pochwie tylko w podbrzuszu?
ja odczuwam dyskomfort i nie palę się do przytulanek
Mam podobnie jak Ty... przez przypadek "polubiłam" ale nieee nie lubie, tylko mam podobnie.. -
nick nieaktualnyehh dzwoniłam do gina ale gabinet ma nieczynny dzisiaj i przez weekend i zostaje mi szpital jak będą się plamienia nasilały
jak dotąd prawie nic nie ma wiec zostaje u siebie w łóżku.
Tak czytam to co piszecie i coraz bardziej się stresuje porodem i tym co będzie później, ale z drugiej strony dobrze wiedzieć co mnie czeka. Ja zawsze myślałam tylko o porodzie naturalnym, więc nacięcie krocza czy lewatywa jak ma pomóc to niech będzie. Jak dotąd zastanawiałam się tylko jak się zachowam gdy odejdą mi wody np. w jakimś sklepie, no i wgl jak to będzie wyglądać
Co do sexu to ja odczuwam takie dziwne uczucie w podbrzuszu jakbym miała tam wszystko poobijane , ale to przez chwile więc nie jest źleWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 16:34