X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze że są czasy w których mamy wybór :) Ja tym razem napewno będę sie domagać dluzszego kontaktu z maluszkiem zaraz po urodzeniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 14:01

Nona lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wszystkim :)

tak Was czytam i powiem Wam, że ja to Wam zazdroszczę że macie swoje mamy, teściowe na miejscu. Ja do domu mam bez mała 2 tys. km. Moja mama nie będzie miała możliwości przylotu do nas jak się maleństwo urodzi, teściowa przyleci pewnie po jakimś czasie pomóc przy dziecku i w domu. Także przypuszczam że pierwsze 2-4 tyg. po porodzie będę zdana tylko na siebie i na pomoc męża. Teściowa jak przyleci to będę skakać z radości za każdą pomoc czy radę będę wdzięczna.

Co do porodu to przypuszczam że będę rodzić w Norwegii. Tutaj bodajże sale są 1 osobowe, a po porodzie dostaję się specjalny pokój dla rodziców gdzie mąż może spać i są podawane posiłki.

Teraz z biegiem czasu, z każdym tygodniem żałuję że nie mam rodziców i teściów przy sobie na miejscu. Teściowa złota kobieta, moja mama również pomocna. A na teścia czy tatę też narzekać nie mogę.

Także dziewczyny cieszcie się że macie rodziny na miejscu, mimo że jak to mama czy teściowa bywają nadopiekuńcze :)

Daisy, jenny88, hibiskus lubią tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepitko u mnie było tak, ze po cc dostałam młodą dosłownei na kilka minut przytulili mi ją do buzi a potem zabrali. po jakiejś godzinie - dwóch przywieźli mi ją na poł godziny, ale tylko położyli przy mnie i tyle, Do piersi dostałam ją dopiero następnego dnia ok. 9 rano a cc miałam dzień wcześniej o 13:25 :( na szczęscie nie było żadnych problemów ze ssaniem, choć na początku nijak nie umiałam rozpoznać czy mała załapała czy nie - niby słychać jak dziecko przełyka - u mnie tego nie było.

Co do planu porodu - to ja sobie poczekam jeszcze trochę.... z órą tka planowałam planowałam i skończyło się cc i wszystkie moje plany wzięły w łeb.... nie chcę się teraz roczarować, więc wolę poczekać jak się ciąża rozwinie..

pepitka lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 14:03

usia89, gigsa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Flexi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za duże dziecko, nadciśnienie, stan przedrzicawkowy, zanik akcji porodowej, dziecko owinięte pepowina, chyba cukrzyca ciazowa, to ze nie da kobieta rady przez za dlugi porod ipt...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 14:11

Nona, Daisy lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    Pepitko u mnie było tak, ze po cc dostałam młodą dosłownei na kilka minut przytulili mi ją do buzi a potem zabrali. po jakiejś godzinie - dwóch przywieźli mi ją na poł godziny, ale tylko położyli przy mnie i tyle, Do piersi dostałam ją dopiero następnego dnia ok. 9 rano a cc miałam dzień wcześniej o 13:25 :( na szczęscie nie było żadnych problemów ze ssaniem, choć na początku nijak nie umiałam rozpoznać czy mała załapała czy nie - niby słychać jak dziecko przełyka - u mnie tego nie było.

Co do planu porodu - to ja sobie poczekam jeszcze trochę.... z órą tka planowałam planowałam i skończyło się cc i wszystkie moje plany wzięły w łeb.... nie chcę się teraz roczarować, więc wolę poczekać jak się ciąża rozwinie..
    Oj dokladnie, zawsze jest tak że jak zaplanujemy wszystko i sie nastawimy to potem można sie nieźle rozczarować bo życie wszystko weryfikuje... Ty byłaś nastawiona na sn i sie nie udało, ja chcialam bardzo karmić piersią a tu dupa... Takze nie ma co sie napalać bo i tak pewnie coś będzie niezgodne z planem ;)

Nona lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Tysia a co może byc powodem cc oprócz wcześniejszych cc, odklejeń siatkówki oka, pośladkowego ułożenia dziecka?
    Pytam bo może nawet nie wiem a też się może zdarzyć że będę musiała cc
    Nona ja też nie wiedziałam :(
    u mnie było to nadciśnienie tętnicze, które doprowadziło to tego, że przepływy w pępowinie bardzo się pogorszyły ( w skrócie: maluch nie dostawał tyle pokarmu i tlenu ile powinien) co spowodowało duże zagrożenia i natychmiastową decyzję o cc :(
    Często już samo nadciśnienie, bez innych skutków ubocznych jest wskazaniem do cc. U mnie to ciśnienie pojawiło się dopiero po 30tc - wcześniej wszystko było ok i byłam pewna, że będzie sn, tak bardzo chciałam..... tereaz więc nie nastawiam się na nic, choć chyba bardziej oswajam się z myślą o cc niż sn

Nona lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od zawsze chciałam mieć cc. A teraz to już w ogóle nie chce rodzic sn. Może moje nadciśnienie w ciąży na coś się przyda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 14:16

Nona lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Daisy lubi tę wiadomość

• pepitka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Tysia a co może byc powodem cc oprócz wcześniejszych cc, odklejeń siatkówki oka, pośladkowego ułożenia dziecka?
    Pytam bo może nawet nie wiem a też się może zdarzyć że będę musiała cc
    Szwagierka miala cc bo nie miała rozwarcia, byla po terminie, przez parę dni dawali jej kroplowki ale i tak sie nic nie rozkrecilo aż w końcu cc zrobili

Nona lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Dziewczyny słyszałyscie o metodzie walki z bólem TENS?
    Uzywał ktoś przy porodzie?
    U na najpopularniejszy jest gaz, o TENSie mało kto słyszał.

http://www.koala.krakow.pl/strony,strona,tens
    Ja nawet o tym nie słyszałam

6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o cięciu krocza?

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się panicznie boję porodu :( przyznam, że jeszcze staram się o tym za bardzo nie myśleć. A odkąd dowiedziałam się, o bliźniakach i o tym, że nie będę mogła w tym wypadku rodzic w prywatnej klinice to już całkiem :(

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 14:04

gigsa lubi tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChillaTeqilla wrote:
    A co myślicie o cięciu krocza?
    Na samą myśl mnie tam coś boli. Dla mnie to już ostateczność

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 14:28

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obawiam się tego, że w szpitalu ktoś nie uszanuje mojej decyzji o nie nacinaniu, albo o sposobie rodzenia. Tylko każą leżeć. Wolałabym być bardziej aktywna i radzić sobie z bólem na swój sposób.

Daisy, gigsa lubią tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzisiaj :)

Mam nadzieję że u was wszystko dobrze, później nadrobię:)

Tylko mam pytanie bo trochę się martwię już trzeci dzień mam temperaturę ok 37 stopni, czasem jak mierze to spada na 36,6 (36,7 ) a czasem 37 :/ nie mam kataru nie kaszle gardło mnie nie boli, mięśnie raczej też nie ale czuję to że coś się dzieje tzn te skoki temp i nie wiem czy to jest w miarę normalne że w ciąży może być troszkę temp podwyższona czy mam zacząć się martwić :/

umówiłam się dzisiaj do rodzinnego ale nie chce panikować i nie brać na chama leków chociaż wczoraj wzięłam wieczorem apap żeby się nie rozwinęło dolej. Pomocy czy któraś coś wie na ten temat ? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ