Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
A pytanie do dziewczyn na l4 - jak czesto odswiezacie l4? Ja mam na tydzien poki co
Jak znowu dostane na tydzien to powiem zeby nie zdzierala ze mnie kasy
wiadomo zeby przyjsc po glupie l4 to trzeba zaplacic za wizyte.
W ogole to dlugo plamilyscie po cytologii? Ja mialam wczoraj i jeszcze plamie na delikatny czerwony z brazem. Mowila ze moze tak byc ze bede plamic, ale nie mowila jak dlugo. Macie z tym jakies doswiadczenia? -
Daisy - ja mam l4 od wizyty do wizyty - wcześniej miałam wizyty co 2 tyg, teraz będę mieć co miesiąc więc na tyle dostanę
Daisy lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
nick nieaktualny
-
zielona1 wrote:Believe wspolczuje tych kolek, słyszałam że bardzo boli:-( ja chyba wcześniej bym chciała iść na zwolnienie myślę o kwietniu max Ale mam trochę stresująca pracę, lubię ją ale trzeba cały czas być na wysokich obrotach.
Ja też mam dosyć stresującą pracę, dlatego to, ile będę pracowała, uzależniam od tego jak się będę czuła i jaka sytuacja będzie w firmie.
A kolek naprawdę nikomu nie życzę. Gdzieś na internecie przeczytałam, że ból jest porównywalny z tym podczas porodu...Daisy lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny leczcie ząbki.... W I trumestrze też można. Normalnie znieczulam pacjentki w ciąży znieczuleniem, ktore jest bezpieczne dla maluszka.
Im dłużej sie zwleka tym większy ubytek, większa możliwośc leczenia kanałowego, gorsze rokowanie, i większe dolegliwości bólowe... Bez sensu jest nie chodzić, bo i tak będzie trzeba w końcu pójsć... A z dużym brzuchem to dopiero ciężko wyleżeć na fotelu)))
Ja zamierzam pracować do kwietnia...
chociaż ostatnio to jestem taka na NIE, że ledwo się zmuszam żeby pojechać do pracy, wszytsko jest tak irytujące...Aszka1, Daisy, libellula83, radiszka, Ivettka lubią tę wiadomość
synku, trzymaj się mocno mamusi !
-
believe wrote:Dziewczyny, a czy któraś z Was ma kolkę nerkową? Ja miałam dzisiaj z samego rana drugi atak (pierwszy był około miesiąc temu). Ostatnio nie mówiłam o tym lekarce, bo zapomniałam, ale teraz koniecznie muszę jej o tym wspomnieć.
Daisy wrote:A pytanie do dziewczyn na l4 - jak czesto odswiezacie l4? Ja mam na tydzien poki coJak znowu dostane na tydzien to powiem zeby nie zdzierala ze mnie kasy
Daisy wrote:W ogole to dlugo plamilyscie po cytologii? Ja mialam wczoraj i jeszcze plamie na delikatny czerwony z brazem. Mowila ze moze tak byc ze bede plamic, ale nie mowila jak dlugo. Macie z tym jakies doswiadczenia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 14:49
Daisy, believe lubią tę wiadomość
-
W sumie to racja, bez roznicy czy co tydzien czy 2 jesli trzeba to bede chodzic. Byle nastepnym razem dala mi l4 chodzace. Ona stwierdzila ze pierwsze l4 zawsze daje lezace. Wiec dobrze ze tylko tydzien bo przeciez i tak nie leze a poczekam z wyslaniem l4 do zusu i juz. Konczy mi sie 8.01 a 9.01 mam kolejna wizyte
Dzieki za info o plamieniujestem spokojniejsza
-
Daisy wrote:A pytanie do dziewczyn na l4 - jak czesto odswiezacie l4? Ja mam na tydzien poki co
Jak znowu dostane na tydzien to powiem zeby nie zdzierala ze mnie kasy
W ogole to dlugo plamilyscie po cytologii? Ja mialam wczoraj i jeszcze plamie na delikatny czerwony z brazem. Mowila ze moze tak byc ze bede plamic, ale nie mowila jak dlugo. Macie z tym jakies doswiadczenia?
ja miałam l4 na miesiąc i drugie też na miesiąc.
ja wczoraj miałam cytologię pobieraną ale na szczeście nie plamię
Co do zębów to zmartwiłam się strasznie bo zawsze miałam silne i zdrowe, byłam na kontroli pół roku temu a teraz nagle zaczął mnie ząb boleć- obejrzałam go dokładnie a tam czarna próchnica! to możliwe żeby w ciąży tak szybko mi się ząb popsuł? w przyszłym tyg. postaram sie dostać do dentysty ale jestem załamana
Co do wapnia to ja jem dużo nabiału ale skoro ząb się popsuł to chyba jednak za mało go dostarczam?
-
mufinka wrote:ja miałam l4 na miesiąc i drugie też na miesiąc.
ja wczoraj miałam cytologię pobieraną ale na szczeście nie plamię
Co do zębów to zmartwiłam się strasznie bo zawsze miałam silne i zdrowe, byłam na kontroli pół roku temu a teraz nagle zaczął mnie ząb boleć- obejrzałam go dokładnie a tam czarna próchnica! to możliwe żeby w ciąży tak szybko mi się ząb popsuł? w przyszłym tyg. postaram sie dostać do dentysty ale jestem załamana
Co do wapnia to ja jem dużo nabiału ale skoro ząb się popsuł to chyba jednak za mało go dostarczam?
Myślę, że to możliwe. Moja dent mówiła, że teraz w ustach jest bardziej kwaśne pH i przez to próchnica ma sie lepiej niż kiedykolwiek. Do tego dziąsła są bardziej przekrwione więc często krwawią i są wrażliwsze. -
kate851 wrote:Dziewczyny miałyście robione usg genetyczne? ja mam wizytę za 3 tygodnie i mam mieć, podobno robi się między 11 a 14 tyg.
Ja mam wizytę ok. 26.01 i będzie to jakoś 13t4d więc tak na sam koniec... ale jedna z dziewczyn pisała mi jakiś czas temu, że to spokojnie będzie na czas -
nick nieaktualny