Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
zielona, jak jest wada, to można próbować leczyć, np wada serduszka, albo wiedzieć ze ma, i po porodze szybko np operacja. Mozna terminować ciążę również, jeśli kogoś przerasta opieka.
To niestety wychodzi dopiero wtedy chyba, jak sami osobiscie staniemy przed takim faktem, czego nikomu nie życzę.
Agawa, 1:100 to jeszcze nie tak źle... też bym amnio robiłaNona lubi tę wiadomość
synku, trzymaj się mocno mamusi !
-
Mia S wrote:Dyiewczyny, nie wiem czy coś odkrywczego powiem, ale..
Byłam dziś połazić po sklepach trochę... żadne wielkie chodzenie, bo coś mi dziś strasznie niedobrze, ale połąziłam, HM, CA its, wszytskie maternity, no wiecie... i co. załamka, w HM 5 bluzek na krzyż, w CA lepiej nie jest, wszytsko jakieś takie wieśniackie mi się wydało, nic nie kupiłam... ALbo w HM jedna koszulka fajna była, ale ponad 100 za tshirta ktory założe pare miesięcy.... no nie wiem..
W HM jeansy niezłe, ale te fajne, co super leżą na dupie,, no i wszędzie, to wogóle ceny z księżyca wzięte...
No więc weszłam sobie teraz na ebay. i co... zajebiscie, super ciuchy, ceny często nie przekraczają 10$, dajemy free international shipping, i można wybierać i wybierać !! Kolory, fajne marki, wszytsko czego dusza zapragnie.
No spodni nie bedę kupować, bo to trzeba zmierzyć, ale koszulki, sweterki? kurcze!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 19:37
Mia S lubi tę wiadomość
-
Mia S, mi właśnie w H&M podobały się spodnie, tylko jak ostatnio byłam, to były jeszcze za duże. Bluzki na ich stronie wyglądały super, jednak właśnie na żywo okazało się, że materiał, z którego są zrobione, są grosza nie warte...
Mia S lubi tę wiadomość
-
zielona1 wrote:Agawa trzymam kciuki by pappa wyszla pozytywnie i bys nie musiala sie juz martwic. A czy po amnio mozna cos robic np leczyc dzieciatko czy to tylko potwierdzenie jakie jest ryzyko? mam nadzieje ze nie jest to glupie pytanie
No co ty żadne pytanie nie jest głupie.
Jeżeli chodzi o amnio na tym etapie to wykrywa tylko wady genetyczne, których niestety nie da się leczyc.
Co do wyników pappa to wyjdą na 99% negatywnie a to dlatego że jestem za stara, ponadto biorę luteinę która fałszuje wyniki, ale tak jak powiedziałam że będę się absolutnie sugerowała tymi wynikami.
Dla mnie niepokojące jest to NT a że już jakaś niepewność została we mnie zasiana to amniopunkcja jest chyba jedynym wyjściem abym mogła żyć i spać spokojnie (obstawiam cały czas że dziecie zdrowe jest)
Natomiast podwyższone NT może świadczyć również o wadzie serca.
Jest to wskazanie to szczegółowych badan serca (np echo)Nona lubi tę wiadomość
[/url]
-
Agawa, żona mojego szwagra jak robiła przezierność karkową to też jej źle wyszło. Był problem z kością nosową. Lekarz ją nastraszył. Ona płakała, teściowa płakała. Miała robioną Amniopunkcję. Ona jest już po 35-tce. I co się okazało ?! Że lekarz konował tylko nastraszył a z amniopunkcji wyszło że dzidzia jest całkowicie zdrowa
Także bądź dobrej myśliMia S, agawa1977 lubią tę wiadomość
-
Noo Believe, ja znalazłam jedne, 36 extra, ale za 200pln nie kupie jeansów na kilka miesięcy..no tym bardziej, ze przecież potrzebuje z 3 czy 4 par, no bo co mam w jednych chodzić
))) ? jakos głupio
Oczywiście były również i za 70pln w HM, ale dzięki, wogole na nogę nie można było włożyć. A jedne to się wogole tak wściekłam, bo założyłam i te końcówki nogawek były takie sztywne że zdjąć nie mogłamJeszcze na w pół żywa, wyszłam wściekła.
Wogóle, 4 stojaki, weź coś wybierz.
Z kolei na allegro nic mi się nie podoba, takie to smutne i wiejskie albo ja szukać nie umiem.
ebay.com, wlasnie kupiłam dwa sweterki, każdy po 9 dolców, z free wysyłką, i dwie koszulki z długim rękawkiem, takie lubie, bawełniane, za 7 dolców). Mam takich sporo z HM. tylko jak to jest że zwykłe w HM kosztują 30pln, a nagle maternity kosztują 120 ?
wkurzyłam się.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 20:01
synku, trzymaj się mocno mamusi !
-
nick nieaktualny
-
Właśnie też myślałam aby powtórzyć to badanie, ale tak jakoś wyszło że nie umówiłam się. Nie było terminów bo Święta i Nowy Rok.
Teraz znowu święto we wtorek i zapewne to opóźni wyniki krwi, a już bym to chciała mieć za sobą.
Potem znów czekanie bo na wyniki amnio czeka się ponoć 3 tygodnie.[/url]
-
nick nieaktualnyagawa trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze i wierzę że tak będzie
Przed swoim badaniem czytałam na różnych forach i dziewczyny niektóre pisały o jeszcze większej wartości NT a później okazywało się że jest ok i teraz też tak będzie :* U mnie też przy pierwszym pomiarze wyszła duża a później niby już ok ( po tym pierwszym mierzył chyba ze 3 razy ) -
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Agawa robilas u lekarza z certyfikatem? Bo ci zwykli ginowi często się mylą i na wyrost kość nosowa liczą tzn zawyzaja niepotrzebnie. A myślałas moze o NIFTY zamiast amnio czy jednak cena przeraża kurcze? Ja bym powtórzyła u gina na bdb sprzęcie a potem ewentualnie nifty lub amnio.
Lekarz miał ceryfikat. Badanie wg mnie było wykonane dość dokładnie trwało może z pół godziny. NT było mierzone razy.
Nifty niestety za drogie jak dla mnie.
Teraz na powtórkę badania jest już za późno.
Muszę się dowiedzieć czy jest możliwość przyspieszenia wyników.
Dziękuję wam raz jeszcze za troskę, i mam nadzieję że będę jedyna na tym forum, którą badania prenatalne zaniepokojąNona lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny