X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona, jak jest wada, to można próbować leczyć, np wada serduszka, albo wiedzieć ze ma, i po porodze szybko np operacja. Mozna terminować ciążę również, jeśli kogoś przerasta opieka.
    To niestety wychodzi dopiero wtedy chyba, jak sami osobiscie staniemy przed takim faktem, czego nikomu nie życzę.

Agawa, 1:100 to jeszcze nie tak źle... też bym amnio robiła

Nona lubi tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia S wrote:
    Dyiewczyny, nie wiem czy coś odkrywczego powiem, ale..

Byłam dziś połazić po sklepach trochę... żadne wielkie chodzenie, bo coś mi dziś strasznie niedobrze, ale połąziłam, HM, CA its, wszytskie maternity, no wiecie... i co. załamka, w HM 5 bluzek na krzyż, w CA lepiej nie jest, wszytsko jakieś takie wieśniackie mi się wydało, nic nie kupiłam... ALbo w HM jedna koszulka fajna była, ale ponad 100 za tshirta ktory założe pare miesięcy.... no nie wiem..

W HM jeansy niezłe, ale te fajne, co super leżą na dupie,, no i wszędzie, to wogóle ceny z księżyca wzięte...

No więc weszłam sobie teraz na ebay. i co... zajebiscie, super ciuchy, ceny często nie przekraczają 10$, dajemy free international shipping, i można wybierać i wybierać !! Kolory, fajne marki, wszytsko czego dusza zapragnie.

No spodni nie bedę kupować, bo to trzeba zmierzyć, ale koszulki, sweterki? kurcze!!
    Ja też dziś byłam w hm i też nic nie kupiłam. Jak już spodnie miały możliwy fason to rozmiary 36 albo 46 grrrr. Porażka jakaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 19:37

Mia S lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• believe Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa, mam nadzieję, że Pappa wyjdzie dobrze i będziesz już spokojna :) trzymam kciuki! Daj znać koniecznie jak już będziesz coś wiedziała.

agawa1977 lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia S, mi właśnie w H&M podobały się spodnie, tylko jak ostatnio byłam, to były jeszcze za duże. Bluzki na ich stronie wyglądały super, jednak właśnie na żywo okazało się, że materiał, z którego są zrobione, są grosza nie warte...

Mia S lubi tę wiadomość

• agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona1 wrote:
    Agawa trzymam kciuki by pappa wyszla pozytywnie i bys nie musiala sie juz martwic. A czy po amnio mozna cos robic np leczyc dzieciatko czy to tylko potwierdzenie jakie jest ryzyko? mam nadzieje ze nie jest to glupie pytanie :(

No co ty żadne pytanie nie jest głupie.
    Jeżeli chodzi o amnio na tym etapie to wykrywa tylko wady genetyczne, których niestety nie da się leczyc.
    Co do wyników pappa to wyjdą na 99% negatywnie a to dlatego że jestem za stara ;), ponadto biorę luteinę która fałszuje wyniki, ale tak jak powiedziałam że będę się absolutnie sugerowała tymi wynikami.
    Dla mnie niepokojące jest to NT a że już jakaś niepewność została we mnie zasiana to amniopunkcja jest chyba jedynym wyjściem abym mogła żyć i spać spokojnie (obstawiam cały czas że dziecie zdrowe jest)

Natomiast podwyższone NT może świadczyć również o wadzie serca.
    Jest to wskazanie to szczegółowych badan serca (np echo)

Nona lubi tę wiadomość

f2w3dqk34z7i0m1c.png[/url]
  • agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie :)

• usia89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa, żona mojego szwagra jak robiła przezierność karkową to też jej źle wyszło. Był problem z kością nosową. Lekarz ją nastraszył. Ona płakała, teściowa płakała. Miała robioną Amniopunkcję. Ona jest już po 35-tce. I co się okazało ?! Że lekarz konował tylko nastraszył a z amniopunkcji wyszło że dzidzia jest całkowicie zdrowa :)

Także bądź dobrej myśli :)

Mia S, agawa1977 lubią tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też znam przypadek, że z PAPPA wyszło prawdopodobieństwo 1:2.
    Już byli przygotowani na najgorsze a po amnio okazało się, że na szczęście byli w tych zdrowych 50%.
    Także głowa do góry i pozytywne myślenie :)

Mia S, agawa1977 lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Mia S Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo Believe, ja znalazłam jedne, 36 extra, ale za 200pln nie kupie jeansów na kilka miesięcy..no tym bardziej, ze przecież potrzebuje z 3 czy 4 par, no bo co mam w jednych chodzić ;)))) ? jakos głupio

Oczywiście były również i za 70pln w HM, ale dzięki, wogole na nogę nie można było włożyć. A jedne to się wogole tak wściekłam, bo założyłam i te końcówki nogawek były takie sztywne że zdjąć nie mogłam ;D Jeszcze na w pół żywa, wyszłam wściekła.

Wogóle, 4 stojaki, weź coś wybierz.
    Z kolei na allegro nic mi się nie podoba, takie to smutne i wiejskie albo ja szukać nie umiem.

ebay.com, wlasnie kupiłam dwa sweterki, każdy po 9 dolców, z free wysyłką, i dwie koszulki z długim rękawkiem, takie lubie, bawełniane, za 7 dolców ;)). Mam takich sporo z HM. tylko jak to jest że zwykłe w HM kosztują 30pln, a nagle maternity kosztują 120 ?
    wkurzyłam się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 20:01

• agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wami dziewczyny dużo łatwiej myśleć pozytywnie :)

usia89, Mia S, Aszka1, kahaśka lubią tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czytam i jakbym swoje odczucia opisywała. Nogawki ledwo wlazły a w tyłku za duże. A boję się spodni kupować w ciemno przez neta.

Mia S lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa Ja również trzymam kciuki ,aby wszystko dobrze się poukładało &&&

agawa1977 lubi tę wiadomość

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 14:16

• agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też myślałam aby powtórzyć to badanie, ale tak jakoś wyszło że nie umówiłam się. Nie było terminów bo Święta i Nowy Rok.
    Teraz znowu święto we wtorek i zapewne to opóźni wyniki krwi, a już bym to chciała mieć za sobą.
    Potem znów czekanie bo na wyniki amnio czeka się ponoć 3 tygodnie.

• Mia S Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można ponoć zrobić jakąś szybszą metodą, tylko dopłacasz. że tydzień czekasz. lepsze to niż 3.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawa trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze i wierzę że tak będzie :)

Przed swoim badaniem czytałam na różnych forach i dziewczyny niektóre pisały o jeszcze większej wartości NT a później okazywało się że jest ok i teraz też tak będzie :* U mnie też przy pierwszym pomiarze wyszła duża a później niby już ok ( po tym pierwszym mierzył chyba ze 3 razy )

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 14:16

Mia S lubi tę wiadomość

• agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Agawa robilas u lekarza z certyfikatem? Bo ci zwykli ginowi często się mylą i na wyrost kość nosowa liczą tzn zawyzaja niepotrzebnie. A myślałas moze o NIFTY zamiast amnio czy jednak cena przeraża kurcze? Ja bym powtórzyła u gina na bdb sprzęcie a potem ewentualnie nifty lub amnio.

Lekarz miał ceryfikat. Badanie wg mnie było wykonane dość dokładnie trwało może z pół godziny. NT było mierzone razy.
    Nifty niestety za drogie jak dla mnie.
    Teraz na powtórkę badania jest już za późno.

Muszę się dowiedzieć czy jest możliwość przyspieszenia wyników.
    Dziękuję wam raz jeszcze za troskę, i mam nadzieję że będę jedyna na tym forum, którą badania prenatalne zaniepokoją

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 14:17

Mia S, agawa1977, believe, Daisy lubią tę wiadomość

• Mia S Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawa to chyba sie nazywa FISH, że przyspieszają badając tylko najczęstsze wady. i potem po tych 3 tygodniach dostajesz cały kariotyp.

Nona lubi tę wiadomość

‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: