X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez w srode bedzie 13 tydzień. Masakra laptop mi pada chyba zwaryjuje bez niego a tel to nie to samo

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do l4 to ja nie mam choc gin od razu mi zaproponowal ale jestem na wychowawczym wiec mi nie potrzebne a ogolnie to kaze przychodzic co 4 \5 tygodni i na tyle wystawia zwolnienia tak wiec nie zdziera

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 16:08

Daisy lubi tę wiadomość

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    A pytanie do dziewczyn na l4 - jak czesto odswiezacie l4? Ja mam na tydzien poki co :D Jak znowu dostane na tydzien to powiem zeby nie zdzierala ze mnie kasy :D wiadomo zeby przyjsc po glupie l4 to trzeba zaplacic za wizyte.
    Mój gin najchętniej dawałby na 4 tyg i wtedy też wizyta. Teraz wzięłam na 3 tyg, a po styczniowej wizycie będę brać na 2 lub 3 tyg, bo tak mam mieć wizyty ;)
    kate851 wrote:
    Dziewczyny miałyście robione usg genetyczne? ja mam wizytę za 3 tygodnie i mam mieć, podobno robi się między 11 a 14 tyg.
    Tak, u mojego gina w 12t4d i wczoraj w 13t0d.
    (przy ciąży bliźniaczej babka w rejestracji powiedziała mi, że 13t0d to najlepszy termin, bo potem maluchy mogą być za duże)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 16:23

Daisy lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przejscia na jakies prywatne forum to ja jestem za juz mnie meczy ciagle zglaszanie do asministratora problemu z logowaniem

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki:) witam się już w 15 tygodniu,ale ten czas leci:) Mam prośbę niestety nie mam wykupionego abonamentu na tej stronie,czy któraś z Was może sprawdzić co oznacza serduszko w 15tyg? Z góry dziękuje.
    Gratuluje udanych wizyt.
    Co do witamin ja brałam femibion natal 1 w pierwszym trym. teraz biorę femibion natal 2 plus (czyli z kwasem DHA-dwie kapsułki na raz muszę brać) witaminy do tanich też nie należą bo za opakowanie które starcza na miesiąc 57zł w mojej aptece.
    Co do utworzenia grupy na fb,jestem jak najbardziej za sama utworzyłam taką grupę ale dla kobiet z zespołem policystycznych jajników-bardzo fajna sprawa.
    Usg genetyczne miałam robione w 12tyg i 5 dniu.
    L4 dostaje co miesiąc bo co miesiąc mam wizytę kontrolną
    Ja do dentysty poszłam w 12 tyg ciąży na kontrole bo cały czas mi krwawią dziąsła nie tylko przy myciu,ale dentysta nic niepokojącego nie widział mówił że to normalne bo zmainy hormonalne, mam tylko jeden ubytek w zębie więc własnie po nowym roku mam się zgłosić.
    Dzieewczyny a jak długą macie szyjkę macicy? bo u mnie 3cm

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 14:16

anetaa1607 lubi tę wiadomość

• usia89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15t - zmiana biustonosza :)

anetaa1607, Mia S, hibiskus lubią tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 14:16

anetaa1607, usia89 lubią tę wiadomość

• Smartunia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 2 trymestrze :D
    Wyczekiwany nadszedł....:)
    Nie wiem kiedy nadrobię to co tu napisałyście....;) Jest tego sporo...:D a tymczasm uciekam...miłego wieczorku...:)

usia89, Daisy lubią tę wiadomość

201507044662.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ho kurde ale się rozpisałyście ;]

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, wieki mnie tu nie było...
    Przede wszystkim wszystkiego najlepszego w Nowym Roku :)

Nadrobiłam wszystkie posty i cieszę się bardzo że u was wszystko w porządku :), że badania prenatalne wyszły wzorowo.

U mnie niestety tak kolorowo do końca nie jest.
    Badania robiłam w 12+2 i przy CRL 58mm NT wyszło 2,30mm.
    Gdy lekarz wbił do systemu te wszystkie wartości które tam pomierzył i mój wiek to ryzyko ZD wyszło 1:125.
    Czekam na wyniki testu Pappa, choć przypuszczam że nie poprawią one wyników.
    Być może będą w poniedziałek.
    Lekarz zasugerował amniopunkcję i dał trochę czasu aby się nad tym zastanowić.

Oczywiście strach, stres i wszystkie złe emocję nie opuszczają mnie na krok.

Do tego wieczny bół głowy i bezsenność - KATOSTROFA !!!

Jeżeli chodzi o L-4 to ja jestem w zasadzie od początku ciąży, wizyty na NFZ mam co 3 tygodnie.
    Problem ogólnie w tym że mam leżące i jestem uziemiona w domu bo strasznie się boję kontroli z ZUS.
    Za tydzień jak będę u lekarza to zapytam czy są jakieś szanse na zwolnienie chodzące.

I na koniec OBIECUJĘ ŻE BĘDĘ CZEŚCIEJ PISAŁA :)

f2w3dqk34z7i0m1c.png[/url]
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziesz Agawa robić amnio?

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, ale chyba tak.
    Co ma być to będzie ale ja należe do tych co wolą wiedzieć niż żyć w ciągłym strachu i niepewności.

Wiadomo ryzyko powikłań jest, niby 1:100.
    Czytałam dość dużo na ten temat ale chyba dam sobie spokój bo tylko zamęt większy w głowie.

Nona, anetaa1607 lubią tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa tzymam za Was kciuki, na pewno będzie dobrze! Co zadecydujesz my Cie będziemy wspierać.
    Ja osobiście bym zrobiła amniopunkcje by wiedzieć na czym stoję by moc sie lepiej przygotować do porodu i rodzicielstwa

Nona, anetaa1607 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana :)
    Wierzę że będzie ok.
    Ciekawa jestem tych wyników z krwi, ponoć to tylko czysta statystyka, a z moimi 37 latami to już wogóle jestem na pozycji straconej.

Pisałyście o porodach i odwiedzinach. Ja miałam CC, po zabiegu na pooperacyjnej mógł być ktoś ze mną cały dzień , natomiast w szpitalu był ogólny zakaz odwiedzin.
    Teraz z tego co wiem oddział jest otwarty.
    Po porodzie bardzo szybko wróciłam do formy, najgorzej by było się wyprostować.

Zagadałam z lekarzem co wstępnie myśli o porodzie i tu też chyba będzie cesarka

Nona lubi tę wiadomość

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)

Szczęścia w Nowym Roku! :)

jak się dziewczyny czujecie? ja ogólnie dobrze, natomiast jestem bardzo słaba, kręci mi się często w głowie...
    może mi ktoś napisać skrót najważniejszych wydarzeń z ostatniego okresu, bo nie jestem w stanie nadrobić takiej ilości postów... ;) kto zna płeć itd?

u mnie po USG genetycznym, wszystko w normie, serduszko zbadane- tez ma się zdrowo :) płci nie było widać ;) dostałam skierowanie na badania krwi, moczu etc.

juz się nie mogę doczekac jak będe czuła kiedy maluszek sie rusza ;)

Daisy lubi tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na genetycznym stwierdził chłopaka (no to syn się ucieszy bo nie bierze pod uwagę że będzie miał siostrę).
    Ciekawe czy się potwierdzi.

Co do samopoczucia to już jest ok, tylko bardzo często mnie boli głowa.

• zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa trzymam kciuki by pappa wyszla pozytywnie i bys nie musiala sie juz martwic. A czy po amnio mozna cos robic np leczyc dzieciatko czy to tylko potwierdzenie jakie jest ryzyko? mam nadzieje ze nie jest to glupie pytanie :(

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dyiewczyny, nie wiem czy coś odkrywczego powiem, ale..

Byłam dziś połazić po sklepach trochę... żadne wielkie chodzenie, bo coś mi dziś strasznie niedobrze, ale połąziłam, HM, CA its, wszytskie maternity, no wiecie... i co. załamka, w HM 5 bluzek na krzyż, w CA lepiej nie jest, wszytsko jakieś takie wieśniackie mi się wydało, nic nie kupiłam... ALbo w HM jedna koszulka fajna była, ale ponad 100 za tshirta ktory założe pare miesięcy.... no nie wiem..

W HM jeansy niezłe, ale te fajne, co super leżą na dupie,, no i wszędzie, to wogóle ceny z księżyca wzięte...

No więc weszłam sobie teraz na ebay. i co... zajebiscie, super ciuchy, ceny często nie przekraczają 10$, dajemy free international shipping, i można wybierać i wybierać !! Kolory, fajne marki, wszytsko czego dusza zapragnie.

No spodni nie bedę kupować, bo to trzeba zmierzyć, ale koszulki, sweterki? kurcze!!

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladalam wlasnie seksowne body po gazetach :) Ciekawa jestem jak bym wygladala z brzuszkiem :D Chyba w tygodniu skocze i kupie sobie jakies. Nosicie? Ja jeszcze nigdy :) Esotiq, KappAhl, Intimissimi i Triumph maja calkiem fajne. Najbardziej podobaja mi sie takie z glebokim wycieciem z przodu :)

‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ