Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny
Ale naskrobalyscie, faktycznie wczoraj intensywnie siedzialyscie na forum
My znowu na dzialce. Wczoraj wieczorem przyjechalismy, ogarnelismy po sylwestrze i licze na wypoczynek dzis i jutro.
Niestety wczoraj pojawil mi sie bialy nalot w gardle z tylu. Podejrzewalam od razu angine bo bol gardla doszedl. Wstalam niedawno i nic nie ma, gardlo boli wiec luby pojechal do apteki po prenalen syrop i tabletki i rumianek do plukania. Poza tym nic mi nie dolega. Na migdalkach nic nie mam bo w kwietniu je wycielam heheDokuczaly mi wieczne anginy przez pare lat, w koncu trafilam do niezlego laryngologa ktory od razu nakazal badania szczegolowe i po 2 tyg bylam juz po wycieciu
Bol masakryczny
Co do pvt forum to ja jestem za, co wybierzecie to sie dostosuje. Fajny pomysl by zostawic nazwy z belly, ja sie nie lapie jak zmieniacie avatary kto jest kimDlatego swojego nie zmieniam mysle ze tak latwiej poznac po tylu msc ze ta osoba to ta konkretna
Ja mam znak zodiaku Waga i jest to jakas pomylkaNie mam nic z Wagi
Moj tata i siostra mlodsza to tez Wagi i rowniez odbiegaja od przyjetego opisu osob urodzonych pod tym znakiem
Mdlosci wieczorem dolegaly mi w pierwszej ciazy. Teraz poza ciumaniem lutki, juz mi mdlosci nie dokuczaja. Dzis w nocy na wymioty mnie bralo konkretnie, ale przelezalam. Mysle ze to po bigosie +sernik..bolal mnie tez zoladek.
U dentysty bylam sie dopytac co i jak jak mialam opryszczke niestety i kazali przyjsc do konca 1go trymestru. Wiec mialam isc w tym tyg no ale przed sylwestrem znowu mnie wysypalo..wiec czekam dalej. Ale chyba zle nie jest, bo na poprzedniej wizycie z miesiac przed zajsciem nie mialam nic do robienia i tylko wymienilam plombe. Z racji tego ze mam kolczyk w jezyku to musze plomby czesciej wymieniac bo zwyczajnie je chwilami obstukuje. Plynu do buzi uzywam do nadwrazliwych zebow, szczotke i paste rowniez, do tej pory zadnego krwawienia nie zauwazylam
Nona lubi tę wiadomość
-
zielona1 wrote:As-ia a jak skończyła się twoją historia z zębem? ( mam nadzieję że dobrze pamiętam że ciebie bolala 8-Ka) ja byłam na kontroli u dentysty i stwierdził że mi się próchnica robi. Nie chciałam w 1 trymestrze więc poczekam z 2 tyg i zrobię. Moja Mama pamięta że jej mówiono że zębów nie można leczyć Ale teraz chyba jest to nawet wskazane. Jak macie jakieś doświadczenie / wiedzę dajcie znać plis.
Ja leczyłam od początku ciąży już 2 zęby i teraz 7-ego idę robić ostatniego. Moja dent mówi, że trzeba to teraz zrobić bo później będzie tylko gorzej a bolący ząb może wywołać nawet przedwczesny poród. Z tego co gdzieś czytałam to nawet w karcie ciąży musisz mieć pieczątkę od stomatologa, że wszystko masz zdroweAle na 100% nie wiem bo UWAGA ja karty jeszcze nie mam! Może raczą mi założyć jak przyjdą wyniki badań I trymestru czyli pod koniec stycznia...
-
Odnośnie wniosku o macierzyński - u mnie w pracy po porodzie się go składa u pracodawcy. I tam właśnie się wybiera, czy chce się roczny, czy półroczny itd.
A do dentysty też się wybieram na wizytę, tylko jak zadzwoniłam początkiem grudnia, to się okazało, że w grudniu już nie przyjmują, bo mają urlop i miałam dzwonić w styczniu. No i właśnie mi o tym przypomniałyście -
Radiszka mi karte zalozono dopiero wczoraj 10t4d..a przeciez do gina latam regularnie najpierw ta od nieplodnosci az do 3.12.2014, potem Swissmed i tam mi nie zalozyli, w koncu wrocilam do Invicty i tu bede prowadzic ciaze.
Ja ide na roczny macierzynski, niech ZUS placi. Takie skladki sie przeciez placi co miesiac, ze to sie zwyczajnie nalezy. O powrot do pracy sie oczywiscie nie martwie, o zdaniu pracownikow nie wspomne.
Believe ja mialam kolki nerwowe i ogolnie nerwobole (nie mylic z uciskami na nerwy;) )w pierwszej ciazy i musialam brac relanium..tylko to pomagalo, grunt ze pomoglo i bylo to w 2 i 3 trymestrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 12:33
-
Daisy wrote:Radiszka mi karte zalozono dopiero wczoraj 10t4d..a przeciez do gina latam regularnie najpierw ta od nieplodnosci az do 3.12.2014, potem Swissmed i tam mi nie zalozyli, w koncu wrocilam do Invicty i tu bede prowadzic ciaze.
Ja ide na roczny macierzynski, niech ZUS placi. Takie skladki sie przeciez placi co miesiac, ze to sie zwyczajnie nalezy. O powrot do pracy sie oczywiscie nie martwie, o zdaniu pracownikow nie wspomne.
Daisy u mnie mają założyć na wizycie czyli 26.01 to będzie już 14 tydzień hahah -
Daisy, ale ginekolog Ci powiedział, żeby je brać? Czy byłaś u rodzinnego? U mnie nie trwa to długo, polecę się wysikać i leżę 5 - 10 minut i przechodzi. Dzisiejszy ból był i tak o niebo słabszy niż ostatnio, ale i tak chciałam wyć z bólu.
Daisy lubi tę wiadomość
-
A ja tak z innej beczki... Czy któraś z Was bierze jakieś witaminy z wapniem? Albo czy gin mówił coś o dodatkowym dostarczaniu tego pierwiastka?
Bo mój kazał mi dziennie ok. 1L mleka wypijać, a ja niedość, że nie cierpię mleka to nawet jak się przemogę to i tak za chwilkę zwracam... Boje się, że maleństwo nie będzie miało wapnia tyle ile potrzebuje...
Co sądzicie? -
Believe tak, mialam to od gina, przeciez to na recepte.
Jak widac moje juz 7.5roczne dziecie ma sie dobrze i nic jej nie zaszkodzilo.
Radiszka, ja nie biore wapnia. Jedz ser, jogurty i twarog i poszukaj gdzie jeszcze to znajdziesz. Ja mleka nie pije od lat i ani mysle sie zmuszac do jego picia. I mysle ze Ty tez nie powinnas. W pierwszej ciazy tez nie pilam mleka, to sa zabobony, ze trzeba pic mleko w ciazy by dziecko mialo wystarczajaco duzo wapnia. Poza tym od nadmiaru wapnia dzidzia moze miec potem skaze bialkowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 13:00
radiszka, believe lubią tę wiadomość
-
Daisy wrote:Believe tak, mialam to od gina, przeciez to na recepte.
Radiszka, ja nie biore wapnia. Jedz ser, jogurty i twarog i poszukaj gdzie jeszcze to znajdziesz. Ja mleka nie pije od lat i ani mysle sie zmuszac do jego picia. I mysle ze Ty tez nie powinnas. W pierwszej ciazy tez nie pilam mleka, to sa zabobony, ze trzeba pic mleko w ciazy by dziecko mialo wystarczajaco duzo wapnia. Poza tym od nadmiaru wapnia dzidzia moze miec potem skaze bialkowa.
No właśnie Daisy u mnie jest ten problem, że tak samo reaguje na sery, twarogi, jogurt naturalny wchodzi w grę tylko jak zmiksuję go z jakimś owocem...
Tak wiem jestem dziwna -
Biorąc pod uwagę wasze wpisy umowie się w następnym tyg do dentysty by zarobić tą prochnice by się nie powiekszyla. Ja byłam u dentysty 3 mięs. przed zajściem w ciążę i było ok. Co do witamin ją też biorę pregna plus Ale nie ma tam wapnia. Moja gin jest zwolenniczka witamin które nie mają za dużo składników poleciła też omegamed optima lub mama dha.
Daisy lubi tę wiadomość
-
zielona1 wrote:Mam już za sobą prenatalne ale czekam na wyniki pappa. Wg usg wszystko ok. Raczej będzie chłopak
na którego mówimy junior:-) Jenny wspominalas że masz łożysko wysoko, ja w opisie mam nisko czy to jest na tym etapie ok? Lekarka nic o tym nie wspomniała.
gigsa lubi tę wiadomość
-
Daisy wrote:Believe tak, mialam to od gina, przeciez to na recepte.
Wiem właśnie, dlatego zastanawiałam się, czy iść do rodzinnego i mi przepisze, czy zapytać ginekologaa często miałaś takie ataki bólu? Ja drugi raz teraz. Koleżanka mi powiedziała, że też miała i jej to szybko przeszło. No i miała zalecenie od lekarza jeść i pić żurawinę. Ale ja przejadłam się żurawiny jak się okazało, że mam bakterie w moczu... Druga sprawa - przeczytałam, żeby pić dużo wody, a ja o niej cały czas zapominam... Masakra. Chyba sobie ustawię przypomnienie co godzinę na telefonie...
-
Believe nie wiem co ma do tego zurawina, moze bolal Ją brzuch od pęcherza? Musisz sie skonsultowac z lekarzem. Ja mialam czesto takie bole, praktycznie przy kazdym zdenerwowaniu, a w domu ogolnie panowala napieta atmosfera
. Na ilosc nie wylicze.
Moze sprobuj jakiejs gimnastyki, moze pomoga Ci rozciagania i oddechy? Mi nie pomagalo.believe lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Co do zębów to ja nie mam wszystkich zrobionych niestety i nie wiem czy do porodu sie wyrobie...
Ale nie sadze by mnie mieli z porodówki wyrzucić bo nie mam pieczatki.. Ile jest osób, które o zeby i zdrowie nie dba a ciążę jakos przechodzą i rodzą.
Ja to natomiast mam mega wrażliwe zeby na zimne czy cieple.