X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dizewyczny, ja jestem na forum z dizewczynami z kwietnia 2013 i też się spotykamy i piszemy codziennie, choć dzielą nas setki kilometrów. Osobiście widziałam się juz z 7 dziewczynami a kolejne spotkania przed nami - bardzo się zżyłyśmy i choć parę "odpadło" to teraz trzyma się naprawdę mocna grupa. Oprócz naszego "tajnego" forum na domenie phorum.pl ( jedna z nas założyła) mamy też grupę na fb - i na forum piszemy a na fb wrzucamy zdjęcia itd. Świetna sprawa!

Na tym forum na domenie phorum.pl jest tak, że administrator -osoba któa założyła forum, wysłała nam linka a potem każdą zaakceptowała. Dla ułątwienia miałyśmy takei same nazwy jak na forum publicznym. na tamtym prywatnym forum mamy pozakłądane różne wątki, tak jak na belly jest, mamy np. wątek z przepisami, wspomnienia z porodu, wątek z rzeczami potrzebnymi do porodu, etc.

no ale to już razem musimy postanowić na co się zdecydujemy :-)

Nona, Daisy lubią tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ale ja dużo jem. o 19:30 zjadłam 2 kromki na kolację, potem 3 kostki czekolady i juz mnie ssie! Co 1,5h-2h muszę jeść!
    A ja Wam powiem, że w tej ciąży nie mam ochoty na jedzenie, jem bo trzeba... Raz tylko miałam mega chęć na lody i zjadłam póki paczki Algidy bakaliowej <3

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:

Mówicie jakoś na Wasze dziecko? My na razie per kijanka.

U mnie jest Kazik :D

Nona, gigsa, radiszka lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 14:15

Daisy lubi tę wiadomość

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    też jestem za tym żebyśmy były pod pseudonimami z forum i nawet avatarami z forum, bo już Was po niech kojarzę jak nagle dacie prawdziwe fotki i zmienicie nagle na imiona i nazwiska to będzie bajzel ;-)
    chyba że będzie legenda i się przyzwyczaimy do nowych nazw i avatarów :-)
    Na mojej drugiej grupie (tej na fb) piszemy normalnie ze swoich imion i nazwisk ale mamy u góry przypięty post z nickami z forum tzn. był przypięty, bo teraz jest jako główny ponowna porodówka, bo już chyba z 15 dziewczyn (ze mną) jest w kolejnej ciąży :D

Nona lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• pepitka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz dzidzius zwie sie "Maleństwem" bo tak ochrzcila go moją corcia kiedy ja zapytałam jak sie będzie nazywać bobas ;D

Co do humorow to tez jestem nieznośna ale ja taka chyba zawsze jestem :P
    Gdzies kiedyś wyczytalam że to na dziewczynkę kobieta jest nie do życia, bo tak to jest jak sie dwie baby zejdą - nie idzie wytrzymać :P ale ten zabobon pewnie jakiś facet wymyślił ;)

Nona, gigsa lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 14:15

gigsa, Ivettka, Daisy lubią tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny88 u nas bylo 8 w kolejnej ciąży, zostalam ja i koleżanka. 4 bobaski urodziny sie w grudniu, jeden w październiku i sierpniu. Teraz kolej kuty i ja:)

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super by było jakbyśmy się spotkały :) a tak z innej beczki to ja się zastanawiam kiedy robić pranie i prasowanie ciuszków i chyba zacznę po wielkanocy... nie będę miała siły stać nad deską do prasowania z bebzunem wielkim na miesiąc przed porodem, a Wy jak myślicie laseczki?
    Codo zaglądania n inne fora to ja zagladam jak tam u styczniowek, lutówek, czerwcowek :)

Nona te filmiki świetne są co linki podałaś, normalnie miałam łzy w oczach :)

Kolorowych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 22:44

Nona lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ;)
    gigsa wrote:
    Dziewczyny wiem, że było już o tym, ale ja jak zawsze z opóźnieniem. Jakie bierzecie witaminy?

Ja na razie biorę tylko kwas foliowy, ale planuję przerzucić się gdzieś za tydzień na witaminy prenatalne. Z tego co czytałam, to dużo osób poleca Pregna Plus i właśnie je zamierzam kupić. Szkoda tylko, że ostatnio kupiłam duże opakowanie Foliku ;)
    Nona wrote:
    Flexi-o kurcze miałaś przeżycia, no nie ma reguły. Jeżdżenie uate,m po nocy byle dziecko spało-rety, współczuję. Ale no różnie bywa. Nie da sie zaplanowac, różne są dzieci.

Gigsa- ja biorę pregna plus.Nie są drogie a dobry skład. Na 2 trym kup te z DHA
    Najlepsze podobno sa pharmaton maturelle-ale mega drogie.

Nona, Matruelle polecała mi znajoma, ale jak weszłam na fora i zaczęłam czytać o nich opinie, to się przeraziłam. Tak dużo osób po nich wymiotowało, że stwierdziłam, że są nie warte żadnych pieniędzy. A faktycznie to jedne z droższych witamin.

Widziałam, że niektóre z Was zamówiły sobie poduszkę z Supermami. Ja też mam tą w kształcie C i jestem bardzo zadowolona. Wy też na pewno będziecie! ;)

kate851, witaj ;)

Resztę nadrobię jutro :D :D

gigsa, Nona lubią tę wiadomość

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ze mnie gapa :p zapomniałam o relacji z wizyty ;)
    ---

Zaczynamy II trymestr :D i dziś popołudniu byliśmy na dodatkowych badaniach prenatalnych.

Miałam usg i pobrali krew na test pappa (wyniki za ok 2 tyg), ale najważniejsze, że uznali mi skierowanie od mojego gina i tym samym badania mieliśmy na nfz! :D W kieszeni zostało prawie 500zł <jupi!> ;)

Babka w rejestracji dziwiła się, że ciąża jednokosmówkowa i jak weszła po coś w trakcie badania do gabinetu to dopytywała czy na pewno... Samo badanie trwało ok 30 min - przez brzuch, mąż był cały czas ze mną.

W końcu na usg było super widać oba maluchy i myślałam, że dostaniemy takie foto, a tu du.pa! :(

Z maluchami wszystko jest ok - mają już 7.21cm <3 i 7.17cm <3 Przezierność ok, kość nosowa obecna, przepływy w porządku, wszystkie organy są :) Gin sprawdzał: czaszkę, mózg, kręgosłup, serce, brzuch, żołądek, pęcherz moczowy, ręce i nogi. Pępowina w normie, łożysko wysoko na tylnej ścianie :) Maluchy to małe wierci.dupki :D Skakały i machały rączkami <3

Wydawało nam się, że gin robił dużo fajnych zdjęć, a dostaliśmy tylko 3 - każdy maluch osobno i na trzecim zdjęciu widać nie wiadomo co :( Podglądu w 3d/4d nie było. Pewnie gdybym nie zapytała to nie dostalibyśmy wcale zdjęć... Moja przyjaciółka była u tego gina prywatnie - dostali masę zdjęć, ale za to nic o płci nie mówił (może nie był pewien albo nie było widać).

Gin w porządku, w trakcie badania opowiadał co trzeba; ale jakoś tak dziwnie się czułam.

No i najważniejsze. On też powiedział, że wszystko wskazuje na DZIEWCZYNKI :D <3 ; ale żebyśmy się jeszcze nie nastawiali ;)

Aha no i zalecił mi, żebym do mojego gina chodziła na wizyty co 2, max 3 tyg; bo trzeba kontrolować przepływy itd i czy nie dojdzie do zespołu podkradania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 23:04

Ivettka, usia89, Flexi, believe, Sabela, Nona, mała2930, mufinka, juwelka, Daisy lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Wieczór,

Pytałyście o aplikację na tel. Ja posiadam WomanLog Pregnancy Pro ;) wykupiłam sobie za 12 zł, ponieważ byłam zadowolona z aplikacji WomanLog podczas starań ;)

Jeśli chodzi o grupę na FB - jestem Za .

Nona lubi tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny to fajnie, ze wizyta udana! Musi to być nieziemski widok na ust takie dwa maluchy:)

Ja cala poprzednia ciążę przezylam bez poduchy ale może poproszę o taka na urodziny :) bo coraz trudniej znalezc mi wygodna pozycje. Tylko musze pomyśleć nad kształtem bo chciałabym by sluzyla tez Fasolinie

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    Jenny to fajnie, ze wizyta udana! Musi to być nieziemski widok na ust takie dwa maluchy:)
    Widok boski to prawda <3 ale ubolewam, że do tej pory nie mamy żadnego zdjęcia jak widać 2 bobasy na jednej fotce :( :( :(

Wiem problem z du.py ale chciałabym chociaż jedno na pamiątkę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 23:28

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi odradzam literkę C ..
    Jak dla Mnie beznadziejna, zażyczyłam sobie pod choinkę i prezent mało trafiony :/
    Zapewne lepsza była by J bądź I

Flexi, Nona lubią tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pierwszej ciąży tez nie mam jakiegoś super zdjęcia z ust. Dopiero na polowkowym 3/4D ale nie podoba mi sie cyfrowy podgląd:/

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dziekuje za rade. Ja mysle o J albo czymś juz calkiem fikuśnym.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    Lena dziekuje za rade. Ja mysle o J albo czymś juz calkiem fikuśnym.

Jak ktoś lubi wysoko spać na poduszce to bez problemu może zakupić sobie C, ale Mi zwyczajnie ten ogonek przeszkadza i leży w kącie ;)

Zastanawiam się nad przerobieniem jej ..

• As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale żeście naskrobały... my mieliśmy dziś gości ,bo młody miał imieniny i kuzyn ślubnego ,który mieszka za granica chciał Nas koniecznie odwiedzić z narzeczoną ...także ogarnęłam mieszkanie i teraz spać nie mogę ...

odnośnie grupy zamkniętej jestem za ,osobiście na fb też piszę na zamkniętej grupie z dziewczynami z forum poznanymi podczas ciąży z młodym ;)

Nona lubi tę wiadomość

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Co do grupy na fb jestem za :) U mnie mdłości i totalny brak apetytu. Zmuszam się do jedzenia chociaż tych trzech posiłków dziennie, a i tak zamiast tyć, to schudłam 1 kg :/ Mój mąż się śmieje, że Fasolka wszystko ze mnie wyciąga, bo rośnie jak na drożdżach :D

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ