X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dizewyczny, ja jestem na forum z dizewczynami z kwietnia 2013 i też się spotykamy i piszemy codziennie, choć dzielą nas setki kilometrów. Osobiście widziałam się juz z 7 dziewczynami a kolejne spotkania przed nami - bardzo się zżyłyśmy i choć parę "odpadło" to teraz trzyma się naprawdę mocna grupa. Oprócz naszego "tajnego" forum na domenie phorum.pl ( jedna z nas założyła) mamy też grupę na fb - i na forum piszemy a na fb wrzucamy zdjęcia itd. Świetna sprawa!

Na tym forum na domenie phorum.pl jest tak, że administrator -osoba któa założyła forum, wysłała nam linka a potem każdą zaakceptowała. Dla ułątwienia miałyśmy takei same nazwy jak na forum publicznym. na tamtym prywatnym forum mamy pozakłądane różne wątki, tak jak na belly jest, mamy np. wątek z przepisami, wspomnienia z porodu, wątek z rzeczami potrzebnymi do porodu, etc.

no ale to już razem musimy postanowić na co się zdecydujemy :-)

Nona, Daisy lubią tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ale ja dużo jem. o 19:30 zjadłam 2 kromki na kolację, potem 3 kostki czekolady i juz mnie ssie! Co 1,5h-2h muszę jeść!
    A ja Wam powiem, że w tej ciąży nie mam ochoty na jedzenie, jem bo trzeba... Raz tylko miałam mega chęć na lody i zjadłam póki paczki Algidy bakaliowej <3

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:

Mówicie jakoś na Wasze dziecko? My na razie per kijanka.

U mnie jest Kazik :D

Nona, gigsa, radiszka lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 14:15

Daisy lubi tę wiadomość

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    też jestem za tym żebyśmy były pod pseudonimami z forum i nawet avatarami z forum, bo już Was po niech kojarzę jak nagle dacie prawdziwe fotki i zmienicie nagle na imiona i nazwiska to będzie bajzel ;-)
    chyba że będzie legenda i się przyzwyczaimy do nowych nazw i avatarów :-)
    Na mojej drugiej grupie (tej na fb) piszemy normalnie ze swoich imion i nazwisk ale mamy u góry przypięty post z nickami z forum tzn. był przypięty, bo teraz jest jako główny ponowna porodówka, bo już chyba z 15 dziewczyn (ze mną) jest w kolejnej ciąży :D

Nona lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• pepitka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz dzidzius zwie sie "Maleństwem" bo tak ochrzcila go moją corcia kiedy ja zapytałam jak sie będzie nazywać bobas ;D

Co do humorow to tez jestem nieznośna ale ja taka chyba zawsze jestem :P
    Gdzies kiedyś wyczytalam że to na dziewczynkę kobieta jest nie do życia, bo tak to jest jak sie dwie baby zejdą - nie idzie wytrzymać :P ale ten zabobon pewnie jakiś facet wymyślił ;)

Nona, gigsa lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 14:15

gigsa, Ivettka, Daisy lubią tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny88 u nas bylo 8 w kolejnej ciąży, zostalam ja i koleżanka. 4 bobaski urodziny sie w grudniu, jeden w październiku i sierpniu. Teraz kolej kuty i ja:)

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super by było jakbyśmy się spotkały :) a tak z innej beczki to ja się zastanawiam kiedy robić pranie i prasowanie ciuszków i chyba zacznę po wielkanocy... nie będę miała siły stać nad deską do prasowania z bebzunem wielkim na miesiąc przed porodem, a Wy jak myślicie laseczki?
    Codo zaglądania n inne fora to ja zagladam jak tam u styczniowek, lutówek, czerwcowek :)

Nona te filmiki świetne są co linki podałaś, normalnie miałam łzy w oczach :)

Kolorowych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 22:44

Nona lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ;)
    gigsa wrote:
    Dziewczyny wiem, że było już o tym, ale ja jak zawsze z opóźnieniem. Jakie bierzecie witaminy?

Ja na razie biorę tylko kwas foliowy, ale planuję przerzucić się gdzieś za tydzień na witaminy prenatalne. Z tego co czytałam, to dużo osób poleca Pregna Plus i właśnie je zamierzam kupić. Szkoda tylko, że ostatnio kupiłam duże opakowanie Foliku ;)
    Nona wrote:
    Flexi-o kurcze miałaś przeżycia, no nie ma reguły. Jeżdżenie uate,m po nocy byle dziecko spało-rety, współczuję. Ale no różnie bywa. Nie da sie zaplanowac, różne są dzieci.

Gigsa- ja biorę pregna plus.Nie są drogie a dobry skład. Na 2 trym kup te z DHA
    Najlepsze podobno sa pharmaton maturelle-ale mega drogie.

Nona, Matruelle polecała mi znajoma, ale jak weszłam na fora i zaczęłam czytać o nich opinie, to się przeraziłam. Tak dużo osób po nich wymiotowało, że stwierdziłam, że są nie warte żadnych pieniędzy. A faktycznie to jedne z droższych witamin.

Widziałam, że niektóre z Was zamówiły sobie poduszkę z Supermami. Ja też mam tą w kształcie C i jestem bardzo zadowolona. Wy też na pewno będziecie! ;)

kate851, witaj ;)

Resztę nadrobię jutro :D :D

gigsa, Nona lubią tę wiadomość

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ze mnie gapa :p zapomniałam o relacji z wizyty ;)
    ---

Zaczynamy II trymestr :D i dziś popołudniu byliśmy na dodatkowych badaniach prenatalnych.

Miałam usg i pobrali krew na test pappa (wyniki za ok 2 tyg), ale najważniejsze, że uznali mi skierowanie od mojego gina i tym samym badania mieliśmy na nfz! :D W kieszeni zostało prawie 500zł <jupi!> ;)

Babka w rejestracji dziwiła się, że ciąża jednokosmówkowa i jak weszła po coś w trakcie badania do gabinetu to dopytywała czy na pewno... Samo badanie trwało ok 30 min - przez brzuch, mąż był cały czas ze mną.

W końcu na usg było super widać oba maluchy i myślałam, że dostaniemy takie foto, a tu du.pa! :(

Z maluchami wszystko jest ok - mają już 7.21cm <3 i 7.17cm <3 Przezierność ok, kość nosowa obecna, przepływy w porządku, wszystkie organy są :) Gin sprawdzał: czaszkę, mózg, kręgosłup, serce, brzuch, żołądek, pęcherz moczowy, ręce i nogi. Pępowina w normie, łożysko wysoko na tylnej ścianie :) Maluchy to małe wierci.dupki :D Skakały i machały rączkami <3

Wydawało nam się, że gin robił dużo fajnych zdjęć, a dostaliśmy tylko 3 - każdy maluch osobno i na trzecim zdjęciu widać nie wiadomo co :( Podglądu w 3d/4d nie było. Pewnie gdybym nie zapytała to nie dostalibyśmy wcale zdjęć... Moja przyjaciółka była u tego gina prywatnie - dostali masę zdjęć, ale za to nic o płci nie mówił (może nie był pewien albo nie było widać).

Gin w porządku, w trakcie badania opowiadał co trzeba; ale jakoś tak dziwnie się czułam.

No i najważniejsze. On też powiedział, że wszystko wskazuje na DZIEWCZYNKI :D <3 ; ale żebyśmy się jeszcze nie nastawiali ;)

Aha no i zalecił mi, żebym do mojego gina chodziła na wizyty co 2, max 3 tyg; bo trzeba kontrolować przepływy itd i czy nie dojdzie do zespołu podkradania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 23:04

Ivettka, usia89, Flexi, believe, Sabela, Nona, mała2930, mufinka, juwelka, Daisy lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Wieczór,

Pytałyście o aplikację na tel. Ja posiadam WomanLog Pregnancy Pro ;) wykupiłam sobie za 12 zł, ponieważ byłam zadowolona z aplikacji WomanLog podczas starań ;)

Jeśli chodzi o grupę na FB - jestem Za .

Nona lubi tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny to fajnie, ze wizyta udana! Musi to być nieziemski widok na ust takie dwa maluchy:)

Ja cala poprzednia ciążę przezylam bez poduchy ale może poproszę o taka na urodziny :) bo coraz trudniej znalezc mi wygodna pozycje. Tylko musze pomyśleć nad kształtem bo chciałabym by sluzyla tez Fasolinie

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    Jenny to fajnie, ze wizyta udana! Musi to być nieziemski widok na ust takie dwa maluchy:)
    Widok boski to prawda <3 ale ubolewam, że do tej pory nie mamy żadnego zdjęcia jak widać 2 bobasy na jednej fotce :( :( :(

Wiem problem z du.py ale chciałabym chociaż jedno na pamiątkę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 23:28

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi odradzam literkę C ..
    Jak dla Mnie beznadziejna, zażyczyłam sobie pod choinkę i prezent mało trafiony :/
    Zapewne lepsza była by J bądź I

Flexi, Nona lubią tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pierwszej ciąży tez nie mam jakiegoś super zdjęcia z ust. Dopiero na polowkowym 3/4D ale nie podoba mi sie cyfrowy podgląd:/

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dziekuje za rade. Ja mysle o J albo czymś juz calkiem fikuśnym.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    Lena dziekuje za rade. Ja mysle o J albo czymś juz calkiem fikuśnym.

Jak ktoś lubi wysoko spać na poduszce to bez problemu może zakupić sobie C, ale Mi zwyczajnie ten ogonek przeszkadza i leży w kącie ;)

Zastanawiam się nad przerobieniem jej ..

• As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale żeście naskrobały... my mieliśmy dziś gości ,bo młody miał imieniny i kuzyn ślubnego ,który mieszka za granica chciał Nas koniecznie odwiedzić z narzeczoną ...także ogarnęłam mieszkanie i teraz spać nie mogę ...

odnośnie grupy zamkniętej jestem za ,osobiście na fb też piszę na zamkniętej grupie z dziewczynami z forum poznanymi podczas ciąży z młodym ;)

Nona lubi tę wiadomość

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Co do grupy na fb jestem za :) U mnie mdłości i totalny brak apetytu. Zmuszam się do jedzenia chociaż tych trzech posiłków dziennie, a i tak zamiast tyć, to schudłam 1 kg :/ Mój mąż się śmieje, że Fasolka wszystko ze mnie wyciąga, bo rośnie jak na drożdżach :D

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ