Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
dizewyczny, ja jestem na forum z dizewczynami z kwietnia 2013 i też się spotykamy i piszemy codziennie, choć dzielą nas setki kilometrów. Osobiście widziałam się juz z 7 dziewczynami a kolejne spotkania przed nami - bardzo się zżyłyśmy i choć parę "odpadło" to teraz trzyma się naprawdę mocna grupa. Oprócz naszego "tajnego" forum na domenie phorum.pl ( jedna z nas założyła) mamy też grupę na fb - i na forum piszemy a na fb wrzucamy zdjęcia itd. Świetna sprawa!
Na tym forum na domenie phorum.pl jest tak, że administrator -osoba któa założyła forum, wysłała nam linka a potem każdą zaakceptowała. Dla ułątwienia miałyśmy takei same nazwy jak na forum publicznym. na tamtym prywatnym forum mamy pozakłądane różne wątki, tak jak na belly jest, mamy np. wątek z przepisami, wspomnienia z porodu, wątek z rzeczami potrzebnymi do porodu, etc.
no ale to już razem musimy postanowić na co się zdecydujemyNona, Daisy lubią tę wiadomość
-
Nona wrote:Ale ja dużo jem. o 19:30 zjadłam 2 kromki na kolację, potem 3 kostki czekolady i juz mnie ssie! Co 1,5h-2h muszę jeść!
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:też jestem za tym żebyśmy były pod pseudonimami z forum i nawet avatarami z forum, bo już Was po niech kojarzę jak nagle dacie prawdziwe fotki i zmienicie nagle na imiona i nazwiska to będzie bajzel
chyba że będzie legenda i się przyzwyczaimy do nowych nazw i avatarówNona lubi tę wiadomość
--
-
Nasz dzidzius zwie sie "Maleństwem" bo tak ochrzcila go moją corcia kiedy ja zapytałam jak sie będzie nazywać bobas
Co do humorow to tez jestem nieznośna ale ja taka chyba zawsze jestem
Gdzies kiedyś wyczytalam że to na dziewczynkę kobieta jest nie do życia, bo tak to jest jak sie dwie baby zejdą - nie idzie wytrzymaćale ten zabobon pewnie jakiś facet wymyślił
Nona, gigsa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuper by było jakbyśmy się spotkały
a tak z innej beczki to ja się zastanawiam kiedy robić pranie i prasowanie ciuszków i chyba zacznę po wielkanocy... nie będę miała siły stać nad deską do prasowania z bebzunem wielkim na miesiąc przed porodem, a Wy jak myślicie laseczki?
Codo zaglądania n inne fora to ja zagladam jak tam u styczniowek, lutówek, czerwcowek
Nona te filmiki świetne są co linki podałaś, normalnie miałam łzy w oczach
KolorowychWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 22:44
Nona lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór
gigsa wrote:Dziewczyny wiem, że było już o tym, ale ja jak zawsze z opóźnieniem. Jakie bierzecie witaminy?
Ja na razie biorę tylko kwas foliowy, ale planuję przerzucić się gdzieś za tydzień na witaminy prenatalne. Z tego co czytałam, to dużo osób poleca Pregna Plus i właśnie je zamierzam kupić. Szkoda tylko, że ostatnio kupiłam duże opakowanie Foliku
Nona wrote:Flexi-o kurcze miałaś przeżycia, no nie ma reguły. Jeżdżenie uate,m po nocy byle dziecko spało-rety, współczuję. Ale no różnie bywa. Nie da sie zaplanowac, różne są dzieci.
Gigsa- ja biorę pregna plus.Nie są drogie a dobry skład. Na 2 trym kup te z DHA
Najlepsze podobno sa pharmaton maturelle-ale mega drogie.
Nona, Matruelle polecała mi znajoma, ale jak weszłam na fora i zaczęłam czytać o nich opinie, to się przeraziłam. Tak dużo osób po nich wymiotowało, że stwierdziłam, że są nie warte żadnych pieniędzy. A faktycznie to jedne z droższych witamin.
Widziałam, że niektóre z Was zamówiły sobie poduszkę z Supermami. Ja też mam tą w kształcie C i jestem bardzo zadowolona. Wy też na pewno będziecie!
kate851, witaj
Resztę nadrobię jutrogigsa, Nona lubią tę wiadomość
-
Ale ze mnie gapa :p zapomniałam o relacji z wizyty
---
Zaczynamy II trymestri dziś popołudniu byliśmy na dodatkowych badaniach prenatalnych.
Miałam usg i pobrali krew na test pappa (wyniki za ok 2 tyg), ale najważniejsze, że uznali mi skierowanie od mojego gina i tym samym badania mieliśmy na nfz!W kieszeni zostało prawie 500zł <jupi!>
Babka w rejestracji dziwiła się, że ciąża jednokosmówkowa i jak weszła po coś w trakcie badania do gabinetu to dopytywała czy na pewno... Samo badanie trwało ok 30 min - przez brzuch, mąż był cały czas ze mną.
W końcu na usg było super widać oba maluchy i myślałam, że dostaniemy takie foto, a tu du.pa!
Z maluchami wszystko jest ok - mają już 7.21cmi 7.17cm
Przezierność ok, kość nosowa obecna, przepływy w porządku, wszystkie organy są
Gin sprawdzał: czaszkę, mózg, kręgosłup, serce, brzuch, żołądek, pęcherz moczowy, ręce i nogi. Pępowina w normie, łożysko wysoko na tylnej ścianie
Maluchy to małe wierci.dupki
Skakały i machały rączkami
Wydawało nam się, że gin robił dużo fajnych zdjęć, a dostaliśmy tylko 3 - każdy maluch osobno i na trzecim zdjęciu widać nie wiadomo coPodglądu w 3d/4d nie było. Pewnie gdybym nie zapytała to nie dostalibyśmy wcale zdjęć... Moja przyjaciółka była u tego gina prywatnie - dostali masę zdjęć, ale za to nic o płci nie mówił (może nie był pewien albo nie było widać).
Gin w porządku, w trakcie badania opowiadał co trzeba; ale jakoś tak dziwnie się czułam.
No i najważniejsze. On też powiedział, że wszystko wskazuje na DZIEWCZYNKI; ale żebyśmy się jeszcze nie nastawiali
Aha no i zalecił mi, żebym do mojego gina chodziła na wizyty co 2, max 3 tyg; bo trzeba kontrolować przepływy itd i czy nie dojdzie do zespołu podkradania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 23:04
Ivettka, usia89, Flexi, believe, Sabela, Nona, mała2930, mufinka, juwelka, Daisy lubią tę wiadomość
--
-
nick nieaktualny
-
Jenny to fajnie, ze wizyta udana! Musi to być nieziemski widok na ust takie dwa maluchy:)
Ja cala poprzednia ciążę przezylam bez poduchy ale może poproszę o taka na urodzinybo coraz trudniej znalezc mi wygodna pozycje. Tylko musze pomyśleć nad kształtem bo chciałabym by sluzyla tez Fasolinie
-
Flexi wrote:Jenny to fajnie, ze wizyta udana! Musi to być nieziemski widok na ust takie dwa maluchy:)
ale ubolewam, że do tej pory nie mamy żadnego zdjęcia jak widać 2 bobasy na jednej fotce
Wiem problem z du.py ale chciałabym chociaż jedno na pamiątkę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 23:28
--
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlexi wrote:Lena dziekuje za rade. Ja mysle o J albo czymś juz calkiem fikuśnym.
Jak ktoś lubi wysoko spać na poduszce to bez problemu może zakupić sobie C, ale Mi zwyczajnie ten ogonek przeszkadza i leży w kącie
Zastanawiam się nad przerobieniem jej .. -
ale żeście naskrobały... my mieliśmy dziś gości ,bo młody miał imieniny i kuzyn ślubnego ,który mieszka za granica chciał Nas koniecznie odwiedzić z narzeczoną ...także ogarnęłam mieszkanie i teraz spać nie mogę ...
odnośnie grupy zamkniętej jestem za ,osobiście na fb też piszę na zamkniętej grupie z dziewczynami z forum poznanymi podczas ciąży z młodym
Nona lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Co do grupy na fb jestem za
U mnie mdłości i totalny brak apetytu. Zmuszam się do jedzenia chociaż tych trzech posiłków dziennie, a i tak zamiast tyć, to schudłam 1 kg
Mój mąż się śmieje, że Fasolka wszystko ze mnie wyciąga, bo rośnie jak na drożdżach