X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona obłędne.

A patrzyłaś może za ciuchami maternity w tkmaxx? zapomniałam o tym sklepie, może tam coś złapię

Nona lubi tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 14:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Daisy lubi tę wiadomość

• Mia S Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też nie lubię tkmaxxa z tego własnie powodu. Nawalą wszystkiego wszędzie i weź szukaj sobie.
    No nic, ja narazie uderzam w ebay, a spodnie to liczę, że któraś z Was dokona odkrycia i się podzieli niusem gdzie są jakieś fajne a jednocześnie nie zabijają ceną..

Daisy lubi tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to nawet do usg genetycznego biorą datę urodzenia. Przynajmniej tak było u mnie.

Nona lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pappie pytał mnie o długość cykli, wiek, czy ciąża "spontaniczna", o leki nie pytał, ale wie co biorę. Pytał jeszcze o wagę, bo to też ważne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 21:09

Nona lubi tę wiadomość

14.01. usg (inny ginekolog)
    27.01. wizyta ginekolog prowadzący
    m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba o to mu chodziło:) powiedziałam, że planowana i że udało się w 2 cyklu i cos tam zanotował.

Nona lubi tę wiadomość

m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja właśnie też wyczytałam że duphaston fałszuje wynik,bardzo dużo przypadków było że dziewczyny miały badanie genetyczne usg idealne a test paapa wyszedł bardzo zły a w większości przypadków dzieciątka po amniopunkcji okazały się zdrowe.
    ja teraz zaszłam naturalnie ale rok wcześniej miałam stymulowane cykle więc się też obawiałam że może to mieć jakiś wpływ,naczytałam się wielu złych opinii na temat paapy i w ostatniej chwili zrezygnowałam,stwierdziłam że jeżeli badanie usg wyjdzie złe wtedy odrazu pójdę na amniopunkcje,musimy pamiętać że to jest statystyka i nawet jeśli wyjdzie że 1:50 dzieci urodzi się z ZD to nie oznacza że to musi być nasze dzieciątko.

Agawa trzymam kciuki,na pewno będzie wszystko ok,dawaj nam tutaj znać,ja bym na Twoim miejscu poszła na amniopunkcje będziesz na 100% wiedzieć co się dzieje,być może niepotrzebnie się stresujesz.

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spontaniczna, czyli bez żadnego wspomagania, stymualcji itd

Nona lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy luteina też fałszuje?

m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kahaśka lubi tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Nona ja właśnie też wyczytałam że duphaston fałszuje wynik,bardzo dużo przypadków było że dziewczyny miały badanie genetyczne usg idealne a test paapa wyszedł bardzo zły a w większości przypadków dzieciątka po amniopunkcji okazały się zdrowe.
    ja teraz zaszłam naturalnie ale rok wcześniej miałam stymulowane cykle więc się też obawiałam że może to mieć jakiś wpływ,naczytałam się wielu złych opinii na temat paapy i w ostatniej chwili zrezygnowałam,stwierdziłam że jeżeli badanie usg wyjdzie złe wtedy odrazu pójdę na amniopunkcje,musimy pamiętać że to jest statystyka i nawet jeśli wyjdzie że 1:50 dzieci urodzi się z ZD to nie oznacza że to musi być nasze dzieciątko.

Agawa trzymam kciuki,na pewno będzie wszystko ok,dawaj nam tutaj znać,ja bym na Twoim miejscu poszła na amniopunkcje będziesz na 100% wiedzieć co się dzieje,być może niepotrzebnie się stresujesz.
    Ja też dlatego zrezygnowałam z PAPPA. Szacunki z badania wyszły dobre, NT niskie, więc stwierdziłam, ze mój wiek (36) podniesie ryzyko i lekarz to potwierdził.
    Jeśli by coś było nie tak robiłabym amnio.

Nona, anetaa1607 lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• believe Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia S, najgorsze jest właśnie to, że nie ma dużego wyboru ubrań ciążowych. Zgadzam się z Tobą całkowicie, że 90% jest jak dla starszej Pani... :/ A ebay'em się w ogóle posługiwać nie umiem... Nic tam nigdy znaleźć nie mogę. Podasz mi jakiegoś linka, który przekieruje mnie do wszystkich ubrań ciążowych?

Nona, śliczne ubranka :) ja się jeszcze powstrzymuję, ale odliczam dni do wizyty w H&M i podejrzewam, że tam wydam fortunę :D

Byłam też kiedyś w tkmaxxie i szukałam ubrań ciążowych, ale nie znalazłam żadnych. Wydaje mi się, że gdzieś powinny być, tylko ja nie mogłam znaleźć. Ale ja już tak mam, że w tym sklepie nic znaleźć nie mogę. Podobnie jak Wy, nie lubię tego typu sklepów, bo niby jest wszystko, a jak przyjdzie co do czego, to nic nie ma konkretnego.

Nona, Mia S lubią tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa 1 grudnia moja 38 ( jz rocznikowo 39) letnia koleżanka urodziła syna - zdrowy, w 2013 urodził pierwsza core - zdrowa. Nie martw sie wiekiem tez tak bardzo, bo to jedna z wielu zmiennych...

Nona co do ubranek to powiem szczerze, ze ja miksuje. Nie musi być komplet w ogóle tez może mam 2 komplety.. Zwykle jest w nich body, pajac, ślinią i czapeczka, czasem jest bluzeczka i spodenki czy polspiochy.
    Sliniaki z zestawów sa Malo przydatne jak dla mnie tak samo jak pajace na ramiączkach. A i czapeczki używaliśmy Malo....

Nona lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lena87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ