X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • believe Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As-ia, a od kiedy dokupujesz DHA?

• As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    As-ia, a od kiedy dokupujesz DHA?
    dokończę opakowanie, jeszcze gdzieś połowa mi została i kolejne zamierzam już brać z dha ;)
    teraz spojrzałam na ceneo jaka jest różnica cenowa:
    http://www.aptekaolmed.pl/product-pol-18392-PregnaPlus-30-kapsulek.html

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • believe Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam też aptekę Gemini: http://www.aptekagemini.pl/pregnaplus-30-kapsulek.html Ja zamierzam zamówić na razie Pregna Plus, a z tym DHA właśnie nie wiem, czy już zacząć, czy dopiero za jakiś czas.

• serena1989 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przede wszystkim dziękuję wam za miłe opinie na mój temat :) Aż się zawstydzilam. ;) Nona, ja nie mogę żyć bez zrobionych brwi (henna + regulacja), sama nie mam zbyt wielkiego talentu do takich spraw, ale mam zaufaną kosmetyczkę :)

Co do innego forum, fb - jakby co jestem za. Powiem szczerze, że na forum ślubnym udzielalam się przez bite 1,5 roku (forum uzależnia!), wiele razy się spotykalysmy, a od jakiegoś roku mamy utarta grupę 8 dziewczyn, gdzie często się spotykamy prywatnie, miałyśmy nawet teraz w grudniu wigilię, każda przygotowała coś do jedzenia i było losowanie prezentów (jak w szkole), wspólne tematy jednak zbliżają, więc mam nadzieję, że i tutaj będzie podobnie :)

Z innej beczki, mam pytanie do tych ktore już sobie sprawiły poduszki do spania, jesteście z nich zadowolone? Z jakich firm kupowalyscie? Przez Internet czy w sklepie? Czas i na mnie, a totalnie nie wiem co wybrać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 09:43

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A js z innej beczki. Pisalyscie ostatnio o ząbkach i stomatologu, ja przed ciąża zrobiłam wszystko i tylko poszłam po pieczątkę do karty ciąży.
    Ale męczy mnie co innego, a mianowicie mam cały czas uczucie jakbym miala brudne zęby!!! i pomimo że myje je nawet kilkanaście razy dziennie i żuje najmocniejsze gumy to cały czas jest tragedia, aż mi jest niedobrze od tego :( wiecie z czego to sie bierze? Ma tak któraś z was i jak sobie z tym radzić? A może Mija_S coś podpowie jako stomatolog?

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena, ja już pisałam wcześniej. Mam poduszkę Supermami w kształcie litery C. Jest kilka rodzajów. Zobacz sobie tutaj: http://www.supermami.pl/kategoria/Poduszki_ciazowe/1/0/ Ja ją dostałam od męża, ale wiem, że zamawiał przez Internet.

Ja jestem z niej bardzo zadowolona. Wczoraj zapomniałam jej sobie wziąć i nie mogłam zasnąć :)

Wiem, że dwie dziewczyny tutaj na forum pisały, że mają tą samą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 09:55

• Lenka87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D Ja mam dzisiaj masę energii, więc wzięłam się za porządki w szafkach i pranie :)

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepitka, powiedz jaka masz paste i jaka masz szczoteczke?
    I czy dodatkowo uzywasz plynu do plukania?
    Zaraz zaradzimy...

Z innej beczki.... przeziebilam sie. Glowa boli od dwoch dni jak cholera... zyc sie nie da. Niedobrze. Katastrofa.
    Ten APAP naprawde mozna brac?
    Boje sie i biore w ostatecznosci po pół tabletki ale niezbyt to pomaga...
    Ile mozna go wziac na dobe? Cos wasi ginowie mowili na ten temat?

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja dzisiaj :)

Ja biorę LadeeVit , one już mają w sobie DHA , bierze się jedną dziennie na pierwszej wizycie u swojego gin dostałam teczkę właśnie z tymi tabletkami tzn teczka pewnie z tej firmy była :) I jak patrzyłam na skład wydaje mi się że są chyba dość dobre , chociaż aż tak się nie znam ale kwas foliowy i DHA mają więc myślę że jednak na tym najbardziej zależy :)

Co do poduszek ja mam i jestem bardzo z niej zadowolona, dostałam od męża zamawiał na allegro :) i do tego był kocyk :)

MiaS można brać Apap myślę że jak weźmiesz jedną dziennie nic się nie stanie, a co do większej dawki to nie wiem :/

Kurcze jak po czwartkowej wizycie będzie ok też już coś kupię bo nie wytrzymam :D

I doszliśmy z mężem do porozumienia że dla dziewczynki będzie albo Hania albo Basia :) a dla chłopaka jeszcze nie możemy się dogadać :D

Kurcze co do ubrań to ja muszę zacząć od kupna staników bo już mi zaczynają wyłazić ale jestem na razie mega zadowolona bo zawsze miałam małe :D:D

• axox Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mogę się dołączyć? Mam 25 lat i właśnie oczekuję swojego pierwszego dzieciątka:) Maluch ma już 6,30cm 13tc, jutro idę sprawdzić przezierności itp. Podczytuję Was już od dawna:)

Włączając się w rozmowę, ja wczoraj w Smyku kupiłam poduszkę Motherhood w kształcie litery C i jestem bardzo zadowolona:) mimo, że brzuszek mam jeszcze malutki, odciąża bardzo kręgosłup, z którym jak podejrzewam mogę mieć problemy w dalszych miesiącach.

Sabela, Lena87, Daisy, pepitka, anetaa1607, usia89, Smartunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-69827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;)

Ja mam poduchę C, około 2 metry i nie jestem zadowolona ;)

Mia, Ekspertko Nasza to ja też mam problem ;)
    W górnej części X czasu temu wyrósł Mi ząbek, ale nie na równi z innymi tylko z boku dziąsła .. Od 3 dni mam problem, bo od zęba zrobiła Mi się ranka na policzku od wewnątrz a od zewnątrz jest napuchnięte ..
    Czy są jakieś preparaty na gojenie się ?

Dodam że 12 stycznia wybieram się do dentysty, ale nie sądzę że wyrwanie zęba na tej wizycie było by odpowiednie z tej racji, że 13 mam Usg Genetyczne.
    Nie chciała bym wyglądać jak świnka ;)

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Axox ;)

Mi nie pasuje literka C, ponieważ nie wiem co mam zrobić z górnym ogonkiem ..
    Spać na Nim nie mogę bo momentalnie szyja Mnie boli ..

Chyba, że oddam Ją szwagierce żeby ucięła Mi górne zaokrąglenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 11:07

• pepitka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia S wrote:
    Pepitka, powiedz jaka masz paste i jaka masz szczoteczke?
    I czy dodatkowo uzywasz plynu do plukania?
    Zaraz zaradzimy...

Z innej beczki.... przeziebilam sie. Glowa boli od dwoch dni jak cholera... zyc sie nie da. Niedobrze. Katastrofa.
    Ten APAP naprawde mozna brac?
    Boje sie i biore w ostatecznosci po pół tabletki ale niezbyt to pomaga...
    Ile mozna go wziac na dobe? Cos wasi ginowie mowili na ten temat?

Szczoteczke mam Elmex sensitive, paste Elmex przeciw próchnicy ale uzywam tez kilka razy na dzień zwykłej Colgate MaxFresh bo jest w miare ostra. Płynu do plukanka jakoś tak nie uzywam, właśnie wczoraj zastanawiałam sie czy kupic. Stosuje tez nici dentystyczne.
    Kurcze, a może to przez nadmiar śliny w buzi. Bleh, ide znow myc zeby, juz chyba z 5raz

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka mi tez juz tak biust urosł ze wypadaja mi piersi ze stanikow ;))) tak sie ciesze... szkoda ze sa bolesne ale jak urodze drugie jak Bog da, to napewbo taki rozmiar sobie zrobie bo jest extra!!!! Tez moje mialam zawsze takie troche za male. Ze by sie chcialo wiecej ;))))

Lena. Do czasu wizyty proponuje:
    Wez igle i strzykawke. Jak nie masz to podejdz do apteki. Igle wez jakas gruba albo moze pani maja jakies z tępym końcem. Zapytaj.
    Potem w domku wlej do szklanki pol szklanki wody i ze trzy lyzki wody utlenionej.
    Wtedy napelnij strzykawke i skieruj strumien w bolace miejsce. PAMIETAJ ZEBYS NIE WBILA DOBIE TEJ IGLY! Tylko jakis centymetr przed trzymala.
    I silnym sttumieniem plucz tamto miejsce 3x dziennie.
    Wypluj i nie plucz buzi.
    Bedzie niedobre w smaku ;)

Dodatkowo mozesz sobie kupic masc w aptece. Nazywa sie SOLCOSERYL. Mozna stosowac w ciazy. Minusem jest ze kosztuje ok 50pln.
    Wtedy pol godz po plukaniu naloz palcem ta masc na bolace miejsce.
    To bardzo przyspiesza gojenie.

Lena87 lubi tę wiadomość

• axox Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena poduszka C jest rzeczywiście wygodna dla osób które lubią spać z głową na lekkim podwyższeniu- dla mnie tak jest idealnie:) myślę że można uciąć ją bez problemu zmieniając na J- najlepiej maszyną, ale nawet ręcznie :)

https://www.maluchy.pl/ci-69827.png
  • Daisy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Lena Tobie od razu odpisze bo potem zapomne. Octenisept sobie kup i psikaj w ustach to jest rowniez do blon sluzowych. Ja mam w domu zawsze w apteczce :). Przydaje sie do psikania kazdej rany, potem sie przyda do gojenia pepuszka u dzidzi no i do psikania ran po cc ktora bedzie miala :)

Agawa rowniez jestem pewna, ze u Ciebie wszystko bedzie dobrze! I fakt, dlugo Cie nie bylo :).

Ja robie samo usg prenatalne, dobrze ze piszecie ze leki falszuja wyniki, bo ja przeciez podtrzymuje od owulacji roznymi lekami wiec ta pappa moglaby byc niewiarygodna. Estrofem odstawilam w Sylwestra juz calkiem i bardzo sie ciesze ze nic sie nie dzieje :) A lutke zaczynam odstawiac 10go z 3x2 i nie wiem na jakie ilosci zejsc bo mi moja od nieplodnosci nie powiedziala, tylko ze nie mam od razu odstawiac :/. Moja gin sie pytala mnie teraz na wizycie czy robie tez pappa to powiedzialam ze nie widze potrzeby i nic nie mowila wiecej. Jesli usg wyjdzie zle to mam jeszcze czas na powtorke ew z pappa czy od razu na amnio. Ale nalezy byc dobrej mysli :) Czyli moja ciaza nie jest spontaniczna :D

Pepitka odstaw ta max fresh bo ona Ci tak szkliwo niszczy. W ogole za czesto myjesz zeby. Kilkanascie razy dziennie to wg mnie przesada i stomatolog powie Ci to samo ;)

Milego dnia! ♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 11:22

• Mia S Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepitka. A Ty podedz do Rossmana i kup inna szczoteczke. Ta jest miekka.... zmien chociaz na jakis czas na medium. Ja uwielbiam Jordan Medium.
    Wez do tego jakis plyn. Pamietaj ze w ciazy musi byc bez alkoholu!
    Np Listerine ma super plyny. Nazywaja sie ZERO.
    BARDZO ODSWIEZAJA. sprobuj powinno byc duzo lepiej.
    Miekkie szczoteczki nie domywają zebow. Stosujemy je dla pacjentow po zabiegach chirurgicznych.
    Po zmianie powinnas sie lepiej poczuc. Jakjie to pisz. Bedziemy myslec dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 11:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za rady ;)

Daisy, jeśli bierzesz teraz 3x2 to zmniejszaj stopniowo 2x2 później 1x2 i tak aż skończysz opakowanie ;) bądź zawsze można potrzebującej osobie odsprzedać ..

Ja 22 mam wizytę i pewnie też będę musiała odłożyć ..
    Problem taki, że zapas mam straszny ;)

Daisy lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze kilka opakowan na pewno woec z pewnoscia komus oddam bo kupilam tego i mi zostanie ale czekam az odstawie zupelnie i zobacze jaka reakcja czy wszystko ok :) Wlasnie tez mam spory zapas, ale ja jedno opakowanie mam na 5 dni ;) A ja sie nigdy nie bawie w odsprzedawanie bo skoro mam wywalic to wole za darmo komus oddac za 'Dziekuje' ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 11:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku też Mi szybko opakowania schodziły ;)
    Teraz biorę 2x1 ;)

U Mnie cała luteina leży w koszyczku bez pudełka, bo bym nie pomieściła tych wszystkich pudełek ;)

Jeśli chodzi o oddanie - sprzedaż .. Troszkę masz racji ;)
    Przed ujrzeniem dwóch kresek, zakupiłam mężowi Androvit dwa opakowania ..
    Nie zdążył ani jednej tabletki łyknąć,bo przyszły po fakcie ;)

Na początku chciałam odsprzedać, ale zdecydowaliśmy że podarujemy Szwagrowi ponieważ starają się o kolejne dziecko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 11:35

Daisy lubi tę wiadomość

‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ