X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo :)

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja brałam duphaston 3xdziennie 23.12 byłam u lekarza powiedział że jak już nie boli brzuch to żebym od jutra tj. od 24 grudnia brała po dwie tabletki kilka dni i odstawić ,obserwować siebie jeżeli brzuch zacznie boleć,znów wziąć 4 tabletki na raz i pozniej 3x dziennie, na szczęście jakiś większych bóli-skurczów nie miałam,mam takie kłucia z prawej bądź z lewej strony czy Wy też tak macie czy mam się zacząć martwić? jak kichnę albo kaszlnę to mnie czasem zaboli całe podbrzusze.
    Dziewczyny a jesteście zarejestrowani na różnych stronkach dla kobiet w ciąży? Ja jestem na kilku i tak właśnie ostatnio dostałam małą paczuszkę z HiPP z książeczką i próbkami kosmetyków,z innych stron na razie nic nie dostałam . I jeszcze jedno pytanko czy macie jakąś stronkę albo listę co jest potrzebne na wyprawkę dla dzidziusia ile czego kupić itd.

Nona lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 jak znajdę listę którą pisałam w poprzedniej ciąży to Ci podeślę :)

Edit. Proszę :) Lista do domu i do szpitala :)
    731ff000d7599a80m.jpg

52d7c90a1433ba79m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 12:05

anetaa1607, believe lubią tę wiadomość

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka dziękuje:)

Lenka87 lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:29

kahaśka, usia89, Daisy, Ivettka lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:

Z innej beczki, mam pytanie do tych ktore już sobie sprawiły poduszki do spania, jesteście z nich zadowolone? Z jakich firm kupowalyscie? Przez Internet czy w sklepie? Czas i na mnie, a totalnie nie wiem co wybrać...

polecam cebuszkę http://allegro.pl/cebuszka-poduszka-do-karmienia-rogal-ciaza-ceba-i4884046955.html
    nie ma sztywnego kształtu litery c tylko można ją dowolnie układać- albo w c albo wyprostować

Nona ja czułam takie rozciąganie po obu bokach brzucha- najwięcej w 12 i 13tc- dziwne uczucie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 12:45

Nona lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinka wrote:
    Ja biorę LadeeVit , one już mają w sobie DHA , bierze się jedną dziennie na pierwszej wizycie u swojego gin dostałam teczkę właśnie z tymi tabletkami tzn teczka pewnie z tej firmy była :) I jak patrzyłam na skład wydaje mi się że są chyba dość dobre , chociaż aż tak się nie znam ale kwas foliowy i DHA mają więc myślę że jednak na tym najbardziej zależy :)

Co do poduszek ja mam i jestem bardzo z niej zadowolona, dostałam od męża zamawiał na allegro :) i do tego był kocyk :)

MiaS można brać Apap myślę że jak weźmiesz jedną dziennie nic się nie stanie, a co do większej dawki to nie wiem :/

Kurcze jak po czwartkowej wizycie będzie ok też już coś kupię bo nie wytrzymam :D

I doszliśmy z mężem do porozumienia że dla dziewczynki będzie albo Hania albo Basia :) a dla chłopaka jeszcze nie możemy się dogadać :D

Kurcze co do ubrań to ja muszę zacząć od kupna staników bo już mi zaczynają wyłazić ale jestem na razie mega zadowolona bo zawsze miałam małe :D:D

Tinka, właśnie ta Pregna też ma DHA w składzie (22 mg), ale dodatkowo podobno zaleca się przyjmowanie jeszcze tej Pregna DHA, bo tam jest go dużo więcej.

Co do imion - u nas też jak będzie dziewczynka, to będzie Hania, a nie możemy zdecydować się na imię dla chłopca :)
    axox wrote:
    hej dziewczyny mogę się dołączyć? Mam 25 lat i właśnie oczekuję swojego pierwszego dzieciątka:) Maluch ma już 6,30cm 13tc, jutro idę sprawdzić przezierności itp. Podczytuję Was już od dawna:)

Axox, witaj!
    Lena87 wrote:
    Mi nie pasuje literka C, ponieważ nie wiem co mam zrobić z górnym ogonkiem ..
    Spać na Nim nie mogę bo momentalnie szyja Mnie boli ..

Chyba, że oddam Ją szwagierce żeby ucięła Mi górne zaokrąglenie ;)

Jak masz możliwość, to jasne. Niech Ci ją obetnie, bo skoro już ją masz, to fajnie jest z niej korzystać :) A podkładasz jeszcze jakąś poduszkę pod głowę?
    anetaa1607 wrote:
    Witajcie. Ja brałam duphaston 3xdziennie 23.12 byłam u lekarza powiedział że jak już nie boli brzuch to żebym od jutra tj. od 24 grudnia brała po dwie tabletki kilka dni i odstawić ,obserwować siebie jeżeli brzuch zacznie boleć,znów wziąć 4 tabletki na raz i pozniej 3x dziennie, na szczęście jakiś większych bóli-skurczów nie miałam,mam takie kłucia z prawej bądź z lewej strony czy Wy też tak macie czy mam się zacząć martwić? jak kichnę albo kaszlnę to mnie czasem zaboli całe podbrzusze.
    Dziewczyny a jesteście zarejestrowani na różnych stronkach dla kobiet w ciąży? Ja jestem na kilku i tak właśnie ostatnio dostałam małą paczuszkę z HiPP z książeczką i próbkami kosmetyków,z innych stron na razie nic nie dostałam . I jeszcze jedno pytanko czy macie jakąś stronkę albo listę co jest potrzebne na wyprawkę dla dzidziusia ile czego kupić itd.

anetaa1607, właśnie miałam dzisiaj pytać Was o te bóle brzucha. Ja też tak mam, że jak kichnę lub smarkam nos ( :) ), to czuję dosyć mocne kłócie w podbrzuszu. Mam nadzieję, że to normalne, bo już jesteśmy we dwie :)

Co do stron, to ja się kiedyś porejestrowałam, bo dostałam linki od koleżanki, ale później mi powiedziała, że lepiej rejestrować się na około 2 - 3 miesiące przed porodem, bo tam raz na jakiś czas trzeba się zalogować, a ja o tym nie pamiętam :) a tak to z każdej z tych stron można dostać paczuszkę - wyprawkę dla dziecka jak już się urodzi :)

anetaa1607 lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka gdzie idziesz? Ja jade do Kolbud. :)

U nas tez niezmiennie Hania poki co, chlopiec Jakub bo nic innego do glowy mi nie przychodzi co by sie podobalo dla chlopca a to i tak z bolem wielkim :D Jeszcze Izabela mi sie podoba. Moja babcia i moja siostra tak maja na imie i obie sa super kobietki :)

A bol to mnie wczoraj wieczorem dopadl taki mocno miesiaczkowy. I z tego co widze dzis to plamienia po cytologii juz sie skonczyly bo od rana czysciutko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 12:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe, ja lubię na płasko spać ;)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Ja jeszcze nie szukałam takich stron ale dobry pomysł:) to z hipp wysyłają? :)

anetaa1607 lubi tę wiadomość

• sabunia Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Jak to u was jest ze spaniem? Ja w nocy budze sie kilka razy z boku na boku.a slyszalam, ze nie jest wskazane lezenie na prawym boku.12tyg mam i jak tak ma byc do końca ciąży to ciezko to widzę

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    polecam cebuszkę http://allegro.pl/cebuszka-poduszka-do-karmienia-rogal-ciaza-ceba-i4884046955.html
    nie ma sztywnego kształtu litery c tylko można ją dowolnie układać- albo w c albo wyprostować

Kochana, czym wypełniona jest ta poduszka? Takimi malutkimi kuleczkami? Czy nie elektryzuje się? Czy pokrowiec jest ściągany?

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 tak z hipp wysyłają,sama byłam w szoku dostałam jakieś balsamy i książeczkę o żywieniu tam też można zapisywać ważne inforamcje o naszej wadze o dzidzi,wkleić pierwsze zdjęcie usg wpisać imiona jakie nam się podobają...

believe no to nie jestem sama,najwidoczniej to normalne i nie ma czymś się przejmować:)

Nona lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 21:39

Lena87, anetaa1607, Ivettka lubią tę wiadomość

• mufinka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Kochana, czym wypełniona jest ta poduszka? Takimi malutkimi kuleczkami? Czy nie elektryzuje się? Czy pokrowiec jest ściągany?

tak, kuleczkami. pokrowiec się ściąga do prania, nie zauważyłam elektryzowania

Nona super zakupy i pierwsze i te z pepco.
    ja też lubię neutralne kolory, aczkolwiek synek miał dużo niebieskich ubranek bo ślicznie wyglądał w niebieskim <3 różowego u dziewczynek nie znoszę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 13:28

Nona lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kahaśka, Ivettka lubią tę wiadomość

• pepitka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia S wrote:
    Pepitka. A Ty podedz do Rossmana i kup inna szczoteczke. Ta jest miekka.... zmien chociaz na jakis czas na medium. Ja uwielbiam Jordan Medium.
    Wez do tego jakis plyn. Pamietaj ze w ciazy musi byc bez alkoholu!
    Np Listerine ma super plyny. Nazywaja sie ZERO.
    BARDZO ODSWIEZAJA. sprobuj powinno byc duzo lepiej.
    Miekkie szczoteczki nie domywają zebow. Stosujemy je dla pacjentow po zabiegach chirurgicznych.
    Po zmianie powinnas sie lepiej poczuc. Jakjie to pisz. Be. dziemy myslec dalej.
    Dzięki kochana, napewno spróbuje z inna szczoteczka, te kupilam bo zaczęły mi krwawic dziasła w ciazy. W plyn bez % tez się zapoatrze ;)
    Wiem że za często myje zeby ale jak nie umyje to bardzo mi niedobrze, guma pomaga tylko na chwilę i znow zaraz mam ten smak w ustach :/
    Ale będę kombinować z tym co radzilas i dam znac czy są zmiany :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się serdecznie

PO ciut ponad 2 godzinach udało mi się nadrobić zaległości...;) Miałam coś do napisania ale wszystko mi z głowy wyleciało....

Na pewno przydatne informacje są te od bardziej doświadczonych mam odnośnie porodu, połogu itd...:)

Co do grupy na fb jestem za....:)

my na naszego szkraba w brzuchu mówimy bobosmrodek lub bobofruit...jakoś tak zaczął mój mąż i się przyjęło...;) Coraz częściej łapię się na głaskaniu brzucha, czy po prostu trzymaniu na nim dłoni...:) Teraz w piątek mam USG genetyczne,z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej lekko się stresuję, żeby tylko wszystko było ok...Mam cichą nadzieję, że tak jak część z Was poznam już wstępnie płeć...:)

Spokojnego popołudnia życzę...:)

Nona lubi tę wiadomość

201507044662.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Smartunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Daisy lubi tę wiadomość

‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ