X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    Jenny, cudne te zdjęcia! Ale taki pakiet to chyba też nieźle kosztuje? A Cud Narodzin to, że na porodówce zdjęcia?
    Nie mam pojęcia ile to wszystko będzie kosztowało, muszę się dopiero dowiedzieć :)

edit:
    Tak, Cud Narodzin to reportaż z porodówki.

Mój mąż nie mógł być ze mną podczas cięcia (bo z reguły osoba towarzysząca nie może być), a foto wpuścili i dzięki temu mamy zdjęcie np. jak synka wyjmują z brzucha i nasze pierwsze przytulenie <3 a potem pierwsze spotkanie męża z synkiem itd <3 Dodatkowo foto zrobiła nam z tych zdjęć prezentację i jako podkład dała fajną piosenkę i za każdym razem jak to oglądam to mimowolnie ciekną mi łzy...

Jak się kiedyś przeniesiemy na prywatne forum to poślę Wam linka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 21:30

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa, wiem co czujesz... chodziłam przez 16 (sic!) lat swojego życia do lekarza, och, ach słaaawaa... napewno to fakt, był świetny. Ale poszłam do niego, jak już czułam, że z poprzednią ciążą coś nie tak. Poporstu czułam. I plamienie było, i brzuch bolał bardzo.. a i objawy jakoś ustały.

miałam z nim wykłady i ćwiczenia na studiach jak mieliśmy ginekologię na którymś tam roku. Leczy moją mamę od dobrych 25 lat. Mówił mi po imieniu, no super wszytsko, extra mieć takiego lekarza.

No i przychodzę do niego, proszę pacj. przede mną, żeby mnie przepuściła bo mam pytanie do pana dra. Wchodzę, on ooo, cześć Mia, cześć, co tam słychać, ja panika w oczach, no chyba coś nie tak! bo to, to to i tamto... czy mogłabym zaczekac i czy by mnie dr przyjął ?

A gość, zza wielkiego biurka, pan wielki doktor mówi do mnie, no alez Mia, czy ty nie widzisz że ja mam mnóstwo pacjentek? ZAPISZ SIĘ !

Taka historia... że już więcej do niego nie wróciłam, bo na takie traktowanie sobie niczym nie zasłużyłam. Tym bardziej, że ile to trwa, 5 minut badanie?

Szkoda gadać... dlatego wiem co mówisz, też bym odpuściła..

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Nie mam pojęcia ile to wszystko będzie kosztowało, muszę się dopiero dowiedzieć :)

Tak, Cud Narodzin to reportaż z porodówki.
    Mój mąż nie mógł być ze mną podczas cięcia, a foto wpuścili i dzięki temu mamy zdjęcie jak synka wyjmują z brzucha i nasze pierwsze przytulenie <3

Jak się kiedyś przeniesiemy na prywatne forum to poślę Wam linka ;)
    Wow, raczej jestem na nie bo pewnie nie chciałabym być fotografowana w takim stanie itp ale szacun za odwagę :) chętnie pooglądam

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Agawa, czytając o Rybniku pomyślałam to samo co Jenny ;)
    Tyle że Ja mam około 30 km ;)

Ja też gdzieś tyle ;)

Lena87, jenny88 lubią tę wiadomość

f2w3dqk34z7i0m1c.png[/url]
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    Wow, raczej jestem na nie bo pewnie nie chciałabym być fotografowana w takim stanie itp ale szacun za odwagę :) chętnie pooglądam
    Mi się wydaje, że u nas w repo dużo jest zbliżeń np. jak mąż mnie przytula, trzyma za rękę, detale, moja czy męża ręka trzymana na brzuchu (tylko ujęcie na brzuch w koszuli) itd. :)

Teraz też chcę mieć takie repo, tylko bliźniaki muszą się urodzić po 32 tc, żebym rodziła w tym szpitalu co poprzednio ;)

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia S wrote:
    Agawa, wiem co czujesz... chodziłam przez 16 (sic!) lat swojego życia do lekarza, och, ach słaaawaa... napewno to fakt, był świetny. Ale poszłam do niego, jak już czułam, że z poprzednią ciążą coś nie tak. Poporstu czułam. I plamienie było, i brzuch bolał bardzo.. a i objawy jakoś ustały.

miałam z nim wykłady i ćwiczenia na studiach jak mieliśmy ginekologię na którymś tam roku. Leczy moją mamę od dobrych 25 lat. Mówił mi po imieniu, no super wszytsko, extra mieć takiego lekarza.

No i przychodzę do niego, proszę pacj. przede mną, żeby mnie przepuściła bo mam pytanie do pana dra. Wchodzę, on ooo, cześć Mia, cześć, co tam słychać, ja panika w oczach, no chyba coś nie tak! bo to, to to i tamto... czy mogłabym zaczekac i czy by mnie dr przyjął ?

A gość, zza wielkiego biurka, pan wielki doktor mówi do mnie, no alez Mia, czy ty nie widzisz że ja mam mnóstwo pacjentek? ZAPISZ SIĘ !

Taka historia... że już więcej do niego nie wróciłam, bo na takie traktowanie sobie niczym nie zasłużyłam. Tym bardziej, że ile to trwa, 5 minut badanie?

BRAK SŁÓW

Tak sobie tylko myśle, czy zadzwonić tam do niego i powiedzieć że rezygnuję z niego czy olać to. Wiem tylko że on potem wydzwania do swoich pacjentek (jakby się wielce nimi interesował) i dopytuje czemu na wizycie się nie stawiło.

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia S wrote:

Co za burak, masakra :/

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :)

mnie się też marzy taka sesyja, bardzo żałowałam że w 1 ciąży o tym nie pomyślałam, muszę nakręcić męża :)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia S wrote:
    Agawa, słusznie, rozumiem..
    Słuchaj, a przed amnio lekarz nie potwierdza? Aha, tylko czas znowuż leci, i pewnie za późno...
    Masz już umówioną amnio?

Ja wogole jestem załamana Ministerstwem Zdrowia. Tak nas w ciula robią, że aż się słabo robi... wszędzie takie kolejki, lekarze mają po 5 minut na pacjenta, wszyscy się spieszą, a wiadomo wtedy jak łatwo coś przeoczyć ale rozumiem, że generalnie wszyscy mają wyjeb**e, a pacjencie lecz się sam, po forach pytaj, szukaj prywatnie...
    Koszmar.
    Ja jutro idę do endo na NFZ i szykuje się na kilka godzin czekania a rano robie badania, już w łóżeczku leżę, dobrej nocki:)

• Mia S Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa, jak nei chcesz chodzić już do niego to odpuść, dzwoni bo mu się kasa nie zgadza w kieszeni a nie dlatego że o Ciebie dba...

Chyba, że nie chcesz palić mostów to podziękuj, a może nagle się supermiły zrobić..
    Nigdy nie lubiłam takiego proszenia się, i przymilania do lekarzy, jakby to oni byli panami świata. Wku*wia mnie to. I aż dziw bo sama jestem przecież jednym z nich, ale jakoś i specjalizacja jest taka odrębna, no i ja sama sobie kiedyś obiecałam, że nie będę ludzi traktować przedmiotowo, tylko jak partnerów do rozmowy. Pacjenci mówią, że to przyjemna odmiana, także chyba każdy z nas się tak czuje... A to wielka szkoda. Nikt nie lubi się prosić.

Sabela, gigsa lubią tę wiadomość

• Mia S Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracając natomiast do zakupów... ;)

moje dzisiejsze niektore łupy:

http://www.ebay.com/itm/Oblique-Classic-Stripes-Loose-Maternity-Tops-Long-Sleeve-TShirt-Women-Casual-Top-/161394772012?ssPageName=ADME%3AL%3AOC%3APL%3A3160

http://www.ebay.com/itm/European-Womens-Pregnant-Long-Sleeve-T-Shirts-Pocket-Maternity-Tops-T-shirt-Tee-/191458186735?ssPageName=ADME%3AL%3AOC%3APL%3A3160

http://www.ebay.ca/itm/Street-Style-Drop-Collar-Pregnant-Womens-Blouses-Diagonal-Striped-Maternity-Tops-/151466027274?ssPageName=ADME%3AL%3AOC%3APL%3A3160

agawa1977, Lena87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze dziś była mowa o tych upominkach od producentów, ostatnio czytałam że była afera w związku z ankietami od jakiejś firmy które mamy wypełniają po porodzie, podaję link :
    http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/wyludzanie-danych-na-sali-porodowej/5em7e

Daisy lubi tę wiadomość

• agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super zakupy :)

Nie przymilać się do niego nie mam zamiaru.
    Chodziło mi tylko o uczciwie przedstawienie sprawy.
    Ale chyba go oleję bo nie lubie takich buraków. Mam tylko nadzieję, że ma krótką pamięć i nie pozna mnie na porodówce hmmm

• agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak do kogoś napisać prywatną wiadomość?

• Mia S Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejjj !! na porodówce !! ;)))

o no to wlaśnie o tym mowię... trzeba się skradać do nich i generalnie to najlepiej na kolana.

jak mnie wszystko irytuje, omg ;)

No Ivettka, czytałam! Babki costam podpisywały a potem się z tego wykręcić nie można ... wszyscy żerują na naszej naiwności, czlowiek wiecznie musi być czujny jak ważka.

Ivettka lubi tę wiadomość

• Mia S Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nić z tych prywatnych nie rozumiem, chyba musisz mieć najpierw tego kogoś w przyjaciółkach? tak?
    Jak bedziemy się przenosić na FB to zabierzcie mnie ze sobą ;)

• usia89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawa1977 wrote:
    Dziewczyny jak do kogoś napisać prywatną wiadomość?

chyba musisz miec kogos w "przyjaciółkach" zeby pisac prywatne wiadomosci ale nie jestem pewna ;)

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mozna tylko do przyjaciolek ? Ja juz idę lulki :) Dobranoc.

PS. Mnie tez zabierzcie na to prywatne forum :) zrobiłam zdj brzuszka jutro dodam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 22:12

Nona, Ivettka, Lena87 lubią tę wiadomość

• Aszka1 Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza przychodnia też zamknięta(na śląsku chyba dużo) dlatego kontrolę z Mlodym zaliczylismy dziś w przychodni co ma dyżur w święta. A co do sesji to na pewno zrobimy strasznie żałuję że przy pierszym dziecku nie zrobiliśmy. Co profesjonalne to profesjonalne, zrobimy teraz z udziałem obojga dzieciaków

Lena87 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg1ttorfoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 21:49

‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ