X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie powiedziałam. Już ostatnio się chwaliłam jak tylko zobaczyłam 2 kreski to musiałam wszystko później odwoływać po 10 tyg i odpowiadać na głupie pytania wszystkich.. ale jak to? jak to się stało? i jak się czujesz? kuźwa a jak się mozna czuc po takim czymś... Teraz chyba poczekam aż mi się brzuszek pokaże. Zresztą najważniejsze osoby które mnie wspierają wiedzą więc to mi wystarcza :)
    11tydzien i 3 dni:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 10:34

kahaśka, Nona lubią tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    o, a czemu cukier co wizytę? wyszedł źle czy tak lekarz praktykuje na wszelki wypadek? ja robiłam cukier tylko raz, potem będzie ta próba z glukozą i myślałam że tyle.
    Nie chodzi o obciążenie tylko o zwykłe oznaczenie cukru. Krzywa dopiero koło 24 tyg.
    Prywatnie sobie chyba zrobię znowu toxo, bo mam oba ujemne a kot w domu. Lekarz mówi, że nie ma potrzeby, ale wolę dmuchać na zimne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 10:34

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• axox Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaska a masz jakies ryzyko cukrzycy? Ja mam duzo przypadkow w rodzinie, ostatnio zapomnialam powiedziec o tym gin... tez sie zastanawiam czy nie powinnam tefo bardzie kontrolowac...

Dziewczyny jakby co ja na fb jestem Ola Axox, bardzo prosze o zaproszenie

https://www.maluchy.pl/ci-69827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 20:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Mia S Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na fb jestem Mia Sis. prosze o zaproszenie

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obie babcie miały cukrzycę, ale to chyba nie jest powód. Z tego co wiem, dużo dziewczyn ma to zwykle badanie robione razem z morfologią. Moje kuzynki obie. Mnie to nic nie kosztuje i tak pobierają krew. :)

Nona lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Justars Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jeżeli przeniesiecie się na FB to proszę o zaproszenie Justars Justars. Nie zaglądam tu codzienne, a tyle stron produkujecie, że ciągle jestem do tyłu z czytaniem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Daisy lubi tę wiadomość

• axox Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona w mojej karcie nawet nie ma wagi, w ogole sie nie waze;)

https://www.maluchy.pl/ci-69827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Ja też proszę o zaproszenie na fb jestem tinka tinka z tym samym awatarem :)

Co do wagi to ważę się też sama i u gina :) i u jednego i u drugiego mam co innego :D:D I w sumie nie wiem też ile przytyłam z kg na pewno a reszta to się waha :D

Nona lubi tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ważę w domu i to sobie wprowadzam do kalendarza, a gin sobie wprowadza do karty. Różnica jest jakieś 1,5 kg na plus u niego, ale wizyta zawsze pod wieczór i ciuchach.
    Także biorę pod uwagę to co mi w domu wchodzi, jak ktoś się pyta. :D

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Lenka87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, Mia wysłałam Wam zaproszenia do znajomych na fb... Inaczej nie dodam Was go grupy

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam sie pp świętach, wszyscy nasi bliscy zostali poinformowani, no i brzuszek mi zaczyna trochę wystawać ;). Co ciekawe myślałam że przytyłam ale waga ani nie drgnęła, nadal -1 kg od początku.
    Nona, ja się waże co jakiś czas sama z rana, a u gina na kontrolach zawsze mnie ważą i wpisują wynik w kartę ciąży. zawsze mi też mierzą ciśnienie i badania z moczu robią.
    Jeżeli założycie tą tajną grupę na FB to się chętnie dopiszę, ale moim normalnym kontem, nie chce mi się fikcyjnego zakładać i nie mam nic do ukrycia ;).

Nona, Lenka87, Lena87 lubią tę wiadomość

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • Justars Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie waży położna przed wizytą u ginekologa i zapisuje w karcie ciąży.

Tylko przed każdą wizytą trafiam na inna położną, jedna mi odejmuje trochę gmów (chyba ze względu na ubranie), druga wpisuje tyle ile odczyta z wagi i tym sposobem mam w karcie zapisany przyrost 1.1 kg, a w rzeczywistości między 2 wizytami miałam różnicę 600g, więc ważę się też sama w domu i zapisuję przyrosty. Każda waga może ważyć inaczej, więc istotny jest dla mnie przyrost.

• Justars Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie waży położna przed wizytą u ginekologa i zapisuje w karcie ciąży.

Tylko przed każdą wizytą trafiam na inna położną, jedna mi odejmuje trochę gmów (chyba ze względu na ubranie), druga wpisuje tyle ile odczyta z wagi i tym sposobem mam w karcie zapisany przyrost 1.1 kg, a w rzeczywistości między 2 wizytami miałam różnicę 600g, więc ważę się też sama w domu i zapisuję przyrosty. Każda waga może ważyć inaczej, więc istotny jest dla mnie przyrost.

• Lenka87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justars wrote:
    dziewczyny, jeżeli przeniesiecie się na FB to proszę o zaproszenie Justars Justars. Nie zaglądam tu codzienne, a tyle stron produkujecie, że ciągle jestem do tyłu z czytaniem :)
    Nie wiem czy dobrze Cię znalazłam... Miasto rodzinne Kraków?

p655zbmhi58rbvwi.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana wrote:
    Hej, witam sie pp świętach, wszyscy nasi bliscy zostali poinformowani, no i brzuszek mi zaczyna trochę wystawać ;). Co ciekawe myślałam że przytyłam ale waga ani nie drgnęła, nadal -1 kg od początku.
    Nona, ja się waże co jakiś czas sama z rana, a u gina na kontrolach zawsze mnie ważą i wpisują wynik w kartę ciąży. zawsze mi też mierzą ciśnienie i badania z moczu robią.
    Jeżeli założycie tą tajną grupę na FB to się chętnie dopiszę, ale moim normalnym kontem, nie chce mi się fikcyjnego zakładać i nie mam nic do ukrycia ;).
    Podaj mi na pw imię i nazwisko, żebym mogła Cię znaleźć :)

Tigana lubi tę wiadomość

p655zbmhi58rbvwi.png
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ