X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 20:11

• usia89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    a grupa sie nazywa jakos? Lipcówki czy cos?

Lipiec 2015 :)

Nona, Lenka87 lubią tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83 wrote:
    dziewczyny na pewno nie bedzie widac,ze przynalezymy do grupy na fb??,bo nie chce,zeby wszyscy moi znajomi na fb dowiedzieli sie o ciazy.Jesli tak to wolalabym zostac przy moim prawdziwym koncie...

na pewno :) tylko członkowie grupy mogą grupę znaleźć i tylko członkowie widzą posty :)

libellula83 lubi tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 13 tygodniu :)

widzę, że ostra facebookowa dyskusja się wywiązała :) Ja się "poświęcę" i założę konto fikcyjne, nie lubię podawać swoich danych i zależy mi na prywatności.
    Być może pod koniec ciąży kiedy już grupa się wyklaruje przejdę na prawdziwe dane, nie bierzcie tego do siebie, taka już jestem.

Jeśli chodzi o ważenie, to ja przed każdą wizytą u lekarza jestem ważona i mam mierzone ciśnienie. Położna zawsze mi wagę zawyża ;) Ważę się też w domu, zawsze rano, w piżamie i tylko kiedy mam w miarę płaski brzuch ;P to mi zapewnia dobry humor na resztę dnia. Strasznie obawiam się przytyć w ciąży.

Nona, muszę Cię zmartwić w kwestii prywatności. Napisałaś o sobie tak dużo na tym forum, że gdybym Cię trochę znała z Krakowa, pewnie domyśliłabym się, że to Ty ;) Taki masz charakter :)

Ja dzisiaj spotykam się z koleżankami, jedna wie o ciąży druga nie :) Cieszę się, bo dawno się nie widziałyśmy i jest sporo do nadrobienia. Więc zaraz zabieram się za pieczenie ciasta drożdżowego, a później przygotuje jeszcze jakieś przekąski :) Nie mogę się doczekać :)

Mia S, kahaśka, Nona, Daisy lubią tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    axox, ja to bym wiele dała, żeby być medyczną minimalistką ;))

Niestety chyba z racji tego, że jednak jestem lekarzem, to od razu mam w każdej dziedzinie medycznej przed oczami wszelkie powikłania, itd. Chciałabym żyć w błogiej nieświadomości, ale nijak nie potrafię ;)))

Stąd zawsze komplikuję sobie różne sprawy :) Moi bliscy już nawet oczami nie przewracają, tylko uśmiechem kwitują ;)

Ale jak mam się denerwować do lipca, to będę strzępkiem nerwów...

Nona lubi tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też nic nie widze narazie mam pare nowych znajomych i ładne zdjątko dzidziusia

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Usia:* Lenka wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek,jak przyjmiesz to wysle Ci moje dane

Lenka87 lubi tę wiadomość

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mam takie pytanie organizacyjne? Czy jak się przeniesiemy na fb, to nie będziemy już pisały tutaj? Czy jak ktoś, kto się nie zapiszę na fb napisze coś, to będziemy odpisywały i druga dyskusja na fb?

17u93e5eksatl8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Daisy, libellula83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Coleen, libellula83 lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry witam w 12tc! :)

Jezusie nadrobic Was od wieczora to jest wyzwanie :D

Juwelka ja tam probowalam sie umowic dzwonilam z 7 razy nikt nie odbieral wiec olalam i ide do Kolbud. Dzis robilam tam hiv, tez moj chodzi do dermatologa, ja czasem lece tam na jakas krew. Sympatycznie tam jest.

Nona no jasne ja sesje brzuszkowa koniecznie 8msc najlepszy, 9 juz nie bo ponoc meczace moze to byc. Tak mowily mi kolezanki gdy robily. Ja z cora mam 4 zdjecia z calej ciazy i zaluje az plakac sie chce i to takie byle z telefonu 2mpix :D

Co do fb to ja jestem za tajna jak najbardziej. Jestem u mamy wiec tego teraz nie ogarne pewnie ale potem na pewno. Zaloze drugie konto na Daisy i juz :)
    Mysle ze kazda z nas ma troche racji co do tych forum i pisania pvt spraw. NIGDY nie wiemy kto to czyta, tego wciaz uczy mnie moj luby. Niejednokrotnie mowi ze nawet jakis zbok moze sie podac za laske i wyludzac info itp. Ja sie wciaz ucze nie zamieszczac zadnych info ;)

Badania 1go trymestru sa bardzo wazne wlasnie po to by reagowac odpowiednio wczesnie, toxo to juz w ogoke katastrofa, wiec te bez przeciwcial co 2 msc powinno sie powtarzac. Ja musze, dzis robilam badania wlasnie glukoza, morfo, toxo, cytomegalia, rozyczka, hiv, tsh, hcv.

Ale macie zakupow. Ja jeszcze nic nie kupilam :D co lepsze zapomnialam o smarowaniu sie heh juz nie pamietam kiedy ostatni raz.

Musze te kartony po corce wygramolic ze strychu ale to jak schowamy choinki. Jakos nie mam weny na przygotowania, ale temat poruszamy czasem. Jak juz kiedys pisalam, gdyby to byla moja pierwsza ciaza to pewnie tez bym juz latala po sklepach.

Z tym smykiem to racja wystarczy zobaczyc nowe kolekcje lalek np Roszpunka kosztowala tam 350 zl a w Eclerku mozna bylo kupic bez promocji za 219 ;). Takze czasem warto nie kierowac sie tylko nazwa sklepu.

Z dzieciecych mamy jeszcze Cubus, United Colors of Benetton, Zara, Tom Tailor, Wojcik i Cocodrillo z tych co mi do glowy przychodza na szybko :)

Wazylam sie ostatnio u gina i o zgrozo 66kg a w domu 62. Nie wiem dlaczego kazala mi wejsc w zimowych trepach! :/ matko poprzednia ciaze zaczynalam z 49.5...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:03

Nona lubi tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie szukajcie jako Kaśka Kahaśka.
    Też na razie będę na fikcyjnym skoro większość takie ma.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lenka87, Daisy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli możecie to niech mnie ktoś zaprosi do tej grupy bo ja nie umiem znaleźć ani nic :/ jestem cienka w takie rzeczy założyłam konto na fb tinka tinka z takim awatarem jak mam tu

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny!
    Ja jestem w 10+6 dni ciąży, termin 28 lipca 2015 r;)
    Bardzo się cieszę to moja druga dzidzia , pierwsza ma 12 lat-więc takie forum jest dla mnie kopalnią wiedzy. rodziłam tak dawno ,że to wszystko już nie aktualne.
    byłam 3 razy u lekarzy(2 na kasę chorych, 1 raz prywatnie)i nikt nie założył mi nawet karty ciąży, nie dał na wyniki-zero zainteresowania moją ciążą-nawet lekarz prywatny powiedział, proszę raczej na kasę chorych chodzić a nie do mnie-czemu?-nie mam pojęcia!
    dziś idę na 18 do lekarza prywatnego innego-może on nieco się zainteresuje, ale w kolejce toi sie już od 13;( masakra, więc zaraz jadę.
    Trzymajcie kciuki!
    Ja również za Was wszystkie trzymam-pozdrawiam i papa!

Mia S, Ivettka, believe, Malina15 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Coleen wiem, właśnie chyba niektóre posty pokasuję takie identyfikujące. Nie chce tu ludzi z pracy itp.

No właśnie, nigdy nie wiadomo, kto życzliwy to czyta i czy czegoś później nie wykorzysta przeciwko nam.

Ja w tamtym roku miałam styczność z prawdziwym psychopatą, przez którego straciłam wiele nerwów :( Wiem na pewno że wyszukiwał o mnie i moim mężu wszelkie możliwe informacje, mimo, że zawsze dbałam o prywatność, teraz dbam bardziej.

Nona, libellula83 lubią tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli któraś podawała mi dane i jej nie zaprosiłam, to się upomnijcie, bo już się pogubiłam :P

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko straszne to co piszesz!
    Witamy Cie w naszym gronie.

Jest tu kilka dziewczyn ktore zalozyly karte dopiero po 10tc, np Ja :D Bedziesz u lekarza to powiedz ze sobie zyczysz zalozyc karte ciazy i liste badan do zrobienia. Tragedia jestem w szoku ze lekarz pvt tak Cie olal. Ale ja mialam to samo w Swissmedzie poszlam na pieresza wizyte w 7tc jakos po opuszczeniu kliniki leczenia nieplodnosci bo tam bylam az do czasu serduszka bijacego, a w Swissmedzie gin ani karty, ani wagi, ani badan, ani nic! Tym sposobem znowu jestem gdzies indziej. Bedzie dobrze. Musisz walczyc o swoje :)

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra musze zalozyc nowego maila bo juz istnieje konto powiazane z podanym. Juz mam dosyc :D

• As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka87 wrote:
    Jeśli któraś podawała mi dane i jej nie zaprosiłam, to się upomnijcie, bo już się pogubiłam :P
    Ja poproszę :
    As-ia As-ia

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ