Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
libellula83 wrote:dziewczyny na pewno nie bedzie widac,ze przynalezymy do grupy na fb??,bo nie chce,zeby wszyscy moi znajomi na fb dowiedzieli sie o ciazy.Jesli tak to wolalabym zostac przy moim prawdziwym koncie...
na pewnotylko członkowie grupy mogą grupę znaleźć i tylko członkowie widzą posty
libellula83 lubi tę wiadomość
-
Witam w 13 tygodniu
widzę, że ostra facebookowa dyskusja się wywiązałaJa się "poświęcę" i założę konto fikcyjne, nie lubię podawać swoich danych i zależy mi na prywatności.
Być może pod koniec ciąży kiedy już grupa się wyklaruje przejdę na prawdziwe dane, nie bierzcie tego do siebie, taka już jestem.
Jeśli chodzi o ważenie, to ja przed każdą wizytą u lekarza jestem ważona i mam mierzone ciśnienie. Położna zawsze mi wagę zawyżaWażę się też w domu, zawsze rano, w piżamie i tylko kiedy mam w miarę płaski brzuch ;P to mi zapewnia dobry humor na resztę dnia. Strasznie obawiam się przytyć w ciąży.
Nona, muszę Cię zmartwić w kwestii prywatności. Napisałaś o sobie tak dużo na tym forum, że gdybym Cię trochę znała z Krakowa, pewnie domyśliłabym się, że to TyTaki masz charakter
Ja dzisiaj spotykam się z koleżankami, jedna wie o ciąży druga nieCieszę się, bo dawno się nie widziałyśmy i jest sporo do nadrobienia. Więc zaraz zabieram się za pieczenie ciasta drożdżowego, a później przygotuje jeszcze jakieś przekąski
Nie mogę się doczekać
Mia S, kahaśka, Nona, Daisy lubią tę wiadomość
-
axox, ja to bym wiele dała, żeby być medyczną minimalistką
)
Niestety chyba z racji tego, że jednak jestem lekarzem, to od razu mam w każdej dziedzinie medycznej przed oczami wszelkie powikłania, itd. Chciałabym żyć w błogiej nieświadomości, ale nijak nie potrafię))
Stąd zawsze komplikuję sobie różne sprawyMoi bliscy już nawet oczami nie przewracają, tylko uśmiechem kwitują
Ale jak mam się denerwować do lipca, to będę strzępkiem nerwów...Nona lubi tę wiadomość
synku, trzymaj się mocno mamusi !
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry witam w 12tc!
Jezusie nadrobic Was od wieczora to jest wyzwanie
Juwelka ja tam probowalam sie umowic dzwonilam z 7 razy nikt nie odbieral wiec olalam i ide do Kolbud. Dzis robilam tam hiv, tez moj chodzi do dermatologa, ja czasem lece tam na jakas krew. Sympatycznie tam jest.
Nona no jasne ja sesje brzuszkowa koniecznie 8msc najlepszy, 9 juz nie bo ponoc meczace moze to byc. Tak mowily mi kolezanki gdy robily. Ja z cora mam 4 zdjecia z calej ciazy i zaluje az plakac sie chce i to takie byle z telefonu 2mpix
Co do fb to ja jestem za tajna jak najbardziej. Jestem u mamy wiec tego teraz nie ogarne pewnie ale potem na pewno. Zaloze drugie konto na Daisy i juz
Mysle ze kazda z nas ma troche racji co do tych forum i pisania pvt spraw. NIGDY nie wiemy kto to czyta, tego wciaz uczy mnie moj luby. Niejednokrotnie mowi ze nawet jakis zbok moze sie podac za laske i wyludzac info itp. Ja sie wciaz ucze nie zamieszczac zadnych info
Badania 1go trymestru sa bardzo wazne wlasnie po to by reagowac odpowiednio wczesnie, toxo to juz w ogoke katastrofa, wiec te bez przeciwcial co 2 msc powinno sie powtarzac. Ja musze, dzis robilam badania wlasnie glukoza, morfo, toxo, cytomegalia, rozyczka, hiv, tsh, hcv.
Ale macie zakupow. Ja jeszcze nic nie kupilamco lepsze zapomnialam o smarowaniu sie heh juz nie pamietam kiedy ostatni raz.
Musze te kartony po corce wygramolic ze strychu ale to jak schowamy choinki. Jakos nie mam weny na przygotowania, ale temat poruszamy czasem. Jak juz kiedys pisalam, gdyby to byla moja pierwsza ciaza to pewnie tez bym juz latala po sklepach.
Z tym smykiem to racja wystarczy zobaczyc nowe kolekcje lalek np Roszpunka kosztowala tam 350 zl a w Eclerku mozna bylo kupic bez promocji za 219. Takze czasem warto nie kierowac sie tylko nazwa sklepu.
Z dzieciecych mamy jeszcze Cubus, United Colors of Benetton, Zara, Tom Tailor, Wojcik i Cocodrillo z tych co mi do glowy przychodza na szybko
Wazylam sie ostatnio u gina i o zgrozo 66kg a w domu 62. Nie wiem dlaczego kazala mi wejsc w zimowych trepach!matko poprzednia ciaze zaczynalam z 49.5...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:03
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam Dziewczyny!
Ja jestem w 10+6 dni ciąży, termin 28 lipca 2015 r;)
Bardzo się cieszę to moja druga dzidzia , pierwsza ma 12 lat-więc takie forum jest dla mnie kopalnią wiedzy. rodziłam tak dawno ,że to wszystko już nie aktualne.
byłam 3 razy u lekarzy(2 na kasę chorych, 1 raz prywatnie)i nikt nie założył mi nawet karty ciąży, nie dał na wyniki-zero zainteresowania moją ciążą-nawet lekarz prywatny powiedział, proszę raczej na kasę chorych chodzić a nie do mnie-czemu?-nie mam pojęcia!
dziś idę na 18 do lekarza prywatnego innego-może on nieco się zainteresuje, ale w kolejce toi sie już od 13;( masakra, więc zaraz jadę.
Trzymajcie kciuki!
Ja również za Was wszystkie trzymam-pozdrawiam i papa!Mia S, Ivettka, believe, Malina15 lubią tę wiadomość
-
Nona wrote:Coleen wiem, właśnie chyba niektóre posty pokasuję takie identyfikujące. Nie chce tu ludzi z pracy itp.
No właśnie, nigdy nie wiadomo, kto życzliwy to czyta i czy czegoś później nie wykorzysta przeciwko nam.
Ja w tamtym roku miałam styczność z prawdziwym psychopatą, przez którego straciłam wiele nerwówWiem na pewno że wyszukiwał o mnie i moim mężu wszelkie możliwe informacje, mimo, że zawsze dbałam o prywatność, teraz dbam bardziej.
Nona, libellula83 lubią tę wiadomość
-
Truskaweczko straszne to co piszesz!
Witamy Cie w naszym gronie.
Jest tu kilka dziewczyn ktore zalozyly karte dopiero po 10tc, np JaBedziesz u lekarza to powiedz ze sobie zyczysz zalozyc karte ciazy i liste badan do zrobienia. Tragedia jestem w szoku ze lekarz pvt tak Cie olal. Ale ja mialam to samo w Swissmedzie poszlam na pieresza wizyte w 7tc jakos po opuszczeniu kliniki leczenia nieplodnosci bo tam bylam az do czasu serduszka bijacego, a w Swissmedzie gin ani karty, ani wagi, ani badan, ani nic! Tym sposobem znowu jestem gdzies indziej. Bedzie dobrze. Musisz walczyc o swoje
Truskaweczka83 lubi tę wiadomość