X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka to mamy tą samą grupę krwi....:)

201507044662.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam AB Rh + , a mój narzeczony A Rh+ więc chyba jest ok :)

Smartunia lubi tę wiadomość

• katepr Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie popołudniowo :) gratuluje wizyt wszystkim mamusiom ;)

Dzięki za inf w sprawie listy, zaraz się postaram dopisać.

Tyle naskrobałyscie że już nie wiem co i komu chciałam odpisać ; D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :) Dodałam na FB zdjęcie brzuszka bo tutaj nie umiem wstawić :( Zdjęcia dzidzi nie dodaję bo czekam na wizytę 13.01. wtedy mam prenatalne i wtedy może wstawie zdjęcie :)

Ta pogoda Mi nie służy:/ Nie mam ochoty z łóżka wstać :( szaro, buro, zimno :( Zaraz napale sobie w kominku i kładę się do łóżka heheh.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, dajcie znać jak będziecie po :)

• Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO to mamy jednak stronę na facebooku :) dajcie linka dajcie !! :D

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa jest tajna, najpierw trzeba zaprosić się do znajomych :D a potem do grupy. Podaj linka do twojego FB to ci wyslę zaproszenie :)

Aneta210 lubi tę wiadomość

• agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Witacie dziewczyny. Gratuluje udanych wizyt:) coraz piękniejsze te wasze bobaski:) zazdroszczę poznanych płci:)
    Co do grupy krwi ja mam 0Rh- a mój ukochany ARh+ konflikt niestety jest.
    Wczoraj wyszłam ze szpitala,za dużo się nie dowiedziałam na szczęście szyjka macicy nie skraca się dalej 3cm, lekarz powiedział że ciąża jest żywa(po poniedziałkowym usg) trochę się zdziwiłam że na recepcie dostałam duphaston 3x1 jak w szpitalu go w ogóle nie dostawałam. Powiedział mi tak "jest na tyle dobrze żeby wypisać Panią do domu ale na tyle źle że trzeba brać tabletki" zgłupiałam nie wiem po czym to wnioskują jak nie zrobili mi prawie żadnych badań w pon tylko usg i pobrali krew nawet na odchodne nie sprawdzili czy z dzidzią wszystko ok, pocieszam się tym że do tej pory nie było jakis bardzo mocnych skurczy i nie było plamień,dzisiaj na 18:30 lece do swojego lekarza bardzo się boje,prosze trzymacie za moją dzidzie kciuki.

Masakra z tym szpitalem. No ale cóż taka rzeczywistość z którą nigdy się nie pogodzę. Daj znać jak tam po wizycie u gina i oczywiście z całych sił trzymam kciuki :) Dobrze będzie :)

Ja też mam dziś wizytę, niby na 17.45 ale położne kazały przyjechać wcześniej to tak zrobie :)

anetaa1607 lubi tę wiadomość

f2w3dqk34z7i0m1c.png[/url]
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    Grupa jest tajna, najpierw trzeba zaprosić się do znajomych :D a potem do grupy. Podaj linka do twojego FB to ci wyslę zaproszenie :)

https://www.facebook.com/CENZURA :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 15:42

Daisy lubi tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :-)

Ja już po genetycznym USG - dzidzia rozwija się cudownie, wszystko w normach - przezierność karku 1,9mm, piekny nosek, dwie rączki, dwie nóżki, wszystkie przepływy i co tylko mozliwe prawidłowe więc tak jak zapowiadałam nie robię testu PAPPA ;-)

Maluch ma 7cm, troszkę sobie skakał ale chyba akurat chciał spać bo się rozleniwil i musiałam kaszleć żeby go zmobilizować ale grzecznie posłuchał i nawet pomachał mamusi raczką! :D Leżałam na tej kozetce i łzy mi ciekly po policzkach :-)

A między nóżkami poza pępowinką coś się majta hi hi pewnie będzie chłopak ale ostateczne potwierdzenie na wizycie za 3 tygodnie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:04

juwelka, Nona, Lena87, Daisy, Sabela, Aneta210, anetaa1607, Konwalia, sabunia, Smartunia, Sandra94w, wikaa, ewela86, believe, Ivettka, libellula83 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:46

Aneta210, ewela86, believe lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta wez wywal ten link do Twojego fb stad przeciez tu jest publiczne forum..

Napisz do ktorejs na priva wiadomosc! ;)

Livia super wiesci gratulacje :)

Aneta dobrze ze juz jestes w domu. Ale debil Ci sie trafil 'jest na tyle zle ze trzeba brac leki'..jaaa nie moge :) badz spokojna na pewno wszystko jest ok z dzidzia i nic sie nie dzieje. Idioci nawet Ci nie podali lekow w szpitalu tylko furagine jeden raz. :/
    Taka ilosc dupka to spokojnie, powinny Ci sie bole wyciszyc. Mozesz wspomoc sie magnezem :) ostatecznie nospa ale nie za duzo i nie za czesto bo ponoc dzieci ze slabym napieciem miesniowym sie po tym rodza. Moja tesciowa byla tez zdziwiona ze to biore. Mowila ze juz lepiej magnezem sie wspomagac. Bedzie dobrze, czekamy na wiesci! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 15:30

anetaa1607, livia30 lubią tę wiadomość

• Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, Juwelka witam w klubie z syneczkami:)

Daisy... spokojnie :) jak Ci to przeszkadza to już wyrzucam :)
    akurat posiadając Facebooka( tym bardziej, że wszyscy mogą zobaczyć moje posty) to mam świadomość, że on krąży tam gdzieś w sieci :) a nic poza kilkoma fotkami nie wstawiam na swój profil co by mogło być 'tajne' :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 16:06

Daisy, livia30 lubią tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :)

Liwia, idziemy tak samo ;) też dzisiaj byłam na genetycznym (13+3) i wszystko ok :) :):) moja dzidzia też ma 7cm ;) przezierność ok. 1,5 i śliczny nosek i wszystko co trzeba :) też mi łezka poleciała;) a wyniki krwi będę miała na kolejnej wizycie w lutym, bo w Niemczech to się robi razem. i od dzisiaj jestem na zwolnieniu

pozdrawiam weekendowo :)

Aneta210, Daisy, believe lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Livia gratulacje;) najważniejsze że wszystko ok:)
    Ja wczoraj miałam genetyczne i też będziemy mieli synka, a chciałam córkę:(
    Dzisiaj wg usg zaczynam drugi trymestr, wg om jestem trochę dalej:)

miłego dnia;)

Ja byłam pewna córy a tu taki psikus a raczej siusiak ;-)

Daisy, Daisy, Smartunia lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta nie, nie mialam nic zlego na mysli, myslalam ze to jakas pomylka z Twojej strony :) Mi to osobiscie nie przeszkadza :) Chcialam dobrze :)

Aneta210 lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które znaja już pleć,czy chinski kalendarz plci wam się sprawdził???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 16:40

Konwalia lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w II trymestrze :) Byłam dziś na badaniach prenatalnych, ostatecznie zrezygnowałam z Pappy, ponieważ badanie usg wyszło w porządku :)

Stresowałam się, że ho ho :) Nie potrzebnie. Dziwne miałam przeczucia, że nie usłyszę serca. Ale WALIIIII jak dzwon :) 167/min :) ( osostanio biło troszkę za szybko, znerwicowany maluch, po mamusi :P) Przyzierność 1,7 więc bardzo ładnie :) Nosek, oczodoły wszystko na swoim miejscu :) Na początku badania lekarz się zachwycił jak ładnie leży i że trzeba to wykorzystać ( Dzieciątko leżało na brzuchu) zaczął mierzyc, byłam pewna że to nosek, a to był kark. Lekarz pokazuje ręcę a ja sobie mysle- o Matko skad te rece wyrastaja z pleców? :) I nagle swoje paluszki, lub też kciuk wpakowało do buzi :) potem wyjmowało i znow :) pomierzył kark i chciał zobaczyc tez nosek a do tego potrzebna była troche inna pozycja. Wiec stukał, pukał. Odwróciło się na plecki, a chciał żeby było na boku. Ale już nie chciało więcej słuchać :) Wszystko Ok, mój LUBIŚ jak któraś z was spostrzegła ma 7 cm. Przez 3 tyg urósł 4 cm :) Pytałam lekarza czy nie widzi tam czasem jakiejs dziewczynki ale nie chciało pokazać :)

Sabela, zania1313, Daisy, Daisy, Aneta210, Konwalia, Smartunia, Sandra94w, agawa1977, believe, Nona, Mia S, Lena87 lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca wrote:
    14d2el3.png

To znaczy, że jest ok czy nie. Bo już zgłupiałam...??
    To znaczy ze dobrze ;)

Daisy lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_Owca i Livia, gratuluję udanych wizyt! Od razu człowiekowi lżej na sercu, co nie?:)

livia30 lubi tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Sądziłam, że FB będzie lepsze, ale to była straszna pomyłka ..
    Jeśli chodzi o posty to wolę pisać na forum, a zdjęcia oczywiście będę wklejać na FB .. ;)
    Dziewczyny to piszcie tu a na fb wbijajcie jak będzie fota jakaś ;) to może wtedy tak tam nie będzie zawalone ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ