X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    331gfp5.jpg

Żelisław bądź Żelisława zaraz po kosumpcji kciuka :)

I tak, macie rację, ulga i kamień z serca :)

Sandra94w, kierzynka, Aneta210, Ivettka, believe lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    To znaczy ze dobrze ;)

No to super, bo jakoś nie potrafiłam odczytać tego wyniku. Skonstruowany zawile :)

kierzynka lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    dziewczyny które znaja już pleć,czy chinski kalendarz plci wam się sprawdził???

teraz sprawdziłam i się zgadza :))

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam faktycznie jest sporo czytania i sporo dziewczyny pisza, widac ze plynniej tam idzie dyskusja :)

Ja dobrze ogarniam nasze forum na fb z telefonu, na laptopie jak odpalam tomilion rzeczy innych mi sie wyswietla - ktos polubil jakis demotywator, kts poleca jakas strone, strasznie tego nie lubie :D Jest wiele dziewczyn z prawdziwymi imionami i nazwiskami i wyskakuja tam ich pvt posty i czasem chce sie kliknac lubie to, no ale co tam potem znajomi takiej osoby zobacza ze Daisy lubi cos tam. I co sobie ludzie pomysla, jakas laska nieogarnieta z meskim kroczem na awatarze :D Ja sie staram byc i tu i tu, do tego wykres przeciez, pamietnik, na of tez zagladam wiec na dobra sprawe caly dzien rozowo-fioletowy czasem. Az sieboje wejsc na fb po weekendzie co tam bedzie :D

kierzynka, agawa1977, Ivettka, libellula83, Mia S lubią tę wiadomość

• sabunia Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne bobaski ja usg mam w pn juz się nie mogę doczekać :)

Mam pytanie: czy któraś z was używa tormentiol na trądzik? Bo mam w domu i nie wiem czy mogę się nim smarować..

• livia30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:

Jeśli u mnie nadal będzie chłopak na następnej wizycie to kalendarz się nie sprawdził bo wychodziła mi dziewczynka wg niego ;-)

Chociaż tak teraz patrzę i może nie koniecznie bo byłam na pograniczu K i M a owulację miałam pod koniec K więc może zapłodnienie nastąpiło jak było już M? Sama nie wiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 17:27

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    Czarna_Owca i Livia, gratuluję udanych wizyt! Od razu człowiekowi lżej na sercu, co nie?:)

Lżej ;-) Chociaż ja na każdą wizytę spokojna jeźdzę bo nie przyjmuję do wiadomości innej opcji niż ta, że będzie wszystko dobrze ;-)

kierzynka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:

u mnie nie

Juwelka o kurcze ale nowiny! jednak synek! gratuluję :)
    a też byłam pewna tej córy u ciebie

Liwia, Czarna Owca bardzo się cieszę i gratuluję udanych prenatalnych!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 17:49

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie.... Odetchnęłam z ulgą, bo z maluszkiem wszystko w porządku...lekarz dziś ostatecznie ustalił termin na 13 lipca czyli dziś 13t+4d...Dziecko rozwija się dobrze...CRL 75,7mm NT 1,0mm BPD 26mm i FL 11,1mm serduszko bije 160uderzeń/minutę...kosmówkę mam przednią i ogólnie wszystko w porządku....Dzieciaczek pomachał troszkę popodskakiwał...normalnie jak na to patrzyłam to aż mi łzy popłynęły ze szczęścia po policzkach...mój mały cud.... Zdjęcia co prawda nie wstawię bo nie mam ale na pamiątkę dostałam nagrany filmik ok 9min z badania...więc mogłam mężowi pokazać potomka, bo niestety znowu nie mógł być ze mną na usg...

Daisy, wikaa, Sabela, sabunia, ewela86, believe lubią tę wiadomość

201507044662.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :)
    Ależ ja Wam zazdroszczę, tym, które znają już płeć bobaska... mnie się synek marzy :) oj bardzo. Ale wiadomo - byle zdrowe :) drugą bym chciała mieć córeczkę :)
    Ja kolejną wizytę mam na początku lutego, czyli 14-15 tc wg suwaczka (czyli rozpoczęty 15-16 tc). Mam nadzieję że wtedy już poznamy płeć :)

Daisy lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tnrmpjh6ncfv_t.jpg

odlz0vl6rvj5_t.jpg

Wiem, że nie powalają jakością, ale ważne że są....wycięłam je z filmiku...;)

wikaa, Aneta210, usia89, Sabela, sabunia, ewela86, Ivettka, Lena87, Daisy, Sana lubią tę wiadomość

201507044662.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Właśnie wróciłam z wizyty. Na początek jednak gratuluję dzisiejszych pozytywnych wizyt, tych zwykłych a szczególnie tych genetycznych.
    U mnie wyniki ok. Cytologia II, grupa krwi bez zmian ;-), HIV nie ma ;-) Badanie ginekologiczne ok. i chwilowe usg, żeby sprawdzić tętno. Widziałam to moje szczęście - leżało sobie spokojnie, serduszko pulsowalo a jak stwierdziłam, że śpi to szybko rączką pomachalo jakby chciało dać znać, że nie... Super widok :-D

Smartunia, Aneta210, believe, Daisy, Sana lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartunia nie wiem czy ja dobrze widzę... Twoje dzidzi na pierwszym zdjęciu stoi na głowie ? :-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dokładnie....fikał sobie koziołki...:)

kierzynka, libellula83, Mia S, Daisy, Sana lubią tę wiadomość

201507044662.png
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartunia wrote:
    tnrmpjh6ncfv_t.jpg

odlz0vl6rvj5_t.jpg

Wiem, że nie powalają jakością, ale ważne że są....wycięłam je z filmiku...;)

Smartunia :) identycznie jak mój Szkrabuś :D tylko, że mój objął taką pozycje na całe usg :D( 40 min) nawet moje kasłanie i dokuczanie mu nie przeszkodziło. Dlatego lekarz stwierdził, że jest wyjątkowo niegrzeczny :D

Smartunia, Sana lubią tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,,Gratuluję udanych prenatalnych :)
    Ja też już po wizycie, szyjka miękka zamknięta, CRL 9,4 cm. Usg przez brzuch a na sam koniec gin przełączył na 4D. Nie wiem jak wy ale ja na każdej wizycie mam usg a chodzę na NFZ.
    Gin powiedział, że ruchy poczuję tak za 2 tygodnie, hmmm ciekawe na jakiej podstawie to stwierdził (pewnie na podstawie mojej tkanki tłuszczowej na brzuchu ;))

Smartunia, Aneta210, Sabela, believe, Lena87, Daisy lubią tę wiadomość

f2w3dqk34z7i0m1c.png[/url]
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;) racja-na fb zatrzęsienie normalnie ;-) tempo ekspres :)

gratuluje mamusiom po wizytach :)

Smartunia lubi tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • sabunia Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartunia jak mówisz nie jakość się liczy, a teraz masz fotke i filmik i nawet lepiej na tym wyszlas :-)

Smartunia lubi tę wiadomość

• Smartunia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie nie mogę się napatrzeć na ten filmik....;)

Lena87 lubi tę wiadomość

201507044662.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wam też tak wysusza się skóra? Jestem cała jak wysuszona morela. Aż biały osad na Mnie. I swędzenie Mi sie pojawia...

Jakis balsam polecacie specjalny czy raczej te znane??

Lekarz zalecił na samym początku pranie w loveli swoich ubrań. Pomyślałam chyba go pogieło :P ale teraz już Mi nie do śmiechu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 20:17

Daisy lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ