X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziewczyny :)

Nie kremy tylko PICIE!
    Sucha skora to nic innego jak brak nawodnienia organizmu. Najpierw woda, soki, potem kremy :) zobaczycie poprawe :) Ja widze :)

Believe super ze wszystko dobrze z dzidzia :)
    Aneta fakt moja gin tez nie jest za zbyt czestym usg dlatego zapowiedziala ze na wizycie po prenatalnych (na nastepny dzien) nie bedzie zadnego usg.
    nie wiem czy cofasz sie w postach ale pisalam Ci ze wszystko bedzie dobrze na wizycie i widzisz mialam racje :) teraz keep calm and be pregnant :) glowa do gory, glebokie oddechy, odpoczynek i byle do przodu :)

Jesli chodzi o kosmetyki to ja zdecydowalam sie na firme Tołpa DERMO MUM. Sa w ofercie kremy na rozstepy, na cellulit, olejki do kapieli, do smarowania, na posladki uda i piersi, osobny do piersi, no jest w czym przebierac :)

Jakos te bio oil maja za duzo reklamy jak dla mnie i do mnie nie przemawiaja. A wiadomo reklamuje sie to, co sie nie sprzedaje :)

Dobranoc! ♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 00:02

Mia S, anetaa1607 lubią tę wiadomość

• Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!!!
    Mi gin powiedział ze to za wcześnie na płeć i jak na razie nic nie widzi.. Szkoda a według chińskiego kalendarza wychodzi dziewczynka :)! Wiec zobaczymy :) koleżance sie sprawdzilo to może i mi sie sprawdzi :)

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz zaczęłam stosować bio oil i jak na razie jestem zadowolona :) tylko strasznie szybko sie zużywa i jest dość drogi niestety....dokupiłam jeszcze kolekcje z ziaji mamma mia dla kobiet w ciazy od 4 miesiąca także jak skończy sie bio oil to wypróbuje ziaje :) lubie jej produkty :)

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 4 miesiąca mozna go stosować :)

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1990 wrote:
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!!!
    Mi gin powiedział ze to za wcześnie na płeć i jak na razie nic nie widzi.. Szkoda a według chińskiego kalendarza wychodzi dziewczynka :)! Wiec zobaczymy :) koleżance sie sprawdzilo to może i mi sie sprawdzi :)

Skoro nic nie widzi to pewnie dziewczynka :) tak sobie pomyślałam... :)

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kremów to ja dylematu nie miałam bo w prezencie od mamy na Mikołaja dostałam zestaw Mustela balsam i olejek. Więc nawet nie zaczęłam zbierać opinii ani czytać o balsamach:) no i dobrze balsam jak balsam i ładnie pachnie, chociaż jeden dylemat z głowy.
    Tylko jeszcze żeby ktoś pamiętał za mnie o smarowaniu!!:)

Miłej nocki Mamuśki :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 01:35

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Śniły mi się głupie głupoty wiec się wybudziłam ale poszłam do WC, napiłam się wody i jakoś spanie odeszło...

Ja też wczoraj miałam wizytę ale taką tylko z wynikami i po zwolnienie... Nadal mam nie brać witamin bo wyniki mam dobre, położna i gin dużo rad mu dali odnośnie moich wymiotów i migren... Ciśnienie po kawie, nerwie na syna, użeraniu się z babami w przychodni miałam 90/50... I wszystko jasne.

Niestety moją chorobą ostatnią (zapalenie gardła) zaraziłam mojego psa...;( na sygnale jechałam do weta bo się biedak męczył... Myślałam, ze znowu coś z żołądkiem czy trzustka a okazało się, że zapalenie migdałków ma ! W szoku jestem bo nie wiedziałam ze psy na takie choroby chorują...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 05:29

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mi też się dziś głupoty śniły. :/
    Dora mój pies kiedyś się dusil pół nocy, myślałam że zdechnie bidak. Całą noc nie spałam, płakałam bo nie wiedziałam jak mu pomóc. Rano polecialam do weta a co się okazało? Że to zapalenie krtani. Tez byłam w szoku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 07:54

dora8201 lubi tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Aneta ja sobie taki dzienniczek ciąży zamówiłam: http://www.brioko.pl/dzienniczki/dzienniczek-ciazy/318-dzienniczek-ciazy.html . Pamiątkowe albumy też będę mieć :)
    Chcę też kupić tą ramkę specjalną, gdzie można stópkę maluszka odcisnąć :)

anetaa1607 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy u Mnie to niestety nie jest z powodu braku płynów, bo piję przez cały dzień jak bym była na ogromnym kacu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 10:00

• wikaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja dopiero wstałam, chociaż w nocy budzilam się kilka razy, głównie na siku.
    Dora ja kilka dni temu miałam też straszne migreny. Głowa bolała jak nie z jednej to z drugiej strony. Do tego dochodziły oczywiście mdłości -masakra !

Moja ginka tez nie jest za częstym usg. Wczoraj dosłownie na kilka sekund przyłożył głowicę, sprawdzając tętno i dodając - szczegóły na genetycznym ;-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Daisy u Mnie to niestety nie jest z powodu braku płynów, bo piję przez cały dzień jak bym była na ogromnym kacu ;)
    Ja to samo, codziennie wypijam prawie dwa litry czystej wody + herbaty a i tak cały czas chce mi się pić więc

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Wykończą mnie te mdłości i bóle głowy :( Dzisiaj znowu wymioty... ehh ależ się trzeba wymęczyć :)
    Co do kremów to ja używam oliwki, za tydzień zaczynam ziaje mamma mia, a później kupuje krem z mustelli, ponieważ jak byłam w szpitalu to dwie panie które ze mną leżały(czekały już na poród) bardzo go chwaliły. Mówiły że po poprzednich ciążach im wszystkie rozstępy znikły a w ciąży obecnej nic im się nie pojawia. Podobno na necie jest najtańszy. Więc jak mi się ziaja skończy to zaczynam szukać mustelli :)

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIKAA moja migrena trwała 3 dni bez przerwy - wymiotowałam z bólu i wyłam praktycznie... podpowiedzieli mi wczoraj, że można jednorazowo brać 1g paracetamolu (czyli 2 tabletki) tylko nie przekraczać 4g na dobę. I tylko kiedy jest potrzeba ale jeśli jest ona to lepiej wziąć lek niż znosić ból bo na tym etapie nasz ból boli dziecko... ale jak czuję, że zaczyna się to wziąć paracetamol i wypić kawę
    dodatkowo dużo świeżego powietrza - choćby okno otwierać i intensywnie wietrzyć, zjeść loda lub possać kostkę lodu bo te same nerwy odpowiedzialne są za przewodzenie zimna i bólu (to mi już ktoś mówił ostatnio). Przy migrenie małą kawę - ale bardziej jak lek niż delektowanie się nią. Okłady zimne ale spróbować też ciepłe bo czesto pomagają zwłaszcza przy niskim ciśnieniu bo rozszerzają się naczynia krwionośne i łatwiej krew krąży w mózgu. Smarowanie amolem czy innymi tego typu czoła i karku

przy moim niskim ciśnieniu i pogodzie jaką mamy głowa boli mnie ostatnio codziennie - leków nie biorę ale kawę pije rano i jakoś daje radę... a jak nie to jem loda i naprawdę to działa :)

wikaa, radiszka lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora dziękuję bardzo za rady, na pewno skorzystam, choć wolałabym żebym nie miała już powodów :-D Ja też z reguły mam niskie ciśnienie. Ostatnio właśnie przy tych bólach mama mówi, żebym sobie zmierzył i okazało się, że miałam 105/61 i 65 puls. Najgorsze, że mnie w ciąży bardzo odrzuciło od kawy, jak kiedyś uwielbiałam kiedy w domu pachniało kawą tak teraz zamykam drzwi w pokoju i otwieram okno.... ;-)

A ze lody pomagają to niezła sprawa... takich leków jeszcze nie stosowałam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 11:20

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) ja jeszcze w pizamce:) wczoraj z siostra byłam na imprezie urodzinowej koleżanki:) babska impreza i nawet jedna w ciąży tez była:) pojęcie karmi w ciąży czy piwko free bo ja się jakoś bałam:)

• zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobitki, mnie też często głowa boli ale tak do zniesienia, mam nadzieję że gorzej nie będzie:-) za to mam problem z jedzeniem bo zęby mnie bolą chyba przez dziąsła ale idę w następnym tyg do dentysty.
    jak spicie w nocy? Chodzi mi o pozycje? Slyszalam że powinno się na lewym boku. Ja głównie na prawym i na plecach Ale będzie trzeba się przerzucić:-)

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate też myślałam nad karmi, słyszałam że jest dobre w czasie laktacji ale nie wiem jak w ciąży. A nie ukrywam że chętnie bym się napila:-) muszę spr ile tam jest % bo chyba coś tam niestety jest...

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie też ze was brzuszki pobolewaja ja raczej nic nie czuje i też nie wiem czy to dobrze. Idę do lekarza w środę i już nie mogę się doczekać:-) miałam 2 tyg temu prenatalne ale już chciałabym znowu sprawdzić co u mojego juniora:-)

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Aaa dziewczyny :)

Nie kremy tylko PICIE!
    Sucha skora to nic innego jak brak nawodnienia organizmu. Najpierw woda, soki, potem kremy :) zobaczycie poprawe :) Ja widze :)

Believe super ze wszystko dobrze z dzidzia :)
    Aneta fakt moja gin tez nie jest za zbyt czestym usg dlatego zapowiedziala ze na wizycie po prenatalnych (na nastepny dzien) nie bedzie zadnego usg.
    nie wiem czy cofasz sie w postach ale pisalam Ci ze wszystko bedzie dobrze na wizycie i widzisz mialam racje :) teraz keep calm and be pregnant :) glowa do gory, glebokie oddechy, odpoczynek i byle do przodu :)

Jesli chodzi o kosmetyki to ja zdecydowalam sie na firme Tołpa DERMO MUM. Sa w ofercie kremy na rozstepy, na cellulit, olejki do kapieli, do smarowania, na posladki uda i piersi, osobny do piersi, no jest w czym przebierac :)

Jakos te bio oil maja za duzo reklamy jak dla mnie i do mnie nie przemawiaja. A wiadomo reklamuje sie to, co sie nie sprzedaje :)

Dobranoc! ♡

Daisy ja też wybrałam Tołpę dermo mum :) Tylko szukam, jakiejś promocji ale jak na złość nic się nie trafia :/

Daisy lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ