Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaa dziewczyny
Nie kremy tylko PICIE!
Sucha skora to nic innego jak brak nawodnienia organizmu. Najpierw woda, soki, potem kremyzobaczycie poprawe
Ja widze
Believe super ze wszystko dobrze z dzidzia
Aneta fakt moja gin tez nie jest za zbyt czestym usg dlatego zapowiedziala ze na wizycie po prenatalnych (na nastepny dzien) nie bedzie zadnego usg.
nie wiem czy cofasz sie w postach ale pisalam Ci ze wszystko bedzie dobrze na wizycie i widzisz mialam racjeteraz keep calm and be pregnant
glowa do gory, glebokie oddechy, odpoczynek i byle do przodu
Jesli chodzi o kosmetyki to ja zdecydowalam sie na firme Tołpa DERMO MUM. Sa w ofercie kremy na rozstepy, na cellulit, olejki do kapieli, do smarowania, na posladki uda i piersi, osobny do piersi, no jest w czym przebierac
Jakos te bio oil maja za duzo reklamy jak dla mnie i do mnie nie przemawiaja. A wiadomo reklamuje sie to, co sie nie sprzedaje
Dobranoc! ♡Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 00:02
Mia S, anetaa1607 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!!!
Mi gin powiedział ze to za wcześnie na płeć i jak na razie nic nie widzi.. Szkoda a według chińskiego kalendarza wychodzi dziewczynka! Wiec zobaczymy
koleżance sie sprawdzilo to może i mi sie sprawdzi
-
Ja tez juz zaczęłam stosować bio oil i jak na razie jestem zadowolona
tylko strasznie szybko sie zużywa i jest dość drogi niestety....dokupiłam jeszcze kolekcje z ziaji mamma mia dla kobiet w ciazy od 4 miesiąca także jak skończy sie bio oil to wypróbuje ziaje
lubie jej produkty
-
Mimi1990 wrote:Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!!!
Mi gin powiedział ze to za wcześnie na płeć i jak na razie nic nie widzi.. Szkoda a według chińskiego kalendarza wychodzi dziewczynka! Wiec zobaczymy
koleżance sie sprawdzilo to może i mi sie sprawdzi
Skoro nic nie widzi to pewnie dziewczynkatak sobie pomyślałam...
-
Co do kremów to ja dylematu nie miałam bo w prezencie od mamy na Mikołaja dostałam zestaw Mustela balsam i olejek. Więc nawet nie zaczęłam zbierać opinii ani czytać o balsamach:) no i dobrze balsam jak balsam i ładnie pachnie, chociaż jeden dylemat z głowy.
Tylko jeszcze żeby ktoś pamiętał za mnie o smarowaniu!!
Miłej nocki Mamuśki :**Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 01:35
-
Witam! Śniły mi się głupie głupoty wiec się wybudziłam ale poszłam do WC, napiłam się wody i jakoś spanie odeszło...
Ja też wczoraj miałam wizytę ale taką tylko z wynikami i po zwolnienie... Nadal mam nie brać witamin bo wyniki mam dobre, położna i gin dużo rad mu dali odnośnie moich wymiotów i migren... Ciśnienie po kawie, nerwie na syna, użeraniu się z babami w przychodni miałam 90/50... I wszystko jasne.
Niestety moją chorobą ostatnią (zapalenie gardła) zaraziłam mojego psa...;( na sygnale jechałam do weta bo się biedak męczył... Myślałam, ze znowu coś z żołądkiem czy trzustka a okazało się, że zapalenie migdałków ma ! W szoku jestem bo nie wiedziałam ze psy na takie choroby chorują...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 05:29
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Oj mi też się dziś głupoty śniły.
Dora mój pies kiedyś się dusil pół nocy, myślałam że zdechnie bidak. Całą noc nie spałam, płakałam bo nie wiedziałam jak mu pomóc. Rano polecialam do weta a co się okazało? Że to zapalenie krtani. Tez byłam w szokuWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 07:54
dora8201 lubi tę wiadomość
28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
Dzień dobry
Aneta ja sobie taki dzienniczek ciąży zamówiłam: http://www.brioko.pl/dzienniczki/dzienniczek-ciazy/318-dzienniczek-ciazy.html . Pamiątkowe albumy też będę mieć
Chcę też kupić tą ramkę specjalną, gdzie można stópkę maluszka odcisnąćanetaa1607 lubi tę wiadomość
Julia07.2015
-
nick nieaktualny
-
Witajcie. Ja dopiero wstałam, chociaż w nocy budzilam się kilka razy, głównie na siku.
Dora ja kilka dni temu miałam też straszne migreny. Głowa bolała jak nie z jednej to z drugiej strony. Do tego dochodziły oczywiście mdłości -masakra !
Moja ginka tez nie jest za częstym usg. Wczoraj dosłownie na kilka sekund przyłożył głowicę, sprawdzając tętno i dodając - szczegóły na genetycznym -
Lena87 wrote:Daisy u Mnie to niestety nie jest z powodu braku płynów, bo piję przez cały dzień jak bym była na ogromnym kacu
-
nick nieaktualnyWitajcie. Wykończą mnie te mdłości i bóle głowy
Dzisiaj znowu wymioty... ehh ależ się trzeba wymęczyć
Co do kremów to ja używam oliwki, za tydzień zaczynam ziaje mamma mia, a później kupuje krem z mustelli, ponieważ jak byłam w szpitalu to dwie panie które ze mną leżały(czekały już na poród) bardzo go chwaliły. Mówiły że po poprzednich ciążach im wszystkie rozstępy znikły a w ciąży obecnej nic im się nie pojawia. Podobno na necie jest najtańszy. Więc jak mi się ziaja skończy to zaczynam szukać mustelli -
WIKAA moja migrena trwała 3 dni bez przerwy - wymiotowałam z bólu i wyłam praktycznie... podpowiedzieli mi wczoraj, że można jednorazowo brać 1g paracetamolu (czyli 2 tabletki) tylko nie przekraczać 4g na dobę. I tylko kiedy jest potrzeba ale jeśli jest ona to lepiej wziąć lek niż znosić ból bo na tym etapie nasz ból boli dziecko... ale jak czuję, że zaczyna się to wziąć paracetamol i wypić kawę
dodatkowo dużo świeżego powietrza - choćby okno otwierać i intensywnie wietrzyć, zjeść loda lub possać kostkę lodu bo te same nerwy odpowiedzialne są za przewodzenie zimna i bólu (to mi już ktoś mówił ostatnio). Przy migrenie małą kawę - ale bardziej jak lek niż delektowanie się nią. Okłady zimne ale spróbować też ciepłe bo czesto pomagają zwłaszcza przy niskim ciśnieniu bo rozszerzają się naczynia krwionośne i łatwiej krew krąży w mózgu. Smarowanie amolem czy innymi tego typu czoła i karku
przy moim niskim ciśnieniu i pogodzie jaką mamy głowa boli mnie ostatnio codziennie - leków nie biorę ale kawę pije rano i jakoś daje radę... a jak nie to jem loda i naprawdę to działawikaa, radiszka lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Dora dziękuję bardzo za rady, na pewno skorzystam, choć wolałabym żebym nie miała już powodów
Ja też z reguły mam niskie ciśnienie. Ostatnio właśnie przy tych bólach mama mówi, żebym sobie zmierzył i okazało się, że miałam 105/61 i 65 puls. Najgorsze, że mnie w ciąży bardzo odrzuciło od kawy, jak kiedyś uwielbiałam kiedy w domu pachniało kawą tak teraz zamykam drzwi w pokoju i otwieram okno....
A ze lody pomagają to niezła sprawa... takich leków jeszcze nie stosowałamWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 11:20
-
Czesc kobitki, mnie też często głowa boli ale tak do zniesienia, mam nadzieję że gorzej nie będzie:-) za to mam problem z jedzeniem bo zęby mnie bolą chyba przez dziąsła ale idę w następnym tyg do dentysty.
jak spicie w nocy? Chodzi mi o pozycje? Slyszalam że powinno się na lewym boku. Ja głównie na prawym i na plecach Ale będzie trzeba się przerzucić -
Daisy wrote:Aaa dziewczyny
Nie kremy tylko PICIE!
Sucha skora to nic innego jak brak nawodnienia organizmu. Najpierw woda, soki, potem kremyzobaczycie poprawe
Ja widze
Believe super ze wszystko dobrze z dzidzia
Aneta fakt moja gin tez nie jest za zbyt czestym usg dlatego zapowiedziala ze na wizycie po prenatalnych (na nastepny dzien) nie bedzie zadnego usg.
nie wiem czy cofasz sie w postach ale pisalam Ci ze wszystko bedzie dobrze na wizycie i widzisz mialam racjeteraz keep calm and be pregnant
glowa do gory, glebokie oddechy, odpoczynek i byle do przodu
Jesli chodzi o kosmetyki to ja zdecydowalam sie na firme Tołpa DERMO MUM. Sa w ofercie kremy na rozstepy, na cellulit, olejki do kapieli, do smarowania, na posladki uda i piersi, osobny do piersi, no jest w czym przebierac
Jakos te bio oil maja za duzo reklamy jak dla mnie i do mnie nie przemawiaja. A wiadomo reklamuje sie to, co sie nie sprzedaje
Dobranoc! ♡
Daisy ja też wybrałam Tołpę dermo mumTylko szukam, jakiejś promocji ale jak na złość nic się nie trafia
Daisy lubi tę wiadomość