X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona1 wrote:
    Kate też myślałam nad karmi, słyszałam że jest dobre w czasie laktacji ale nie wiem jak w ciąży. A nie ukrywam że chętnie bym się napila:-) muszę spr ile tam jest % bo chyba coś tam niestety jest...
    Właśnie na imprezie dziewczyna w ciąży piła karmi i jakieś piwo free i tam troszkę niby jest % , ja to może juz przezorna, moje znajome w ciąży piły reddsy bardzo często a tam niby jest a karmi tez słyszałam że idealne na pokarm

• kate851 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona1 wrote:
    Piszecie też ze was brzuszki pobolewaja ja raczej nic nie czuje i też nie wiem czy to dobrze. Idę do lekarza w środę i już nie mogę się doczekać:-) miałam 2 tyg temu prenatalne ale już chciałabym znowu sprawdzić co u mojego juniora:-)
    Ja czasami czuje zaklucie ale bardzo rzadko częściej jak coś zjem smazonego a tak to ok

• radiszka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    Witam! Śniły mi się głupie głupoty wiec się wybudziłam ale poszłam do WC, napiłam się wody i jakoś spanie odeszło...

Ja też wczoraj miałam wizytę ale taką tylko z wynikami i po zwolnienie... Nadal mam nie brać witamin bo wyniki mam dobre, położna i gin dużo rad mu dali odnośnie moich wymiotów i migren... Ciśnienie po kawie, nerwie na syna, użeraniu się z babami w przychodni miałam 90/50... I wszystko jasne.

Niestety moją chorobą ostatnią (zapalenie gardła) zaraziłam mojego psa...;( na sygnale jechałam do weta bo się biedak męczył... Myślałam, ze znowu coś z żołądkiem czy trzustka a okazało się, że zapalenie migdałków ma ! W szoku jestem bo nie wiedziałam ze psy na takie choroby chorują...

Dora może podpowiesz co Ci poradzili na migreny i wymioty? Bo mnie też niestety bardzo męczą... :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z pracy!

Daisy, a Tołpa też od 4. miesiąca? Bo o niej też dobre opinie słyszałam.

Bio Oil w takim razie zaczynam od dzisiaj stosować. Bardzo mi odpowiada jego konsystencja i zapach, a miałam po prostu jakieś obawy przed tym, żeby go zacząć stosować.

Daisy lubi tę wiadomość

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Dzień dobry :)

Aneta ja sobie taki dzienniczek ciąży zamówiłam: http://www.brioko.pl/dzienniczki/dzienniczek-ciazy/318-dzienniczek-ciazy.html . Pamiątkowe albumy też będę mieć :)
    Chcę też kupić tą ramkę specjalną, gdzie można stópkę maluszka odcisnąć :)

A już masz go w domu? zamówilaś na tej stronie co podałaś linka? bo wydaje sie fajny i chyba go zamówię.

a tak pozatym witam się z rana w 16 tygodniu ciąży,dziś w lepszym humorze. Daisy tak czytam wszystkie wpisy i dziękuje za wsparcie. A ja mam do Was pytanie jak wasz puls bo ja od poczatku ciazy mam wysoki od 90 do 120

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Witam się z pracy!

Daisy, a Tołpa też od 4. miesiąca? Bo o niej też dobre opinie słyszałam.

Bio Oil w takim razie zaczynam od dzisiaj stosować. Bardzo mi odpowiada jego konsystencja i zapach, a miałam po prostu jakieś obawy przed tym, żeby go zacząć stosować.

Tak Tołpa też od 4 mca, bynajmniej to serum na rozstępy na które poluję ;)

believe, Daisy lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa wrote:
    Witajcie. Ja dopiero wstałam, chociaż w nocy budzilam się kilka razy, głównie na siku.
    Dora ja kilka dni temu miałam też straszne migreny. Głowa bolała jak nie z jednej to z drugiej strony. Do tego dochodziły oczywiście mdłości -masakra !

Wikaa ja tez mialam bole glowy 3 dni pod rzad!! Myslalam , ze zwariuje ale juz od jakiegos tygodnia ich nie mam i mam nadzieje ze nie wroca :)
    Apetyt tez mam juz coraz wiekszy gdzie wczesniej to byla jakas masakra!!!

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a dzis w nocy jedynie 6 razy budzilam sie do kibelka!!!!!! myslalam ze zwariuje!!!

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tutaj dzisiaj cichutko :) w pracy nudy i myślałam, że chociaż Was poczytam, ale chyba większość zrobiła sobie wolny weekend od forum :)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lenia:) gazetka i kanapa:) ale za niedługo czas na gotowanie zupy kalafiorowej:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was ma te cholerne plamienia jeszcze?
    Ja już mam 3 raz w tej ciązy. Dzisiaj znowu na wkładce zobaczyłam brązową plamę... byłam poza domem moze z 3 godz, ani wysiłku ani nic... już nie wiem co mam o tym wszystkim mysleć... nawet się człowiek cieszyć nie może z tego co ma :(

• Mia S Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra a gin co mowi ?

ja miewam, mój twierdzi ze to naczynka pękają..

Smartunia lubi tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra a w ktorym tyg jestes? wyobrażam sobie że się stresujesz bo ja też miałam plamienia kilka dni i nie były to fajne dni:-/ dostałam zwiekszona dawkę duphastonu ale teraz już biorę po 1 tabletce myślę z 2 dni i przestane. oczywiscie najlepiej to skonsultowac z lekarzem. Duphaston bierzesz?

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichutko tu dzisiaj... Ja też mam strasznego lenia, nigdzie jeszcze nie wychodzilam i humor mam jakiś zmienny. Nawet na komedii się poplakalam. Czyżby hormony dzialaly:-)

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham Lipcówki :)
    ściskam was mocno :)

wikaa, Daisy, usia89 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :)
    Gratuluję udanych wizyt,Ja już nie mogę doczekać się wtorku ,Nasze kolejne spotkanie z maluchem :)

Odnośnie nawadniania skóry to prawda,że bardzo ważna jest ilość spożywanych płynów. Dodatkowo nawilżeniu skóry sprzyja siemię lniane i orzechy włoskie ;)

believe lubi tę wiadomość

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    A już masz go w domu? zamówilaś na tej stronie co podałaś linka? bo wydaje sie fajny i chyba go zamówię.

a tak pozatym witam się z rana w 16 tygodniu ciąży,dziś w lepszym humorze. Daisy tak czytam wszystkie wpisy i dziękuje za wsparcie. A ja mam do Was pytanie jak wasz puls bo ja od poczatku ciazy mam wysoki od 90 do 120

Hej :)
    Ja też mam taki wysoki puls, nie martw się bo w ciąży to ponoć normalne :)

Mnie też te bóle głowy męczą (odpukać od paru dni spokój). Ciśnienie mam w normie, ale z tego co zauważyłam to głowa mnie zaczyna boleć jak ciśnienie atmosferyczne jest wysokie, teraz jak jest niż to dobrze sie czuję.
    Staram się nie jeść tabletek no ale wiadomo jak jest, za to dużą ulgę daje mi smarowanie amolem.

Zakupy dla maluchów super:)
    Ja nie mam nic i narazie nie kupuję. Mało ostatnio wychodzę, a po sklepach to już wogóle nie mam chęci chodzić. Oczywiście L-4 "leżące" nie sprzyja wypadom w miasto ;)

Miłego wieczoru :)

f2w3dqk34z7i0m1c.png[/url]
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejuu dziewczynki wy juz zakupki robicie a ja jeszcze nic i do tego w ogóle mnie to nie ciągnie ;) ciekawe kiedy wpadne w ciąg ;D

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do gina teraz nie dzwonilam.. tydzien temu jak mialam plamienia to zadzwonilam ale go nie zastałam bo gabinet był zamknięty a nr prywatnego nie mam, a teraz to poczekam do wizyty bo to już w poniedziałek. Duphaston biorę 2x1 od 5 tygodnia. Teraz jestem w 13 tygodniu. W sumie tydzień temu lekarz w szpitalu powiedział mi że to jakieś wyżylenie i tyle. I że to nic poważnego. A teraz to nie wiem. :( No nic, będę leżeć i czekać na wizytę. :)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra94w wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was ma te cholerne plamienia jeszcze?
    Ja już mam 3 raz w tej ciązy. Dzisiaj znowu na wkładce zobaczyłam brązową plamę... byłam poza domem moze z 3 godz, ani wysiłku ani nic... już nie wiem co mam o tym wszystkim mysleć... nawet się człowiek cieszyć nie może z tego co ma :(
    Ja miałam plamienia ale raczej od duphastonu ok 6-8 tygodnia

‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ