X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca, ja też mam strasznie wysuszoną ale tylko na twarzy. Żadne kremy nie pomagają

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twarz też mam baaardzo wysuszoną, aż boli. Po umyciu ( uzywam pianki czyli najdelikatniejszej niby) skóra napięta, sztywna, wysuszona aż do bólu...

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta210, witaj z powrotem! i zaglądaj do nas oczywiście jak najczęściej! :) bobasek po prostu cudowny! Fajnie, że już znasz płeć.

anetaa1607, ręce opadają jak się słyszy te historie dot. naszych lekarzy. Tak ciężko trafić na kogoś bardzo dobrego, który będzie się potrafił też ludzko zachować...

livia30, gratuluję udanej wizyty!

juwelka, najważniejsze, że dzidziuś jest zdrowy! Pierwszy synek, druga córka :D

Czarna owca, Tobie też gratuluję bardzo udanej wizyty! Widzę, że u Ciebie już wszystko w porządku. Oby tak dalej! :)
    zania1313 wrote:
    dziewczyny które znaja już pleć,czy chinski kalendarz plci wam się sprawdził???

No właśnie mi się chyba zgodzi :D

Smartunia, wiedziałam, że będzie wszystko w porządku! Niepotrzebnie się stresowałaś! :)

wikaa, super, że u Ciebie też wszystko w porządku po wizycie! :)

agawa1977, widzę, że dzisiaj dzień "obfity" w wizyty! Gratulacje!

A teraz w skrócie moja wizyta - z bobasem wszystko w porządku! O ile dobrze widziałam, to ma już 7.70 cm! Ale nie znam niestety pozostałych parametrów. Wyszłam z gabinetu z jakimiś mieszanymi uczuciami, bo lekarka była chyba nie w sosie i dużo nie mówiła. Dopytałam jednak, czy wykonała to badanie i potwierdziła mi, że tak i że jest wszystko w porządku. Jednak oczywiście nie daje mi to spokoju, że nie znam pozostałych "danych" i umówiłam się na poniedziałek do prywatnej przychodni u nas, gdzie od tygodnia mają podobno najbardziej zaawansowany na świecie aparat do wykonywania USG i poproszę lekarkę o wykonanie badania przezierności karkowej + poproszę o USG 3D + nagranie na płytkę. Bo nie daje mi to spokoju, że dzisiejsza wizyta była taka... "niepełna"...? Jednak Pani doktor powiedziała mi dzisiaj, że prawdopodobnie będziemy mieć dziewczynkę!! <3 <3 <3

Smartunia, wikaa, Daisy, Sana lubią tę wiadomość

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ja też już po wizycie. Dzidziusia dzisiaj nie widziałam:( mój ukochany zawiedziony,ale i tak jesteśmy szczęśliwi że wszystko ok było szybie 5 minutowe usg,sprawdzenie szyjki macicy i serduszka. Gin powiedział że nie można za często męczyć dzidzi badaniami,a ja usg miałam w pon,im szybsze usg tym lepiej. za dwa tygodnie mam kontrolę i wtedy powiedział że podejrzymy czy chłopak czy dziewczynka,jak już bóle brzucha przejdą. Mam brać duphaston 3x1 przez te dwa tygodnie. Serduszko bije 150 razy na minutę, a szyjkę macicy mam zdaniem lekarza imponującą bo 4,8cm i w jego ocenie jest wszystko ok, mam włączyć tryb oszczędzania siebie i zrobić posiew moczu. dziękuje za kciuki.

believe, Smartunia, Aneta210, Mia S, Daisy, Sana lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607, teraz już na pewno będzie tylko lepiej :)

Aha, i któraś pytała o odstawienie Duphastonu - pytałam się lekarki o to, powiedziałam, że plamienia ustały około tygodnia temu. Powiedziałam, że został mi jeden blister tabletek, więc stwierdziła, żebym je dobrała 2 x 1 i później odstawiła, ale pewnie zrobię po swojemu i za kilka dni zacznę brać 1 tabletkę dziennie :)

Mia S, anetaa1607 lubią tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja mam jakieś opory, żeby zacząć stosować Bio Oil? Miałam zacząć stosować od II trymestru i tak sobie wczoraj pomyślałam, żeby się nim posmarować, ale tak sobie pomyślałam, czy to na pewno najlepszy moment i czy nie lepiej jeszcze poczekać, że zgłupiałam. Oliwka się już kończy i z chęcią bym zmieniła ją na Bio Oil, ale coś mnie blokuje... :/

• wikaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie dziś dzień pełen wizyt.
    Belive szkoda, że lekarka swoje nastroje aż tak uwidacznia. Rozumiem, że może mieć swoje problemy, ale przychodzi do niej kobieta ciężarna, martwiąc się o swoje dzidzi i chcąca wyjść z gabinetu z uśmiechem a nie z troską lub mieszanym uczuciami. Trochę przykre, ale na następnej wizycie na pewno wszystko zobaczysz w różowych kolorach ;-) (albo w niebieskich :-D )

believe lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Aneta210 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z zakupów w Tesco i nie wytrzymałam :D Zobaczcie jakie perełki kupiłam na wyprzedaży:

16icdc3.jpg

1r3vhl.jpg

Jeśli chodzi o skórę to nie mam wysuszonej, ale za to na plecach sporo syfków się pojawiło :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 21:27

Lena87, Smartunia, wikaa, believe, Nona, Sana, sabunia lubią tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Wieczór Dziewczyny ;)

Gratuluję udanych wizyt :D z niecierpliwością i obawami oczekuję wtorku ;)

Jeśli chodzi o skórę to jak wspominałam na twarzy schodzi Mi płatami nawet peeling nie pomaga o.O

Byłam z mama w sklepie i nie mogłam Ją odgonić z działu dziecięcego ..
    A oto jej zakupy ;)

Rożek w Sowy, Kocyk pluszowy, 3 pary skarpetek w Żabki, Dwie pary Bodziaków ;)

4a3d09ef41df3a2emed.jpg

A tu skromne Moje, bo Babcia wszystko Mi wyrywała z rąk ;)

024289fd4bbaa135med.jpg

Aneta210, Smartunia, wikaa, sabunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta210 wrote:
    Właśnie wróciłam z zakupów w Tesco i nie wytrzymałam :D Zobaczcie jakie perełki kupiłam na wyprzedaży:

16icdc3.jpg

1r3vhl.jpg

Świetne ! w Auchanie podobne ciuszki widziałam ;)

• wikaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie te wasze ubranka.
    Ja wstrzymuje się z jakimikolwiek zakupami - powód - w ostatniej ciąży do 9 m-ca była mowa o dziewczynce, nawet na połówkowym. Niestety w 9 m-cu okazało się, że mojej dziewczynce urósł siusiak. I tym sposobem zamiast Lenki mam Wiktorka :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 21:39

Lena87, Mia S lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • believe Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa wrote:
    No faktycznie dziś dzień pełen wizyt.
    Belive szkoda, że lekarka swoje nastroje aż tak uwidacznia. Rozumiem, że może mieć swoje problemy, ale przychodzi do niej kobieta ciężarna, martwiąc się o swoje dzidzi i chcąca wyjść z gabinetu z uśmiechem a nie z troską lub mieszanym uczuciami. Trochę przykre, ale na następnej wizycie na pewno wszystko zobaczysz w różowych kolorach ;-) (albo w niebieskich :-D )

No niestety wyszło jak wyszło, ale ja też zamiast przycisnąć ją i dopytać o wszystko to siedziałam i słuchałam. Ogólnie jestem z niej bardzo zadowolona, bo zawsze wyjaśni, wytłumaczy itd., tylko dzisiejsza wizyta taka nijaka. Mam nadzieję, że poniedziałkowe USG mnie uspokoi... :)

Aneta, Lena, śliczne ubranka!! :) mi właśnie też przyszła dzisiaj pierwsza paczka z ubrankami. Jeszcze chyba ma przyjść z 10 :D :D na razie kupowałam ubranka w neutralnych kolorach, ale jak by w poniedziałek lekarka mi potwierdziła płeć, to zacznę szukać dalej :D

Aneta210, Aneta210, Lena87, Smartunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe, masz rację gdyby była znana płeć to było by łatwiej coś kupić ;)

believe lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Believe, masz rację gdyby była znana płeć to było by łatwiej coś kupić ;)

Oj tak, bo jednak większość ubranek różowych lub niebieskich :) mój mąż już mi powtarza, żebym się wstrzymała na razie, bo dziecko będzie miało same takie "smutne" ubranka. Chociaż ja akurat lubię bardzo kolory: szary, biały, granatowy, jednak chciałabym ubierać też dziecko w kolorowe ciuszki :)

Lena87, Nona lubią tę wiadomość

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co myślicie o takiej pamiątce http://www.matras.pl/ciaza-tydzien-po-tygodniu-witaj-na-swiecie-186889.html szukałam samego albumu lub kalendarza od poczecia do narodzin żeby zapisywać najważniejsze wydarzenia w ciąży ale niestety nic nie znalazłam może Wy coś polecicie? ale macie piękne ubranka ja kupiłam 23.12 2 pary bodziaków i przez wizytę w szpitalu odechciało mi się kupowania ciuszków.

Daisy lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, ja też o czymś podobnym kiedyś myślałam. Zastanawiam się nad tym dziennikiem: http://www.empik.com/w-oczekiwaniu-na-dziecko-dziennik-murkoff-heidi-mazel-sharon,p1044722992,ksiazka-p Ale jednak zrezygnowałam. Ja bym zapominała tam wpisywać czegokolwiek. Znając życie kilka dni bym coś wpisała, później leżałby do czasu, aż znowu bym sobie o nim przypomniała. Ale skoro chcesz mieć coś takiego, to na pewno będzie to dla Ciebie i dla malucha w przyszłości fajna pamiątka :)

Co do ochoty na zakupy - na pewno za jakiś czas przyjdzie. Kwestia czasu :)

Lena87, Mia S, anetaa1607 lubią tę wiadomość

• Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar zrobić własny album gdzie będę wklejać fotki z USG itp :)
    Mam zamiar się teraz na dniach za to wziąć:) w końcu na zwolnieniu to mam trochę czasu:) jak cos wymodzę to wstawie fotki :)

Lena87, wikaa lubią tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja to samo Believe, mam niezliczoną ilość kalendarzy w których miałąm tyle spraw zapisywać ;)
    I tak wszytsko w telefonie ląduje koniec końców ;)
    Nic nie kupuję, bo napewno nie bedę wpisywać, ale jak ktoś jest skrupulatny to napewno piękna pamiątka

Nona, believe lubią tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja widziałam piękne albumy w Biedronce ..
    Takie jak Nasi rodzice mieli w swoich latach, czarne strony a między nimi kalka pergaminowa ..
    Coś pięknego, muszę się wybrać i zakupić chociaż jeden ;)

Aneta210, Nona, Mia S lubią tę wiadomość

• katepr Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe, ja już zaczęłam smarować się bio oil'em. Niestety jestem dość nie regularna w takich czynnościach, i tak raz sie posmaruje, raz nie ale jak dla mnie super zapach bardzo mi odpowiada ;) oprócz tego planuje zakupić oliwkę z rossmana tą fur mama fioletową . Oby te preparaty pomogły.

Jeśli chodzi o albumy ja planuję kupić pierwszy album malucha, tam tez jest miejsce na kilka wpisów z okresu ciąży plus później pamiątki typu pierwsze zabki itd.

Nona, Smartunia, believe lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ