Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneta210, witaj z powrotem! i zaglądaj do nas oczywiście jak najczęściej!
bobasek po prostu cudowny! Fajnie, że już znasz płeć.
anetaa1607, ręce opadają jak się słyszy te historie dot. naszych lekarzy. Tak ciężko trafić na kogoś bardzo dobrego, który będzie się potrafił też ludzko zachować...
livia30, gratuluję udanej wizyty!
juwelka, najważniejsze, że dzidziuś jest zdrowy! Pierwszy synek, druga córka
Czarna owca, Tobie też gratuluję bardzo udanej wizyty! Widzę, że u Ciebie już wszystko w porządku. Oby tak dalej!
zania1313 wrote:dziewczyny które znaja już pleć,czy chinski kalendarz plci wam się sprawdził???
No właśnie mi się chyba zgodzi
Smartunia, wiedziałam, że będzie wszystko w porządku! Niepotrzebnie się stresowałaś!
wikaa, super, że u Ciebie też wszystko w porządku po wizycie!
agawa1977, widzę, że dzisiaj dzień "obfity" w wizyty! Gratulacje!
A teraz w skrócie moja wizyta - z bobasem wszystko w porządku! O ile dobrze widziałam, to ma już 7.70 cm! Ale nie znam niestety pozostałych parametrów. Wyszłam z gabinetu z jakimiś mieszanymi uczuciami, bo lekarka była chyba nie w sosie i dużo nie mówiła. Dopytałam jednak, czy wykonała to badanie i potwierdziła mi, że tak i że jest wszystko w porządku. Jednak oczywiście nie daje mi to spokoju, że nie znam pozostałych "danych" i umówiłam się na poniedziałek do prywatnej przychodni u nas, gdzie od tygodnia mają podobno najbardziej zaawansowany na świecie aparat do wykonywania USG i poproszę lekarkę o wykonanie badania przezierności karkowej + poproszę o USG 3D + nagranie na płytkę. Bo nie daje mi to spokoju, że dzisiejsza wizyta była taka... "niepełna"...? Jednak Pani doktor powiedziała mi dzisiaj, że prawdopodobnie będziemy mieć dziewczynkę!!Smartunia, wikaa, Daisy, Sana lubią tę wiadomość
-
witajcie ja też już po wizycie. Dzidziusia dzisiaj nie widziałam:( mój ukochany zawiedziony,ale i tak jesteśmy szczęśliwi że wszystko ok było szybie 5 minutowe usg,sprawdzenie szyjki macicy i serduszka. Gin powiedział że nie można za często męczyć dzidzi badaniami,a ja usg miałam w pon,im szybsze usg tym lepiej. za dwa tygodnie mam kontrolę i wtedy powiedział że podejrzymy czy chłopak czy dziewczynka,jak już bóle brzucha przejdą. Mam brać duphaston 3x1 przez te dwa tygodnie. Serduszko bije 150 razy na minutę, a szyjkę macicy mam zdaniem lekarza imponującą bo 4,8cm i w jego ocenie jest wszystko ok, mam włączyć tryb oszczędzania siebie i zrobić posiew moczu. dziękuje za kciuki.
believe, Smartunia, Aneta210, Mia S, Daisy, Sana lubią tę wiadomość
-
anetaa1607, teraz już na pewno będzie tylko lepiej
Aha, i któraś pytała o odstawienie Duphastonu - pytałam się lekarki o to, powiedziałam, że plamienia ustały około tygodnia temu. Powiedziałam, że został mi jeden blister tabletek, więc stwierdziła, żebym je dobrała 2 x 1 i później odstawiła, ale pewnie zrobię po swojemu i za kilka dni zacznę brać 1 tabletkę dziennieMia S, anetaa1607 lubią tę wiadomość
-
Czy tylko ja mam jakieś opory, żeby zacząć stosować Bio Oil? Miałam zacząć stosować od II trymestru i tak sobie wczoraj pomyślałam, żeby się nim posmarować, ale tak sobie pomyślałam, czy to na pewno najlepszy moment i czy nie lepiej jeszcze poczekać, że zgłupiałam. Oliwka się już kończy i z chęcią bym zmieniła ją na Bio Oil, ale coś mnie blokuje...
-
No faktycznie dziś dzień pełen wizyt.
Belive szkoda, że lekarka swoje nastroje aż tak uwidacznia. Rozumiem, że może mieć swoje problemy, ale przychodzi do niej kobieta ciężarna, martwiąc się o swoje dzidzi i chcąca wyjść z gabinetu z uśmiechem a nie z troską lub mieszanym uczuciami. Trochę przykre, ale na następnej wizycie na pewno wszystko zobaczysz w różowych kolorach(albo w niebieskich
)
believe lubi tę wiadomość
-
Właśnie wróciłam z zakupów w Tesco i nie wytrzymałam
Zobaczcie jakie perełki kupiłam na wyprzedaży:
Jeśli chodzi o skórę to nie mam wysuszonej, ale za to na plecach sporo syfków się pojawiłoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 21:27
Lena87, Smartunia, wikaa, believe, Nona, Sana, sabunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry Wieczór Dziewczyny
Gratuluję udanych wizytz niecierpliwością i obawami oczekuję wtorku
Jeśli chodzi o skórę to jak wspominałam na twarzy schodzi Mi płatami nawet peeling nie pomaga
Byłam z mama w sklepie i nie mogłam Ją odgonić z działu dziecięcego ..
A oto jej zakupy
Rożek w Sowy, Kocyk pluszowy, 3 pary skarpetek w Żabki, Dwie pary Bodziaków
A tu skromne Moje, bo Babcia wszystko Mi wyrywała z rąk
Aneta210, Smartunia, wikaa, sabunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Słodkie te wasze ubranka.
Ja wstrzymuje się z jakimikolwiek zakupami - powód - w ostatniej ciąży do 9 m-ca była mowa o dziewczynce, nawet na połówkowym. Niestety w 9 m-cu okazało się, że mojej dziewczynce urósł siusiak. I tym sposobem zamiast Lenki mam WiktorkaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 21:39
Lena87, Mia S lubią tę wiadomość
-
wikaa wrote:No faktycznie dziś dzień pełen wizyt.
Belive szkoda, że lekarka swoje nastroje aż tak uwidacznia. Rozumiem, że może mieć swoje problemy, ale przychodzi do niej kobieta ciężarna, martwiąc się o swoje dzidzi i chcąca wyjść z gabinetu z uśmiechem a nie z troską lub mieszanym uczuciami. Trochę przykre, ale na następnej wizycie na pewno wszystko zobaczysz w różowych kolorach(albo w niebieskich
)
No niestety wyszło jak wyszło, ale ja też zamiast przycisnąć ją i dopytać o wszystko to siedziałam i słuchałam. Ogólnie jestem z niej bardzo zadowolona, bo zawsze wyjaśni, wytłumaczy itd., tylko dzisiejsza wizyta taka nijaka. Mam nadzieję, że poniedziałkowe USG mnie uspokoi...
Aneta, Lena, śliczne ubranka!!mi właśnie też przyszła dzisiaj pierwsza paczka z ubrankami. Jeszcze chyba ma przyjść z 10
na razie kupowałam ubranka w neutralnych kolorach, ale jak by w poniedziałek lekarka mi potwierdziła płeć, to zacznę szukać dalej
Aneta210, Aneta210, Lena87, Smartunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lena87 wrote:Believe, masz rację gdyby była znana płeć to było by łatwiej coś kupić
Oj tak, bo jednak większość ubranek różowych lub niebieskichmój mąż już mi powtarza, żebym się wstrzymała na razie, bo dziecko będzie miało same takie "smutne" ubranka. Chociaż ja akurat lubię bardzo kolory: szary, biały, granatowy, jednak chciałabym ubierać też dziecko w kolorowe ciuszki
Lena87, Nona lubią tę wiadomość
-
dziewczyny a co myślicie o takiej pamiątce http://www.matras.pl/ciaza-tydzien-po-tygodniu-witaj-na-swiecie-186889.html szukałam samego albumu lub kalendarza od poczecia do narodzin żeby zapisywać najważniejsze wydarzenia w ciąży ale niestety nic nie znalazłam może Wy coś polecicie? ale macie piękne ubranka ja kupiłam 23.12 2 pary bodziaków i przez wizytę w szpitalu odechciało mi się kupowania ciuszków.
Daisy lubi tę wiadomość
-
Aneta, ja też o czymś podobnym kiedyś myślałam. Zastanawiam się nad tym dziennikiem: http://www.empik.com/w-oczekiwaniu-na-dziecko-dziennik-murkoff-heidi-mazel-sharon,p1044722992,ksiazka-p Ale jednak zrezygnowałam. Ja bym zapominała tam wpisywać czegokolwiek. Znając życie kilka dni bym coś wpisała, później leżałby do czasu, aż znowu bym sobie o nim przypomniała. Ale skoro chcesz mieć coś takiego, to na pewno będzie to dla Ciebie i dla malucha w przyszłości fajna pamiątka
Co do ochoty na zakupy - na pewno za jakiś czas przyjdzie. Kwestia czasuLena87, Mia S, anetaa1607 lubią tę wiadomość
-
no ja to samo Believe, mam niezliczoną ilość kalendarzy w których miałąm tyle spraw zapisywać
I tak wszytsko w telefonie ląduje koniec końców
Nic nie kupuję, bo napewno nie bedę wpisywać, ale jak ktoś jest skrupulatny to napewno piękna pamiątkaNona, believe lubią tę wiadomość
synku, trzymaj się mocno mamusi !
-
nick nieaktualny
-
Believe, ja już zaczęłam smarować się bio oil'em. Niestety jestem dość nie regularna w takich czynnościach, i tak raz sie posmaruje, raz nie ale jak dla mnie super zapach bardzo mi odpowiada
oprócz tego planuje zakupić oliwkę z rossmana tą fur mama fioletową . Oby te preparaty pomogły.
Jeśli chodzi o albumy ja planuję kupić pierwszy album malucha, tam tez jest miejsce na kilka wpisów z okresu ciąży plus później pamiątki typu pierwsze zabki itd.Nona, Smartunia, believe lubią tę wiadomość