X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • believe Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra94w wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was ma te cholerne plamienia jeszcze?
    Ja już mam 3 raz w tej ciązy. Dzisiaj znowu na wkładce zobaczyłam brązową plamę... byłam poza domem moze z 3 godz, ani wysiłku ani nic... już nie wiem co mam o tym wszystkim mysleć... nawet się człowiek cieszyć nie może z tego co ma :(

Sandra, mi się skończyły jakiś tydzień temu, ale miałam od ponad miesiąca dzień w dzień. Dwóch ginekologów powiedziało, że nie widzą nic niepokojącego, ale brałam przez ten czas Duphaston 2 x 1 i teraz zamierzam go powoli odstawiać.

• believe Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra94w wrote:
    Do gina teraz nie dzwonilam.. tydzien temu jak mialam plamienia to zadzwonilam ale go nie zastałam bo gabinet był zamknięty a nr prywatnego nie mam, a teraz to poczekam do wizyty bo to już w poniedziałek. Duphaston biorę 2x1 od 5 tygodnia. Teraz jestem w 13 tygodniu. W sumie tydzień temu lekarz w szpitalu powiedział mi że to jakieś wyżylenie i tyle. I że to nic poważnego. A teraz to nie wiem. :( No nic, będę leżeć i czekać na wizytę. :)

Ale u Ciebie te plamienia są sporadyczne, tak? Nie przejmuj się. Dużo kobiet plami w ciąży. Wybierz się do lekarza i niech Ci zrobi USG. Jeśli ono nic złego nie wykaże, to nie stresuj się niepotrzebnie. Ja jestem teraz w 14 tygodniu i właśnie z tydzień temu u mnie się one skończyły, więc oby u Ciebie było podobnie :)

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sobotnio!

Pytałyście o pozycje do spania. ja staram się usypiać na boku ale w nocy czy nad ranem zawsze budze się na brzuchu ( uwielbiam spac na brzuchu :( ) i nie wiem czy to jeszcze bezpieczne czy już raczej nie...

Byłam dziś na zakupach i przyglądałam się różnym balsamom i olejkom ale na nic sie nie mogłam zdecydować. Oczywiście zrobiłam kurs między półkami z ubrankami ale to jeszcze nie czas :)

A jeśli chodzi o plamienia to ogólnie nie miałam. Ale w sylwestra mój A fantastycznie się bawił, alkoholu nie szczędził i włączyła mu się chęć do tańców. I w pewnym momencie już kompletnie fantazja go poniosła i przerzucił Mnie sobie na ramieniu. Myśłałam że go zabije. Troszkę lekko pobrudziłam ale przeszło i jest ok.

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • sabunia Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra ja też miałam plamienia po mies powtorzyly sie w tym samym okresie.tak jakby 8dni po przewidywanej miesiaczce i potem spokój.U lekarza nie bylam i nic nie biorę. Wydaje mi się, że u mnie to może nadżerka plamila.Trzymam kciuki żeby przeszły te cholerne plamienia.
    Moze jesteśmy typami kobiet które maja plamienia w ciąży i są niegroźne.

• wikaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi chyba nas głowy bolały w tym samym czasie ;-)
    Ja niestety odczuwam zmiany ciśnienia, a szczególnie te nagłe. Głowa mnie wtedy potrafi zabolec
    ale bbiorę tabletkę i jakoś funkcjonuje. Teraz w ciąży niestety nie mam takiej możliwości więc cierpię. ..
    No niestety musimy się przyzwyczaić, że teraz w ciąży dużo rzeczy nie możemy, szczególnie leków. Za to po ciąży karmiące mamy będą miały jeszcze więcej ograniczeń. .. dlatego cieszę się, że rodze w lipcu, zdążę się jeszcze najeść truskawek ;-)

Sandra nie martw się, szczęście w nieszczęściu, że to tylko sporadyczne incydenty. Na pewno za niedługo odejdą w zapomnienie... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 23:27

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki bardzo, troche się uspokoiłam. Teraz czekam na wizyte bo w poniedziałek już mam prenatalne :) W sumie to jak wczoraj widziałam tą plamkę tak juz do dzisiaj nic nie ma. Ale po ostatniej stracie zawsze panikuje..masakra. Trzeba się wreszcie ogarnąć :)
    W sprawie pozycji do spania to się nie wypowiem bo za nic w świecie nie mogę znaleźć wygodnej. Kręce się przed spaniem jak nigdy a jak w ostateczności usypiam to nie pamiętam :)

sabunia lubi tę wiadomość

• Verona Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was po bardzoooo długiej nieobecności spowodowanej brakiem kompa,ale od trzech dni udało mi się nadrobić wszystkie stronki :)
    W piątek miałam wizytę u gin i bardzo długo robił usg dopochwowo i oglądał mówił ze kość nosowa jest,serduszko ładnie bije mózg też elegancki i że to 11 tydz i 2 dni a maluszek jest duzy na 13 i 2 dni. Tak mówił ze wszytsko jest super ale i tak pojde na prenatalne i to już musze isc teraz w tym tyg bo jak już taki duzy to będzie za pozno.A i coś mówił ze czuje dziewczynke, ale mam nadzieje ze jeszcze cos się pojawi bo już dziewczynke mam :)
    Tez miewam bóle glowy często wieczorami i ciężko zasnąć ale nie biore zadnych tabletek.
    Mam nadzieje ze mnie spowrotem przyjmiecie
    miłego dnia

wikaa, Smartunia lubią tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Verona. Ja jestem tu od niedawna ale myślę że mogę w imieniu lipcowek powiedzieć, że każdy jest tu mile widziany. Witaj ponownie ;-)
    Verona dzidziuś ładnie Ci rośnie. Niezła różnica pomiędzy terminami :-)

Widzę, że ból głowy to częsta przypadłość ciężarnych.
    Mi też się podobają te pamiątkowe kalendarze, książki itp. Niestety u mnie z systematycznoscia na bakier, więc pewnie wypelnilabym kilka pierwszych stron, a potem poszedłby w kąt...

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Ja śpię zazwyczaj na plecach bo na bokach zaraz mnie mnie brzuch zaczyna ciągnąć

No i mamy na koncie nasz pierwszy zakup dla malucha :)
    tż mnie namówił i wczoraj cały dzień się patrzyliśmy w domu na ten pajacyk :)

30ubwx5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 12:35

Sandra94w, Daisy, Mia S, ewela86, sabunia, libellula83, anetaa1607, believe lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) zaleca sie spac na lewym boku z racji tego, ze nie cisniemy wtwdy na nerwy i na zyle, co zapobiega brakom dostarczania tlenu dzidziusiowi. Ja sie ucze spac na lewym boku, zauwazylam ze potrafie pospac nawet :) Tak to zawsze na prawym spalam. Dzis obudzilam sie na prawym boku ze zgniecionym cyckiem :D

Ale wieje tu u mnie. Dobrze ze prad jest bo wczoraj caly wieczor do polnocy nie bylo.

Milego dnia! ♡

Mia S, sabunia lubią tę wiadomość

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

U Mnie też wiejjeeee że ho ho i przerwy w dostawie prądu też były. Na morzu sztormy, promy wypływają z opóźnieniem nawet 6 godzinnym :/ Myślałam dziś w nocy, że zejde z nerwów. Prom wypłynąć miał o 22:30 a wypłynął o 5 rano gdzie nie było kontaktu z pasażerami od północy... Dopłyneli dopiero co. :)

Również, Miłego dnia !! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 12:27

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie....

Sandra94w wiem co czujesz, też po ostatniej stracie panikuje strasznie...wczoraj też znalazłam różową plamkę i już było przerażenie, ale dziewczyny mnie uspokoiły,że pewnie jakaś żyłka pękła...Na szczęście dziś już spokój nic nie ma...myślę pozytywnie musi być ok...nie ma innego wyjścia...

Miłej niedzieli

201507044662.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez wieje ze glowe urywa.
    Byłam wczoraj na zakupach ale jakos jeszcze nie umiem nic kupic dla maleństwa,moze to dlatego ze jezcze nie znam plci albo dlatego ze mam już 7-letnia core i już nie wiem jak to jest mieć takiego maluszka :)

Daisy lubi tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verona u mnie to samo nic jeszcze nie kupilam bo plci nie znam a mam cale kartony po corce, dzis stuka jej 7.5 roku:)

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    Na wstepie chcialam pogratulowac udanyc wizyt!
    Ja jestem taka przeziebiona, ze nie mam na nic sily :/ Ostatnie kilka dni tak mnie glowa bolala, ze nawet na poduszce jej polozyc nie moglam :( Mam nadzieje, ze zacznie mi przechodzic i obejdzie sie bez antybiotyku...
    Co do ubranek ja tez jeszcze nic nie kupilam, ale to tez glownie dlatego ze nie znam plci ;)
    Milej niedzieli Wam zycze :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy widzę, że też 2007 rok :)

Daisy lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Która tu wspomniała o truskawkach ? Jejku od paru dni tak mi się chce truskawek że szok.
    I też sobie pomyślałam, że dobrze, że rodzimy w lipcu ... ale się najem :)

f2w3dqk34z7i0m1c.png[/url]
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa1977 nic nie mów o truskawkach, bo mi ślinka cieknie
    Ja po mojej jelitówce to dziś muszę się zadowolić ziemniakiem i marchewką na parze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 15:55

As-ia lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Coś jest z tymi bólami głowy w ciąży bo jak mnie głowa bolała raz na rok zawsze to teraz ciągle :(
    Jeśli chodzi o spanie na lewym boku, na spokojnie narazie możemy spać jak nam sie podoba , o ile wygodnie, dopiero później jak brzuch jest spory to uciska na żyłę więc na luzie ja narazie śpię tak jak zawsze i na brzuchu i na boku każdym i na plecach :)
    Miłego popołudnia

believe lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • karus Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, chciałabym dołączyć do was na fb :( jak was mogę znaleść? ;)

termin 11 lipiec 2015
    oar8vfxmevpchiz0.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ