X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joka Groszunio albo Groszunia super !

joka789 lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Witam się i zaczynam 16 tydz!!!!!
    Sandra94w wrote:
    Witamy Edytka_j81 :) Ale Ci dobrze że juz po badaniu, ja jeszcze musze poczekać do poniedziałku.
    Jest może jakaś dziewczyna z Kielc? Bo chciałam się dowiedzieć gdzie tu można zrobić niedrogie usg 3d. Pytałam ostatnio u mojego lekarza to pani w recepcji powiedziała że ona nie wie... i to zależy od tego ile doktorowi z tym zejdzie. A ja chciałabym się móc przygotować na jakąś konkretną kwotę.

ja mieszkam niedaleko. USG genetyczne robiłam u dr Guzika- polecam- ode mnie z miasta wszyscy do niego jeżdżą. Na połówkowe też się do niego umówiłam- 3d kosztuje ok. 250zł
    ewela86 wrote:
    Ktoras z dziewczyn pytala jak szybko rosna dzieciaczki wychodzi ze moje jakos 1,5 mm dziennie :)

mi też wychodzi 1,5 mm dziennie jak policzyłam mojego bąbla :)
    amarranta wrote:

a macie może tak, że bolą Was kości i czujecie się jakbyście miały być chore? (mam tak cały czas)

tak!!!!

Sandra piękny brzuszek!

Zania termin na badanie jak najbardziej ok.

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! Oj dziewczęta jakie ja mialzm dzis dziwne sny to szok a nie najadlam sie na noc.
    Odliczanie trwa - jeszcze 10 dni i wizyta i genetyczne i stresik

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Cieszę się że forum na belly nie umarło, bo tutaj lepiej mi się czyta posty. Nadrobienie dnia czy dwóch na fb jest awykonalne ;) natomiast o wiele lepiej wstawia sie fotki. fajnie też że dołączyły tu nowe dziewczyny i odważyły się w końcu odezwać:)
    Ja juz dupka mam odstawionego i dzień w dzień bije się z myślami czy to dobrze.

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała po cichu gratuluję chłopca :)

Czarna Owca miło słyszeć, że jesteś w lepszej formie :)

Belive super, że koniec plamień!

Ale dużo piszecie, nadrabiałam 40 minut a byłam tu wczoraj!

A teraz trochę o mnie:
    byłam wczoraj u okulisty- zbadała mnie dokładnie, wada wzroku mi się nie zmieniła od 2 lat, dno oka w porządku, ciśnienie w oku też, mogę śmiało znów rodzić SN.
    Potem byłam u dentysty bo pisałam wam ostatnio, że w ciąży mi się od razu ząb zepsuł. okazało się, że to nie dziura tylko plomba mi się pokruszyła i część wypadła dlatego tak ząb bolał. Pani założyła nową i już ok :)
    także obie wizyty udane :)

believe lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muffinka same dobre wieści :) super :)

Dobrego dnia :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • believe Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziękuję za pomoc dziewczyny! O ten konflikt dopytam w takim razie jeszcze moją lekarkę prywatną i ewentualnie będę szukać dokumentów odnośnie grupy krwi męża, bo takie gdzieś powinniśmy mieć.

joka789, piękny bąbelek! <3

mufinka, fajnie, że masz już obydwie wizyty za sobą. Mój dentysta niestety termin ma dopiero na marzec... :/ więc ja wybieram się do kogoś innego, ale nie wiem jeszcze kiedy i do kogo. Okulistę też pasowałoby mi odwiedzić. Mam niby wadę na 1 oko (chyba - 1,75), ale nie noszę ani okularów, ani soczewek... :/

Miłego dnia :)

• Tigana Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka, a będziesz miała jeszcze jedną wizytę bliżej porodu żeby to potwierdzić? Ja się właśnie musze umówić do okulisty a wadę mam spora i boję się że to będzie przesłanka do cc....

joka789, gratki, piękne maleństwo!

ChillaTeqilla, skoro lekarz kazał odstawić to na pewno wie, co robi. Możliwe, że mi też w przyszłym tygodniu odstawi, bo podobno się bierze aż łożysko się wykształci; ja dostałam ze względu na krwiaka i bóle.

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Moje dzieci już odstawione do przedszkola i szkoły. U nas dzisiaj znowu śnieg po nocy się pokazał ale jest na plusie więc za chwilę znowu będzie szaro. Zaraz idę pod prysznic, potem zakupy, jakiś obiad i na 17.40 do gina.
    Belive daj znać co w końcu lekarz zadecydował.
    Mufinko fajnie ze masz już załatwione z lekarzami. O ile okulista nie budzi we mnie złych odczuć o tyle dentystę widzę tylko jak muszę ;-)
    Miłego dnia.

believe lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana nawet duża wada wzroku nie jest przeciwskazaniem co porodu SN jeśli siatkówka jest w porządku

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ..

Witam się w nie najlepszym humorze, mdłości od rana, zasnąć w nocy nie umiem :/
    Wczoraj też Mnie męczyły, na szczęście nadal się nie przywitałam z muszlą chodź zastanawiam się czy nie była by to lepsza opcja :(

Kupiłam pierwsze body, a babcia kocyk i skarpetki ;) gdyby mogła to by cały sklep wykupiła gdyby wiedziała jaka płeć .. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChillaTeqilla wrote:
    Hej. Cieszę się że forum na belly nie umarło, bo tutaj lepiej mi się czyta posty. Nadrobienie dnia czy dwóch na fb jest awykonalne ;) natomiast o wiele lepiej wstawia sie fotki. fajnie też że dołączyły tu nowe dziewczyny i odważyły się w końcu odezwać:)
    Ja juz dupka mam odstawionego i dzień w dzień bije się z myślami czy to dobrze.

Sądziłam, że FB będzie lepsze, ale to była straszna pomyłka ..
    Jeśli chodzi o posty to wolę pisać na forum, a zdjęcia oczywiście będę wklejać na FB .. ;)

believe, mufinka, sabunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam wczorajsze wpisy i widziałam że pisałyście na temat grupy krwi ..
    Ja z Mężem mamy taką samą grupę ARh - ..
    Przynajmniej taką miałam wpisaną w książeczce, a aby potwierdzić na 100 % to dopiero idę na badanie 20 stycznia ..

• Mia S Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BELIEVE... uważaj, 0Rh minus da konflikt moim zdaniem z plusem.
    Zawsze daje.

Zero to zero, okej, ale sam antygen, a racze jego brak, zawsze oznacza BRAK. WIęc jak mały odziedziczy po ojcu plus, to jest konflikt.
    Dopytaj bo to ważne.

I napisz jaka odpowiedż bo bedzie strasznie zdziwiona jak się okaże, że nagle konfliktu nie będzie.

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • believe Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, dziewczyny, namieszałam. Sprawdziłam jeszcze raz tą grupę krwi i mam 0 RhD +. Przepraszam :

Mia S lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! :)

Kochane ja po wizycie :)
    Dzidzia ma 5.3cm, jest starsza o 3 dni wiec dzis 12t0d! To 13tydzien sie zaczal, ale numer. Wszystko ok, serducho jak dzwon. Wyniki moje super, kazala nadal brac tylko folik 5mg, mowi ze jak mam taka morfologie (a wyniki mam poki co idealne) to nie ma co sie faszerowac. Strasznie mnie zalowala po tym lekarzu-idiocie. No i byla w mega szoku jak widac dzidzia mogla byc spokojnie zmierzona bo jest duza. L4 dostalam do 22go (chodzace, nawet nie musialam prosic) i wtedy tez wizyta bo 21go mam te prenatalne. Teraz nie wiem czy nie bedzie za pozno bo bedzie 13t5d..ale i tak na pewno wszystko bedzie ok :)Dostalam dzis dwa zdjecia! :)

nzpzqukl52ph_t.jpg

A tu widac jak sie prawa raczka drapie po glowce pewnie sobie mysli 'Kiedy ta mamusia zje sniadanko?' Widac tez oczka, nosek i usteczka jak sie przyjrzec :)8jicgemczm72_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 10:18

Tigana, jenny88, Mia S, wikaa, believe, usia89, Lena87, Sandra94w, anetaa1607, anetaa1607, Smartunia, katepr, agawa1977, kierzynka, gigsa lubią tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe mam taka sama grupę krwi

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, cuuuudownie <3 cieszę się, że wszystko w porządku!

Daisy lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam 0rh+ :) ale dostalam skierowanie na badanie grupy bo oczywiscie nie wiadomo gdzie leza wyniki a mam w domu az 2! :D

• mufinka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy suuuper!!!

Daisy lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ