Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
believe wrote:Aneta210, 3D odpuszczam na pewno na kilka miesięcy. Zrobię je sobie gdzieś tam w III trymestrze, żeby mieć na pamiątkę zdjęcia bobasa
ale bardziej chodzi mi o to badanie przezierności karkowej u lekarza z certyfikatem. Przemyślę jeszcze dzisiaj, a jak coś, to będę jutro dzwonić. Chociaż terminy pewnie odległe, więc raczej też zrezygnuję. Skoro dwóch lekarzy mówi mi, że jest ok, to tak musi być
Dokładnie, poza tym tak jak pisała Zielona niedługo kolejne prenatalne
-
nick nieaktualnyBelieve jaki duży dzidziuś .. gratuluję
Ja byłam na USG 15t 2d i miał nie co ponad 9 cm
Ale mój np nie mam aż za bardzo po kim być długi
Ja miała 52 cm a maż 54 cm przy urodzeniu
wiec tym się pocieszam
Ważne że reszta w porządku
believe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zielona1 wrote:Believe, tez mysle ze nie ma sensu robic dodatkowych badan. Tzn jezeli wszystko Ci sprawdzila i jest ok to zapewne bedzie tylko roznica w tym ze inny lekarz ma certyfikat. Poza tym juz za chwile bedziemy drugie prenatalne robic:) hmm musze pomyslec by sie umowic juz... nie wiem jak z terminami.
No właśnie mi też mówiła, że i tak pomiędzy 18. a 20. tygodniem drugie badania, więc na nie pewnie się zapiszę już do lekarza z certyfikatem. Tylko muszę jutro podzwonić po tych, których nazwiska mi zapisała.
Ivettka wrote:No mi też pregnę polecił, ale nie wiem ile kosztują...któraś mówiła że w rossmanie 20zł
Byłam dzisiaj Rossmannie, ale ich nie wiedziałam akurat tam. Może nie mieli na stanie. W aptece internetowej widziałam za ok. 30 zł.
Daisy, właśnie się zastanawiam co ten bobas tak szybko rośnie
Dziękuję dziewczyny za wszystkie wiadomościfaktycznie zrezygnuję z tych badań. Szczególnie, że jak bym nawet umówiła się za te kilka dni, to jeszcze bobas podrośnie i nie będzie już w ogóle sensu jechać.
Jak tam reszta dziewczyn? Czekamy na relacje
PS. A czy któraś wie, jak sprawdzić dokładnie długość CRL na USG? Czy ono może być w inny sposób oznaczone?Daisy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo i u mnie super. maleństwo zdrowe, ma juz 6,5cm i tym samym jest to 12tc6dni a nie jak myślałam 12tc3dni,niby malo ale zawsze to lecimy do przodu
nt 1,56 wiec jest dobrze. Zrobil nam nawet usg 3D jak mój ukochany spytal o plec ale nic nie bylo widac
mam juz odstawić wszystkie leki tj. Duphaston, folik, polocard a zostac tylko przy witaminach
niby dostałam skierowanie na pappa ale nie robię raczej
serduszko 160
jak bd na laptopie to wstawie zd mojego kosmity z usg 3d
gigsa, Nona, anetaa1607, usia89, Aneta210, believe, Daisy, katepr lubią tę wiadomość
-
Believe cieszę się, że z maluszkiem wszystko w porządku
szkoda, że nie sprawdziła wszystkiego, ale na pewno jest dobrze i dziecko prawidłowo się rozwija. Faktycznie nie ma sensu robić już tych badań, bo jeśli maluszek jest za duży to herezje mogą wyjść i niepotrzebny stres.
Sandra94w gratulujęSzkoda tylko, że nie widać płci. Mnie też ciekawość zżera
Ciekawe jak tam Nona?
Lena87 powodzenia jutro na wizycie
Kto jeszcze jutro wizytuje? Za wszystkie trzymam mocno kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 21:16
believe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witamy się i MY!
Moja droga do macierzyństwa była dość trudna w związku z czym założyłam sobie, że dopiero po usg genetycznym będę się cieszyć i ujawnie się na forum ciążowym. Czytam Was od jakiejś nastej strony i razem z Wami przeżywam wszystkie wizyty. Pewnie niektóre z Was poznały mnie przy okazji lubienia Waszych postów
Dziś mialam genetyczne - dzidzius ma 79 mm i serduszko bije 149 razy. NT wynosi 1 cm. Niestety mam lekką anemie, więc od jutra lykam żelazo, ale kwas foliowy mogę już odstawić.
Poród smerfusia według OM 19 lipca. Dopisze się do excela.
Jutro znoszę do pracy zaświadczenie. Jupi
usia89, Nona, gigsa, Sabela, Aneta210, Mia S, wikaa, believe, anetaa1607, mała2930, dora8201, Daisy, katepr, pepitka, MarliOne lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Konwalia witamy w naszym gronie:-) cieszę się ze badania wyszły dobrze:-)
Nona suuuuper zdjęcia:-) Ale zazdroszczę- oczywiście pozytywnienasz bobasek się obrócił pupka i nie chciał na 3D pokazać się z przodu:-) ale już na następnym myślę będzie widać. Teraz jakoś mi było już szkoda go budzić by filmik nagrać
Nona, Konwalia, Lena87 lubią tę wiadomość