X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Umawiacie się już na badanie drugiego trymestru? Robicie też je u specjalisty z certyfikatem? Ginekolog, u której byłam ostatnio podała mi te nazwiska lekarzy, do których poleca się wybrać na badanie I trymestru, ale że wyszło jak wyszło, to nie pojechałam. Mówiła, że można się do nich umówić też na badanie między 18 a 22 tygodniem ciąży i nie wiem, czy je znowu wykonujecie u swoich lekarzy prowadzących, czy u lekarzy z certyfikatem?

Jak byłam we wtorek na Genetycznym to od razu zapisały Mnie na kolejny termin ;)
    Oczywiście na NFZ ;)

Czarna Owca, Miło się czyta co ten Twój Synuś opowiada :D

• kate851 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Kraków bombelku. Smaruje olejem z kokos,a oliwka z rossmana baby dream fuer mama, balsamem z rossmana z tej samej serii. Codziennie rano i wieczorem od 1 dnia ciąży.
    P.S. w lumpeksie ostatnio 100zł wydałam, ciuszki po 9-14zł bdb jakość, pół wyprawki na rozmiar 56 i 62 tam kupiłam :-) od pajacy po skarpetki, bluzy, jeansy malutkie 0-3miesiące, no wszystko niedrapki, czusteczka pod szyjkę, śliniaki itp :-)
    Ulala ale ładne zakupki:) ja jestem teraz od tygodnia u mojej SIS i może tu wyczaje jakiś ciuszek:) ja jestem z Was prawie ostatnia bo mam termin na 30 wiec usg genetyczne mam dopiero 23 to może poznam płeć:)

• radiszka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Ulala ale ładne zakupki:) ja jestem teraz od tygodnia u mojej SIS i może tu wyczaje jakiś ciuszek:) ja jestem z Was prawie ostatnia bo mam termin na 30 wiec usg genetyczne mam dopiero 23 to może poznam płeć:)

Prawie, prawie hehe... ja mam na 31.07 więc to ja zamykam to zacne grono, ale co za tym idzie wszystko mam jako ostatnia... :( wizytę mam dopiero 26.01, mój lekarz na NFZ nic nie mówił o genetycznym ale myślę, że napewno je wykona...

A tak z innej bajki, trafiłam ostatnio w gazecie na artykuł, gdzie kobieta opisywała, że jak zapisała sie na wizytę i oczywiście trzeba było poczekać parę ładnych dni na nią, i wszedł jej już 11 tydzień, to później nie mogła dostać becikowego, bo jest taki głupi przepis, że przed 10tc musi sie już być pod opieką lekarską...
    U nas raczej wszystkie kobitki były świadome od samego początku ;) ale mi samej do mojego lekarza udało się dostać w 9 tc :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:07

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:13

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki kochane to jak to u was jest z tymi bólami w pachwinach? Czy napewno nie są one groźne? Mi już przeszło i tylko lekko coś czuje.

Też byłam dziś w lumpeksie na ciuszkach ale nic ładnego nie znalazłam. W sobote bedzie nowa dostawa to wtedy tam zajrze;) chociaż w rodzinie dużo młodych mam już mi powiedziało że przygotowało dla mnie ciuszki po swoich dzieciaczkach:D Wkońcu wyjdzie że będę zawalona dziecinnymi ubrankami po sufit. Ale mimo to musze kupić coś sama bo nie wytrzymam:) tylko musze dzidzi sprawic jakąś szafe bo na ten moment nie mam miejsca w swoich meblach.

Któraś z Was pytała jak sie wpisać na liste z pierwszej strony i chyba nie udzielono jej odpowiedzi. Też sie chetnie dowiem więc ponawiam jej prośbę;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:07

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lena87 lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Radiszka- jakby co to wypiszą zaświadczenie do becikowego że niby od 10 tygodnia byłaś pod opieką, inna sprawa że na becikowe nie każdy się łapie. 3 osobowa rodzina Ty + mąż + nowonarodzony musi mieć dochód na osobę poniżej 1900. Czyli 2 osoby zarabiające netto np 2700 + 3000= 5700 podzilić na 3 i już się nie łapiecie.

No u mnie pracuje tylko mąż wiec mam nadzieję się załapać...

Lena87 lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    powtórzyłam dziś badania moczu- rzeczywiście musiałam coś źle pobrać, bo dziś wyszły tylko bakterie liczne i nic z innych rzeczy, które mnie martwiły ;) także będzie raczej ok.
    Zalecenia: dużo pić? :)

Nona, Lena87, Daisy lubią tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Bombelek ja już od jakiegoś czasu kupuję na aliexpress, teraz dolar drożej stoi to się średnio opłaca chociaż i tak zawsze taniej, można trafić na naprawdę fajne okazje :)

a w lumpie naprawdę można niezłą wyprawkę sobie kupić, często ciuszki są w bdb stanie no i cenaa :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dopisałam się do tabelki ale nie jestem taka kolorowa ja Wy ??? :( Why ?

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Hej,

ja piję espresso w weekendy, lubię i nie odmawiam sobie. Tylko ograniczyłam zmaiast 2 podwójnych dziennie, 1 pojedyncze tylko w weekend :-)

Na połówkowe umówiłam się 3 miesiące wcześniej do najlepszego specjalisty z certyfikatem fmf w moim mieście, termin mam na luty.

Powoli muszę się już umawiać na te 3cie usg- między 28 a 32 tygodniem. Takie terminy.

Milego dnia, wracam do pracy.
    Hej kiedy masz genetyczne w lutym?? ja mam 19 lutego :) i jak beda terminy to zapisze sie własnie na to trzecie :)

Lena87 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Witam sie w 15 tygodniu ciazy :) Huraaaa ale szybko to zlecialo :) Wedlug ovu za tydzien powinnam juz czuc ruchy dziecka :) Ciekawa jestem czy tak szybko to mozliwe :)

Lena87 lubi tę wiadomość

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi to zależy która ciąża :)
    ja pamiętam w pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam ok 18-19 tc, natomiast teraz już w 15 tc :)

Nona lubi tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kusiczka wrote:
    hej dziewczyny :)
    powtórzyłam dziś badania moczu- rzeczywiście musiałam coś źle pobrać, bo dziś wyszły tylko bakterie liczne i nic z innych rzeczy, które mnie martwiły ;) także będzie raczej ok.
    Zalecenia: dużo pić? :)

Kusiczka, ja kupiłam sobie w rossmanie sok żurawinowy taki czysty bez cukru i sobie przygotowuję go z wodą - kwaśny dość, ale podobno pomaga na bakterie. Niedawno zaczęłam i jeszcze za wcześnie na sprawdzanie wyników, ale napenwo nie zaszkodzi jedna szklaneczka dziennie ;)

kusiczka, Nona lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie czuje czasem bąbelki bo mam łożysko na przedniej scianie co amortyzuje ruchy

ja na bank sie załapie na becikowe heheh bo ja mam najniższa krajową a małz ok 2000 wiec podzielone na 4 osoby heheh to luz moze nawet na dodatkowy tysiak moze sie z miasta załapiemy :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kusiczka wrote:
    ja pamiętam w pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam ok 18-19 tc, natomiast teraz już w 15 tc :)

Ja z Zuzą w 16 tc a teraz niby już 17 ale maluszk mniejszy niż siostra jest heheh no i to łożysko licze ze na dniach zacznie konkretniej kopac

kusiczka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kusiczka wrote:

No niestety pierwsza ciaza, no to chyba bede musiala troche jeszcze poczekac :)

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ