Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybelieve wrote:Umawiacie się już na badanie drugiego trymestru? Robicie też je u specjalisty z certyfikatem? Ginekolog, u której byłam ostatnio podała mi te nazwiska lekarzy, do których poleca się wybrać na badanie I trymestru, ale że wyszło jak wyszło, to nie pojechałam. Mówiła, że można się do nich umówić też na badanie między 18 a 22 tygodniem ciąży i nie wiem, czy je znowu wykonujecie u swoich lekarzy prowadzących, czy u lekarzy z certyfikatem?
Jak byłam we wtorek na Genetycznym to od razu zapisały Mnie na kolejny termin
Oczywiście na NFZ
Czarna Owca, Miło się czyta co ten Twój Synuś opowiada
-
Nona wrote:Kraków bombelku. Smaruje olejem z kokos,a oliwka z rossmana baby dream fuer mama, balsamem z rossmana z tej samej serii. Codziennie rano i wieczorem od 1 dnia ciąży.
P.S. w lumpeksie ostatnio 100zł wydałam, ciuszki po 9-14zł bdb jakość, pół wyprawki na rozmiar 56 i 62 tam kupiłamod pajacy po skarpetki, bluzy, jeansy malutkie 0-3miesiące, no wszystko niedrapki, czusteczka pod szyjkę, śliniaki itp
-
kate851 wrote:Ulala ale ładne zakupki:) ja jestem teraz od tygodnia u mojej SIS i może tu wyczaje jakiś ciuszek:) ja jestem z Was prawie ostatnia bo mam termin na 30 wiec usg genetyczne mam dopiero 23 to może poznam płeć
Prawie, prawie hehe... ja mam na 31.07 więc to ja zamykam to zacne grono, ale co za tym idzie wszystko mam jako ostatnia...wizytę mam dopiero 26.01, mój lekarz na NFZ nic nie mówił o genetycznym ale myślę, że napewno je wykona...
A tak z innej bajki, trafiłam ostatnio w gazecie na artykuł, gdzie kobieta opisywała, że jak zapisała sie na wizytę i oczywiście trzeba było poczekać parę ładnych dni na nią, i wszedł jej już 11 tydzień, to później nie mogła dostać becikowego, bo jest taki głupi przepis, że przed 10tc musi sie już być pod opieką lekarską...
U nas raczej wszystkie kobitki były świadome od samego początkuale mi samej do mojego lekarza udało się dostać w 9 tc
-
nick nieaktualny
-
Kobietki kochane to jak to u was jest z tymi bólami w pachwinach? Czy napewno nie są one groźne? Mi już przeszło i tylko lekko coś czuje.
Też byłam dziś w lumpeksie na ciuszkach ale nic ładnego nie znalazłam. W sobote bedzie nowa dostawa to wtedy tam zajrze;) chociaż w rodzinie dużo młodych mam już mi powiedziało że przygotowało dla mnie ciuszki po swoich dzieciaczkach:D Wkońcu wyjdzie że będę zawalona dziecinnymi ubrankami po sufit. Ale mimo to musze kupić coś sama bo nie wytrzymam:) tylko musze dzidzi sprawic jakąś szafe bo na ten moment nie mam miejsca w swoich meblach.
Któraś z Was pytała jak sie wpisać na liste z pierwszej strony i chyba nie udzielono jej odpowiedzi. Też sie chetnie dowiem więc ponawiam jej prośbę -
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Radiszka- jakby co to wypiszą zaświadczenie do becikowego że niby od 10 tygodnia byłaś pod opieką, inna sprawa że na becikowe nie każdy się łapie. 3 osobowa rodzina Ty + mąż + nowonarodzony musi mieć dochód na osobę poniżej 1900. Czyli 2 osoby zarabiające netto np 2700 + 3000= 5700 podzilić na 3 i już się nie łapiecie.
No u mnie pracuje tylko mąż wiec mam nadzieję się załapać...Lena87 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny
powtórzyłam dziś badania moczu- rzeczywiście musiałam coś źle pobrać, bo dziś wyszły tylko bakterie liczne i nic z innych rzeczy, które mnie martwiłytakże będzie raczej ok.
Zalecenia: dużo pić?Nona, Lena87, Daisy lubią tę wiadomość
-
Hej
Bombelek ja już od jakiegoś czasu kupuję na aliexpress, teraz dolar drożej stoi to się średnio opłaca chociaż i tak zawsze taniej, można trafić na naprawdę fajne okazje
a w lumpie naprawdę można niezłą wyprawkę sobie kupić, często ciuszki są w bdb stanie no i cenaa
-
Nona wrote:Hej,
ja piję espresso w weekendy, lubię i nie odmawiam sobie. Tylko ograniczyłam zmaiast 2 podwójnych dziennie, 1 pojedyncze tylko w weekend
Na połówkowe umówiłam się 3 miesiące wcześniej do najlepszego specjalisty z certyfikatem fmf w moim mieście, termin mam na luty.
Powoli muszę się już umawiać na te 3cie usg- między 28 a 32 tygodniem. Takie terminy.
Milego dnia, wracam do pracy.i jak beda terminy to zapisze sie własnie na to trzecie
Lena87 lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny! Witam sie w 15 tygodniu ciazy
Huraaaa ale szybko to zlecialo
Wedlug ovu za tydzien powinnam juz czuc ruchy dziecka
Ciekawa jestem czy tak szybko to mozliwe
Lena87 lubi tę wiadomość
-
kusiczka wrote:hej dziewczyny
powtórzyłam dziś badania moczu- rzeczywiście musiałam coś źle pobrać, bo dziś wyszły tylko bakterie liczne i nic z innych rzeczy, które mnie martwiłytakże będzie raczej ok.
Zalecenia: dużo pić?
Kusiczka, ja kupiłam sobie w rossmanie sok żurawinowy taki czysty bez cukru i sobie przygotowuję go z wodą - kwaśny dość, ale podobno pomaga na bakterie. Niedawno zaczęłam i jeszcze za wcześnie na sprawdzanie wyników, ale napenwo nie zaszkodzi jedna szklaneczka dzienniekusiczka, Nona lubią tę wiadomość
-
ja narazie czuje czasem bąbelki bo mam łożysko na przedniej scianie co amortyzuje ruchy
ja na bank sie załapie na becikowe heheh bo ja mam najniższa krajową a małz ok 2000 wiec podzielone na 4 osoby heheh to luz moze nawet na dodatkowy tysiak moze sie z miasta załapiemy -
kusiczka wrote:Mimi to zależy która ciąża
ja pamiętam w pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam ok 18-19 tc, natomiast teraz już w 15 tc
Ja z Zuzą w 16 tc a teraz niby już 17 ale maluszk mniejszy niż siostra jest heheh no i to łożysko licze ze na dniach zacznie konkretniej kopackusiczka lubi tę wiadomość
-
kusiczka wrote:Mimi to zależy która ciąża
ja pamiętam w pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam ok 18-19 tc, natomiast teraz już w 15 tc
No niestety pierwsza ciaza, no to chyba bede musiala troche jeszcze poczekac