Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
narazie do pl sie nie wybieram ale zadzwonie do swojego gin skonsultowac wyniki bo jeszcze ich nie widzial , jesli powie ze do endo mam isc to trudno polece i zrobie badania . Bo to wazniejsze
A ze w no sa wyluzowani ... oni najchetniej na wszelkie choroby przepisali by tictakiNona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój gin twierdzi, że badanie TSH w ciąży nie jest badaniem rutynowym, zdziwił się, że inna gin dała mi na to skierowanie...
Nona czytając strony o endokrynologii [bo myślałam, że mam z tym problem, ale moja nadwaga okazała się być tylko z obżarstwa] wszędzie piszą, że do prawidłowej pracy tarczycy potrzebny jest jod, więc chyba niedobór jodu ma wpływ na pracę tarczycy. Zresztą nie od dziś osobom z chorą tarczycą zaleca się odwiedzanie morza zimą, kiedy jest największe stężenie jodu.
Zaleca się w ciąży suplementacje z jodem właśnie. Ja mimo, że nie mam problemów z tarczycą, w ciąży zaczęłam pić też wodę z jodem.
Cati 200 to wystarczająca dawka z tego co wyczytałamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 16:34
-
Sylwia87 wrote:Mój gin twierdzi, że badanie TSH w ciąży nie jest badaniem rutynowym, zdziwił się, że inna gin dała mi na to skierowanie...
Nona czytając strony o endokrynologii [bo myślałam, że mam z tym problem, ale moja nadwaga okazała się być tylko z obżarstwa] wszędzie piszą, że do prawidłowej pracy tarczycy potrzebny jest jod, więc chyba niedobór jodu ma wpływ na pracę tarczycy. Zresztą nie od dziś osobom z chorą tarczycą zaleca się odwiedzanie morza zimą, kiedy jest największe stężenie jodu.
Zaleca się w ciąży suplementacje z jodem właśnie. Ja mimo, że nie mam problemów z tarczycą, w ciąży zaczęłam pić też wodę z jodem.
Cati 200 to wystarczająca dawka z tego co wyczytałam
mi endo przed ciaza zabroniła zażywać jod, w momencie zajscia w ciaże kazała zaczać go przyjmowac ze wzgledu na ciąze -
Witam Was
Nie pamiętam już dokładnie nicków ale jeśli chodzi o:
1) Aliexpress zamawiałam pare rzeczy, jest z tym różnie. Zalezy u którego sprzedawcy sie kupi. Ostatnie zakupy zrobiłam rok temu i do tej pory ich nie dostałam...
2)Jeśli chodzi o bakterie w moczu, zalecenie dużo pić i żurawina ( ja mam akurat taką prosto z lasu w słoiczkach w postaci lekkiego dżemu i dodaje go do herbaty) I w sumie nie trzeba długo czekać, żeby wyniki się poprawiły. Żurawina działa cuda :
3) Dzięki za słowa o synkuCieszy się bardzo i już nie może doczekać
4)Co do pierwszej strony, wpisałam się na końcu
Dziewczyny wróciłam nie dawno od dentysty. Ogólnie z reszta zebów Ok. Ale z tą 8-ką okazało się, że jest już w całości ale polowe przykrywa "czapa" z dziąsła. Boli jak cholera. Wyczyścil, zdezynfekował i wcisnal mi pod dziąsło wate z lekiem. Mam iść jeszcze jutro i pojutrze na ten sam zabieg. Jeśli nie cofnie Mi się to dziąsło będzie trzeba je usunąć chirurgiczniewięc nie ciekawie...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyusia89 wrote:mi endo przed ciaza zabroniła zażywać jod, w momencie zajscia w ciaże kazała zaczać go przyjmowac ze wzgledu na ciąze
Czyli co lekarz to opiniaNależy słuchać się swojego lekarza, a nie sugerować tym, że inny lekarz komuś coś innego zalecił
Daisy lubi tę wiadomość
-
agata83, dziękuję, że pytasz
u mnie wszystko w porządku. Rośniemy sobie i czujemy się bardzo dobrze. Lekarka na ostatniej wizycie powiedziała, że raczej będzie dziewczynka, ale stwierdziła, że potwierdzimy to jeszcze na następnej wizycie
a jak Ty się czujesz?
Nona, już w lutym na badanie II trymestru?
Czarna owca, kochany ten Twój synekile ma lat? Dzieci to jednak mogą rozbawić człowieka
Agi, i jak tam? Jakieś wózki Ci się spodobały? Ja nastawiłam się bardzo na Mutsy, ale nie wiem który model dokładnie. Czy macie jakieś doświadczenia z tymi wózkami?
Przeszłabym się do lumpeksu, bo piszecie, że tyle ładnych rzeczy można znaleźć, ale jak ja tam idę, to nigdy nic fajnego nie wypatrzę. Chociaż koleżanki kupują takie piękne ubrankana razie szukam na internecie używanych ubranek. Też można trafić na ciekawe rzeczy po parę złotych. Ja nie chcę wydawać dużo na ubranka dla dziecka, które z tego wyrośnie za chwilę. Wolę kupić więcej, a używanych. Chociaż nie ukrywam, że nowe też kupię na pewno.
radiszka wrote:Kusiczka, ja kupiłam sobie w rossmanie sok żurawinowy taki czysty bez cukru i sobie przygotowuję go z wodą - kwaśny dość, ale podobno pomaga na bakterie. Niedawno zaczęłam i jeszcze za wcześnie na sprawdzanie wyników, ale napenwo nie zaszkodzi jedna szklaneczka dziennie
O tym jeszcze nie słyszałam. Jutro muszę w takim razie koniecznie zobaczyć w Rossmannie na ten sok. Bo suszona żurawina i taka w słoiku już mi obrzydła...radiszka lubi tę wiadomość
-
Czarna owca, kochany ten Twój synek
ile ma lat? Dzieci to jednak mogą rozbawić człowieka
Believe- W listopadzie skończył 7 latDzisiaj pytał kiedy do tego lekarza jade, bo On już chce wiedzieć kto tam mieszka
Wczoraj przykładał głowe do brzucha i pytał " Kim jesteś?" I po chwili mówi " Sam nie wie"
hehe
Ivettka, believe lubią tę wiadomość
-
Ojej, jak dlugo mnie tu nie było, normalnie kilka dni
Czarna owca, super awatarek a synek prawdziwy skarb.
Moja córcia tez mówi do brzuszka ale oczywiście jest jeszcze za mała zeby pewne sprawy tak do końca ogarnąć. Ale tez cieszy sie z rodzeństwa.
A mnie boli brzuch, no-spa nie pomogła zbytnio, za chwilę znow muszę wziąć, pewnie to znow te skurczewszystko ten stres
-
Tinyla
Cranberry
misake
Mimi1990
Olitka
Domisia
Magsz
Dzasta51
Justars
sabunia
Ginger84
Te osoby nei wpisal sie do tabelki , sadze ze tez raczej sie tu nie udzielaja. Więc jutro je usune by byla tabelka pelna , w sumie to tylko dla osob ktore chca ja uzupelniacDaisy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny