Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ok wiec zostawilam Justar i Sabunie . Reszta poszla pod Delete
ps. odnosnie tarczycy znalazlam ciekawy plik pdf. Lekarz chyba zrobil mini dokument. i ciekawa tabelke znalazlam
no i patrze ze faktycznie ten moj ft4 ma dziwne normy jakies niskie -
cati wrote:Ok wiec zostawilam Justar i Sabunie . Reszta poszla pod Delete
ps. odnosnie tarczycy znalazlam ciekawy plik pdf. Lekarz chyba zrobil mini dokument. i ciekawa tabelke znalazlam
no i patrze ze faktycznie ten moj ft4 ma dziwne normy jakies niskie -
Witajcie kochane:) ale dzisiaj wpadłam w szał zakupowy,wpadłam do lumpeksu i troszkę nakupowałam:) kupiłam 9 ubranek,spodenki,body,pajacyki,ogrodniczki z polaru i spodnie ciążowe i nie uwierzycie ile zapłaciłam... 27zł,ciuszki dla maluszka firmowe z F&F,next,disney, marks&spencer lumpeks jest angielki wszystko z UK co poniedziałek cały towar wymieniają,muszę tam iść w poniedziałek:)
Cati co do tej tabelki to coś jest w niej nie tak,ja robiłam w poniedziałek ft3,ft4 i normy mam całkiem inne
ft3 norma 2,00-4,40
ft4 Kobiety ciężarne: I trymestr: 0.9-1,5 II trymestr: 0,8-1,3, III trymestr 0,7-1,2
Co do tsh ja mam wynik 2,670 i mój lekarz wczoraj zwiększył mi dawkę eutohyroxu z 37,5 na 50
Na resztę o czym pisaliście chciałbym odpisać ale już nie pamiętam co chciałam napisaćBuziaki:)
believe, Nona lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 19:40
Lena87, believe, zielona1, Daisy, wikaa, Sandra94w, Nona, katepr lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny:)
Co za zbieg okolicznosci, wczoraj mialam wizyte u gina i mam zgryza z TSH a tu wchodze i ten sam watek:)
Robilam badania w poniedzialek i tsh wyszlo mi 2,43 , FT4 1,2 i myslalam ze jest wszystko ok bo calkowicie w normie. Okazalo sie tak jak piszecie ze ginka powiedziala ze za wysokie i siegam juz prawie gornej granicy tSH-2,5. Powiedziala ze albo powtórzę za 2 tyg albo juz mi przepisze euthyrox i w sumie wybrala 2ga opcje. Dostalam euthyrox 25 tak na wszelki wypadek i za jakis czas zrobic badania ponownie. Zapytalam sie czy to moze zaszkodzic to powiedziala ze wrecz przeciwnie bo wysokie TSH moze wplynac na rozwoj mózgu dziecka i dlatego euthyrox ma pomoc. I UWAGA - przy tym leku moge mniej przybierac na wadze, czyli jest jakis plus:) Ja oczywiscie tez troche jestem przezorna bo jak zaczne brac ten lek to juz do konca ciazy:/ dlatego dzis jeszcze poszlam na kolejne badania (do laboratorium, nie diagnostyki) i na jutro umowilam sie do endokrynologa. Zobaczymy co powie... chociaz calkowicie ufam mojej gin wiec i tak zapewne wezme od soboty euthyrox. W koncu zdrowie dziecka najwazniejsze... -
Hej kochane! Ale czytalam i czytalan Was i nadrobilam
Ja tsh mam 0.7 badalam ostatnio. Ale tez moja tesciowa mowila ze tsh sie bada wlasnie dopiero pod koniec 1go teym. bo na poczatku zazwyczaj rosnie i wtedy niepotrzebnie panika i leki.
Aneta ale sie obkupilas! Super ciuszki jak na lumpaale ja nie chodze to nie wiem jakie powinny tam byc
W ogole jak sie czujesz? Juz wszystko dobrze? Jak z tymi bolami hm juz przeszlo calkiem? Mam nadzieje ze tak.
A ja zjadlam gruszke. Mega rozbolal mnie brzuch (bez wc). Teraz przeszlo na zoladek i skonczylo sie na apapie. Przechodzi.
A slyszalam serdusio, slyszalam! Przedwczoraj, dzis tez podsluchalam i mialam wrazenie ze dzidzia kopnela mnie normalnie w to urzedzenie bo nie dosc ze slyszalam przez sluchawki to poczulam jak urzadzenie ciut odeszlo mi pod rekaciekawe ciekawe czy to mozliwe tak szybko w 2 ciazy..dzis 12t6d.
Milego wieczorku dziewczynki Wam zycze! ♡
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 20:27
anetaa1607, usia89, Konwalia, Nona, wikaa, mała2930 lubią tę wiadomość
-
Daisy dziękuje że pytasz,już jest lepiej ale jak się nachodzę tak jak dzisiaj to wieczorem pobolewa brzuch więc staram się jak najmniej wychodzić. Fajnie że masz ten dekoder też chciałam ale później stwierdziłam że znając mnie będę się bardziej denerwować jak nie znjade tętna maluszka. Ja w ogóle słyszałam raz przez 2 sekundy w szpitalu serduszko, mój lekarz jeszcze nam nie puścił,może dlatego że robił mi do tej pory usg dopochwowo?
Daisy lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ... normalnie nie wytrzymam. Wyobraźcie sobie ze odebralam wyniki THS ktore robilam dzisiaj w laboratorium. Jak pisalam powyzej w pon. robilam w diagnostyce i wyszlo 2,43 a teraz 4 dni później bez brania lekow 1,5!!! zgłupiałam... FT4 bez zmian 1,22 ale taki spadek TSH? czy to jest mozliwe ze to z tygodnia na tydzien tak szaleje? Podejrzewam ze przez to ze w diagnostyce wyniki mogly byc troche zafałszowane - w końcu muszą dowieźć materiał do laboratorium, ale czy ja wiem czy to dobre wyjaśnienie... Ciekawe co mi jutro endo powie...
-
zielona1 mi lekarz powiedział że tsh może skakać mialam taki sam przypadek tylko że robiła w tej samej diagnostyce, zrobiłam tsh wynik miałam 2,660 a tydzień póżniej przy braniu tej samej dawki miałam 1,660
zielona1 lubi tę wiadomość
-
Ja również jestem pod kontrolą endokrynologa mimo, że przed ciążą nie miałam żadnych problemów z tarczycą. Moja endo mówi, że TSH w pierwszym trymestrze nie ma co badać, bo hormon ciążowy fałszuje wynik. Ja miałam bardzo niskie TSH i doktor zaleciła wykonanie FT3 i FT4. Te badania mam w normie, więc powiedziała, że nie ma czego się obawiać. Za 3 tygodnie mam powtórzyć badanie. Zaleciła elevit - suplement bez jodu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 21:11
Daisy lubi tę wiadomość
-
Melduję że poczułam pierwsze ruchy
boże, już zapomniałam jakie to cudowne uczucieanetaa1607, Lena87, pepitka, Nona, believe, ewela86, cati, wikaa, Sylwia87, usia89, kierzynka, Justars, Sabela, mała2930, Daisy, juwelka, Sandra94w, JagodaP lubią tę wiadomość
-
jak ja Wam dziewczyny zazdroszczę tych poznanych płci i tych ruchów,u mnie ani widu ani słychu na ruchy, czasem namawiam maluszka żeby kopną ale nie chce słuchać
a 23 idę na usg i mam nadzieję że w końcu posłucha mamy i pokaże co tam ma między swoimi nóżkami:)