Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimi doczekasz się
ale powiem Ci, że nie pomylisz tego z niczym raczej
radiszka- w rossmannie mowisz? Musze coś zakupić i leczyć się
Biedroneczka- no tak, to na pewno jest różnica.
Moje małe się wierci najczęściej wieczorami i czasem w pracy jak jestem -
nick nieaktualnyKusiczka, dobrze że teraz wyniki wyszły lepsze niż poprzednie
Ja również mam nadzieję że załapię się na becikowemężny zarabia od 3000 do 3500 a ja nie pracuję
Tylko powiedźcie Mi to liczy się z danego miesiąca czy brany jest pod uwagę cały rok ?
-
ja łozysko mam ulozone z tylu na dnie = podobno prawidlowo.
raz wydawalo mi sie ze cos czulam jak by taki puk w brzuchale sie nie powtórzylo wiec pewnie to nie to
tak wiec tez sobie troche poczekam.
Lena - caly rok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 13:31
-
nick nieaktualnyLena87 wrote:Kusiczka, dobrze że teraz wyniki wyszły lepsze niż poprzednie
Ja również mam nadzieję że załapię się na becikowemężny zarabia od 3000 do 3500 a ja nie pracuję
Tylko powiedźcie Mi to liczy się z danego miesiąca czy brany jest pod uwagę cały rok ?
Cały rok, bierze się zaświadczenie z US za poprzedni rok.
Lena mój mąż też tyle zarabia i ja też nie pracuję i dostaniemy tylko ten jeden tysiąc. Jest jeszcze opcja dla biedniejszych - drugi tysiąc z OPSu, ale tam dochody nie mogą przekraczać coś koło 500zł/mc/os. -
Katepr powiedz mi jak tam placisz??znalazlam to niedawno sa takie cuda zamowilam wstepnie u takiej babki ale ona chce 50zl za to ze mi zamowi no i bardziej by mi sie oplacalao wyrobic karte i samej kupic:P jesli nie mam zadnego konta (maz ma) to moge zalozyc konto osobiste a potem walutowe jesli nie mam dochodow?
Biedroneczka u nas tez tylko maz pracuje ma wlasna dzialalnosc ale normalnie pracuje w firmie ylko szefowi sie nie chce z tym pierniczyc i kazdy mial swoja firme zalozyc tez zarabia roznie zalezy od miesiaca od 1500 d0 3500 to na to jedno becikowe zalapiemy sie napewno zalezaloby mi na tym drugim tez tylko pytanko bo jak my rodzimy w lipcu to np zlozymy w sierpniu to okres rozliczeniowy na rodzinne w mops jest chyba od listopada wiec my bedziemy skladac jeszcze z 2013 rok tak? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
wtam
TSH mam 1,95 wiec wszystkie wyniki w tej ciazy mam dobre,juz sie tak nie stresuje ze cos jest nie tak,obawy jeszcze mam ale to juz nie tak duze jak na poczatku ciazyNona lubi tę wiadomość
Mikołaj [*]30.08.2014....19tc
https://www.maluchy.pl/ci-70874.png
-
nick nieaktualnyLena87 wrote:A to już może być problem
bo wtedy dochodzi Barbórka, Czternastka i Węgiel ..
Jak przyjdzie PIT z tamtego roku to spróbuję przeliczyć ile wyjdzie ..
Nie może być więcej niż 1900 z hakiem na osobę, ale czy to brutto czy netto tego nie wiem. -
nick nieaktualnycati wrote:Kochane zna sie ktos na wynikach tarczycy ?
robilam FT4 - 1,28 - Norma 0.93-1.71
z czego TSH - 3.28 - Norma 0.27 - 4.20 ponoc kobiety w ciazy powinny miec 2.50 max. słowa ginekologa ;P
Niby w II trymestrze nie powinno być wyższe niż 3.0.
Cati a jakie bierzesz witaminy? Jest w nich jod?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 14:15
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona - ja w zyciu zadnych lekow na tarczyce ( hormonow ) nie bralam to tez pytam o wyniki bo nigdy sie tym nie interesowalam .
Sylwia - wiesz poki co odstawilam witaminki ale chyba do nich wroce
skład : Falvit mama widac ze ma jod. to dobrze ?
Jod 200 mcg
-
nick nieaktualny
-
Bombelek, ja płacę zwykłą kartą debetową visa takä co dostałam przy założeniu konta, nie musi byc koniecznie walutowa, wiadomo bank nalicza troche wiecej niz dolar stoi ale daje to niewielką różnice. Dziwne płacić komuś 50zł to już wtedy się nie opłaca
minusem jest czas oczekiwania ale ostatnio wszystko mi dość szybko przychodzi koło 1,5tyg.
dużo rzeczy z aliexpress ludzie sprzedaja na allegro oczywiście 2,3 razy drożej np.ten detektor tętna angelsounds na aliexpress kosztuje 19 dolarów a tu potrafią go opychać za 120 zł. Także polecam.
-
Nona wrote:Tak jod sie przyda, jak jets tez witamina D to tez super.
A cati masz jakiegos lekarza w No ktory wypisze recepte na Euthyrox?
-
nick nieaktualny
-
Cati, ja jak odkryłam u siebie problem z tarczyca miałam tsh 3,94 norma byla do prawie 5. Czyli co według norm sie mieszcze
poszłam do endo dostałam dawkę letrox 50 i po 6 miesiacach zleciało tsh o połowę i teraz w trakcie ciązy leci dalej w dół. Tak jak pisze Nona zbadaj wszystkie hormony tarczycowe łącznie z AntyTPO i poleciłabym zrobienie usg tarczycy bo mi z usg wyszło Hashimoto...
Tsh lubi sobie skakać, tak jak pisze Nona, a będąc w ciązy tsh trzeba sprawdzać :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 15:43